Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu Fan yeterlimidir ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Hmm
pro mu XT ye dönüştürmeye karar verdim.
Bildiğiniz üzre Saphire 9800 pro lar
XT GPU su yani R 360 la geliyorlar , fakat biosları R 350 biosu.

Yani biosları flashlayarak 240 dolara bir XT sahibi olabilrisiniz sizde.

Bunun olma nedeni R 350 çiplerinin artık üretilmiyor olması ve çok satılan pro lara konuyorlardı.
Artık üretilmediklerinden ve PRO nunda piyasadan kalkamayacağından birçok şirket R 360 ve XT PCB sini alıp sadece biosunu 9800 pro biosu yaparak satıyorlar.

Haa ne mi oluyor ?
XT nin fiyatı 400 dolara yakın ve belki daha fazla.
Saphire pro 9800 pro 240 dolar ve bir XT.

Bu Ferrari yi 3. viteste kullanmaya eşdeğer.

Bu bilgilerden haberdar olanlara sorum şu , kartımı XT ye çevireceğim , VGA silencer gibi opsiyonlaragidersem kartım garanti dışı kalıyor.

Bu fanı takarak XT nin oluşturduğu sıcaklığı önleyebilirmiyim ? Şu anda speed kontrollu bir fan almış bulunmaktayım resimde görüldüğü üzre , kart buzgibi , ama XT nası ısınır bilemeyeceğim... Bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim

teşekkürler[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

[Bu mesaj Arkansis tarafından 17 Temmuz 2004 23:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
sıvı nitrojenli soğutma diycem dayak yiycem ehehehe

ya iyidir fan güzeldir.
ama sen şu power supply'i 400w'a çıkarman gerek.
çok güç yer ya o...[signature][hline]iyi kötü çirkin
Mesaj tarihi:
ya birakin bu arkansis boyle iste . antin kuntin sorunlarla cikio ortaya . millet ekran kartini tanitamaz hdd si gocer vs vs vs bu da cikar bu fan bana yeter mi diye ortaliga . utan be kendinden arkansis :D[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
yok naptın sen ya.. sırf uv felan güzel gözüküyo diye aldınsa bunu boşa aldın : / benim tavsiyem ilk basta silencer , olmassa thermaltake giant 2 , olmadı zalman ınki olmadı vantec.
Bu hikaye kısacas.Artı garantidışı gözünn korkutmasın pek sorun cıkcanı sanmıyorum doğru yaparsan.He birde 300w konusunda ısrarcı davranma bence.420 w bi tt yada , 400w zalman alman lazım yakın bi zamanda.Yada 400w titanium vardi galiba daha ucuzdu.Düşünülenin aksine PSU çok önemli donanımda.[signature][hline].....
Mesaj tarihi:
ekran kartının biosunu R 360 olarak flashlayıncada kartın garanti dışı kalacak (bildiğim kadarıyla), o yuzden fanıda değiştirebilirsin. ama için rahat ediyorsa o fanlarlada kullanabilirsin bana yeterli göründü ama ne kadar iyi hava üflediğini sen biliyorsun karar sana kalmış için rahat ediyorsa ekstra masraf yapmana gerek yok. biraz o/c ile kullan baktın sorun çıkartıyor (kitlenmeler, görüntüde bozulmalar) vga silencer alırsın.
Mesaj tarihi:
HHayır kartımı XT yapınca
kartım garanti dışı kalmayacak.
Andromeda ile görüştüm bu konuyu. Kartta arıza çıkarsa yamulursa , eski biosunu flashla getir kabul ederiz. Fakat fanı çıkarırsan kabul etmeyiz dedi.

Bu arada Jarlaxle neden yetersizmiş ? ekran kartının üzerine doğru 2 tane 4000 rpm hız kontrollu fan dönüyor. Ramler bu fanlar olmadan alev gibiydi
şimdi ısınmaya vakitleri yok

ayrıca kasanın arkasında çok büyük bir fan var , normal kasa fanlarının aksine.

Soğuma sorunu cidden olurmu ? yoksa şaka mı yaptın ?
garanti dışı bırakmadan başka ne türlü soğutabilirim ben bu kartı ?

ne bileyim içime kurt düşürdün yani ohoo[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Mesaj tarihi:
abi fan filan hikaye , sen istersen 10 tane fan tak olay heatsink,ramsink,bakır ..aliminyum vsvs ...senin ramlerin üstünden ısıyı alman lazım sadece hava üfletmekle olmaz.Giant 2 felan komple sarıyo kartı ısıyı dağıtıyo.Ayrıca senin aldığın şey direk kartla temas dahi etmiyo sadece bi alt slottan hava üflüyo yani o ikincil soğutma gibi bişey.neyse bunla kullan istiyosan ama fazla oc etme derim.[signature][hline].....
Mesaj tarihi:
9000 lik bi klima ver iceri
yetmez o fanlar.[signature][hline]BonePART, 05 Temmuz 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
kraldan cok kralcı olmayın bi insan bişi sorduysa yardımcı olun search t hede hodoo diye baırmayın sozluk deil burası forum,insannar konusmak icin acc alıyo..
Mesaj tarihi:
Yeter. Yetmezse değiştirirzin. Ayrıca güç kaynağın kaliteli bir marka ise değiştirmene de gerek yok. Fanın ledin bilmemnenin gücü 1wattı geçmez. o da ancak çok yüksek devirli fanlarda yaklaşır. ör. 6000rpm spark7+ 0.8watt. eh 300wattlık güç kaynağı tınmaz bile. Ama markasız güç kaynağı kullanıyosan tabii jhemen değiştir.[signature][hline]move thougtfuly but fast as well
from heaven through the world to hell.
Mesaj tarihi:
said:
Jarlaxle, 18 Temmuz 2004 17:39 tarihinde demiş ki:
abi fan filan hikaye , sen istersen 10 tane fan tak olay heatsink,ramsink,bakır ..aliminyum vsvs ...senin ramlerin üstünden ısıyı alman lazım sadece hava üfletmekle olmaz.Giant 2 felan komple sarıyo kartı ısıyı dağıtıyo.Ayrıca senin aldığın şey direk kartla temas dahi etmiyo sadece bi alt slottan hava üflüyo yani o ikincil soğutma gibi bişey.neyse bunla kullan istiyosan ama fazla oc etme derim.

benim gibi XT yapan kişiler idle da
65 ile 70 arası alırken
ben 60 ım
etki ediyor
hemde bayağı ...

ramlerin üzerindeki ısıyı almak ne demek ?
arada sürekli hava akımı var

ramlerin üzerine doğrudan hava akımı gidiyor, bu durumda ısıyı almak diye bir durum olamaz , zaten üzeirnde ısı birikmiyor.

Aliminyum olayında haklı olabilirsin diyecektim
ama ısıya bakıyorum 60
yani ilginç
bu arada heatsink in üzerinde elim rahatca dolaşabiliyor yanmadan..,

speedcontrol de süper bir olay[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Mesaj tarihi:
said:
aktiftablet, 18 Temmuz 2004 22:23 tarihinde demiş ki:
Onu nerden aldın. kaça aldın? gürültü seviyesi ne durumda???

http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=SP-FC70-BL

taksit seçenekleri iyi.

fan 4000 rpm de dönerken mükemmel bir soğutma sağlıyor. tabi bunun bedelide var , ses..

ses beni pek rahatsız etmiyor , çünki hali hazırdaki kasa bileşenlerim üzerlerindeki fanlar nedeni ile gürültülü ..
2000 rpm e indirdiğindede çok etkili bir soğutma

yani minimumda(fanın minimum modu) desktop ta 60 görüyorum
diğer silencerlar 65 70 arası görürlerken Saphire XT de ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Mesaj tarihi:
Benimde pc de tahammul edemedigim olaydır ses..
Çıt cıkmıcak ya aletten o derece..
Suan Dell var bende siyahlardan agzını bile acamıyo alet .
kırarım kafasını =P[signature][hline]BonePART, 05 Temmuz 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
kraldan cok kralcı olmayın bi insan bişi sorduysa yardımcı olun search t hede hodoo diye baırmayın sozluk deil burası forum,insannar konusmak icin acc alıyo..
Mesaj tarihi:
Benim makinanın kasa fanı ve FSP psu nun kendi fanı çok ses yapıo ama bilgisayar 24 saat açık. Artık müzik sesi gibi gelmeye başladı alıştım.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Mesaj tarihi:
abi resmi görünce şöle bi süre bakakaldım. agp slotunda ekran kartın takılı, hemen altındaki pci slotunda onu soğutan we 4000 rpm ile dönen bi çift fan. hiç böle bişe duymamıştım/görmemiştim. bilgisayardaki herangi bi donanımı soğutmak demek kartın "çekirdek bölgesi"ni soğutmak deil midir? e snn bu yeni fanının ekran kartının çekirdeğiyle alakası fln yok? arada heatsink olmadan sağlıklı soğutma nasıl olur ya bi açıklayın, hiç görmedim böle bişe ben. sanırım o aldığın fan özellikle ekran kartı için fln deildir. yani bilmiyorum bence kendini kandırıyosun bi bakıma

bu arada şu pro dan xt ye çewirme, farklı bioslar, anlatırmısın daha ayrıntılı?[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy
Mesaj tarihi:
Gördüğün üzre kartın çekirdek bölgesinde heatsink + fan var
ama Fan kartı XT ye çevirince (ileriki günlerde buraya taşıyacam) kart olduğundan daha fazla ısınıyor ve o fan yetersiz kalıyor, o alta yerleştirdiğim PCI fanlar uzun zamandır varlar ve AGP slotları soğutmak üzere tasarlanmışlardır , ve gerçektenden işe yarıyor.

XT nin termal diotundan , diğer arkadaşlardaki VGA silencerlı kartlar ile (aynı marka , aynı model) karşılaştırdığımızda 1 2 (60 ile 63C idle ısı) derece daha serin im bile denebilir. Fanlar hız kontrollü ve kasanın alt tarafındaki serin havayı kartın üzerine mass soğutma dediğimiz şekilde üflüyor ve kartın ramlerinin heatsinkleri üzerinden değilde tamamen kendisinin üzerinden devamlı hava akımı oluşturuyor ...

sonuç etkileyici...

XT olayını önümüzdeki günlerde buraya taşıyacağım.
Belki bilen birileri vardır benden önce yazarlar diye koyayım buraya

Saphire 9800 pro yu XT ye çeviriyoruz ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
  • Yeni Oluştur...