Bone Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 paramecium said: Selam, Bahsettiğim mekanik kıyma yazısı: o zaman pahalı sucuk alırsak yeterli olur, yazıdan bunu çıkartıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Selam, Bu işin pahalısı, ucuzu yok. Sadece firmanın hedeflediği kâr oranı var :) Amma illa sucuk alacaksam tek tercihim Pınar. Maret falan filan nazarımda kıymetsiz. Polonez, Coşkun, Şahin falan ı-ıhh... MDM kıymacıda bir şöför sucuk işine girme planı yapıyordu: 1. Şehir dışında bir yer kirala 2. Paketleme makinalarını al 3. Sağ kesime ait kanalları reklam bombardımanına tut 4. İsmi kafalara yerleştir ve "helal" ibaresi ekle 5. Sür piyasaya 6. 4 ay sonra kredileri falan kapatıyorsun ;) Kâr marjları inanılmaz. Zaten 1kg ete katıyorsun tavuk kıyması + baharatlar + yağ > 1,5kg sucuk. Apikoğlu falan ucuz mu satıyordu; hayır. Kimse düşük kâr edeyim demez, içinden çalar. tavuk kıyması kullanımında sorun yok, kıymanın temizliği ve içeriği önemli. Tavuk kıyması yerine tokluk veren kimyasal nişasta falan katması daha mı iyi olur? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Norak said: fish fingers da balık değil mesela, hep gergedan eti, ama çokgzel. do you love fishsticks? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 buarada bu antibiyotik işini araştırdım biraz, dünya üzerinde kullanılmayan yer yok. semirtmek için kullanmıyorlarsa bile hasta olmasınlar diye kullanıyorlar. bir de kesimden önce yeterli sürede bırakılırsa yapılan testler hayvanın vücudunda nerdeyse hiç antibiyotik kalmadığını gösteriyor. ama hiç antibiyotik kalmaması yeterli değil tabi ki. haberde yazıldığı üzere hayvanın kemik, sindirim sistemini vs kalıcı olarak etkileyebilir. ha bi de burası türkiye olduğu için kesin, kesimden önce 1-2 güne kadar bırakmayan zekiler vardır. en az 1 hafta önce bırakmak gerekiyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 bizimkiler uranyum bile serpiştirir hayvan büyüsün diye abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 selam; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Selam, Antibiyotikleri entegrelerin veterinerleri veriyor. Yetiştirici yemine falan da karışmıyor, yemler de entegre firmalar tarafından gönderiliyor. Tabi bazı aklı fazla vatandaşlar dışarıdan antibiyotik almaya kalkabiliyor. İzlenebilir gıda zımbırtısı sebebiyle firmalar ciddi kontrol ve analizler yapıyor tavuklarda; ilaç kalıntısı firmayı çok fazla olumsuz etkileyeceği için. En önemli zararı bana göre dirençli virüs ve bakterilerin gelişimi. Ayrıca 1e 1 ilacı etde bulamayabilirler ama her ilaçta olduğu gibi elbette olumsuz bir etkisi vardır. En küçük kapasite kümeste 7bin tavuk var. Yeni yatırımlarda tek çatı altında 33bin hayvan var. Hastalığın bir kümese yayılma hızını siz düşünün :) O sebeple önleyici önlemler oldukça fazla. En keyifli yanı 33bin civcivin tek çatı altında bulunması sanırım :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar