Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İran, Suriye derken şimdi de Irak...Sıfır sorun politikası tıkır tıkır işliyor(mu acaba?)

cetoritto

Öne çıkan mesajlar

Şöyle bi bakıyorum, çettorito mesajları hep aynı kalıpta ha.

Pascalda da yapılır ama delphiyi tam öğreneyim cidden bi random cetintaş msg generator yapmayı planlıyorum.

"blablablabla emperyalizm ..... devrimci gençlik .... fetullah gülen ... tayyip efendi .... dinciler .... ordumuz ...... amerika ...... laiklik ..... samcık ..... en çok bana soracaksınız ....."

Hemen hemen bu şekilde kalıp.
Sosyal ağlarda paylaş

sıfır sorun diye bir şey mümkün değil komşularımız bu kadar sorunluyken. birisi israili yok edeceğim yahudiler şöyle böyle diyor açık açık. diğeri sivilleri öldürüyor, sonuncusu ise gizli bir iç savaş içersinde işgal edilmiş bir ülke. bu güney kısmıydı.

gürcistan iç savaş yaşadı, rusya ile kapışıyor.
ermenistan zaten topraklarımız üzerinde hak iddia ediyor.
yunanistan ekonomik krizde, kıbrıs ve geçmiş yüzünden düşmanlık var arada. bulgaristan ne işe yarıyor ben de bilmiyorum ama geçmişte türklere kötü davranıp asimilasyon yapmışlığı var. başka var mı ülke saymadığım deniz aşırıları saymıyorum?

sen istediğin kadar demokrat ol şu coğrafyada bu sorunlu adamlarla sorun yaşamaman mümkün mü? akp gitse chp gelse ne değişecek? hala bu ülkeyi ve diğerlerini hükümetler yönetiyormuş gibi yorum yapıyorsunuz. hepimizle dalga geçiyorlar bari siz bu kadar abartmayın olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

çok fazla şeyi birbirine karıştırmışsın. ama karıştırdığın şeyler bu forumda pek çoklarının ortak yanılgıları.
-ben şu yaşadığımız düzen eğer demokrasi ise demokrat değilim.
-yunanistan'la henüz savaştan çıkmış bir ülkenin lideri olan Atatürk ve Yunanistan'ın devlet başkanı Venizelos arasındaki dostluk ülkelerin de o kadar kısa sürede birbirlerine yakınlaşmasına neden olmuştu. ama bize tarih diyerek 12 eylül kenan evren türk-islam sentezi tarihi okutulduğu için ancak meraklıları öğrenebiliyor bunları.
-ırak'ın, suriye'nin, iran'ın karışması, bölünmesi yakında ilan edileceği kesin olan kürdistan'ın daha da büyümesine neden olacaktır. sonunda da amaçlanan türkiye'den de toprak alıp sevr antlaşması'nda bize dayatılan kürdistan haritasını kabul ettirmektir.
-Türkiye 1000 küsür senelik devlet geleneği ile tüm dünya devletlerinin özellikle dış işleri bakanlık ve müsteşarlıklarında bu iktidara kadar saygı uyandırırdı. söylediği sözlerin önemi vardı, geçerliliği vardı, icabında ingiltere, fransa, almanya'nın tüm baskılarına rağmen yıllarca son ana kadar 2. dünya savaşına girmeden iki tarafı da senelerce bu politikalar ve politikaları yapan hariciyeciler sayesinde idare etti.
-suriye ve iran'ı; özellikle suriye'yi defalarca görmüşlüğüm var. halkın türkiye sevgisi ve türkiye denilince gözlerinde oluşan ışıltıyı bilen birisiyim. şu son dönemde olan olaylar ile türkiye artık iyice emperyalizmin çıkarlarını savunur konuma geldi. abd öyle istiyor diye esad rejimi muhaliflerini açıktan destekler hale geldi. sınırın bizim tarafımızda suriye'nin bölücülerine kamplar, çadırlar verdi. bırak dış politikayı ben kendime bir Türk çocuğu olarak yakıştıramıyorum komşu bir devleti bölme, karıştırma faaliyetleri içinde yer alıyor olabilmeyi.
-iran'ın rejimi ile bizim akepe iktidara gelene kadar ki rejimimiz arasında çok büyük fark vardı, şu an o kadar büyük fark yok, burası kesin. ama akepeden önceki politikamız iran ile stabil ilişkiler sağlayan bir politikaydı. iki ülke arasında ticaret ve ekonomi düzgün bir şekilde yapılabiliyordu. karşılıklı insanlar daha rahat gidip gelebiliyorlardı, üniversitelerimizde iranlı gençler okuyabiliyordu. şimdi herşeyi bırakın sattığımız malın parasını bile Türkiye'ye getirmek sadece iranlı bank mellat ve türk halkbank aracılığı ile haftalar sürüyor-ki halkbank'da üzerindeki amerikan baskıları yüzünden tamamen durduracak iran'dan para transferini-. he ama bir öğreniyoruz ki bize iran'ı yalnızlığa terk edin diyen amerika iran'a en fazla buğday ve tarım ürünü satan ülke?!?! kardeşim, bu iki yüzlülükleri görün artık, körü körüne at gözlükleri ile bakmayın meselelere, benim derdim iran-ırak-suriye değil. allah korusun, bir savaş çıksa bu ülkelerle aramızda bana da ihtiyaç düşerse gider vatn görevimi sonuna kadar yaparım. ama mevzu bu değil, neden kullanılıyor ülkemiz? elbette bu ülkeyi özellikle atatürk'ten ve inönü'den sonra biz yönetmedik, yönetmemişiz. ama yine de dış politikada bir söz hakkımız vardı, bir ağırlığımız vardı. şimdi herşeyi amerika'ya ihale etmenin nesini savunuyor bu yukarıdaki bazı arkadaşlar? hiç mi milli bir şey kalmadı içinizde ya da din bu kadar mı ağır bastı da gözlerinizi kör etti?
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

cetoritto said:

özellikle suriye'yi defalarca görmüşlüğüm var. halkın türkiye sevgisi ve türkiye denilince gözlerinde oluşan ışıltıyı bilen birisiyim.

ne farkeder, yine ülker gofret yiyip aşkı memnu izleyecekler.
ginalye katılıyorum türk dizileri sayesinde suriyede dengeleri değiştirip selami şahini kara kuvvetleri komutanı olarak oraya atayabiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...