Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 loop said: Ayrıca yıl 2012, kasabın camlı dolabında veya bir süpermarketin et reyonunda gözle gördüğünüz etler haricinde hiç bir et ürünü alınmaz Evet en doğrusu o şekilde vitrinden beğenip büyük parçadan kestirip almak veya yine onu kıyma çektirtmek. Ancak onda bile hile olmaya başladı artık, o bütün ete bile şırıngayla su basıyorlar ağır çeksin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Selam, Çok az kasap kıyma makinasının boğazını temizliyor. İlk çıkan yine bizim pakete konabiliyor. Annem yağlı kağıt çektirip, sonra seçtiği eti kıyma çektirirdi. Böylece makinanın boğazı temizlenmiş oluyor. Kırmızı et konusunda kayınpederin kasap olması büyük avantaj :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 İşin gerçeği bu şekilde bile et fiyatları uçukken, doğal et almaya normal vatandaşın gücü mümkün değil yetmez. Sorun firmaların çakallıklarından ziyade devletin bir halta benzemeyen tarım ve hayvancılık politikaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 BİM'e konu ile ilgili email atmıştım. DOC halinde yollamışlar c/p ediyorum. Değerli müşterimiz Mesajınız için teşekkür ederiz. Mağazalarımızda satışa sunulan ve kendi özel markamız olan Uludağ soyulmuş sosis ürünü ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıkladığı laboratuvar sonuçları ile ilgili görüşlerimizi aşağıda dikkatinize sunmak isteriz 1- Perakende sektörünün lider kuruluşu olarak hiçbir ürünümüz “merdiven altı “ olarak tabir edilen tesislerde üretilmemektedir. 2- Bütün özel markalı ürünlerimiz, bulunduğu sektörün güvenilir ve kurumsallaşma düzeyi yüksek firmalarında üretilmektedir. Bu tesisler bakanlık yetkilileri yanı sıra, görevlilerimiz tarafından da düzenli olarak denetlenmekte; üretilen ürünler de aynı şekilde insan sağlığı ve hijyen açısından ayrıntılı olarak laboratuvar koşularında analiz ettirilmektedir. 3- Uludağ markalı soyulmuş sosis ürünümüz, formülü itibariyle %70 dana eti %30 tavuk etinden imal edilmektedir. Üretiminde kullanılan dana ve tavuk etleri piyasada marka olmuş üretiminden her manada emin olunan üreticilerden alınmaktadır. 4- Kullanılan tavuk eti tavuğun göğüs etidir. Göğüs eti kemikten ayrılırken bazen bıçak iç organlara da değebilmekte, dolayısıyla ete bulaşabilmekte, bazı sinir ve kıkırdak dokular da göğüs etine yapışık vaziyette gelebilmektedir. Üretim sürecinde bu bulaşmanın mutlak olarak önüne geçmek imkanı bulunmamaktadır. 5- Bu maddeler tavuğun kendi yapısında doğal olarak bulunan maddelerdir ve hiçbir şekilde insan sağlığına zararlı değildir. 6- Bu bulaşma durumu Bakanlıkça yapılan laboratuvar testlerinde tespit edilmiş, görevli histolog (doku bilimci) tarafından da yabancı doku (kıkırdak ve sinir) ve iç organ tağşişi (*) olarak tanımlanmıştır. 7- Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın bir ön açıklama olduğunu göz önünde bulundurmak gereklidir. Yapılmış bulunan testte, ürünün içinde bulunan kıkırdak, sinir veya iç organ miktarı yüzdesel olarak verilmemekte sadece ‘var’ ya da ‘yok’ denmektedir. Bu anlamda ayrıntılı bir incelemede tağşiş ile bulaşmanın farkının ortaya çıkacağına inancımız tamdır. 8- Konu ile ilgili akademisyenler de bulaşmayla tağşişin ayrılması gerektiğinin altını kuvvetle çizmektedirler. 9- Bir üründe tağşiş olduğunu söyleyebilmek için bu tağşişden ekonomik anlamda kar ediliyor olması düşünülmelidir. 10- Sadece bulaşmayı tağşiş olarak nitelemek ülkemizde iyi üretim yapan ve bunun için çok büyük yatırımlar yapan, aynı zamanda ciddi denetimlere açık olan tesislere yapılan bir haksızlık olacaktır. 11- Bu noktada müşteri memnuniyeti ve halk sağlığı en yüksek önceliklerinden biri olarak kabul eden bir kuruluş olarak, yeniden bir inceleme yapabilmek amacı ile Uludağ markalı soyulmuş sosis ürünümüzü şu an için satıştan kaldırmış bulunuyoruz. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla BİM A.Ş (*) Tağşiş: Herhangi bir maddenin üretiminde ve/veya gıda maddelerinin üretiminde kullanılan madde ve malzemelerin içerisine o maddenin değerinden değersiz veya daha düşük değerli malzemelerin katılması sonucunda, mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretim yapılması hali. Bizim ürünümüzde böyle bir durum söz konusu değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 throine said: 4- Kullanılan tavuk eti tavuğun göğüs etidir. Göğüs eti kemikten ayrılırken bazen bıçak iç organlara da değebilmekte, dolayısıyla ete bulaşabilmekte, bazı sinir ve kıkırdak dokular da göğüs etine yapışık vaziyette gelebilmektedir. Üretim sürecinde bu bulaşmanın mutlak olarak önüne geçmek imkanı bulunmamaktadır Yuh artık bu kadar da saf muamelesi yapılmaz ya höhhh Göğüs&but eti hariç herşeyini kıyma edip koyuyoruz demiyorda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 O kısmı ben pek anlamadım. Ya da yanlış anladım, bilmiyorum. -Yazdıklarının doğru olduğunu varsayalım- Şimdi eti kemikten ayırma aşamasında iç organdan bahsettiklerine göre göğüs eti-kemik-iç organ üçlüsü bir arada, yani olarak tavuğun iç organlarını filan ayırmadan makineye atıyolar. Gerçi makine ayırma amaçlı olduğuna göre bu kısımda sorun yok ta... Göğüs etini ayırmak için kullanılan makineye iç organların bulaşabilmesi için kaburgayı filan komple söküp karıştırması gerekmiyomu? Daha net bir şekilde sormak gerekirse bu şekildeki bir ayırma işleminde iç organların sıyrılıp karışabilmesi için öncelikle kemik kısmının komple "ayırılan" tarafa kaçması gerekmiyormu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Abi tavuğu canlı bile atıyor olabilirler o makinalara ne göğüsü kanadı:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Yok kastettiğim şu: Şimdi makinenin tavuk etini kemikten ayırma amacıyla kullanıldığını varsayıyorum: Bıçak/et/kemik/içorgan şeklinde bir dizilim olması lazım(canlı atıyolarsa bıçakla et arasında tüy de eklenebilir işte ama olmadığını da varsayıyorum) Bıçağın içorgana bulaşması için et ve kemik kısımlarını komple geçip öyle kesmesi veya sıyırması lazım. Yani "ay bıçağa içorgan bulaşmış işte" demek "e biz et ve kemiği birlikte işliyoruz zaten" demekle aynı anlama gelmiyomu? Yani ya adamlar utanmadan açık açık ürünlerinde kemik kullandıklarını söylüyolar, ya da ben makinenin çalışma mekanizmasını anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 bimde satılan herşey gg yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Ne oldu , oluyo muyuz simdi ? Nedir son durum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 emanet said: lütfen avrupada yaşıyorum/yaşadım falan de. boşuna parmaklarımı yormak istemiyorum yaşıyorum her avrupa ülkesine göre değil. almanyaya göre kesin üstünüz de :D italyada her çeşit sebze meyva var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Tavuk işleme tesislerinde tavuk makineye canlı giriyor, istenilen şekilde çıkıyor. Tüyü kafalar koptuktan sonra ayrılıyor ama tam detayını bilmiyorum. Evde broşür vardı ama, bi bakayım detayını çözelim. Bide kız arkadaşımın babası bu makinelerden üretiyordu, ona sordurayım ben sfasdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Masquerade said: -''Apikoğlu'' marka acılı kangal sucuk yüzde 100 dana eti üreten Etsan Gıda Sanayi A.Ş Tepeören-Tuzla/İstanbul, (kanatlı eti tespiti) (parti seri no:4701) -''Uludağ'' marka soyulmuş sosis üreten Karizma Beşler Et Tesisleri Kemerburgaz Cad. No 76 Kağıthane /İstanbul (yabancı doku, iç organ tespiti) (parti seri no: SN 08–P1) http://www.ntvmsnbc.com/id/25340057/ uludağ sosis bim ürünüymüş haha. bim ürünü diye hahaha diye gülüyorsn da apikoğlu kilosu 47 tl onda da olmaması gereken maddeler katılmış. hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Selam, "Tatar Ramazan" said: throine said: 4- Kullanılan tavuk eti tavuğun göğüs etidir. Göğüs eti kemikten ayrılırken bazen bıçak iç organlara da değebilmekte, dolayısıyla ete bulaşabilmekte, bazı sinir ve kıkırdak dokular da göğüs etine yapışık vaziyette gelebilmektedir. Üretim sürecinde bu bulaşmanın mutlak olarak önüne geçmek imkanı bulunmamaktadır Yuh artık bu kadar da saf muamelesi yapılmaz ya höhhh Göğüs&but eti hariç herşeyini kıyma edip koyuyoruz demiyorda Tavuklar ilk başka taşıma sistemine asılırlar. Sonra ise kafalar kesilir. Kanın süzülmesi için bir süre bekler ve haşlama kazanında bir süre sıcak suda bekletilir ki tüyler kolay yolunsun. Haşlama dediğime bakmayın, çok yüksek sıcaklıklar söz konusu değil. Sonra da tüy yolmadan geçerler. Bu işlemin ardından taşlık ve iç organlar otomatik makina ile sökülerek alınır. Taşlık denen organ kırmadan geçirilir çünkü tavuklar gerçekten taş yutarlar :) Gövde daha sonra parçalara ayrılır ve bütün halinde arzuya göre sevk edilir. Ayaklar Uzakdoğu'ya gönderiliyor. İç organlar falan ise sadece ciğeri alınıp kalanı tüy ve diğer atıklarla rendering işlemi ile yüksek basınç ve ısı altında pişirilir. Geriye protein kalır ve yem katkısı olarak kullanılır. Kısaca ilk kopartılan göğüs eti değil, iç organlardır. Kıyma çekiminde bütün tavuk sadece yolma ve iç organ alımı bittikten sonra atılır. Onun haricinde bütün tavuk kullanılmaz. Bildiğim kadarıyla TR pazarında bütün tavuk ile kıyma çeken hiç yok. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Selam, Kesim işlemi: http://www.youtube.com/watch?v=wmS8ei-21wU Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Selam, SeaGle said: Tavuk işleme tesislerinde tavuk makineye canlı giriyor, istenilen şekilde çıkıyor. Tüyü kafalar koptuktan sonra ayrılıyor ama tam detayını bilmiyorum. Evde broşür vardı ama, bi bakayım detayını çözelim. Bide kız arkadaşımın babası bu makinelerden üretiyordu, ona sordurayım ben sfasdfs Hangi firmaymış acaba? Belki firmayı biliyorumdur :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 BIM said: Değerli müşterimiz Mesajınız için teşekkür ederiz. Mağazalarımızda satışa sunulan ve kendi özel markamız olan Uludağ soyulmuş sosis ürünü ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıkladığı laboratuvar sonuçları ile ilgili görüşlerimizi aşağıda dikkatinize sunmak isteriz 1- Perakende sektörünün lider kuruluşu olarak hiçbir ürünümüz “merdiven altı “ olarak tabir edilen tesislerde üretilmemektedir. 2- Bütün özel markalı ürünlerimiz, bulunduğu sektörün güvenilir ve kurumsallaşma düzeyi yüksek firmalarında üretilmektedir. Bu tesisler bakanlık yetkilileri yanı sıra, görevlilerimiz tarafından da düzenli olarak denetlenmekte; üretilen ürünler de aynı şekilde insan sağlığı ve hijyen açısından ayrıntılı olarak laboratuvar koşularında analiz ettirilmektedir. 3- Uludağ markalı soyulmuş sosis ürünümüz, formülü itibariyle %70 dana eti %30 tavuk etinden imal edilmektedir. Üretiminde kullanılan dana ve tavuk etleri piyasada marka olmuş üretiminden her manada emin olunan üreticilerden alınmaktadır. 4- Kullanılan tavuk eti tavuğun göğüs etidir. Göğüs eti kemikten ayrılırken bazen bıçak iç organlara da değebilmekte, dolayısıyla ete bulaşabilmekte, bazı sinir ve kıkırdak dokular da göğüs etine yapışık vaziyette gelebilmektedir. Üretim sürecinde bu bulaşmanın mutlak olarak önüne geçmek imkanı bulunmamaktadır. 5- Bu maddeler tavuğun kendi yapısında doğal olarak bulunan maddelerdir ve hiçbir şekilde insan sağlığına zararlı değildir. 6- Bu bulaşma durumu Bakanlıkça yapılan laboratuvar testlerinde tespit edilmiş, görevli histolog (doku bilimci) tarafından da yabancı doku (kıkırdak ve sinir) ve iç organ tağşişi (*) olarak tanımlanmıştır. 7- Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın bir ön açıklama olduğunu göz önünde bulundurmak gereklidir. Yapılmış bulunan testte, ürünün içinde bulunan kıkırdak, sinir veya iç organ miktarı yüzdesel olarak verilmemekte sadece ‘var’ ya da ‘yok’ denmektedir. Bu anlamda ayrıntılı bir incelemede tağşiş ile bulaşmanın farkının ortaya çıkacağına inancımız tamdır. 8- Konu ile ilgili akademisyenler de bulaşmayla tağşişin ayrılması gerektiğinin altını kuvvetle çizmektedirler. 9- Bir üründe tağşiş olduğunu söyleyebilmek için bu tağşişden ekonomik anlamda kar ediliyor olması düşünülmelidir. 10- Sadece bulaşmayı tağşiş olarak nitelemek ülkemizde iyi üretim yapan ve bunun için çok büyük yatırımlar yapan, aynı zamanda ciddi denetimlere açık olan tesislere yapılan bir haksızlık olacaktır. 11- Bu noktada müşteri memnuniyeti ve halk sağlığı en yüksek önceliklerinden biri olarak kabul eden bir kuruluş olarak, yeniden bir inceleme yapabilmek amacı ile Uludağ markalı soyulmuş sosis ürünümüzü şu an için satıştan kaldırmış bulunuyoruz. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla BİM A.Ş (*) Tağşiş: Herhangi bir maddenin üretiminde ve/veya gıda maddelerinin üretiminde kullanılan madde ve malzemelerin içerisine o maddenin değerinden değersiz veya daha düşük değerli malzemelerin katılması sonucunda, mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretim yapılması hali. Bizim ürünümüzde böyle bir durum söz konusu değildir. http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/282/794/1ca.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 ay canım kıyamam, bıçak iç organa değiyormuş yannışlıknan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 İyi de abi sosisin zaten nasıl üretildiği belli. Bunun için BİM'in acıklama yapmasına gerek yok. Sadece BİM'in sosisi degil, diger guvenilir dediginiz markaların da urettigi soslerin icerigi yabancı dokulardan ibaret. Tavsiyem, sosis yemeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 tavuk diye bişi yok zaten, hepsi dinozor onların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 paramecium said: Selam, SeaGle said: Tavuk işleme tesislerinde tavuk makineye canlı giriyor, istenilen şekilde çıkıyor. Tüyü kafalar koptuktan sonra ayrılıyor ama tam detayını bilmiyorum. Önce hayvanı öldürüyorlar. Yani makinaya canlı giriyor ama yapılan ilk işlem, hayvanın boynu dönen bir bıçağa temas ettirilip, (islami usule uygun olarak) kanı akıtılarak öldürülüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 2 3 4 5 6 7 Sonraki 7.sayfa (Toplam 7 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Öne çıkan mesajlar