SekerPembe Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Geçen yıl uygulamaya konulan daha ağır cezalara rağmen, Pakistan'da kadınlara yönelik asit saldırıları artarak devam ediyor. Her yıl 150 kadının çoğunlukla eşleri ya da eşlerinin ailesi tarafından asitli saldırıya uğradığı tahmin ediliyor. Dört çocuk annesi Şama, adının 'mum' anlamına geldiğini ve kocasının da kendisini mum gibi yaktığını söylüyor. Yüzü de dahil olmak üzere vücudunun yüzde 15'i yanmış ve ömür boyu bunun izlerini taşıyacak. Suçu, güzelliği. "Kocamla sık sık tartışırdık" diyor Şama hastane yatağında. "O gün yatmadan önce 'güzelliğinle çok övünüyorsun' dedi ve geceyarısı üstüme asit atıp kaçtı." Kaçarken telefonunu da yanına almış ki Şama yardım isteyemesin. 'Canlı cenaze' Saldırı öncesi halini gösteren bir fotoğrafı uzatıp "Ne haldeydim, ne hale geldim" diyerek ağlamaya başlıyor. "Hayatımın bütün renkleri silindi. Canlı bir cenaze gibiyim, hatta yaşama hakkımın bile olmadığını düşünüyorum" diyor. Yeni yasa çıktı ama... Geçen yıl yürürlüğe giren bir yasa, saldırganlar için 14 yıldan başlayan ve ömür boyu hapse kadar uzayan bir ceza öngörüyor. Yeni yasaya destek veren eski milletvekili Marvi Memon, çoğu saldırganın ceza almadan tahliye olduğunu söylüyor. BBC Turkce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Umuruk Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Valla 20 dakikadır bakıyorum.Bir dönem okuduktan sonra hafızamdan asla silinmeyen bir haberdi ama kusura bakmayın resmi kaynak bulamadım.Eski bir haber :)Muhtemelen bende bbcde okumuştum emin değilim spopoiler IRUM SAİD Şu anda 30 yaşında. Kezzapla yakıldığında 18 yaşındaydı. Evlenmeyi reddettiği erkek caddenin ortasında vücuduna kezzap attı. Kör oldu. Yüzü, sırtı ve omuzları yandı. Tam 25 kez ameliyat oldu ve ancak bu kadar düzelebildi. ATİYE HALİL3 yıl önce 13 yaşındayken komşularının yaşlı bir akrabası Atiye ile evlenmek istedi. Ailesi kabul etti. Ama Atiye daha küçük olduğunu belirtip bu isteği reddetti. Reddedilmeyi kendine yediremeyen erkek, Atiye’yi kezzapla yaktı. NECEF SULTAN5 yaşında uyurken babası tarafından yakıldı. Çünkü baba Pakistan’da değersiz olarak kabul edilen bir kız çocuk daha istemiyordu. Necef yaralarının iyileşmesi için 15 kez ameliyat oldu. Şu anda 16 yaşında 2 gözü kör ve yüzü iskeleti andırıyor. SABİRE SULTANŞu anda 30 yaşında olan Sabire, kocası tarafından yakıldı. Kocası, bir kavga sonucunda Sabire’nin yüzüne kezzap attı. Sabire bu olayı yaşadığı zaman hamileydi. Bir başka deyişle hamile olması bile onu koca şiddetinden kurtaramadı. SAİRA LİYAKAT Şu anda 26 yaşında olan Saira, 15 yaşındayken evlendirildi. Evliyken okula devam etmek, mezun olmak istedi. Ama kocası Saira’nın bu isteğini yüzüne kezzap atarak cezalandırdı. Saira eski fotoğraflarına bakarak avunuyor şimdi. ŞAMİM AKTER 18 yaşındaki Şamim’in yüzüne, 3 yıl önce sokakta yürürken tanımadığı 3 erkek kezzap attı. Erkekler, bir kadının sokakta tek başına yürümesini islama aykırı bulmuşlardı. Bu yüzden de kendilerine göre Şamim’i kezzap atarak cezalandırmışlardı. Yıllar öncesine ait bazı kurallar Kanunlara göre haklarınız şöyle: "Yelkenli kullanmanız yasak. "Sokaklarda başınız açık gezmeniz yasak. "Bir topluluk içinde konuşmanız yasak. "Erkeklerin elini sıkmanız yasak. "Kocanız sizi döverse şikayet etmeniz yasak. "Siyasete girmeniz yasak "Derneklere üye olmanız yasak "Her türlü motorlu vasıta kullanmanız yasak. "Bisiklete binmeniz yasak. Kocanızın veya aile büyüğü erkeğin izni olmadan şunları yapamıyorsunuz: "Seyahat etmeniz yasak "Otelde veya kiralık bir evde tek başınıza kalmanız yasak "Çocuğunuza istediğiniz adı vermeniz yasak. "Bir işte çalışmanız yasak. "Çarşafınızın rengini değiştirmeniz yasak. "Orta öğretim, lise veya üniversitede okumanız yasak. "Yüzünüzü göstermeniz yasak.. "Kocanızdan boşanmanız yasak. "Sevdiğiniz kişiyle evlenmeniz yasak. "Boşandıktan sonra çocuklarınızı görmeniz yasak.. "Sosyal toplantılarda konuşmanız yasak. "Kocasının ikinci bir kadınla evlenmesine itiraz etmesi yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Ya konu güncelleme butonu yokk. Konuya bi tıklıyım dedim resim geldi birden acaip içim parçalanıyor, yetkiliden rica ediyorum o resmi silebilir mi?üsttekini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 gerçek islam.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 gerçek is... islam düşmanlığına gerek yok gerçi ya, bütün organize dinler birbirinin aynısı zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Umuruk said: Valla 20 dakikadır bakıyorum.Bir dönem okuduktan sonra hafızamdan asla silinmeyen bir haberdi ama kusura bakmayın resmi kaynak bulamadım.Eski bir haber :)Muhtemelen bende bbcde okumuştum emin değilim spopoiler IRUM SAİD Şu anda 30 yaşında. Kezzapla yakıldığında 18 yaşındaydı. Evlenmeyi reddettiği erkek caddenin ortasında vücuduna kezzap attı. Kör oldu. Yüzü, sırtı ve omuzları yandı. Tam 25 kez ameliyat oldu ve ancak bu kadar düzelebildi. ATİYE HALİL3 yıl önce 13 yaşındayken komşularının yaşlı bir akrabası Atiye ile evlenmek istedi. Ailesi kabul etti. Ama Atiye daha küçük olduğunu belirtip bu isteği reddetti. Reddedilmeyi kendine yediremeyen erkek, Atiye’yi kezzapla yaktı. NECEF SULTAN5 yaşında uyurken babası tarafından yakıldı. Çünkü baba Pakistan’da değersiz olarak kabul edilen bir kız çocuk daha istemiyordu. Necef yaralarının iyileşmesi için 15 kez ameliyat oldu. Şu anda 16 yaşında 2 gözü kör ve yüzü iskeleti andırıyor. SABİRE SULTANŞu anda 30 yaşında olan Sabire, kocası tarafından yakıldı. Kocası, bir kavga sonucunda Sabire’nin yüzüne kezzap attı. Sabire bu olayı yaşadığı zaman hamileydi. Bir başka deyişle hamile olması bile onu koca şiddetinden kurtaramadı. SAİRA LİYAKAT Şu anda 26 yaşında olan Saira, 15 yaşındayken evlendirildi. Evliyken okula devam etmek, mezun olmak istedi. Ama kocası Saira’nın bu isteğini yüzüne kezzap atarak cezalandırdı. Saira eski fotoğraflarına bakarak avunuyor şimdi. ŞAMİM AKTER 18 yaşındaki Şamim’in yüzüne, 3 yıl önce sokakta yürürken tanımadığı 3 erkek kezzap attı. Erkekler, bir kadının sokakta tek başına yürümesini islama aykırı bulmuşlardı. Bu yüzden de kendilerine göre Şamim’i kezzap atarak cezalandırmışlardı. Yıllar öncesine ait bazı kurallar Kanunlara göre haklarınız şöyle: "Yelkenli kullanmanız yasak. "Sokaklarda başınız açık gezmeniz yasak. "Bir topluluk içinde konuşmanız yasak. "Erkeklerin elini sıkmanız yasak. "Kocanız sizi döverse şikayet etmeniz yasak. "Siyasete girmeniz yasak "Derneklere üye olmanız yasak "Her türlü motorlu vasıta kullanmanız yasak. "Bisiklete binmeniz yasak. Kocanızın veya aile büyüğü erkeğin izni olmadan şunları yapamıyorsunuz: "Seyahat etmeniz yasak "Otelde veya kiralık bir evde tek başınıza kalmanız yasak "Çocuğunuza istediğiniz adı vermeniz yasak. "Bir işte çalışmanız yasak. "Çarşafınızın rengini değiştirmeniz yasak. "Orta öğretim, lise veya üniversitede okumanız yasak. "Yüzünüzü göstermeniz yasak.. "Kocanızdan boşanmanız yasak. "Sevdiğiniz kişiyle evlenmeniz yasak. "Boşandıktan sonra çocuklarınızı görmeniz yasak.. "Sosyal toplantılarda konuşmanız yasak. "Kocasının ikinci bir kadınla evlenmesine itiraz etmesi yasak. umarım öyledir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 gerçek islam falan değil, gerçek vahşet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Pakistan da İslam aleminin 1 numaralı devleti işte. Esasında imse İslam'ı doğru anlayamamış görüyor musunuz sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 ya ama.. şimdi gerçekten gerçek isl kuranda yazmayan, hz muhammedin bile söylemediği şeyleri bunlar nereden öğreniyor.. yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Gerçek islam ı hiçbir yerde göremedik, artık nerelerde saklıyorlarsa. Bunu görünce bizdeki tecavüzcüler aklıma geldi,çok tahrik oldum diyip ceza almadan yırtanlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Dark_Soul said: Gerçek islam ı hiçbir yerde göremedik, artık nerelerde saklıyorlarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 bence artık olayın cahillikle falan iglisi kalmadı. insan olan insana kötü birşey yaptığında kendini sorgular istemese de. adamlar dnalarını editlemişler yani başka açıklaması yok olayın. spoilerı da okumaya devam etmyecektim. hafızama kimlerin ne mal olduğu kazınsın da acımayayım sonra diye devam ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 türkiyede asitli saldırıları ne zaman görecez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 5 yaşındaki kızını değersiz diye yakmak !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 hamsilipilav said: gerçek islam.... bu değil İslamda kadına şiddet sert bir dille yasaklanmıştır arkadaşlar Bu pakistandaki kanun koyan yaratıklar ve şeriat kuralları yerine kendi kurallarını şeriat mış gibi dayatan ve onların yaratıkların müridleri olan ve bu caanım kadınların bir şekilde kocaları olmuş zombilerin fevri hareketleridir bunlar Bu insanların babalarını iyi araştırmak gerek...(pakistanlı teröristlerden ve kadınlarına bu zülmü yapanlardan söz ediyorum) ve son olarak kuranda ki nisa suresinin mealini paylaşmak istiyorum Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır.ERDEMLİ KADINLAR (ALLAH’A) İTAATKARDIR; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. TERKEDİŞİNDEN korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet ONLARDAN AYRILIN / ONLARI BIRAKIN Size uyarlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür Şimdi elinize vicdanınıza koyup söyleyin ; Böyle diyen bir kurana karşı kadınlarına şiddet uygulayan onları islam öncesi adetlerdeki gibi kezzapla yakanların bırakınız müslüman olmayı yaşamaya hakları varmı ? Gerçek islam asla kadınlara zarar veren , cihad adı altında bir yerleri bombalayıp masum onlarca insanı öldürmek değildir. Gerçek islam kadına tıpkı nadide bir gül gibi bakmak ailesine söz laf getirtmeden hakkı neyse onu getirip çoluğunu çocuğunu doyurmaktır. İlla cihadın ne olduğunu öğrenmek isterseniz cihad israil ve amerikanın müslümanlara yapmış olduğu zulümlere karşı onlara başkaldırış ve onlarla savaşmaktır. Hepinize okuduğunuz için tşkler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 gerçek islam atlantisle bitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 gercek islam bu degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=98V1fqaQHsA gerçek asit bu değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 cool story Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Katibim said: hamsilipilav said: gerçek islam.... bu değil İslamda kadına şiddet sert bir dille yasaklanmıştır arkadaşlar Bu pakistandaki kanun koyan yaratıklar ve şeriat kuralları yerine kendi kurallarını şeriat mış gibi dayatan ve onların yaratıkların müridleri olan ve bu caanım kadınların bir şekilde kocaları olmuş zombilerin fevri hareketleridir bunlar Bu insanların babalarını iyi araştırmak gerek...(pakistanlı teröristlerden ve kadınlarına bu zülmü yapanlardan söz ediyorum) ve son olarak kuranda ki nisa suresinin mealini paylaşmak istiyorum Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır.ERDEMLİ KADINLAR (ALLAH’A) İTAATKARDIR; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. TERKEDİŞİNDEN korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet ONLARDAN AYRILIN / ONLARI BIRAKIN Size uyarlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür Şimdi elinize vicdanınıza koyup söyleyin ; Böyle diyen bir kurana karşı kadınlarına şiddet uygulayan onları islam öncesi adetlerdeki gibi kezzapla yakanların bırakınız müslüman olmayı yaşamaya hakları varmı ? Gerçek islam asla kadınlara zarar veren , cihad adı altında bir yerleri bombalayıp masum onlarca insanı öldürmek değildir. Gerçek islam kadına tıpkı nadide bir gül gibi bakmak ailesine söz laf getirtmeden hakkı neyse onu getirip çoluğunu çocuğunu doyurmaktır. İlla cihadın ne olduğunu öğrenmek isterseniz cihad israil ve amerikanın müslümanlara yapmış olduğu zulümlere karşı onlara başkaldırış ve onlarla savaşmaktır. Hepinize okuduğunuz için tşkler sudan, iran, afganistan, somali, endonezya, pakistan yada bilumum arap ülkeleri şu ülkelerin ortak özelliklerini say bakalım. bi tane kadının gerçekten el üstünde tutulduğu, gerçekten kutsal kitapta söylendiği gibi davranılan bi ülke söyle bana lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Aket-Atum said: Dark_Soul said: Gerçek islam ı hiçbir yerde göremedik, artık nerelerde saklıyorlarsa. Kendini müslüman olarak nitelendiren ve bu tarz davranışlar sergileyen tonla insan varken hala bu tarz müslümanlara istisnaymış gibi davranılması komik. Ortada iki seçenek var, ya islam bu insanları böyle yaptı ya da bu insanlar zaten böyle olmaya meyilliydi fakat islam dini insan toplumunu düzeltme konusunda yetersiz kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 gercek "gercek islam bu degil"ci gelmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Katibim said: hamsilipilav said: gerçek islam.... bu değil İslamda kadına şiddet sert bir dille yasaklanmıştır arkadaşlar Bu pakistandaki kanun koyan yaratıklar ve şeriat kuralları yerine kendi kurallarını şeriat mış gibi dayatan ve onların yaratıkların müridleri olan ve bu caanım kadınların bir şekilde kocaları olmuş zombilerin fevri hareketleridir bunlar Bu insanların babalarını iyi araştırmak gerek...(pakistanlı teröristlerden ve kadınlarına bu zülmü yapanlardan söz ediyorum) ve son olarak kuranda ki nisa suresinin mealini paylaşmak istiyorum Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır.ERDEMLİ KADINLAR (ALLAH’A) İTAATKARDIR; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. TERKEDİŞİNDEN korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet ONLARDAN AYRILIN / ONLARI BIRAKIN Size uyarlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür Şimdi elinize vicdanınıza koyup söyleyin ; Böyle diyen bir kurana karşı kadınlarına şiddet uygulayan onları islam öncesi adetlerdeki gibi kezzapla yakanların bırakınız müslüman olmayı yaşamaya hakları varmı ? Gerçek islam asla kadınlara zarar veren , cihad adı altında bir yerleri bombalayıp masum onlarca insanı öldürmek değildir. Gerçek islam kadına tıpkı nadide bir gül gibi bakmak ailesine söz laf getirtmeden hakkı neyse onu getirip çoluğunu çocuğunu doyurmaktır. İlla cihadın ne olduğunu öğrenmek isterseniz cihad israil ve amerikanın müslümanlara yapmış olduğu zulümlere karşı onlara başkaldırış ve onlarla savaşmaktır. Hepinize okuduğunuz için tşkler iyi örnek olarak gösterdiğin sure bile gayet kötü ve rezil bir yazı. erdemli kadınlar itaatkarmış. bak sen. itaat etmeyenler erdemsiz yani? öldürüp kezzap atabiliriz yani? şu islam ne belaymış arkadaş 1500 yıldır kurtulamadık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 şöle CAPS şeklinde yazanları okumamak lazım aslında. ha bir de çok önemli diye underline yapanlar var. o daha feci oluyor. huzur minimalismde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Ardeth said: Aket-Atum said: Dark_Soul said: Gerçek islam ı hiçbir yerde göremedik, artık nerelerde saklıyorlarsa. Kendini müslüman olarak nitelendiren ve bu tarz davranışlar sergileyen tonla insan varken hala bu tarz müslümanlara istisnaymış gibi davranılması komik. Ortada iki seçenek var, ya islam bu insanları böyle yaptı ya da bu insanlar zaten böyle olmaya meyilliydi fakat islam dini insan toplumunu düzeltme konusunda yetersiz kaldı. abi islam neden böyle bişi yapsın ki. o zaman türkiyeninde böyle bi durumda olması gerekirdi. adamların içinde varmış belli yani. kötü her yerde kötü. bu hristiyanlar içinde böyle müslümanlar içinde böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar