Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

12 Eylül davasına hükümet müdahil oluyor


prondir

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20259680.asp

Hükümetimiz 12 Eylül davasına bakanlar kurulunun kararıyla müdahil olma kararı almış. İlk başta normal gibi görünen bu karar bir detayı hatırladığımız zaman insanın aklında sorular bırakıyor.

- Balyoz davasında iddianamede, ordu içindeki bir yapılanmanın AKP hükümetine darbe teşebbüsünde bulunduğu iddia ediliyor.

Peki AKP neden bizzat kendilerine yapılacağı iddia edilen bir darbeye müdahil olmuyor da 12 Eylül davasına müdahil oluyor?

- Haberlere de yansıyan balyoz CD'lerinin sahteliğinin kanıtlandığı artık bir önem taşımıyor. Çünkü heyet yeterli bilirkişi raporu olduğunu öne sürerek bu bilirkişi raporlarını reddetti. Bu reddedilen raporlar Amerikalı Arsenal isimli bilişim şirketinin ve Yıldız Teknik Üniversitesinin raporlarıydı.

- Diğer bir husus savcılık daha sanık savunmaları biter bitmez, delillerin değerlendirilmesini bile beklemeden 940(!) sayfalık mütalaasında bütün sanıkların 20 yıl cezalandırılmasını istedi.

Buradan Savcılığın sanıkların savunmalarıyla hiç ilgilenmedikleri (sanıkları takmadıkları) ortaya çıkıyor. Çünkü daha sanıkların savunmaları bile bitmeden 940 sayfalık mütalaa yazılmaya başlanmış ve bitirilmiş bile.

- Peki bu acele niye? Bunun cevabı ise biran önce sanıklara ceza vererek, yani muvazzaf subayların YAŞ'ta terfi almasını engelleyerek TSK'nın üst kademesine müdahalede bulunmak. Bunu yaparken de tabi 200 küsür emekli asker de ceza alacak.

Takip edenlerin bileceği üzere Balyoz davasında son yaşanılanlar bunlardı. Bu perşembe dava tekrar başlayacak, neler olacağını göreceğiz. AKP'nin 30 yıl önce olmuş bir darbe planına müdahil olup (olsun, olmasın demiyoruz!) balyoz darbe planına müdahil olmaması, iki davada da samimiyetsizliklerinin tutarsızlıklarının bir göstergesidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Balyoz'un ve Ergenekon'un artık hükümet karşıtı adam sindirme davasına dönüştüğünü kabul etmeyen ve göremeyen varsa zaten hayatta başarılar. Ergenekon var mıdır yok mudur, bu davanın açılış amacı gerçekten böyle bir örgüt bulmak mıdır onlardan bahsetmiyorum, davanın geldiği halden bahsediyorum.

Ne zaman ki ucu hükümete dokunan bir davanın görülmesinde israr eden bir savcı olsa görevden saçma ve yanlış sebeplerle alınıp ergenekondan tutuklanıyor.

Gittiğimiz yer AKPyi sevmeyen = ergenekoncu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Niemöller'den şu güzide sözleri de alıntılayayım

said:
First they came for the Socialists, and I did not speak out--
Because I was not a Socialist.

Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out--
Because I was not a Trade Unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out--
Because I was not a Jew.

Then they came for me--and there was no one left to speak for me.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

şu 2 konuda ki patilerin ağır fail olduğu gün bugün sanırım

http://forum.paticik.com/read.php?13,4130486,page=1
http://forum.paticik.com/read.php?13,5378383,page=1


kenan evren yargılanmadı o senelerde, bugün de yargılanmaz.

ya ne olur? hükümet 12 eylül davasını kendi avantajına kullanır, "ya bu ergenekondan tutuklananlar var ya, hepsi 12 eylül'de darbe yapanlar" diye yalan atar ortaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

şu 2 konuda ki patilerin ağır fail olduğu gün bugün sanırım

http://forum.paticik.com/read.php?13,4130486,page=1
http://forum.paticik.com/read.php?13,5378383,page=1


Ahaha adamlar seçimlerden önce göstermelik Kenan Evren'i sorguya çekiyo hala kuzu kuzu inanıyorsunuz bunlara.

yahu referandumda güyya çocukları, kadınları koruyan paketler falan vardı. Referandumdan beri aklanmayan çocuk tacizcisi kalmadı. herifler HSYK ile bir takım maddeleri geçirmek için hepiniz yemledi hala gelip bir umut böyle şeyler yazıyorsunuz sdfds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikaya ve natoya bulasmadan gladyoyu yargilamayi basarabildigini iddea eden bir turk yargisi iki uc adam uzerinden 12 eylulude harikulade bir sekilde yargilar, hesabini sorar

Cocuk esirgeme kurumunda oksuz ve yetim cocuklari ziyaretinde "anneninimi daha cok seviyorsun yoksa babanimi?" diye soran dehset bir zekaya sahip pasamiz tek basina yapti darbeyi, bole ol dedi 12 eylul sabahi pat diye darbe oldu, tanri bile bir hafta kasmis kainati yaratirken hani ondan bile hizli bu adam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akp bu davayla cok guzel ileri demokrasi sovu yapacak

yani biri 94 biri 87 yasinda iki adami yargilayip buyuk bir ihtimalle saglik durumlarindan dolayi beraat ettirecekler

en fazla erbakana yaptiklari gibi ev hapsine tutarlar herifleri

sonra bunun adi pis darbecilerle, tarihle hesaplasma falan olacak

korlerle sagirlar birbirlerini agirlar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...