Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mehmet Ağar ve Adalet sisteminde yaşanan rezalet


mani

Öne çıkan mesajlar

Evet biliyorsunuz Susurluk davasında yargılanan Mehmet Ağar'ın hapis cezası kesinleşti 14ay yatacak. Yerini beğenirse tabi. Fatih Altaylı'nın köşe yazısını eklemek istiyorum. Hem Fatih Altaylı , hem AKP, hem yargının kimlerin elinde olduğu konusunda iyi fikir veriyor.


said:
MEHMET Ağar’ı aradım.
Konuşmayalı birkaç yıl olmuştur herhalde.
Son olarak Başbakan Erdoğan’ın annesinin vefatında taziyede görmüştüm ama konuşmamıştık.
Yıllardır tanırım Ağar’ı. İstanbul’da şube müdürü olduğu dönemlerden.
Herkese dost adamdır. Tanısın tanımasın herkesin yardımına koşar.
Sevmeyeni çoktur ama seveni de çoktur. Çok kişiye iyiliği dokunmuştur. Karşılık beklemeksizin.
Bilirim. Yıllar içinde aleyhinde onlarca yazı yazmışlığım vardır.
Ne küsmüştür, ne darılmıştır, ne surat etmiştir, ne de en küçük bir sitem.
Hapis cezası onaylanınca “Geçmiş olsun” demek için aradım. Teşekkür etti.
Bize her şeyi devlet verdi. İkbali de, makamı da, hapsi de. Devletten gelen neyse bizim başımızın üstünde yeri var. Hapis bile olsa” dedi.
“Ne kadar yatacaksın?” diye sordum. Çünkü her yerde farklı bir süreden bahsediliyordu.
“14 ay. Öyle hesapladılar” dedi.
“Bodrum Cezaevi’ni istiyormuşsun. Doğru mu?” dedim,
“Yok öyle bir şey. Nereden uyduruyorlar ben de şaşırdım. Bodrum Cezaevi olacak şey değil. İlçenin tam göbeğinde neredeyse. Karışık, düzensiz bir cezaevi. Orasının olması mümkün değil. Zaten olsa da istemem. Şimdi durduk yerde Bodrum da terör örgütlerinin hedefi haline gelir. Ama o taraflarda başka bir yer olabilir” dedi.

Nerede yatacağı konusunda kendisinin bir talebi olmamış zaten.
Ceza çıkınca sağolsun bakan aradı.
Devlete emanetsin. Güvenli, uygun bir yer bulacağız’ dedi. Bakıyorlar. Ben de bekliyorum” diyen Ağar’a, “Yakalama emri çıkmış ama” dedim.
Güldü. “Ya çıkmış. Ama cezaevi belirleninceye kadar bir şey yok. Şimdilik bekliyorum. Bana ‘Bekleyin’ dediler. Hangi cezaevinde yatacağıma karar verdikleri zaman zaten kendim gidip teslim olacağım.”
“Geçmiş olsun. Bu da geçer” dedim.
“Geçer geçer” dedi, “Bunu da görecekmişiz demek ki hayatta”.
Üzgündü ama beklediğimden iyiydi.
Dostları, arkadaşları hep yanındaydı.


silahlı örgüt davasında 14 ay artık neyin cezası merak ediyorum. poşu giydiği için, konser bileti dağıttığı için terör örgütü davasında 10-15 seneyle yargılanıp 2 sene tutuklu kalanlar varken 14 ay nedir ?

Sen nasıl utanmaz bir bakansın hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan bir adamı arıyorsun, özel muamele yapıyorsun ?

Bir taraftan yargıya müdahale etmiyoruz diye açıklama yap, öbür taraftan hapishane beğen çete liderine, mafya başına. Bir taraftan intikam duygusuyla adalet aramıyoruz de, öbür taraftan 28 Şubat sanıklarını büyük bir tesadüfle tankları yürüttükleri post modern darbeyi başlattıkları yer olan Sincan cezaevine gönder. Bak sen şu Allah'ın işine!


Darbelerle yüzleşiliyor, derin devletle hesaplaşılıyor di mi ? nah hesaplaşılıyor. AKP'nin memleketin her köşesini, her damarını, her kurumunu ele geçirirken bizler tadımlık, hoş zaman geçirmelik , geleceğimizle ödediğimiz dünyanın en pahalı tiyatrosunu izliyoruz.



http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/280801.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bole yuksek seviye bi suçluya mecburen belirli imkanlar tanımak zorundasın
sen adamı hapse atıyosan can saglıgınıda korumak gorevin
hele hele eski polis bide adam zxaten senelerce doguda terorst kovalamıs felan
sevmeyeni cok
ha kendi secer mi hayır
ama uygun yer aranmak zorunda mı o ayrı


ayrıca bu adam deil miydi konusursam cok kisinin bası yanar diyen
demekki yakmasın diye üfleyerek tutuyolar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adalet bakanlığının bilgisi haricinde işletilen cezaevi mi var memlekette ?

Adalet bakanlığı hangi cezaevinin ne tür mahkumlar için olduğunu, siyasilerin, çetecilerin, kapkaçcıların, adi suçlardan hüküm giymişlerin ne tip cezaevlerinde tutulacaklarını bilmiyor mu ?

Ergenekon davasında silivri cezaevinde polisi, askeri, gazetecisi, örgüt mensubu yatarken can güvenlikleri bukadar düşünülmüyor. Yolla gitsin oraya işte. Silivri cezaevinde terörle mücadele etmiş askerler yok mu ?

Adalet bakanı kesinleşmiş hükmü olan çete liderini nasıl telefonla arayabiliyor ayrıca. İstediği kadar eski milletvekili, eski emniyet müdürü olsun. Devletin bürokratları, Mehmet Ağar'ın da avukatı/avukatları var. Hükümlünün cezaevi koşulları görüşülecekse bu avukatları aracılığıyla olur ve resmi yazışmalarla yapılır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Adalet bakanı kesinleşmiş hükmü olan çete liderini nasıl telefonla arayabiliyor ayrıca.


Neden arıyor söyleyeyim. Bu ülkede adaletin pek bir işlevi yok, çünkü henüz daha sonuçlanmamış bir dava yüzünden tutuklanan gözaltındaki insanlar gazetelerde sayfa sayfa darbeci diye nitelendiriliriyorsa, hüküm olmasının veya olmamasının pek bir önemi yok. Devlet buba hakkında ne düşünüyorsa odur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Mehmet Ağar'ı da çete lideri yaptın ya helal mani...

Suçu nedir onu da anlatsana lütfen. Senin ağzından dinlemek istiyorum Mehmet Ağar neden hapse mahkum oldu ?


http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/04/16/agar.susurluktan.mahkum.oldu/657373.0/index.html

said:
Dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Susurluk davasında "suç işlemek için silahlı örgüt kurmak" suçlamasıyla beş yıl hapis cezası almıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu kararı onadı.

Şimdi tek bir hukuk yolu kaldı. O da Yargıtay Başsavcılığı'na yapılacak karar düzeltme başvurusu. Ancak, başsavcılık cezanın onanması yönünde görüş bildirdiği için, bu başvurunun kabul edilmesi beklenmiyor.

Karar düzeltme talebi reddedilirse, Ağar 2 yıl hapis yatacak. 5 yıl boyunca da kamu hizmetinden yasaklı olacak.
Davanın geçmişi
Mehmet Ağar, Susurluk davası kapsamında, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak" suçundan yargılandı.
Danıştay 1. Dairesi, Ağar'ın, "cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek" suçu yönünden lüzum-u muhakemesine, eylemine uyan 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "suç işlemek için örgüt kurmak" başlıklı 220. maddesi gereğince yargılanmasına karar vermişti.

Danıştay İdari İşler Kurulu da 1. Daire'nin kararını onayarak dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti. Mehmet Ağar'ın "vali" statüsünde olduğu gerekçesiyle dosya Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nde görüşülmüştü. Ağar'ın, isnat suç tarihinde "Emniyet Genel Müdürü" olduğuna işaret eden daire, "görevsizlik" kararı vererek dosyayı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.
Dosyanın gönderildiği Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "görevsizlik" kararı vererek dava dosyasını, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı, "Susurluk Davası" kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu" iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.
Ağar'dan ilk açıklama

Ağar kararın ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağar, "Sevenlerimizi mahcup edecek hiçbir davranışın içinde hiçbir zaman olmadık. Hizmet kusuru atfedilebilir ama suç atfedilemez. Ama bütün bunlara rağmen devletten gelmiş her türlü karara karşı her vatandaşın ne yapması icap ediyorsa biz de onu yapacağız" dedi.


Mutlu oldun mu ? İstediğin gibi mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@mani Sen anlat dedim ben, ilk gördüğün haberi copy/paste yapınca olmuyor. Bir haber internete çıktı diye doğru da olmuyor.

Cidden senin ve throine'in yaşınızı merak ediyorum, yani aşağılamak için değil, cidden merak ediyorum.

Haber sitelerini f5'leyip gözünüze çarpan manşet haberleri okuyunca bilinçli insan falan mı sanıyorsunuz kendinizi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

29 yaşındayım.

ortada mahkemenin verdiği bir hüküm var. Haber o hükmü bildirmiş. Ortada yorum yok zira yorum gerektirecek bir durum yok. Benim düşüncemin ne olduğu önemsiz ortada doğru veya yanlış verilmiş bir yargı kararı var.

Kendisi "tuğla çekersem duvar yıkılır" diye açıklama yapmıştı zamanında. Yorum istiyorsan bu laf üzerinden yorum yapayım. Hal ve tavırları, görev yaptığı dönemde ayyuka çıkan cinayetler, mafyalar, çeteler, kendisinin bunlara karşı olan duruşu, bireysel ilişkileri vs göz önünde bulundurulduğunda evet kendisi gayet mafya vari bir tipti. Gayet çetelerle içli dışlı, karanlık işlerin odağında devamlı bulunan ve bunu inkar etmeyen birisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

suç örgütü kurarlar "ee biz vatanseveriz, teröristleri öldürdük ama reröer"

darbe planı yaparlar "vatanımızı seviyoruz biz askeriz, gazeteciyiz, cumhuriyette yazıyoruz gerçek darbecilik bu değil.."


ciddi bu adam gerçekten bu söylediklerine inanıyorsa hakikaten gerizekalı olması lazım, üzülüyorum. ama kimse o kadar zekasız olamaz o yüzden direk her postunda ülkeyi ayımcılığa ve vatanseverliğe saldırı içerikli yazılar yazmaya devam ediyor. kendine ya iş edinmiş abilerinin gözüne girsin diye yada profesyonel olarak yapıyordur o kadarını bilmem.

e be akılsız adam mehmet ağar ile ergenekondan balyozdan içeri giren adamların ilgisi nedir? muhalif gazeteciler ile bu adamın alakası nedir? balyozdan darbe ile hiçbir işi olmayan işinde gücünde doğru düzgün amirallerin generallerin içeri alınmasının bağlantısı nedir?

bu kadar terbiyesiz utanmaz bir insan nası olur aklım almıyor ya. yazıklar olsun senin gibi insanlara. ileride bu dönemleri türkiyenin Röhm-Putsch'u olarak anıcak tarihçiler ve sizin gibileride insanlar lanetleyecekler ama iş işten geçmiş mi olacak geçmemiş mi onu görürüz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...