Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPS değerleriniz- sistem

Artariel

Öne çıkan mesajlar

Core2Duo islemciye, 4gb ram'e ve Gefore GT220M'e sahip 2-3 senelik notebook ile zerre takilmadan oynadim. Hatta sik sik ALT+tab ile gecis yaptim, neler yazilmis diye baktim, o da gayet rahatti.

Gerci benim avantajimin hatiri sayilir bir kismi da cozunurlukten geldi sanirim. Ekran cozunurlugu 1366x768, haliyle Full HD oynamaya calisanlara oranla daha rahattim.
Sosyal ağlarda paylaş

netim cok saglam benimde. 2-3 gun once ornegin deli lag vardi simdi o lagdan eser kalmadi ama cok hafif gene oluyor kesip item dusunce.

bizimle alakali degil ve sanirim oyun cikinca bu sekil tek server falan olmaz herhalde .. daha stabil server veya serverler olacaktir yoksa cile olur 4 kisi oynarken 50 mobu kestikten sonra onu hesapla ne dustu kime dustu derken. oyle mmo degilki boss kesesin icinden bir iki item dussun.

neyse cozmuslerdir herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

aw bi denemek nasip olmadı şu betayı işlerden dolayı! birde devamlı server kapatılıp duruyor...
sistemi check edecektim bu gidişle deneyemeyeceğim herhalde oyun çıkana kadar neyse;

sizce kısaca 3,00 gz lik,4 gb ramlik(hatta 3,25 görüyor win 7 32 bit den dolayı) ve ATİ HD 5700 serisi ekran kartımla full ayarlarda oynayabilirmiyim? 4 senelik emektarla? yada neye yatırım yapıyım sizce??
Sosyal ağlarda paylaş

Grafik gereksinimleri yüksek bir oyun değil neticede lakin gördüğüm kadarıyla çok da iyi optimize edilmiş bir oyun değil şuana kadar. Anlık fps düşüşlerinden bahsedilmiş yukarıda onun sebebi gpu kullanımının aşağı inmesi yani stabil anlamda %99luk bir gpu kullanımı olsa fps de stabil kalacak fakat burada optimizasyon sorunları var. Zaten oyun içinde bench alırken gpu kullanım oranlarını göstermemin sebebi de oydu.

Hemen örnek ile açıklayalım

306 fps | Gpu kullanım oranları %96 + %99

http://h9.abload.de/img/diabloiii_2012_04_06_52zes.jpg

272 fps'e düşüş yaşandığı noktada ise Gpu kullanım oranları %84 + %87

http://h9.abload.de/img/diabloiii_2012_04_06_6wbg5.jpg

Bu bir driver sorunu da olabilir oyun tabanlı bir sorun da olabilir. Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Yukarıdaki testi 7970 lightning crossfire ile yaptım. Bugün bir de Gtx 680 ile test edeceğim oyunu belki Amd'nin driverlarının hala istenen düzeyde olmaması o soruna yol açmış olabilir.

Sorunun kaynağı blizzard ise böyle release edilmez umarım bu oyun. Gpu kullanımındaki spike v-sync açık/kapalı olsun anlık düşüşlere yol açacaktır. Böylesi basit grafiklerle hazırlanan bir oyunu düzgün optimize edememişlerse tam komedi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda bir gariplik var ya da su anda yogunlasti gene server yetmiyor.

katedralde nefis bir sekilde oynaniyor oyun ama ne zaman north gate i actim o alana girdim inanilmaz bir lag var. fps inanilmaz sorunlu 60-10 arasinda devamli gidip gidip geliyor.

bir tek bende mi yoksa zone zone performans farkliliklarimi gosteriyor oyun. sis de igrenc bir efekt olmus bu arada. sis degil resmen blur basmislar gibi sanki.

netten mi pc denmi laptoptanmi cozemedim bu zone dan zone a degisen fps durumunu.

katedral super ama acik alanlarda town da lag oluyor ve olmasi icin gecerli tek bir sebep de yok.
Sosyal ağlarda paylaş

@kanuni ben 1.5 aydır betadayım 4 patchdir, çok extreeme durumlar dışında (game played timeın %0.5dir) 120-60fps nin altına düşmedi oyun (5 senelik bilgisayar dual core işlemci,gts250,2gb ram). msde 220 sabit %95 us serverında. Smoke ile ilgili belki senin ekran kartı sürücüsüyle ilgili problemde olabilir bu arada. Son çıkan sürücülerde diablo3 için fixler yapıyorlardı. Ayrıca ben steam bişiler izlemek için altta download yaparkende lag olmuyordu çok ilginç.

Çok büyük olasılıkla aynı wow gibi 30kb/s bağlantı genişliği bırakıp gerisini downloada ayırsanız bile oyunu max:80ms 0 lag oynıycaksınızdır releasten kısa bir süre sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

sli i kapatinca duzeldi ?? en yeni driverlarda yuklu ama neyse. sli patchi falan cikrirlar herhalde birde daha beta bende betadayim uzundur ama pek oynamadim , ilk 1 -2 gun oynadim baydim :)

simdi tekrar deneyince boyle dengesiz bir durum ortaya cikti ama releasede duzelir sonucta wowda 100 fps falan gosteriyor alet. e hadi bunda yarisi olsun gene raziyim ama o kadar dengesiz ki fps.

soyleki

ctrl R yaptim sol ustte fps cikti
bombos alandayim sisli bolge, z tusuna bastim hani yakinda gostersin daha da azalsin yuk.

fps gostergesi cilgin gibi 10-80-20-30-43-12-23 boyle devamli bir gelgit halinde. sli i kapatinca hafif duzeldi ama. fps dustu ama takilma azaldi oldukca.
Sosyal ağlarda paylaş

bide şu stress test'teki server durumu çoğu zaman stabil değil. Serverdan bilgi gelmedi mi (artık lag spike olduğunda mı diyim ama server kaynaklı olan) bazı durumlarda fps düşürüyor sanırım. Kesin konuşmıyayım ama releasten kısa bir süre sonra oyun sorunsuz oynanıcaktır gibi geliyor.

Beta clienti ile asıl oyun clienti farklı olucak zaten biliyorsunuz. Ekran kartı üreticileride release clienti için son fixlerini yapıcaktır d3 için, kendi clienti içinde ayarlamalar yapılıyor ve yapılmıştır. Offical forumlarda teknik forumlarda bazı end game sistemlerde sorunlar yaşandığı ve bunun farkında olduklarını yazmışlardı yamulmuyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

aha buldum sorunu.. cpu usage %100 ahah. super oynuyordum birden lag basladi fps dustu bir arastirayim dedim task managerde %99 cpu usage diablo 3 de...

yuh bu ne.

bilinen bir sorunmus cikinca daha derin incelenir herhalde.

ps : yuh olsun bana. oyle mal mal o lagli bu bugli diyip durdum, quad core islemcimin sadece 2 core u calisir durumdaymis. nasil olmussa kapamisim. su msconfig denen hededen.

sorry blizz.
Sosyal ağlarda paylaş

kthxbye said:
Çok büyük olasılıkla aynı wow gibi 30kb/s bağlantı genişliği bırakıp gerisini downloada ayırsanız bile oyunu max:80ms 0 lag oynıycaksınızdır releasten kısa bir süre sonra.

denedim bunu, 50kb/s bıraktım ama yok böyle birşey. bariz artıyor latency, yeşilden sarıya kayıyor.

hele hc charla filan oynayan varsa o evde web sayfası açmayı bile unutun.
Sosyal ağlarda paylaş

abi US serverlarına bağlandığımız, kapasitesi büyük ihtimalle hedeflenen kadar olmayan ve tüm dünyanın Stress testte bağlandığı serverdan bahsediyorsunuz. Azıcık bekleyin releasten 2 hafta sonra dediğimin aksi olursa o zaman azınıza geleni söyleyin kabul :P

Edit: buarada online single player oyunu en başından beri bende desteklemiyorum ama napıcaz "Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" oyunun sistemi bu şekilde oturtuldu. Rmah zorladı tabi bu online durumunada şu saatten sonra değişmez. Genede çok stabil ve rahatsız etmiycek hale getircektir lizzard. Ya oyunu almıycaz yada bazı şeylere göz yumucaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

biz oyunu eleştirdiğimiz için bizim sistemlerin latency'i yukarı çekiyorlarmış.

hayır o değil de yandaki odadan wi-fi ile birşey indirmeye çalıştı kuzen, o kasılmayı ben hissettim oyunda. eh yani.

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/405454_10150590525979870_9206934869_8731122_1766628698_n.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...