df Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Öncelikle yeni mezun ve iş tecrübesi olmayan biri olduğumu belirteyim. Bu aralar bi firma ile görüşüyorum ve sonuç olumlu olacak gibi hissediyorum ama kararsız olduğum noktalar var. Bunlardan en önemlisi maaş olayı. Piyasa genelde yeni mezuna 1500 civarı veriyor ve burası da o şekilde olacak gibi hissettim görüşmelerden. İşin evime 5-10 dk mesafede olması da oldukça cezbediyor. Belki biraz daha beklesem 2+ maaşlar bulunabilir ama yol en az 1 saat olur çünkü iş merkezlerine uzak bi yerde oturuyorum. Ailemle kaldığım için kira, fatura vs gibi dertler yok. 6 ay - 1 sene fln çalışıp işi öğrenince maaş fln düzelir sonuçta sizce bi süre idare etmeye değer mi? Sonuçta yeni mezun adamı da çok çok mükemmel şartlara işe de almazlar ve istanbul gibi yerde 5 dk da evine gitmek paha biçilemez geliyor =) 6 da bitiyor mesaileri ve 6.15 te eve gelmiş olurum. Hatta uzun bi süredir ev değiştirmeyi düşünüyoruz ve baktığımız yerler işe yürüme mesafesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Yeni mezun maaşı almamak için bi sebebin var mı? Bi konuda çok uzmansın, tecrüben var vesaire gibi o firmaya 'ulan benim gibi adama binbeşyüz ha' diyebilecek bi durumun var mı yani? Varsa 1500 az, yoksa balıklama atla derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 bu sektör için yok öyle bir şey. erp yazılımları ile ilgili biraz tecrübem var ve o sektörde (danışmanlık) çalışırsam daha iyi maaşla başlayabilirim ama o da şehir içi şehir dışı hep farklı firmalara koşuşturduğun, mesaisi belli olmayan zor bi sektör. Bu işte o bilgilerimin bi avantajı olmayacağı için adamların umrunda olmaz. =) Lojistik firması şimdi görüştüğüm yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 direk atla abi daha ne yeni mezun 1.5k maaş evinin dibi çok iyi yani 2k maaş alsan 500 lirası benzine gitse trafikte stressten ölsen daha mı iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 askerlik var mı başla gerisi gelir zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 convenience çok önemli istanbulda. direk o işe gir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 money de önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 para da important tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 askerliği yaptım 341. dönemde. Bu hafta belli olacak işin akıbeti ama olumlu olması durumunda kabul etmeyi düşünüyorum ya. günün 2-3 saati yolda geçmesinden iyidir gerçekten. İşi öğrendikten sonra maaş olayı düzelir bi şekilde. yine tatmin etmezse en azından tecrübeli olarak ararım yeni işi. O zaman adam gibi maaş isteyecek yüzümüz de olur. =) Java öğreniyorum bu aralar ve adam gibi öğrenirsem freelance işler bulacak bi çevrem var bu alanda. bi yandan bu işlerle maddi yönü dengelemeye çalışırım artık. orta vade'de de hangi alanı daha çok seviyorsam o tarafa yönelirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Şirketin ücret artışı dönemleri belliyse ve bu konularda biraz katı gibi gözüküyorlarsa girdikten 2-3 ay sonra artması falan zor biraz. "Şuna bi 3000 TL ikramiye verin, koçum maaşını da 2000 TL yaptım önümüzdeki aydan itibaren" insanları varsa içeride, maaş artışı söz konusu olabilir elbette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 ailenle yaşıyosan ve işin de evine o kadar yakında gir. işi güzelce öğren, sonra adamlar istediğin miktarda para vermezse kaçarsın başka yerlere. aileyle yaşadığın için harcaman çok az olacak. sadece gezmene tozmana giymene harcayacaksın ki 1500tl de bunun için gayet yeterli bir miktar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 dediğin gibi 1500 vereceklerse bir süre çalış hiç olmazsa ikinci işinde deneyimin yok demezler. ama tutup önce asgari ücret veririz falan derlerse kaç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 tecrüben yoksa öyle aman aman birşeylerde bilmiyorsan gayet normal hatta iyi bile durumun. Kabul et iş hayatında tecrübe herşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 1650-2200 işte yeni mezun maaşı, kurusal bir firmaya giriyorsan zaten az çok bellidir ne zaman neye zam yapacakları, primleri falan, ona göre hareket edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 anasının nikana gidiyorum hergün çok kötü bişi. kafana takılan bi sıkıntı yoksa hemen gir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2012 gir harcaman yokmuş kira vermiyorsun bişi yapmıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 İşin senin ilerde yapacağın iş ile bir ilgisi yada sana bir katkısı yok ise hiç girme. Ama burdan alacağın tecrübe sana yarıyacaksa kesinlikle kaçırma derim bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 biraz daha iyi bi paraya java alternatifi vardı ama iş saatinde 2 saat sürüyordu iş. günde toplam 3-4 saat yol olacaktı. 3-4 gün gittim oraya o sırada burası aradı vekabul ettim. 3-4 gün o yolu çekmek bile yetti =) şimdi gidiş geliş toplam 15 dk. aradaki farkı oyuna diziye harcasam paraya oranla çok daha mutlu olurum. ve java işi hobi olarak yaptığım bir şeydi, bu iş ise mesleğimle alakalı. aklıma yattı baya. bugün evrak işlerini hallettim ve sigorta girişi başladı. 3-4 gün oryantasyon ayağına marmara dağıtım merkezi ve ana depoları gezicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agmahan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 İstanbulda değilim ama tecrübelerime dayanarak söyliyeyim. Maaştan öte iş ev mesafesi gerçekten çok önemli yakınsa gir, yüksek maaş diye yol parası artı zaman harcamaya gerçekten değmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar