Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

darvinin evrim teorisi ve yıkılışı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu gün beş dakika içinde üyeler bonzi gorilladan yürüyen insanlara evrimleşti daha bir itirazın olacak mı e muammer?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
herkes düşüncesinde serbest olduğuna göre yanlış veya doğru başkalarının buna karışma hakkı yoktur.ayrıca sheref yazım hatası yapmış. ardeth böyle birşeyin olamıyacağını sende biliyorsun. istediğin şeyi düşünmede özgür olduğuna gore ben birşey diyemeyecem
Mesaj tarihi:
Tabiki abuk subuk bir şey olduğunu düşünüyorum ama bu teori kime göre yıklıdı ? sabah akşam national geograpich chanel yada discoverey chanel'da bu teori sanki gerçekmiş gibi belgeseller yayınlanıyor... yıkıldı diye milleti uyutup... yavaş yavaş bilinç altımıza bu fikri iyice empoze ediyorlar...
Mesaj tarihi:
said:
sheref, 29 Eylül 2004 22:02 tarihinde demiş ki:
Teolog=Teoloji ile uğraşan burada mı yanlış??

hayır adama muhammer demişsin
o MUAMMER! ^_-[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
beyler konu aslinda tam olarak su :

discovery de nationalda tabii ki evrim diyecekler ama bilim dunyasinda ileri gelen insanlara durumu soracak olsaniz emin olun cogunlugu evrim teorisinin sacma bir sey oldugunu soyleyecektir . cunku verdigi cevaplardan daha fazla soru/sorun ortaya cikariyor ve aciklamasi hemen hemen imkansiz argumanlarla ortaya cikiyor . tamam benim kurek kemigimin tavuktaki lades kemiginin evrim gecirmis hali olduguna beni ikna et ve ben ikna olayim ama dedigim gibi birakin bilimadamini yoldan gecen adami bile buna ikna edecek bir durum yok ortada .

konuya diger yandan yaklasacak olursak . ben sahsen evrimmis mevrimmis inanmiyorum ama bilimin de cikip bugun evet evrim yok bizi "birisi" yaratti deme imkani olmadigini , bunun boyle olamayacagini ve hatta bilimsel dusunce yapisi icersinde olmamasi gerektigini gayet kolay bir sekilde anliyorum . bunu da bilimle dinin karsi karsiya gelmesi olarak dusunmuyorum .

demem o ki butun bu sebeplerden dolayi bu konuda kesin yargilalarda bulunmak imkansiz . insan kisitli bir varlik hala ogreniyoruz ve bu konuda daha cok sey ogrenmemiz gereken konulardan birisi .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
MUAMMER abi senlede diyalog kuramıyoruz ama!

-selam MUAMMER abi naber ?
-Her kim imandan çıkar ateşler içinde yanacaktır

böyle gelişiyo muhabbet sürekli[signature][hline]Lord British sucks.......
Mesaj tarihi:
Evrim teorisi adı üzerinde bir teoridir. Bilimde ispatlanamamış olan şeylere teori denilir. Şayet birileri kesin olarak ispatlamış olsa idi zaten ona evrim teorisi değil evrim kanunu denilirdi. Evrim teorisi bir sürü eksiği olan, bir sürü cevaba ihtiyaç duyan bir teoremdir. Zaten her türlü bilimsel gelişmede bu şekilde teoremler sayesinde olmuştur. Öyle teoremler bir günde ispatlanıp ilk hali ile doğrudan kabul edilip kanunlaşmazlar. Önemli olan evrim teorisinin altında yatan mantığı anlayıp onun ışığında daha fazla araştırma yapıp gerçekleri bulmaktır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
konuyla alakasi yok ama, fedaykinin yazisinda terminolojik bir yanlislik gordum, hazir vaktim varken, bir ornek vererek duzelteyim:

bir cok degisik deneyle ispatlanmis olmasina ragmen, einstein'in goreliligine de kuram (ya da topicteki jargona ayak uyduralim: teori) diyoruz. bir hipotezin kanun olmasi icin tek kriter deneyle ispatlanmasi degildir, bir hipotezin sonradan kanun olarak adlandirilabilmesi icin hipotez "yeterli sadelikte" (bunun anlamini aciklayacagim) olmali ve doganin temel bir niteligini yansitmalidir. yine einstein'in gorelilik kuramindan ornek verirsek:

kuramin 2 temel postulati vardir. bunlardan biri isik hizinin goreli olmadigini ve butun referans sistemlerinde ayni oldugunu belirtir. bu postulat daha sonra deneyler ile de kanitlanmis ve bir kanun olmustur. zaten acikca gozukmektedir ki kanun butun dogayi "govern" etmektedir, (yani kapsami yeterli genisliktedir) ve ifadesi oldukca basittir.
(aciklama: buradaki basitlik illa ki ifadenin tek satir olmasi anlamina gelmez, ifadenin belirttigi hukmun (veya mekanizmanin) -en azindan simdilik- daha temel hukumlerle (veya mekanizmalarla) anlatilamayacak olmasidir.)

sonuc: kuramin temelini olusturan ifadeler kanun olabilirler, ama bu ifadelerin sonuclari ve analizlerinin butunune kanun denmez, bu sonuc ve analizler toplulugu kuram olarak anilmaya devam eder. yani kuram ispatlanmamis hipotezler butunu demek degildir.

-not: ornekteki gorelilik kurami ozel gorelilik kuramidir-
Mesaj tarihi:
olayın birde medya kısmı tartışılır canlı konularından biri olan bu konu özellikle televizyon kanallarının propagandaları ile güncelliğini korumakta
Mesaj tarihi:
said:
MUAMMER, 01 Ekim 2004 19:29 tarihinde demiş ki:
propagandaları

Bunu yazarken durup bir düşün bence.

Buarada Huun tartışılan şey evrim değil. Benim bildiğim çoğu bilim adamı (biyolog, genetik vs) evrimin varlığını kabul ediyor. Tartışılan şey o değil, asıl tartışılan evrimin nasıl gerçekleştiği; arada büyük bir fark var. Yani ortada bir kavram var, varlığı kabul edilmiş. Sadece nasıl oluştuğu üzerine yürütlen fikirler tartışılıyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
zaten pek cok bilim adami da bu evrimin nasil oldugu konusunda dogru duzgun bir bilgi olmadigi ve ozellikle tip/biyoloji ilminde yasanan pek cok gelismenin ardindan iyiden iyiye dayanak noktasi kalmamasindan dolayi teorinin gecersiz oldugunu dusunuyor .

teori elbette hala ayakta ama eskisi gibi ciddiye alinmiyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
valla oturup tek tek kaynak gostermek icin kasacak degilim elbette . gen bilminin bazi temel esaslarini arastiracak olsaniz bile istediginiz cevaplara ulasirsiniz .

yerde ot yok o zaman ben genetik bir degisim gecireyim acliktan olmekten kurtulayim . evrim dedigin sey en temel anlamiyla budur . dunyadaki butun kitaplar bunu anlatsa basit bir hesap bile imkansiz oldugunu ortaya koyuyor (dunyadaki milyonlarca canli turunu dusunursek ozellikle boyle oluyor). 1000 nufusu olan bir canli var diyelim dunyada bu hayvanlarin gen havuzunda bir degisim icin gereken rakamlar bugun iste super bilgisayarlarin yillarca saniyede milyonlarca hesap yaparak ortaya koyamadigi olasiliklar . bugun cok cesitli nedenlerle insanlarin genleri degisim gecirebiliyor . agir kimyasal maddeler , radyasyon vs . kanser bile bu tur bir hastalik . ne oluyor kardesim o zaman sana ? ya hasta oluyorsun ya sakat . hayatta kalma sansin azaldigi gibi cocuk sahibi olsan bile ya senden gelen genler cekinik kaliyor insanligin gen havuzuna giremeden kaybolup gidiyor ya da cocugunda sakat oluyor vs . demem o ki genetik degisim gecirmis bir seyin butun bir soyu etkilemesi imkansiza yakin . ormanda yasayan hayvanlarin hepsi yerde ot bulamadi hepsi uzamaya basladi ? ayni anda mi ? ayrica yukarda saydigim - daha da var - nedenler disinda bu tip faktorlerin(yerde ot kalmadi uzaman lazim gibi) genetik bir degisime neden olabilecegi yonunde hic bir done yok .

daha onceki mesajimda dedigim gibi konuyu din vs bilim seklinde ele almazsakta sevinirim bundan sonra . konu hakkinda yola cikis noktalari bile cok farkli karsilastirma yapmaya ise imkan yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Huun şimdi sen diyosun ki zürafalar ağaçlara yetişmek için boynunu uzattı? Bir son 5 sayfayı falan oku lütfen özellikle darkın yazdıklarını...Bir çok şeyi bence yanlış biliyorsun, gen teknolojisi üzerine çalışabilen süper bilgisayarlar var, mutasyon değişikliğe neden olan tek etmen değil, yumurta ve sperm bölünmelerinde meydana gelen çapraz çiftleşme ve bölünme hatalarıda çeşitlik yaratan şeylerdir, doğuluların çekik gözlü olmasıda büyük bir ihtimalle bu yolla oluştu. Asıl olay şudur ki bir canlı genetik kodunda geçirdiği değişkliği sayesinde yaşama şansını arttırabiliyor, bu değişikliği ilerki soylarına aktarabiliyorsa çok uzun bir zaman dilimden bu değişiklik o nüfusun büyük bir çoğunluğuna aktarılacaktır ve evrim gerçekleşecektir.

Zürafa örneği mesela, yerdeki otlar zamanla tükenmeye başladığında züraflar içinde kısa boylu olanlar yaşamakta zorluk çekerken onlara nispeten daha uzun boylu olanlar hayatta kaldı kısa ağaçların alt dallarını yiyerek. Bir zürafa toplumunda hayatta kalan uzun boylular kısa boylulara göre daha fazla olduğu için vede zamanla bu fark dahada açıldığı için uzun boylu bir erkek zürafanın dişi ve uzun boylu bir zürafa ile çiftleşme şansı sürekli arttı.O nüfus içinde çok uzun yıllar boyunca hep daha uzun zürafaların çiftleşmesi sonucu bugün gördüğümüz zürafalar ortaya çıktı. Bu süreç içinde bir zürafanın genlerinde değişme oldumu bilmem ama gördüğün gibi insan geninde hiç bir değişim olmadan sadece doğal seçilim ilede evrim gerçkeleşebilir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 02 Ekim 2004 14:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ardeth senin o dedigine evrim degil genetik seleksiyon denir . aslinda tam olarak o da degil acim biraz konuyu .

herkesin bildigi uzere cekinik ve baskin genler var . cekinik olanlarin zamanla gen havuzundan silinmesi -azalmasi- evrim degildir . bu cevre sartlarinin etkisiyle dogal seleksiyon haline gelebilir . uyum saglayabilecek olanlarin genleri devam eder haliyle bot ortalamasi artar haklisin ama dedigim gibi bu evrim degil genetik seleksiyonun devamidir .

evrim , boy uzamasi sarisinlarin kaybolmasi vs den daha fazlasidir . ikisi arasindaki en onemli fark ise birisinin dunyada yasamin nasil basladigina ve bu kadar cesitte canlinin nasil var olduguna cevap aramasidir (bu evrim) obururunun ise konuyla bir ilgisi olmamasidir :D .

said:
wanderer1985, 02 Ekim 2004 14:14 tarihinde demiş ki:
huun iskembeden sallamissin be hoca.
bu kadar da yapmayin.

konuyla ilgili "ciddiye alinacak" bir bilgin ya da fikrin varsa paylasirsin soyleyecek bir seyin yoksa susarsin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 02 Ekim 2004 15:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
MUAMMER, 21 Eylül 2004 21:38 tarihinde demiş ki:
Gerek Lamarck'ın gerekse Darwin'in teorilerinin ortak noktası, ilkel bir bilim anlayışına dayanmalarıydı. O dönemde biyokimya, mikrobiyoloji gibi bilim dalları olmadığı için, evrimciler canlıların tesadüflerle oluşabilecek kadar basit yapıda olduklarını sanmışlardı. Genetik kanunları bilinmediği için, canlı türlerinin kolaylıkla birbirlerine dönüşebilecekleri zannedilmişti

Eğer ilkellikten bahsedeceksek onların bilim anlayışının üzerinden bir asır geçmişken senin inandığın dinin yayılması üzerinden 1500 yıl geçtiğini de hesaba katacaksın.

Yanlış anlaşılmasın dine hakaretim yok ve ben de ateist değilim. Kendimce bir inancım var, ama evrimin de kuşku götürmez bir gerçek olduğunu kabul ederim.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
Evrim olarak ben şunu bilir ve söylerim;

Evrim bir nüfusun içindeki gen havuzundna bir çiftin değişmesi, bu değişikliğin fenotip ve genotipe yansıması ve zamanla bu genetik değişikliğingun olduğundan dolayı koşullar o kombinasyon için daha uybütün nüfusa yayılmasıdır. Hayatın nasıl başladığını evrim anlatamaz hattaki uzaydan gelen bir meteordan inen mikroplar başlattı tarzında teoriler vardır evrimle alakası yoktur ama dediğin gibi evrimin konularından biri canlıların çeşitliliğini incelemektir, ve eğer düşünürsen tek hücreli bir mikroorganizmada olan bir tek değişiklik o canlının fenotipini ve genotipini çok aşırı bir şekilde etkileyebilir. Çeşitliliğin hızlı bir başlangıç yapması gayet normaldir, ve burda milyonlarca yıldan bahsettiğimizi düşünürsek böyle bir süre diliminde bukadar farklılık olması normaldir.

Doğal seçilim ise mutasyon gibi evrime neden olan sebeplerden biridir. Dediğim gibi evrimin olması için bir nüfus içindeki çok az varolan veya hiç var olmayan bir genetik kodun doğa koşulları nedeni ile o nüfusun ilerki kuşaklarının genelinde görülmeye başlaması halidir.
[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 02 Ekim 2004 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 02 Ekim 2004 15:56 tarihinde demiş ki:
eğer düşünürsen tek hücreli bir mikroorganizmada olan bir tek değişiklik o canlının fenotipini ve genotipini çok aşırı bir şekilde etkileyebilir.

konunun tikandigi noktada budur zaten . bir kere kromozom sayilari bile farkli olan seylerden bahsediyoruz (amip ve insan olsun ornek) . dna o kadar karisik bir seyki bir butunluk olusturacak sekilde araya 1 tana bile gen eklemeye kalksan butun yapisini -mimarisini- degistirmen gerekir ve biz burada milyonlarca farkli canlidan bahsediyoruz . bunun ihtimal hesaplari insan aklinin alabileceginden cok daha fazla (simdilik ve ya degil) . bu kadar fazla tesaduf bu kadar fazla olasilik icersinde kendine yer bulabilir diyemeyen bilim adamlaridir iste evrim teorisini kabul etmeyenler .

tek hucreli bir canlidan memeli bir hayvana kadar olan sureci ele alacak olursan karsina o kadar cok asilmasi imkansiz sorular cikar ki is bu nedenle bugun ciddiye alinan bir teori degildir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
  • Yeni Oluştur...