forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 hayatta 4 yıl daha az amelelik yapcak değmez mi mühendisse daha fazla kız görcek fabrikaya göre filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 turkiyede yaramaz amerika falan gibi ihtimallerin varsa o iyi iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 forgiver said: hayatta 4 yıl daha az amelelik yapcak değmez mi mühendisse daha fazla kız görcek fabrikaya göre filan kız ney? nası bişi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 geçen bir firmadan gelen kız burada kız çalışıyor mu diye sordu öyle bir şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 haklı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 elbetteki. ama ben diş hekimiyim, öyle bi ayrıntı var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Aynen benimde yapıcağım şey bu olucak, belli bir yaşa kadar özel sektörde çalışıp. Daha sonra (melesa 40'dan sonra) öğretim görevlisi olmayı düşünüyorum. Özel sektörde çalışmak belli yaştan sonra zor olabiliyor, özellikle en iyi kurumsal şirketler 40 yaş üstü insanları şirketten göndermeye çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Yüksek lisansta ve doktorada eşeklik edip çalışma deneyimi edinmezsen yaptığın çalışmalar işine yaramayabilir. Benim mesela şu an yüksek lisansta ilk senem. Bu dönemin sonunda lisansta alacağım bütün ders yükünü bitirmiş oluyorum. Seneye sadece bitirme projesi kalıyor. Yazın ve önümüzdeki bir sene boyunca hastanede o işi yapanlar arasında sürekli olarak staj yapacağım. Okul bitince okumayıp çalışanlara yakın bir iş tecrübem olacak ve bir işe girene kadar yine bölümde kalıp düşük bir maaşa stajıma devam etme hakkım olacak. Özel sektörde bu durumların bana avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Doktora işini de mümkünse yurt dışında ama kesinlikle çalışırken ikisini bir arada yapmak niyetindeyim. Sadece okuyup yapacağın işin uygulanışını, pratiğini bir şekilde öğrenmezsen şirketlerin adam alırken iş tecrübesi olan adama yönelmesi daha olası görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 arkadaşlar ilginiz için tşkler. herzamanki gibi Kafamda oluşan bazı soruları önce bu foruma danışıp sizlerle paylaşmak bana oldukça yardımcı oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Akademisyen ol,universitede çalış zaten seni buluyor özel sektör sen onlara gitmesen bile. PhD ünvanlı akademisyenler bulup danışmanlık istiyor bazı kuruluşlar(ciddi iş yapmak isteyenler) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 akademisyen olmayıp özel sektöre gireceksen sakın doktora falan yapma mezun olduunda kaç yaşında olacaksın 0 iş deneyimsiz. bazı şirketler atiorum 27 yaşından üstünü almiolar bazı pozisyonlara, e seni de çat die manager veya üst düzey bişey yapmayacaklarına göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 işe gir.. 1-2sene sonra doktorayı düşün. tezi teslim edebilir miyim bilmiyorum. verirsem bunu yapıcam doğrusu. 1-2sene sonra doktora yapıcam.sonrasında bünyeyi şarj için postdoc falan da yaparım. abi okul olayı bi süre sonra bağımlılık yaratıyor ve bilgi açlığı yaşıyorsun. gerçekten bilgi açlığı yaşıyorum şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 dasaaa said: işe gir.. 1-2sene sonra doktorayı düşün. . Türkiye yi tam bilmemde bu biraz yalan oluyor genelde. Ben ise girdim, aman is ortami ne kadar rahatmis ne donup kendimi kasip birdaha doktora yapayim dedim. Azim varken master sonrasi direk doktoraya girisilmeli, donmesi zor oluyor sonra. Dönen elbet vardir da, zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 paran olursa özel üni.de yapıyorsun akıllı isen doktorayı. çok akıllı ise iyi üniversitelerden iyi hocaların geldiği ve gerçekten işine yarayacak bir konuda doktora yapıyorsun. tabiri caizse işten burnout olmuş amcalar paso recharge olmak için doktora yapıyorlarmış. ben de bunu görünce biraz şaşırdım ama şu doğru abi, öğrenmeye alışmak ayrı bi olgu. misal ben öğrenmeyi kesince içim içimi yiyor. rahat duramıyorum. kurdum personal brain diye bi programcık -güzel bişi bu arada- chartlarımı hazırladım falan. yapmam gereken şeyler için nelerde master olmam lazım, hangi sıra ile çözmeliyim.. hepsini not aldım. şimdi gerekenleri çatır çatır öğreniyorum her gün. 2hafta sonra allah izin verirse rusçaya başlarım mesela. 1ay içinde de ben var su içmek seviyesinde cümle kuramazsam atarım kendimi camdan mesela. her neyse,dediğim o ki, öğrenmeye bağımlılık ayrı bişi. beyin boş durmayı sevmiyor hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 öğrenme bağımlılığı güzel birşey hakikaten :) benim de doktor olmadan ölmiyecem andım var yıllardır, bakalım ne olacak. İstanbula gidince başliyorum yükseğe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 tabi gidebilirsem sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 gidersin olm. istemek başarmanın ee... hmm.. ok istemek ile başarmanın hiçbir alakası yok ve olayların çoğu tamamen chaotic gelişen random eventlerin toplamına bağlı. yani hmm gidemeyebilirsin de. evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 ahuah gidebilirsem vurgusu istanbulaydı. ankara işi yine uzadı benim mastera her şekil giderim yauu rektöre çıkıp sevimli bir hal takınıp abi beni alsana nolurrr dedim mi olmuştur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Doktora yapmış bu adam çok maaş ister der biz size sonra haber veririz der gönderirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Bu söylediğin sanırım biraz sorun. Düşünüyorum.. 30 yaşında birinin ihtiyaçları ve bir standartı vardır. Ama o 30 yaşındaki adamın iş tecrübesi 8 yıldır çalışmış bir adam kadar değildir. Yani ben bu adamı işe alıcam almasına ama çalışmış birisi kadar efektif kullanamayacağım. Hadi bir 4 sene çalışmış adam kadar olsun. E ben bu adama 4 sene tecrübeli adamın maaşını önerirsem gelir mi ki? Hiç sanmıyorum. Master yapan insanlardan biliyorum, istedikleri maaşla tecrübeleri farklı evrende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 ombakkombak said: Doktora yapmış bu adam çok maaş ister der biz size sonra haber veririz der gönderirler her şeyden önce doktora yapmış bir adamın tr'de özel sektörde bu birikimini kullanacağı yer sayısı bir elin parmaklarını geçmez. geçen bir topikte doktoralı birine şu an yaptığı iş için overqualified kalıyorsun imasını yaptım ama adam hakaret olarak algıladı nedense. hatta şu an icra ettiği meslek için bu bölümü okuduğundan falan bahsediyordu. ama cidden yaptığı iş de doktora gerektiren bir iş değildi. bu durumda olan insanlar çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 doktora yapın ama hobi olarak yapın ben yaparsam hobi olarak yapıcam isminin başında Dr. olması güzel bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2012 Ben sırf ünvan için kasıyorum mesela şu anda :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2012 doktoralı adamı pahalı adam diye almamazlık bile yapılır bu ülkede, doktora yaptıysan direk yurt dısı derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 bizdekiler şanslı aslında. ücret takıntıları pek yok. neticede adamın tr şartlarında yaratacağı katma değer belli, ülkenin üretim yetenekleri de belli. kimseye sırf doktoralı diye çuvalla para vermezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar