Ancalagan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Evet arkadaşlar şööyle bir internette dolaştık ettik arkadaşlarla ama karşımıza çıkan oteller herdaim 50 lira civarlarında oluyor herşeydahil. Pansiyon arattığımdada hiçbir fiyat listesi bulamıyorum ,bulduklarımda 80 tl 100 tl filan diyor. sizin bildiğiniz güzel yerler varmıdır merak ettim. Turgutreisin Bodrum yarımadasının diğer bölgelerine oranla daha ucuz olduğunu duydum. şimdi tabi herşey dahile gidince . insanın otelde durası gelmiyor o yüzden biraz gereksiz geldi açıkcası çok fazla para kaybı gibi.. yani sonuç olarak ucuz küçük ve bodrum içinde bildiğiniz mekanlar varmıdır. tenk U
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 50 den asagı zor sanki bodrumda
Ancalagan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 peki herşey dahil olması gerekmiyor benim için. sadece kaliym yeter. bide çok pis olmasın
Lithran Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2012 bodrum pahalı dayı 2 öğün yemek yesen an az 40 kaat 50 de odaya verene kadar herşey dahil dandik bir otele git en azından salata yer pera bira icersin .
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 bodrumda ev yemekleri yapan ufak ve ucuz bi restoran bulduğumda ne sevinmiştim lan. öyle pahalı bi yer yok, olamaz.
Ancalagan Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 DRaGoN_SLaYeR said: bodrumda ev yemekleri yapan ufak ve ucuz bi restoran bulduğumda ne sevinmiştim lan. öyle pahalı bi yer yok, olamaz. yaw hala acikmidir ora . Valla hayat kurtarir
karamürselidelihamdi Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 barlar sokaanda gecede 40 kaat harcarsın
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 bodrum pahalı deil ki lan? gayet ucuz yerler var bodrumun içinde normal esnaf lokantası var bi sürü ayrıca afedersinde 50 liradan ucuz oda da bildigin kenef gibi yer olur ayrıca para harcamıcaksan bodrumun manası ne ki denize girilcek yer deil ora içilcek yer turgutreisde cok uzak minubusler genelde 2 de bitiyo o tarafa mumkunse torba yahşi bitez gümbet felan buralarda kalırsan 5 e kadar dolmus var
karamürselidelihamdi Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 git bodruma öğlen sıcagın bin jetskye 15 dk yardır sürekli ring at.akşamda git kekolardan kırmızı gül al
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 walla ben sanırsam 12 yasımdan beri her yaz gidiyorum 2 3 yaz kacırmıs olabilirim arkadasımın oteli var oraya cokuyorum gidip denize gelmeden dondugum oldu cok sene bodrumun guzel kısmı aksam barlar sokagına cıkıp gidip içmek işte 3 4 tane bar var tanıdık artık körfez kule ademik felan
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Ancalagan said: yaw hala acikmidir ora . Valla hayat kurtarir açıktır tabii hala da, bodrum merkezde değil, gümbetteydi benim dediğim. merkezde de varmış ama bak.
Lithran Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Paran yoksa olymposa gidicen gardaşş 60 lira bungalow + sınırsız insan istifi bayramın yerinde takılcan 70 milletten insan var denemediysen bir kere git gözünü sevim 2. gün intahar edersin :)o
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 bence de ucuz olsun diye kasarsan apaçinin allahının takıldığı yerlere düşersin. turgutreis'te hakkaten güzel yerler var kalmak için, ama bodrum merkez'e 80 lira falan tutuyor taksi. falan filan.
Black_Hand Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 ortakent te zaferya motel vardı iyi, ama fiyatları ne oldu bilemem denizin dibinde salaş ve temiz biryer. karı koca işletiyor, iyi insanlar. herşey dahil modunda çalışıyorlardı en son
Red Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 bodrumda taksiye niye binsin abi adam her dakak servis oluyor merkeze
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 türkbükü vardı ona ne oldu denize girmeden tatil olur mu yae
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 abi boğulmamak için gösterdiğimiz bi refleks olan yüzmeyi ben eğlenceli bulmuyorum benim tatik anlayısım sabaha kadar içömek öğleye kadar uyumak aksama kadar sahgilde yatıp kitap okumak ve uyumak sabah kadar içmek
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 tatil mi? NE BÜYÜK ZAMAN KAYBI!! hoş tatil isteği de yok içimde, 2 haftada bir haftasonu yakın yerlere kaçmak iyi oluyor kafa dinliyoruz
Ancalagan Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 11, 2012 BonePART said: abi boğulmamak için gösterdiğimiz bi refleks olan yüzmeyi ben eğlenceli bulmuyorum benim tatik anlayısım sabaha kadar içömek öğleye kadar uyumak aksama kadar sahgilde yatıp kitap okumak ve uyumak sabah kadar içmek hahaha harikaymış :D
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 BODRUM Muğla'nın ilçesi Bodrum Türkiye'nin en gözzde tatil yerlerinden. Son zamanlarda peş peşe açılan barlarıyla ünlenen merkezde turizm sezonu artık yaz kış devam ediyor. NASIL GİDİLİR Bodrum, İstanbul'a 846, İzmir'e 280, Ankara'ya 720 km uzaklıkta. bodrum'a çoğu merkezden direkt otobüs var. bodrdum havaalanı merkeze yaklaşık 40 km bodrumdan yunan adaları kos ve rodos'a feribot seferleri yapılıyor. aynı zamanda Datça, Didim ve Dalyan'a yaz aylarında seferler düzenleniyor, Bodrum Feribot Acentes 252 316 08 82 Bodrum Expres 252 316 10 87 KONAKLAMA Şehir merkezinde olduğu kadar diğer belde ve koylarda da oldukça fazla sayıda konaklama tesisi bulunuyor. Ev tipi pansiyondan 5 yıldızlı otelere geniş bir yelpazede seçim yapabilirsiniz. Bodrum merkezinden çevre koylara minibüs ve tekneyle ulaşılıyor. EĞLENCE Tüm beldelerde birbirinden çeşitli alternatifle bar ve disikolar bulunuyor. Bodrum merkezde " Barlar Sokağı" adı ile anılan Dr Alim Bey Caddesi'nde eğlence sabaha kadar devam eder. GEZİLECEK YERLER Halikarnassos : Halikarnassos'un yerli hakını Karlar ve Leeğler oluşturuyordu. Coğrafyacı Pausanias, Strabon ve mumar Vitruvius Halikarnassos'un sonraları Mora Yarımadası'ndan gelen göçmenler tarafından iskan edildiğini yazar. Karia bölgesi İÖ 395 yılında satraplığa (Perseyaletine) çevrildi. ve başına bölgenin yeril ailelerinden biri olan Hektommos'lar satraplığın merkezini Meylasa'dan Halikarnasos'a taşıdı ve altı küçük yerleşimi de buraya getirerek bölgeninkırsal ağırlıklı yerleşim düzenini de değiştirdi. Kent bu dönemde pek çok yapıyla donatıldı. Bugün üzerinde Bodrum Kalesi'ni gördüğümüz Zephyrion Burnu'nda o zamanlar saray ve askeri liman bulunuyordu: burnun arkasında yükselen sırtlarda topografyaya uydurulmuş, ızgara planı ve teraslarıyla kent romalı mimar Vitruvius'ta bir tiyatro izlenimi uyandırmıştı. Antik dünyanın yedi harikasından Mausoleum da böyle bir teras üzerinde yükseliyordu. bu mezara ait birçok kabartma ve heykel bugün British Museum'da bulunuyor. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi : Bodrum'a girdiğinizan gözünüzün önündeki kale, belki de ilk önce ziyaret edilmesis gereken yer. Rodoslu Aziz Jean Şövalyelerinin inşa ettiği kale uzun süre harabe halinde kaldıktan sonra restore edilerek Bodrum sualtı arkeoloji Mazesi haline dönüştürüldü. Bodrum kalesi içine kurulmuş olan müze dünyanın sayılı su altı müzelerinden biri. yaklaşık 7 dönüm araziye oturmuş olan tarihi kaleye girdiğinizde , geçmişle kucaklaşıyorsunuz. Müzenin Bölümleri Geç Çağ Batığı : Yassıada batığı buluntularının sergilendiği salonda, söz konusu geminin bire bir maketi üstünde dolaşabilirsiniz. bu salon şövalyeler döneminde şapel olarak kullanılıyordu. Cam Batığı : Marmaris yakınlarında Serçe Limanı adlı küçük körfezde kayalara çarparak batan gemi, İö 11. yüzyıla tarihleniyor. Batıka erken slam dönemine ilişkin ağırlıklar, bir kılıç ve süzgeçli kaplarla birlikte gemi presonelinin oynadığı daam taları gibi buluntular segileniyor. Karia Prensesi Ada Hekatomnos soyundan gelen Prenses Ada'nın bir kazı sonucu ortaya çıkarılan ve İngiltere'de etlendirilen iskeleti ve özel eşyaları sergileniyor. Tunç Çağı Batıları Salonu Kalenin doğu kesiminde fieytanderesi Batığı, gelidonya Burnu Batığı, kaş uluburun Batğı gibi eski batıklar sergileniyor. Bilgi için 252- 16 25 16 www.bodrum.museum.com Mausoleum : Dünyanın yedi harikasından biri olan anıtmezarı Kraia Kraliçesi Artemisia kcası Mausolos'un anısını sonsuzlaştırmık için yaptırdı. Tabanın üstünde kenarları heykelerle süslenmiş basamaklı bir podyum bulunuyordu. Mausoleum'un toplam yüksekliği 45 metreydi. Her tarafındaki 4 heykelin her birini bir heykeltraş yapmıştı. Bu heykeller Tanrıların degil de insanlar ve hayvanların heykeleri olmasından dolayı önemlidir. 15. yüzyılda da haçlı seferleri sıraında st.john Şövalyeleri borum kalesi'nin yapımında Mausoleum'un neredeyse bütün taşlarını kullandılar. Geçirdiği deprem ve yağmalardan sonra geride kalanları Bodrum merkezi içindeki müze de ve kalinin duvarlarını arasında görebilirsiniz. Halikarnassos Tyiatrosu ( Amfiteatr) Özellikle günmbatımında nefis Bodrum manzarası eşliğinde ziyaret edebiliceğiniz yapı İÖ 4. yüzyıla tarihleniyor. Myndos ( Nmindos ) Kapısı : halikarmassoss şehri surlarınınn güümüze kadar en önemli yeridir, Antik Myndos şehri yönünde alduğundan bu adı almış . Yerli halk tarafından " Diktiri" olarak da anılır. kapının iki kulesi nedense orjinal yükseklikleri ile görülebilir. Myndos ( Gümüşlük) : Muasolos tarafından büyük bir alanda kurulmşu pxşehrin kalıntıları Gümüşlük'ün birçok yerinde ve sualtında görmek mümkün Pedasa : Günümüze kadar gelen Legel şehirlerinden en iyi korumanı olarak söz edilen Pedesa, Konacık Beldiyesi sınarları içinde Antik kente ulaşmak için yaklaşık bir saatlik bir patikadan yürünmesi gerekiyor. Pedesa çevre halkı tarafından Gökçeler Kalesi olarak da biliniyor, yöreyi bilen birinin rehberliğinde gidmebilir. Apostol Kilisesi : erken Doğu Roma döneminde inşa edilen kilise Gündoğan beldesinin karşısındaki Küçük Tavşan Adasın'nda bulunuyor. adaya beldeden motorlarla ulaşılabilir. İçmeler: Bodrum merkezinin batısında yer alır. Kış aylarında özellikle Bodrum ahşap teknelerinin çekek yeri olarak hizmet verir. Ahşap tekne meraklıları yaz boyunca buradaki küçüklü büyüklü atölyerde ahşap tekne yapımını izyebilir. Zeki müren Sanat Müzesi : Uzun yıllar Bodrum'da yaşayan sanat güneşinin hayatta iken ev olarak kullandığı yap, müze haline getirildi. zeki Müren'in ilginç giysileri, kullandığı eşyalar ve aldığı ödüller sergileniyor. Uyku Vadisi : Nefis alabalık yemek ve ağaçlar arasında yürüyüş yapmak isteyenlere tavsiye edilir. Gökçeler köyünde bulunan vadiye, bodrum- milas karayolunda, Koru köyünü geçtikten sonra, bulunan rampanın başındaki böyük ağaçtan sağa dönülerek ulaşılıyor. Bargilya ( Tuzla ) Gülük Körfezi kıyısında bulunan antik kent, hellen vea roma uygarlıklarının etkisinde oldukça parlak bir ödem geçirdi. Sutunlar ve devarları etrafa dağılmış Roma tapınağı, kabartmalı bir sunak, ancak küçük bölümü bugüne ulaşan tiyatro , sutun dayanakları kalmış bir stoa kalıntısı, Roma dönemi sukemerlerinden küçük bir parça, kent surları, ilkçağ mezarlığı görülebilir. Güllük Körfezi : Muğla merkez ilçesinin yaklaşık 100 kilametre kuzeybatısında yer alıyor. bodrum karayolunun batısındakik sulak alanlardan ve tepeleren oluşan kıyı şeridini içerir. Kuzeyde Hamzabey deresi'nin ve Saraçy'ın oluşturduğu Güllük Deltası. güneyde ise Milas Tuzla ve Salih ada'sını içine alır. Güllük Deltası tam ortasına yapılmış küçük ölçekli havaalanına rağmen karakteristik özelliklerini koruyor çevresindeki ova tarımsal amaçlı kullanılıyor. Bu önemli doğa alanı en yüksek noktası 441 metre olan alçak dağ sırasıyla çevrili. Gökova Körfezi : Ege ile Akdeniz'in birleştiği coğrafya birbirinden güzel koyları ile özellikle mevi turaa çıkanların uğraş noktaları . Mazı Çökertme . Ören gibi yerleşimler tatilinin bodrum'un kalabalığından uzak geçirmek isteyen için gökovnın önemli kasabalarından biri ören. Deniz kenarında yaklaşık on kilametrelik yurüyüş yolu ve aynı zamanda küçük bir liman kevcut. yılan büyük bölümünü sükünut içinde geçirren kasaba yazın bir iki ay turizm sayesinde hareketleniyor. azmak Dere gökova'ya can veriyor. Akkaya kıyısından ege'ye dökülen azmak 'ın su seviyesi kış helen hemen aynı. Kıyısı balık lokantalarıyla dolu gökova'da bisikletle keşfedileceak pek çok rota var bunlardan biri Adatepe'den ören'e uzmanan DİK AMA TEHLİKESİZ YOL . gÖKOVA KÖRFEZİ'NİN KUZAY SAHİLİDE AKBÜK MUHTEŞEM GÜZELLKİLER SUNUYOR. Akbük aynı zamanad turkuaz renginin en belirgin olduğu nokta olarak anılıyor. Gökovada mavi Rota harika doğası, son yıllarda kirlenme başladı ise de hala ışıtılı denize girintil içıkıntılı koyları, el değmemişçesine bakir kumsalları ile gökova deniz kan su için eşsiz bir rota. rotanın uzunluğuna deneyim güç ve tabi ki titalinizin süresine göre karar verebilirsiniz. Önerimiz körmen Limanı Bodrum datça Bodrum feribotlarının hereket iskelesi Körmen limanı iyi bir başlangıç, aracınızı buraya güvenle park edip 4-5 gün sonra Bodrum'a ulaşıp geriye feribot ile dönebilirsiniz. Gün sayısını sizin belirleyeceğiniz rotada, Gökova'nın dantel gibi koyları, nefis çam ormanlarında dalgaların sesi eşliğinde serin uykular, sizden başka hiç kimsenin olmadığı koylarda denize girme olanaklarını bulacaksınız. Denizin sakin ollduğu yaz aylarında rota oldukça kolay ancak eylül sonrasında başlayacak fırtınalara dikkat etmek gerekir. Rotanızı Gökova'nın sonuna kadar sürdürmek yerine, arada bir yerlerde karşı kıyıya geçmeyi düşünürseniz, bunun en uygun yeri Sedir Adası akbük arası Yaklaşık 7 millik bu geçişi sabah saatlerinde yapmanızı öneririm. Hen deniz olabildiğince sakin olacaktır. hem de yaz aylarındaki deniz trafiğinde daah az etkileneceksiniz. Bodrum'a dönüş, sürekli dalga ve rüzgara karşı kürek çekeceginiz için biraz daha zorlu ana arada konaklayacağınız koylar dinlenmenizi kolaylaştıracaktır son gece konaklama için Kara ada kaçakçı koyu çok uygun buraya akşamüstü saatlerdinde ulaşırsanız dalış taknelerinin kargaşasını da yaşamazsınız. son bir öneri, bodrum'dan körmen'e dönüş feribotunun saat ve günlerini yola çıkarmadan önce öğrenin. ------- Sempt Pazarı : --------- Bodrum Yarımadası'nda her gün ayrıbir beldede semt pazarı kurulmaktadır. köylülerin kendi yetiştirip satışa sunduğu nefis meyve sebzenin yanında birbirinden ilginç hediyelik eşyalar da bulunuyor. Aynı zamanda Bodrum'a 48 km uzaklıktaki Milas'ta salı günleri çok büyük bir pazar kuruluyor. pazartesi Göltürkbükü; salı Gölköy, Milas ve Bodrum merkezde kumaş, giysi; çarşamba ortakkent, Gümüşlük ve Gündoğan, perşembe Yalıkavak; cuma Bodrum merkez cumartesi Turgutreis pazar mumcular ve Gümbet DALIŞ MERKEZLERİ Aşkın Divirg 252 316 42 47 Aquanaut Diving ( Turgutreis) 252 382 92 52 ÖRNEMLİ TELEFONLAR Turzm Dan. 252 316 10 91 Devlet Has. 252 313 14 21 http://forum.memurlar.net/konu/862103/?page=2
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2012 bodrum terra otel diğer adı caliente tavsiye ederim. Şu an aradım cumartesiden sonra fiyat 112 tl miş. 2010 ağustos da kişi başı 60 tl ye kalmıştım. 60 tl ye gerçekten hak edecek hatta daha fazlası bi oteldi. Yanlış hatırlamıyorsam başbakan da benden 2-3 ay sonra bu bölgede tatilini geçirdi ve denizi çok temizdi. Çıkmak istemiyordu insan denizden. Denize 500 metre falan sanırım ve servisi vardı ve biz açık havada gidelim diye yürüyorduk. bodrum merkezden gecenin 4 ünde gelmiştik yani öyle tırt yerler gibi gece 1-2 ye kadar diye sınır yok. Yanlış hatırlamıyorsam ulaşımda sıkıntı yoktu. Yemekler çok çeşitli idi hala odenize karşı yediğim yemekleri unutamıyorum. gerçekten tatil yaptım diyebilirim. Tabi kriterlerinizi bilemem, 5 yıldızlı ,ultra herşey dahil bi otel değil yanılmıyorsam.Hizmet standartları düştü mü bilmiyorum.O zaman garsonlar falan çok efendi ve karı kıza bakmayacak tiplerdi. Bahsettiğim 2 sene öncesi. Balayı için odamızı süslemelerini hiç unutmuyorum. yamaca kurulmuş bir otel olduğu için odanıza çıkarken merdiven çıkmak ve yürümek zorunda kalabilirsiniz ama ben gibi sporcu bir adam için hiç sorun değil vs vs vs vesselam
Öne çıkan mesajlar