SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Benim takıldığım nokta şu. Niye şehit çocuğu? Ve nasıl emin olabiliyor, çocuğun o an çorapsız olmasının tek nedeninin parasızlık olduğunu? Kişi başına düşen gelir miktarının gerçekten kişilerin payına düşen miktar olmadığını bilmeyen zaten yok. O konuda yaptığı eleştiriyi de anlıyorum, akp bunu sanki her kişinin cebine giren paraymış gibi lanse ediyor. Ama anlayamıyorum, niye özellikle şehit çocuğu ve niye çorapsızlık teması? Niye şehitlik draması, niye malzeme etme çabası? Benzer üslup ile fotoğrafsız, dramasız, yine kısa ve sade bir yazı çok rahat yazabilecekken bu adam hem de. Allahtan çocukların üstünde kısa kollu var diye iyice dramatize etmemiş. Anlatmaya çalıştığı anafikre eyvallah ama o fotoğraf ve o bikaç cümle direk bi kesmin yarasını kaşıyıp faydalanma amaçlı. Akp yi bu kadar eleştiren adam akp taktiğiyle yazı yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 ardeth, tayyip'in insanları kandırmasına kızıyor özdil diyorsun da tayyip çıkıp "kişi başı milli geliri 10k yaptık" dediğinde işsiz zihni bey "hanım raat ol 10bin gelirimiz varmış" mı diyor? yani kimi kandırıyor? ne işe yarıyor herkesin 10k geliri varmış gibi söylüyor olması? zaten 10kdan fazla kazananları mı kandırıyor "bak fakirlere de o kadar gelir sağladık biz" diye. şayet böyleyse bu ülkede (veya dünyanın herhangi bir yerinde) kim başkalarının hayat standardı yükseldi diye siyasi tercihini belirler? edit: kavramları biraz karıştırmışım düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 SeaGle said: Ama anlayamıyorum, niye özellikle şehit çocuğu ve niye çorapsızlık teması? Niye şehitlik draması, niye malzeme etme çabası? Benzer üslup ile fotoğrafsız, dramasız, yine kısa ve sade bir yazı çok rahat yazabilecekken bu adam hem de. Tarzı bu. Hatırlarsan Afganistan'da Türk askerleri ölmüştü. Adam bunu bile malzeme yaptı. Yine fotoğraflar falan. Oturmuş soruyor neden tahta tabut değil de US envanterindeki çelik tabuta koyulmuşlar? Her şeyi eleştirdi, bir leylek kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 SeaGle said: Akp yi bu kadar eleştiren adam akp taktiğiyle yazı yazmış. Aynen, dünden beri eleştirdiğim nokta bu. İkisi de yapıyor kalkıp ikisini de eleştirmek varken adam burada gelmiş Yözdil'e alkış tutuyor. Aferin diyor. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Bana sorarsan insanları yanlış bir güven hissi içersine sokuyor ama tabi bire bir o insanların ne düşündüğünü bilmeden yorum yapmak yetersiz olur. Direk o an parası olduğunu düşünmek değil de daha çok henüz gelecek belirsizken yakın geleceğe dair yanlış umutlar beslemesi hata olur. İnsanların Avrupa, Amerika gibi büyük ülkeler veya bölgeler belini doğrultana kadar tutarlı ve tutumlu davranması gerekir. AKP ise şanslı islam imparatorluğu kafasına sokup insanları Avrupa ve Amerika yıkılsa bile Türkiyeye bişey olmaz biz hepsine koduk gibi bir izlenim yaratıyor. Yok öyle bişey tabi ki. Bütün dünya Avrupanın mali durumundaki belirsizlikten tırsıp, Avrupanın kriz önleme konusunda yanlış kararlar aldığını düşündüğünde celalleniyorsa bunun bir sebebi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 throine said: SeaGle said: Akp yi bu kadar eleştiren adam akp taktiğiyle yazı yazmış. Aynen, dünden beri eleştirdiğim nokta bu. İkisi de yapıyor kalkıp ikisini de eleştirmek varken adam burada gelmiş Yözdil'e alkış tutuyor. Aferin diyor. lol Yazının tarzını ben de sevmedim, dezenformasyona sebep olacak bir yazı. Ama dünden beri eleştirdiğin şey bu ise kendini yözdilden bile kötü ifade ediyorsun bunu diyeyim. Ayrıca şu dediğine bakarsak throine said: ahah yine aynı muhabbet. "kişi başı düşen milli gelir $10k olmuş. HANİ BENİM GERİ KALAN $9K? EHİEHİEHİ" yözdil'in muhalefeti bu olur ancak, kahvedeki adamın anlayacağı ve inanacağı türden. gerçi kimi zaman üniversite okumuş, master yapmış adamları bile peşine takabiliyorsa bu adam gerçekten başarılı. çok şaşırmamak lazım çünkü AKPnin bu söylemlerinin peşine de üniversite okumuş, master yapmış adamlar takılıyor. Bu ülkede bu tarz adamlar bol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 tahsil cehaleti alır,eşşeklik baki kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 insanların tutumlu ve kontrollü davranması gerekmiyor. devletlerin tutumlu ve kontrollü davranması gerekiyor. iç talebi devlet eliyle artıranlar şu an sıkıntıda olanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ardeth said: Avrupa ve Amerika yıkılsa bile Türkiyeye bişey olmaz biz hepsine koduk gibi bir izlenim yaratıyor. Yok öyle bişey tabi ki. şuna itiraz edemiycem tehlikeli bi zihniyet. cari açık meselesi hallolmamışken, işsizlik kabul edilir rakamlara inmemişken, üreticinin durumu düzelmemişken ayağını denk almazsa ekonomi her an tepetaklak olabilir. ancak dünyanın heryerinde siyasi iktidarlar yaptıklarını bire bin katarak anlatırlar. biraz siyasi söylemin gereği gibi bişey. bi yere kadar normal karşılanır. ama doğruları değiştirecek derecede ciddi çarpıtmalar yapıyorsa o zaman karşı çıkılır. burada ne diyor tayypip: "ortalamayı 10k yaptık". doğru mu? doğru. çık de ki "bana ne ortalamadan, fakiri naptınız onu söyle" ona kim ne diyebilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ardeth said: throine said: ahah yine aynı muhabbet. "kişi başı düşen milli gelir $10k olmuş. HANİ BENİM GERİ KALAN $9K? EHİEHİEHİ" yözdil'in muhalefeti bu olur ancak, kahvedeki adamın anlayacağı ve inanacağı türden. gerçi kimi zaman üniversite okumuş, master yapmış adamları bile peşine takabiliyorsa bu adam gerçekten başarılı. çok şaşırmamak lazım çünkü AKPnin bu söylemlerinin peşine de üniversite okumuş, master yapmış adamlar takılıyor. Bu ülkede bu tarz adamlar bol. hayrola bu yazımda tam olarak nerede RTE zenglinliği herkese yaydı gelir adaletsizliği bitti, çok yaşa padişahım falan mı demişim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 adam sadece yaptıklarını bine bir katarak anlatmıyor sufi. daha asgari ücret 4 kişilik aileyi yoksulluktan kurtaramazken, 3 çocuk yapın alın verin harcayın falan gibi reklamlar yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Yoo eger akpnin bu laflarına %50 çıkıyorsa bu ülkede ve onu takip eden üniversite mezunları varsa (ki tabii şifreydi fetolu ünilerdi falan çoğu) o zaman yözdili takip eden ünilide vardır normal yani bu ülkeden beklenir diyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 adam başı açık kadın perdesiz eve benzer dedi daha hala savunan var ki bunun gibi bin lafı vardır,neyse devam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Şu Redeagle said: Öyle bir şey yok. Evet matematiksel olarak 1 milyar kazanan kişiyle 11 milyar kazanan kişiyi yan yana koyarsan ortalama ülke kazancı 6 küsür milyar çıkar. Matematiksel olarak doğru olması bunu politikacıların kullanıp cahil vatandaşını kandırmasını haklı çıkarmaz. Öte yandan gazetecinin görevi bu tip yalan dolanı herkesin anlayacağı biçimde dile getirmektir. İkisinin yaptığı işi aynıymış gibi göstermek hiçbir şekilde mantıklı değil. (tu) ve şuna da Redeagle said: Wallmart kasiyeri armut gibi "aa ne güzel yıllık gelirim 60k dolarmış" derse orada da köşe yazarları "o öyle değil" şeklinde yazılar yazarlar. Ülkenin kaç milyon açlık sınırında yaşayan vatandaşı varken milli gelirimiz on yüz bin milyon dolar diye reklam yapan hükümete izin verin gazeteciler bir şey diyebilsin yani. katılıyorum. O gazeteciler "efendim ülkemizin on yüz bin milyon dolar milli geliri var fakat bu gelirin 8 yüz bin milyon doları 250-300 ailenin cebine gidiyor. Ne iş?" diye sorabilmeleri lazım. Eğer gazeteciler bu soruyu sorabilirlerse, o kadar yürek, o kadar maça, o kadar sağlam takım taklavat olsa gazetecilerde; başta başbakan olmak üzere ingiltereden ithal bilmem ne bakanı, camiadan transfer bilmem ne bakanı tutup da her ellerine geçen fırsatta "öföndüm, ülkömüz büzüm üktüdorumuzda ühracatu şo kadar patlattı, müllü gelürü şu kadara çıkarttu" diyerek ortalamanın altında zeka sahibi nüfus çoğunluğunu kandıramaz ya da bu kadar rahat kandıramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 ginaly said: insanların tutumlu ve kontrollü davranması gerekmiyor. devletlerin tutumlu ve kontrollü davranması gerekiyor. iç talebi devlet eliyle artıranlar şu an sıkıntıda olanlar. valla ne mikro ne makro ekonomiden çok anlamam doğruya doğru ama devlet tutumlu ve kontrollü davranırken insanlara da yanlış bir güven hissi aşılamaması gerekir bence. Sonuçta ekonomi kitlesel psikolojiden de etkilenen bir canlıya benziyor. Yanlış bir güven hissi bişeyleri şişirip şişirip patlayacak bir etki yaratır diye düşünüyorum. Aslında avrupada kriz öncesi bazı sosyalist hükümetler de "oo herşey süper gidiyor" diye diye halkı baya bir uyuttu kriz patlamadan önce bu da kötü etkilerine bir örnek olabilir. sonuçta rakamlar ortada, bir sürü aile yoksulluk sınırında. Devlet ise insanları tutumsuz olmaya, aileleri daha sefilleştirecek şeyler yapmaya teşfik etmeye çalışıyor. Bunun sebebini ise anlamış değilim. zaten işsizlik olan bir ülkede neyine güvenip 3 çocuk yap diyorsun, asgari ücretle sefil halde bir sürü aile varken neyine güvenip tutumlu ol yerine harca ekonomiye can ver diyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 onu sorucak gazeteci nerde is bulucak? onu gectim hapisten nasil cikicak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 throine said: bir kişinin hata yapıyor olması diğerini aynısını yapıyor olduğu halde birini doğru yapmaz herhalde? bu mantıkla her türlü şey haklı görülebilir. öyle diyerk rte ne kadar sallıyorsa, yözdil'de o kadar sallıyor. Bu nasıl çürük bir mantık ya. Yani adam 3 satır ayan beyan yazı yazıyor. Onu bile anlamıyorsunuz, bir de gelip "ehi 3 satır yazı yazıyor la" diye aklınızca dalga geçmeye kasıyorsunuz. Adam açık açık, kişi başı milli gelir yükseliyor, oh şekerim zenginleşiyoruz teranesine giydirmiş. Zenginleşiyoruz da nerde diyor. İşinize mi gelmiyor nedir. Adama mail atalım bari, abi uzun yazıyorsun şunu iki üç satır daha kısalt ve açık yaz filan diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ardeth said: sonuçta rakamlar ortada, bir sürü aile yoksulluk sınırında. Devlet ise insanları tutumsuz olmaya, aileleri daha sefilleştirecek şeyler yapmaya teşfik etmeye çalışıyor. rte 3 çocuk yapın dedi diye biri gidip 3 çocuk yapıyorsa bu onun gerizekalılığıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 dogru dedin, hirsizin hic sucu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 throine said: Ardeth said: sonuçta rakamlar ortada, bir sürü aile yoksulluk sınırında. Devlet ise insanları tutumsuz olmaya, aileleri daha sefilleştirecek şeyler yapmaya teşfik etmeye çalışıyor. rte 3 çocuk yapın dedi diye biri gidip 3 çocuk yapıyorsa bu onun gerizekalılığıdır. Yok, bu forumda fazıl say konusunda bile toplum üzerinde etkisi olan insanların konuşurken ve fikir belirtirken daha sorumlu olması gerektiğini tartıştık. Sen katılıyor musun bu fikre bilmem ama ben öyle düşünüyorum. Yanlış bir fikir beyan etmesi bir yana bence bir de bunu insanları kandırmak için yapmaya çalışıyor olması (ki yapmadığı şey değil, oy almak için üniversite açan bir adam kendisi) parmakla gösterilmesi gereken bir şey. Ben de onu yapıyorum, yapıyorum ki ona oy verenler bir kez daha düşünsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 rte sana da söylüyor sen yapıyor musun? ardeth yapıyor mu? yoo. biz niye yapmıyoruz başkası yaparken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Ardeth said: adam sadece yaptıklarını bine bir katarak anlatmıyor sufi. daha asgari ücret 4 kişilik aileyi yoksulluktan kurtaramazken, 3 çocuk yapın alın verin harcayın falan gibi reklamlar yapıyor. bana dünyada bir ülke gösterebilir misin 4 kişilik aileyi bir tek asgari ücret ile geçindirebilsin? zaten bütün hesapların asgari ücretle yapılması da saçma. ASGARİ, minimum. az okumuş, az çalışmak isteyenlerin aldığı maaş. İllaki şansızlıklar üzerine bu maaşı alanlar vardır. Ancak %90 ı bu maaşı hak ediyor. 95 yılından beri 3 farklı yerde 2 farklı iş üzerinde çalışıyoruz. Epey bir çalışan gördüm. adama diyorsun "seni x kursuna gönderelim bir şeyler öğren daha iyisini yap" cevap "gerek yok bu bana yetiyor" , ingilizce kursuna gönderelim "ne gerek var" Bu forumda iş sahibi olan bir çok insan var, üstte dediklerime katılacaktır. Bir insan azim ile çalışıyorsa asgari olmaz. Türkiye'de asgari ücret üstü "ben çalışacağım, ben üreteceğim, para kazanacağım" fikrinde olan insan sayısı durmadan artıyor. Bu da hükümetin 10 yıldır yaptığı teşvik, kredi ve kanunlar ile oluyor. Asgari ücret x yılında 33 ekmek alıyordu şimdi 32 ye düştü, biraz gerçeksiz geliyor. Diğer ülkelerde de bu oranın arttığını zannetmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Oy almak için altın dağıtıyor üniversiteyi bırak. Kimin parasını ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 throine said: hayrola bu yazımda tam olarak nerede RTE zenglinliği herkese yaydı gelir adaletsizliği bitti, çok yaşa padişahım falan mı demişim? sana demedim, ama bence eğitimli fakat kafası boş insanları saptarken sadece tek tarafa bakıyorsun. bu tarz yazılarla vs gaza gelen insanları sürekli eleştiriyorsun ama akpnin bu tarz söylemlerine kanan insanları eleştirdiğini pek görmedim, hatam da olabilir tabi tek tek yazılarını takip etmedim manyak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 yukarıdaki arkadaş hayal aleminde yaşıyor olmalı ki hak edenin hak ettiğini aldığını yazmış, ben de dayanamadım pek çoklarının bildiği şeyi burada yazayım dedim. Türkiye'de de, dünyada da hak eden hak ettiğini çalışarak kazanamaz. Kazananlar istisnai personeldir. Özellikleri gerçekten kendilerine kazanç sağlaan kişilerdir. Bunun haricinde çalışarak iyi kazanç sağlamanın yplu: -camiadan olmak -mason olmak yok başka bir yol, var diyen halen daha yeterli hayat ve iş tecrübesine sahip değildir arkadaş. peki bu bizim dar gelirli çoğunluk neden halinden memnun? öyle ya, bu adamlara oy verdiklerine göre memnunlar demektir... -din-iman vıcık vıcık sömürüsü en önemli etken -herkesin sadece seçim zamanı gördüğü çuval çuval erzaklar, oysa ki b.k gibi parası olan ampül partisi ilçe ve mahalle teşkilatları bu adamlara asgari ücret kadar para akıtıyor. ekonomi zaten doğru düzgün bir yatırım yokken nasıl bu kadar borçlandı? ülkeye arapların dolarları yağıyor, avrupalı-amerikalı AYIların paraları sürekli girip çıkıyor, merkez bankası cayır cayır türk lirası basıyor, sessiz sedasız türk lirası geçen senenin aynı dönemine göre 20% devalüe oldu, hangi gazetede okudunuz bunu (9 Nisan 2011, 1 Dolar = 1,50 Türk Lirası)? yandaşlara yaptıtılan yollar, alışveriş merkezlerinin dışında üretime yönelik 1 tek Liralık yatırımı var mı bu iktidarın? mevzu mevzuyu açıyor, çok daha fazla girmeyeyim...ama birisi çıkıp "bu ülkede çalışan hak ettiğini kazanır" diyorsa birisinin de çıkıp "ah be canım" deme hakkı vardır diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar