Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammmar 40k

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Su iki unite ve yanina muhtemel 1-2 ekstra HQ unite daha battleforce vs paket olarak cikacak toplu sekilde, tek tek almayin alacaksaniz,

Ctesi eventte duyuracaklar muhtemelen bunu. Cataphractii'ler yeni scale olacak zaten. Dreadnought'un da ayri satilan silahlari vs hepsini koyarlar herhalde icine.

https://www.warhammer.com/en-GB/shop/leviathan-dreadnought-with-ranged-weapons-2022

https://www.warhammer.com/en-GB/shop/legiones-astartes-cataphractii-terminator-squad-2022

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

worldchamps_incoming-oct27-promo-ztzchjf

Onceki preview showda tease edilen seyleri burda gosterecekler diyorlar bugun/yarin, bakalim neler cikacak.

Yeni Cataphractii,

Breachers,

War Within the Webway temali yeni Custodes birlikleri?

Norak tarafından düzenlendi

Bu cataphractii vs kutusunu alabilirim, yeni edisyon cikmadan ben alacagim hemen herseyi aldim Ocak'tan beri son 5-6 senede cikan, o acidan rahatim gibi 3-4 kutum kaldi + arada cikan limitli tek karakter kutulari olabilir captain vs. Onun disinda sirf buyuk kutulari almayi dusunuyorum senede 1-2 defa, tek tek tek 40 kutu almak yerine. Cunku limitli seri degilse bir birim cikinca min. 3-5 sene kaliyor satista her turlu.
Zaten Black Templars ve Imperial Fists olarak 2'ye boldum elimdekileri, boylece bunlar bitince 2. baska bir orduya baslama derdim de kalmadi, 3k IF ordusu cikti hazir alinmis 😄 50x birim ve 5x arac, Melee olanlar BT, tufenkli olanlar IF. Necron disinda begendigim birsey yok zaten alyen vs.

Seneye Imperial Knights alacagim 2-3 tane, belki 1-2 super-heavy tank, tepesi duz olan tanklari begeniyorum yuvarlak yerine.

Birde Battlefleet 30k gelebilir seneye ya da 2027, gemiler eski gothic'e gore daha buyuk olursa dusunulebilir birkac tane, zaten 30k da 2x daha cok gemi var imperiumda acidan guzel olabilir orta boy bir fleet.

tl;dr boya boya bitmiyor, acaba neden 🤔

Ozet koymuslar:

o degilde bu cataphractii birligi neden 12 unite, lol, 6x 6x yapmislar 2 squad tamam ama ekstra 2 adami napacaz 🐸

En cok satanlar Space Marine'ler, o yuzden en cok onlara cikiyor. Hikaye vs ilerleten de tek bunlar, diger irklarin cogu evrende npc olarak takiliyor.

Warhammer'in %75'i space marine, gerisi  hep beraber tum diger irklar businesswise olarak 😄

Diger yandan, SM harici diger irklar cok para harcamamak icin ideal cunku yilda belki 3-5 figur anca cikiyor full refresh zamani haric, bir kere alinca yillarca rahatsin.

Mesaj tarihi:
Norak, 10.11.2025 10:41 tarihinde dedi ki:

En cok satanlar Space Marine'ler, o yuzden en cok onlara cikiyor. Hikaye vs ilerleten de tek bunlar, diger irklarin cogu evrende npc olarak takiliyor.

Warhammer'in %75'i space marine, gerisi  hep beraber tum diger irklar businesswise olarak 😄

Diger yandan, SM harici diger irklar cok para harcamamak icin ideal cunku yilda belki 3-5 figur anca cikiyor full refresh zamani haric, bir kere alinca yillarca rahatsin.

finansal bakis acisindan gw hakli olabilir belki ama oyuncu bakis acisindan diger factionlari oynayan adama haksizlik oluyor, o yuzden aos'u daha cok seviyorum. en azindan bu kadar baskin sm minyatur dagilimi yok 

Mesaj tarihi:

GW'un tek derdi para zaten, en kisa zamanda en cok satisi yapmak, elinde stok tutmadan en kisa zamanda satip bitirmek,

Ne uretirse hemen satilacak biliyorlar cunku, o yuzden 10 cent maliyeti olan sprue'yu 50 dolara satiyor 🥲

Mesaj tarihi:
deadwoll, 5.11.2025 18:31 tarihinde dedi ki:

Abi bir tane airbrush kabin aliyorsun, borusunu su dolu bir kovaya veriyorsun, su boyayi yakaliyor falan. Ustune de delik acarsin, sunger filtre koyarsin biter. Bir de 1000 liraya 3m maske aliyorsun, dert tasa kalmiyor. Ben imkan oldugu icin balkona kurdum tezgahimi, boruyu camdan disari veriyorum kullanirken.

Temizlemesi de elin alistiginda maksimum 5dk. Boya degisirken de 30sn. Bende sparmax sp35 var, 1 yildir falan gayet yogun kullanmama ragmen bir kez sokup detayli temizlik yapmam gerekmedi.

Bir kere alisinca insanin eli fircaya gitmiyor neredeyse.

air brush'a ciddi ciddi bakiyorum 😄

prime ve base coat' kismi bile direk baya vakit kazandirir direk. amazon'dan su filtreli hood falan bakiyorum belki kendime christmas hediyesi yapicam artik 😄

world championship guzeldi haftasonu izledim bu 500 worlds Space Marines vs Necrons galiba 11th edition starter set gelse Space Marine ve Necron'lu alinir valla. 40k Gladius oynadim bu aralar Necron hosuma gitti 😄 

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:
Anelor, 10.11.2025 15:58 tarihinde dedi ki:

air brush'a ciddi ciddi bakiyorum 😄

prime ve base coat' kismi bile direk baya vakit kazandirir direk. amazon'dan su filtreli hood falan bakiyorum belki kendime christmas hediyesi yapicam artik 😄

world championship guzeldi haftasonu izledim bu 500 worlds Space Marines vs Necrons galiba 11th edition starter set gelse Space Marine ve Necron'lu alinir valla. 40k Gladius oynadim bu aralar Necron hosuma gitti 😄 

bence tam tersi airbrush vakit kazandirmiyor ozellikle priming ve basecoat icin. normal sprey ile yapmak cok daha hizli. tek artisi ruzgarli ve yagmurlu havalarda evde calisabiliyorsun. priming icin disari cikmak lazim. airbrushin temizligi, tikanmasi, pisligi ayri dert.

Mesaj tarihi:

Bu ayki siparisler gelmeden yaptiklarim da bitti temiz oldu, resimden gozukmese de bunlarin bellerinde arkalarda cantalari bicaklari tabancalari, akseuarlari vs hep mevcut 😄 

infernus + Castellan/lieutenant:

qSnlocS.png

intercessors + Castellan/lieutenant:

o1D8jyy.png

• Like 1
Mesaj tarihi:
smartgun, 10.11.2025 18:54 tarihinde dedi ki:

bence tam tersi airbrush vakit kazandirmiyor ozellikle priming ve basecoat icin. normal sprey ile yapmak cok daha hizli. tek artisi ruzgarli ve yagmurlu havalarda evde calisabiliyorsun. priming icin disari cikmak lazim. airbrushin temizligi, tikanmasi, pisligi ayri dert.

Temizligi, tikanmasi, pisligi(?) tamamen kullaniciyla ilgili. Airbrush’im en son ne zaman tikandi hatirlamiyorum. Hic yoksa haftada ortalama 2 3 saat primer atmasindan glaze blendingine kadar her sey icin kullaniyorumdur. Belki daha da fazladir.

Sprey primerlarin avantaji var airbrush’a gore ama iyi astarlamak istiyorsan gunun sonunda yi e airbrush’a donmek gerekiyor. Havadan nem kapiyor sprey primerlar literally. Ben de kullaniyorum bu arada sprey ama genellikle terrain ya da buyuk modeller icin. Kucuklerde astarlanmamis alanlar falan kaliyor ugrastiriyor. Ha bir de sprey can’ler pahali gidip Akcali falan almazsan ve cabuk bitiyorlar.

Bir de airbrushin yapip spreyin yapamadigi ya da cirkin yaptigi her sey icin fircadan daha hizli. Mumkun olsa edge highlightlari bile airbrushla atarim shjf

Mesaj tarihi:

3'lemeyi tamamladik 💀

Terminatorleri 2 chapter'a bolecegim Templars melee ve IFists ranged seklinde, 15 birine, 10 birine. 31 yada 32 Terminator oldu toplam HQ dahil.

MNyOdX9.png?1

Mesaj tarihi:
deadwoll, 11.11.2025 22:20 tarihinde dedi ki:

Temizligi, tikanmasi, pisligi(?) tamamen kullaniciyla ilgili. Airbrush’im en son ne zaman tikandi hatirlamiyorum. Hic yoksa haftada ortalama 2 3 saat primer atmasindan glaze blendingine kadar her sey icin kullaniyorumdur. Belki daha da fazladir.

Sprey primerlarin avantaji var airbrush’a gore ama iyi astarlamak istiyorsan gunun sonunda yi e airbrush’a donmek gerekiyor. Havadan nem kapiyor sprey primerlar literally. Ben de kullaniyorum bu arada sprey ama genellikle terrain ya da buyuk modeller icin. Kucuklerde astarlanmamis alanlar falan kaliyor ugrastiriyor. Ha bir de sprey can’ler pahali gidip Akcali falan almazsan ve cabuk bitiyorlar.

Bir de airbrushin yapip spreyin yapamadigi ya da cirkin yaptigi her sey icin fircadan daha hizli. Mumkun olsa edge highlightlari bile airbrushla atarim shjf

Tamam iste tikanmamasi ve temizligi icin ekstra caba sarfetmen gerekiyor, ben sprey primer airbrushdan daha iyidir demedim ki. Ben priming ve basecoat icin spray primer cok daha hizli dedim. Sprey de temizlik icin ugramiyorsun, tikanma derdi yok. 10 tane figuru ayni anda boyayabiliyorsun. Tercih meselesi, kendim de airbrush kullanmama ragmen sprey'in pratikligini seviyorum. 

Mesaj tarihi:

Haftasonu projesini de bitirdim 3x mini, 2-3 ince ayar, son vernik ve decal disinda bitti. Haftaya 3 tane daha yaparim terminator vs.

1 normal apothecary, 1 Apot. Biologis kitbash, ve en son Initiate/Crusader.

qm5c4Pt.png

biologis icin su resimde en soldaki adami kestim parcaladim tekrar yaptim 100 dolar bayilmadan 🤗

Spoiler

yZHLUqW.png

• Tesekkurler 2
  • Yeni Oluştur...