Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İran, Suriye derken şimdi de Irak...Sıfır sorun politikası tıkır tıkır işliyor(mu acaba?)


cetoritto

Öne çıkan mesajlar

Irak başbakanı Nuri El Maliki dün çok sert açıklamalar yaptı. Açıklamaların muhatabı Türkiye ve sayın başbakanımız. Haberin detaylarını aşağıdan okuyabilirsiniz. Bu <> politikası söylemleri ile hedeflenenin <> ya da <> olduğunun iyice anlaşıldığını düşünüyorum.

TÜRKİYE DÜŞMAN ÜLKE GİBİ DAVRANIYOR

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, ülkesinde yakalama kararı çıkarılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi’nin ardından Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yi ağırlayan Türkiye’ye sert sözlerle yüklendi.
Türkiye’yi Irak’ın içişlerine karışmakla suçlayan Maliki, “Türkiye bölgede düşman bir ülke gibi davranıyor” dedi. Başbakan Maliki, kendi resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan’ın son açıklamaları, Irak’ın içişlerine karışma sürecine geri döndüğünü ve hâlâ bölgesel egemenlik kurma hayali ile yaşadığını gösteriyor.” Erdoğan’ın açıkça belirtmese de son açıklamalarında mezhep ayrılığı yaptığını da ileri süren Maliki, “Bu iç ve dış politikalar Türkiye’nin çıkarlarına zarar verecektir ve bu ülkeyi herkesin düşmanı haline getirecektir” iddiasında bulundu.


Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20390556.asp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamın kitabını okumadan sıfır sorun politikasını eleştirmeyin yalnız. adam durduk yere cennet bahçeleri vaat etmiyor, sorunların içerisinde aktif pozisyon alarak türkiye'nin çıkarlarına uygun şekilde olayları yönlendirmekten bahsediyor.

siyasi boyutta biraz kandırmacalı satılmaya çalışıldı tabii bu politika.

ayrıca maliki sadece türkiye'de değil çok ülkede tartışmalı bir adam halinde, başta ırak olmak üzere. mecliste kürt+sunni+şii ittifakına karşı çatışma içinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tuttuğunuz siyasi görüş, parti, mensubu olduğunuz dernek, klüp, cemaat zerre kadar umrumda değil.
soru basit: "komşularımız ile sıfır sorun politikası izleyeceğiz" dendi mi?
2. soru çok daha basit: bu iktidar göreve geldiğinde sağlam komşuluk ilişkilerimiz olan Suriye, İran ve Irak ile şu an aramızda sorun var mı, yok mu?

mevzunun Maliki ile, İran C.Başkanı ile, Esat ile aynı-ayrı düşünmek ile en ufak ilgisi yok. mühendislik okuyanınız yok galiba?!?! meselelere bir noktadan değil, bütünüyle bakmak gerektiğini öğreten de olmamış sanırım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cetoritto said:

tuttuğunuz siyasi görüş, parti, mensubu olduğunuz dernek, klüp, cemaat zerre kadar umrumda değil.
soru basit: "komşularımız ile sıfır sorun politikası izleyeceğiz" dendi mi?
2. soru çok daha basit: bu iktidar göreve geldiğinde sağlam komşuluk ilişkilerimiz olan Suriye, İran ve Irak ile şu an aramızda sorun var mı, yok mu?

Anlamamakta neden ısrar ediyorsun ki?

Ne yani? Sorun çıkaran komşuya sesini çıkarmayacak mısın? Sivilleri katlediyorlar, sınırını ihlal ediyorlar ne yani "eheh devam gençler" mi denecek?

Almanlar daha dün her gece 300-500 uçakla londra'yı bombalamaya gidiyordu, bugün neredeler. Bugün savaşırsın yarın barış yaparsın bu tarihte hep böyle olmuştur. Dünyaya dün gelmedin sonuçta?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu an milli bir dış politika izlemiyoruz. suriye, iran ve ırak'ın bölünmesi türkiye cumhuriyeti kurulduğundan beri bizim milli politikamıza ters. çünkü batılıu devletlerin yapmak istediği belli, büyük kürdistan'ı kurmak, düne kadar askerimizin botlarına kapanan barzani çete liderini adam yerine koyup neticede yanı başımızda ki devletin otoristesini değil de çete liderinin otoritesini daha muteber görmenin milli çıkarlarımıza aykırı olduğunu görememek için ya akepeli olmak ya da saf olmak gerekiyor. aksi takdirde şu an ki gidişin kürt devleti kurulmasına gittiğini görmemek mümkün değil.
hee, diyorsanız ki "kardeşim ne olacak, kursunlar devletlerini"; o başka, o zaman zaten tartışacak bir şey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kankalık değil mevzu ama sorunlarımız olmayan ülkelerdi. suriye bir ara apo iti ile oyun oynamaya kalktı, asker sınıra dayanınca tırsıp yaptığından vazgeçti, oğul esad'ta babasının hatalarını yapmadı, defalarca gidip geldim suriye'ye ve hem halkın ve hem de oradaki iş adamlarının, yetkililerin türkiye'ye sevgi ve saygısını gördüm. iran'dan şubat başı döndüm, haftaya pazar günü bir daha gidiyorum. çok büyük hayal kırıklığı var halk arasında, hükümetler değil benim takıldığım mevzu, halklar. çünkü tayyip gider abuzittin gelir ya da ahmedi nejat gider mehmedi kamil gelir, hükümetler değişir ama halkların bellekleri hep aynı tazelikte kalır, önemli olan da odur.
bunu en iyi bu ülkeleri gidip görenler anlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lol nasıl sorunumuz yoktu? Suriye lübnan'a müdahale ederken de sorunumuz vardı, çiçekçi öcalan'ı barındırdıkları zamanda da. Yanı başımızda bir ülke daha nükleer silaha sahip olması demek nükleer savaş çıkacak ve bundan hayvan gibi etkileneceğiz demek. Suriye bugün Saddam'ın gittiği yoldan giderek bir aptallığa girişti ve ülke sınırlarımızı ihlal etti.

Sorarlar adama çetin taş. Bu sorunları Akp mı çıkardı diye? Tek isteğim ülkem için Erdoğan ve tayfasının en kısa sürede defolup gitmeleri. Ama hayal gücü bu tip şeylerde faydasız. Gerçekliğe dön.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...