Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokak köpeği saldırısı / Bir turist öldü

GERGE

Öne çıkan mesajlar

panter emel ne yapmis da tepki cekmis bilmiyorum acikcasi, bu kadar isminin anilmasinin nedeni renkli bi kisilik olmasi. isin espri kismi o

bana gore benim kopegim de bir cok insandan cok daha degerli. ama bunun sadece bana gore oldugunun farkindayim. hatta yine bir cok insandan degerli olabilecek sokak kopekleri de vardir. ama sonucta bunlar kopek ve isirmayi gectim, insanlari korkutuyo, sokakta yururken rahat rahat yurumelerine izin vermiyolarsa o kopekler ya baska yerlere goturulmeli + kisirlastirilmali, goturucek yer yoksa, onlari alip besleyecek insanlar ya da kurumlar yeterli gelmiyosa da uyutulmali. bu kadar basit.

bir ay boyunca hep yanlarindan gectigim, sevdigim, elimdeki cipsi cerezi paylastigim kopekler durup dururken gecenin teki ustume kosup bana havliyip, aralarindan like a boss diye gecen beni bile geriyolarsa normalde gergin olan adami yok ederler. sagi solu belli olmuyo sokak kopeklerinin.

ben orda dagilin lan diye bagirip yoluma devam ettim. baskasi olsa dibine kadar gelmis 5 cmden havlayan kopege vurmaya kalkabilir. sonra bir lobunu odunc verir gecenin bi yarisi
Sosyal ağlarda paylaş

ekşide okumuştum, bir yazar, eryaman olayı üzerine burada da olduğu gibi hayvanlara tepkisel davranan kişilerin bazı şeyleri anlayabilmesi açısından kendi yaşadığı bir olayı anlatmıştı, uğraşamam şimdi, ama ilgilenenler ekşiden bulabilir.

işte mahallelerindeki bir köpek zaman zaman insanlara saldırgan davranıyormuş, hatta yazarın annesine de bir saldırısı olmuş. mahalleli bu nedenle köpeğe kötü davranıyor, gücü yeten hayvanı tartaklıyormuş falan. ama yazıyı yazan köpeğin geçmişini de biliyor: sahipli köpekmiş bu zamanında, sonra sahipleri evden taşınınca, köpeği sokağa bırakmış. hayvan günler haftalarca bırakıldığı evin önünde oturmuş, sahiplerini beklemiş, verilen yiyecekleri yememiş. zamanla ümidini kestikten sonra yemeye başlamış verilenleri, mahalleliyle arası da gayet iyiymiş. ama bir süre sonra birileri (1 kez değil) bunu dövmüş, bayağı bir kötü muameleye maruz kalmış hayvan. sonrasında, insanlardan korkar ve kendini güvende hissetmediğinde insanlara saldırır bir hale gelmiş.

anımsadıklarım kabaca böyle. sokaklarda bu tür yüzlerce hayvan var. oyuncak niyetine alınıp sonrasında sokağa bırakılan. bir de üstüne kötü muamele görüp, aç susuz kalınca, huyları değişebiliyor. parkta kendi halinde uyuyan hayvanın üzerine su dökeni, kendi halinde yürüyen kediye taş atanı çok gördüm.

öyle yani. hiç kolay değil sokak hayvanlarının yaşamı.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ama "yooook benim köpeğim adam ısırmaz, sorun çıkartmaz!" denildiğinde

hadi lan oradan seviyesinde bir tepkiyi hakkedilyor sadece.

olur mu hiç öyle bir tepki. köpekler bir kere hayvan değiller. yıllar içinde evrilmişler ve vicdan, etik sahibi bireyler haline gelmişler ki sen kötü birşey yapmadan saldırmazlar. içgüdülerini falan aşmışlar artık. köpek sahipleri de o kadar iyi bireyler ki köpeklerini insandan ayırt etmeyecek hale gelmişler. biz o kadar gelişemedik ne yazık ki hala hayvan gözüyle bakıyoruz ve insanları düşünüyoruz sadece. mesela dünya tehlikede olsa ve kurtarmak için bütün köpekleri feda etmemiz gerekse o köpek sahipleri ölmeyi tercih eder kesinlikle.

sahipleri, köpeklerinde insan gibi kişilik özellikleri olduğu ve bu traitleri çok iyi tanıdıkları için birşey yapmayacağını çok iyi bilirler.zaten birşey yapabileceği ihtimalini bilseler kesinlikle diğer insanları riske atmazlar. mesela pitbull tarzı köpeklerin yasaklanması çok gereksiz ve yanlış bir karardı. çünkü o köpekler bizle eşitti. pitbulların yasaklanmasını kabul edip, benzer zararlar veren diğer köpeklerin yasaklanmasını kabul etmeyen zihniyet tamamen haklı.çünkü pitbullar köpekti ama diğer köpekler köpek değil.
bilimsel testler de kanıtlıyor ki köpekler şehirlerde yaşamayı kendi iradeleriyle seçebilecek kapasitede. hatta çoğu insandan daha iyi kognitif yeteneklere sahipler. ayrıca bir köpek sahibini kendisi seçebiliyor veya onunla oynamaktan kesin zevk alıyor. bu yüzden, hayvanların isteklerine saygı duymalıyız. mesela kurtlar biz artık şehirlerde yaşamak istiyoruz deseler, tabi ki diyeceğiz ve her gün onlara yemekler verip yaşatacağız. çünkü hayvanlarla insanlar eşit. yani aslında hayvanseverler tamamen kendi zevkleri için diğer insanları tehlikeye atmıyor, tam tersi köpekler bizimle eşit olduğu için şehirlerde kalmak istiyorlar. şehirde köpek yaşamasın diyen birisinin, şehirde şu şu insanlar yaşamasın diyen birinden farkı yok. mesela köpeklerin yaptığı gibi şahsi mülke, cana zarar veren insanların hapishaneye kapatılması falan da çok yanlış bu yüzden. ayrımcılık yapmamak lazım. iyi davranmak lazım herkese.

not: sınıf arkadaşım derse gelememişti. anlattığına göre babası eve yürürken inşaat yanında bir adam iki kangal dolaştırıyormuş. babası geçeyim mi bir şey yaparlar mı dediğinde yok amca geç demiş. kangalın biri tasmadan kurtularak adamın üzerine atlamış. adamın omurgası kırılmış ve heryerinde büyük yaralar varmış. geçen hafta ankarada oluyor bu olay. bugün öğrendim sinirlendim gene. çok güzel, şehrin içinde durmaya devam etsin bu hayvanlar. çok sevip, çok güzel bakıyorsunuz çünkü. uyutulsun demiyorum ama şehirdışına bırakılsın. ha ben kendi vergimden ,başka hiçbir yaratıktan farkı olmayan bu hayvanlar için, barınak yapılması için para verilmesini istemem. o zaman bütün hayvanlar için barınak yapalım, var mı öyle bi mantık. çok sevenler yapar birşeyler. ama insana zarar verdiği için insandan uzak dursun. ayrıca, bir köpeğin bir fareden farkı yoktur. fareyi de köpeği de şartlandırıp eğitebilirsin. hiçbirinin kişiliği yoktur. sadece sizin kafanızda ona biçtiğiniz hayali kişilikleri vardır.hapsettiğiniz, sonra içgüdülerini baskıladığınız, sonra yemek ve ilgiyle şartlandırdığınız hayvancağızlar, oynadığınız oyunlardan zevk falan almıyorlar. kim tasmadan hoşlanır. bir kere tasmanın varlığını sorguladığınız vakit, bizi anlayabileceğinizi düşünüyorum. sevgiler.
Sosyal ağlarda paylaş

thecure said:

sınıf arkadaşım derse gelememişti. anlattığına göre babası eve yürürken inşaat yanında bir adam iki kangal dolaştırıyormuş. babası geçeyim mi bir şey yaparlar mı dediğinde yok amca geç demiş. kangalın biri tasmadan kurtularak adamın üzerine atlamış. adamın omurgası kırılmış ve heryerinde büyük yaralar varmış.

al işte, sokak köpeği değil ve insana saldırıyor. bu tür o kadar çok köpek sahibi var ki... hem köpeklerini saldırgan yetiştiriyorlar, hayvana saldırganlık eğitimi vereceğim diye bin bir eziyet çektiriyorlar. günlerce karanlık bodrumlarda tutup yalnızca çiğ et ile besliyorlar. sonra da bunları insan içinde dolaştırıyor, ya da sokağa bırakıyorlar. ''geç bir şey olmaz'' derken, köpeğin, sahibinden yani kendisinden çekinip bir şey yapmayacağını düşünmüştür. ama saldırı amaçlı köpek yetiştirenlerin bizzat kendileri, kendi köpeklerinin saldırısına maruz kalabiliyor. pitbull ya da benzeri köpekleri yetiştirenlerin bir bölümünün amacı köpek yetiştirmek değil, silah buludurmak yanlarında. bu amaçlı eğitim veriyorlar ki bildiğim kadarıyla kangallar saldırgan köpekler değil. yani bu durumlarda hayvandan çok insanın sorgulanması, köpek sahipliği konusunda insana kısıtlama getirilmesi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

köpeklere fısıldayan adamı sevip izliyorum mesela, o da aynı şeyleri söylüyor ama bir kere adamın imkanı var ve köpekleri bir arada yaşatıp inceliyor, eğitiyor. onun gibi bir imkanınız olmadığı halde köpekler şehirde dursun demek çok saçma. bir kere o bile başkalarına zarar vermemeyi ön planda tutuyor. o yüzden ben de insanlara kızıyorum. yoksa hayvan besleyen birisiyim. o kadar çekinmeme rağmen de hiç köpekkovucu aletlere falan bulaşmadım. yolumu değiştiririm.
Sosyal ağlarda paylaş

bazı görüşlerin cidden hoş da, buna katılamıyorum. eğitimli olsun, eğitimsiz olsun, hayvan hayvandır. çok çeşitli örneklerini görürsün bunun, bilmemne tipi köpek bilmemneyi ısırdı, kopardı, parçaladı diye. medya da sağolsun halktaki nefreti körüklemeyi iyi biliyor. hayvan yahu bu, eğitimli de olsa eğitimsiz de olsa koklar da ısırır da, başka şeyler de yapar. sen gidip köpekten insan gibi davranmasını bekleyip, tüm kurallara uygun papyonlu bi yaşam sürmesini bekleyemezsin ve sırf bu yüzden "ısırdı" diye kendini sadece dişleriyle savunabilen bi varlığı öldüremezsin.

gider, gerekirse kuduz aşını olursun, olay kapanır. bu haberdeki gibi trajik durumların önünü kesmek için de yeterli, gerekli önlemleri doğru dürüst bir şekilde alsalar, burda bu kadar kafa yormaya gerek kalmaz. yok hayvan hakkıymış, yok insanı ısırmış, yok insan canilik yapmış, boş konuşmalar bunlar.

evcil hayvanlarla ilgili yaralama, yaralanma olaylarında hayvanın eğitimini verene, sahibine büyük sorumluluk düşüyor evet, ama gidip de şu kadar köpeği şurdan toplayalım, şuraya bırakalım falan bunlar çözüm değil, o köpekler döner dolaşır yine gelir oraya.

çözüm isteniyorsa, barınak adı altında hayvanlara işkence edileceğine, topluma nefret yerine azıcık sevgi ve tolerans aşılansa daha iyi olur diye düşünüyorum.

sırf kendisine havladı diye diye gidip de hayvandan intikam almaya çalışan manyaklar var ya. sonra niye ısırdı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi postumu alıntılamak ne derece hoş ve gerekli bilmiyorum da, özellikle hayvanseverler, ve sokak hayvanları için üzülüp, kafa yoran kişiler için alıntıdaki şu boldladığım kısımla ilgili açıklama yapma gereği duydum.(diğerleri okuyup cevap verme zahmetinde bulunabilirler isterlerse de, bu postu yalnızca sokak hayvanları için çözüm arayışları olanlar için yazdım, her ne kadar köktenci ve elbette sorunu çözücü olmasa da...)

açıklama gereği duyduğum, ya da görüş belirtmek istediğim konu şu ki; hayvanlar için bir şeyler yapma gereği duyuyor, ama hem üremelerine katkıda bulunmak istemediğiniz, hem de doğacak yavruların çok sefalet çekeceğini düşündüğünüz için, yani bu nedenle de üremelerine karşı olduğunuz için, kapı önlerine mama-su koyma olayına karşıysanız, bilin ki, doğan yavruların yaşam şansı çok az. 4 hamileliğine tanık olduğum bir sokak kedisi her seferinde 4-5 yavru doğurdu örneğin. her seferinde yavruları bir kaç hafta, bilemedin bir kaç ay içinde öldüler. yakın zamana kadar tek bir yavru hayattaydı ve 1.5 yıldır, yani doğduğundan beri annesinin yanından ayrılmıyordu, epeydir o da yok ortalarda. kedi şu anda 5. hamileliğini yaşıyor. telef olup gidecek yeni yavrular da. bir de bu yavruları ölen kediler, haftalarca deli gibi ağlayarak yavrularını arıyorlar. çok ta acı çekiyorlar. yani demem o ki, mama verirken ''aman bunlar çoğalacak'' korkunuz olmasın, çok yavaş çoğalıyorlar.

(ben belediyelerin kısırlaştırma olayına karşı değilim. keşke sistematik bir biçimde yapılsa bu işlem. ama günümüz şartlarında kısırlaştırma işlemleri yapılsa bile çoğu yerde çok kötü koşullarda yapılıyor oluşu bir yana, hayvan ameliyatlı ve bakıma muhtaç bir şekilde hemen sokağa bırakılıyor v.s...bir de kısırlaştırılan hayvanın ayni bölgeye bırakılması, yavrusu varsa kısırlaştırılmaya götürüldüğünde yavruların da annenin yanında götürülmesi gereklilikleri var ki bunlar hemen hiç sağlanmıyor. neyse çok fazla sorun var konuyla ilgili, başka topiclerde tartışabilmek umuduyla...)

özet olarak, içten ve ciddi olarak hayvanseverlere, kapılarının önüne bir kap su, bir kap mama koyma, (özellikle yaz aylarında kimi belediyelerin de desteklediği, hatta kampanya haline getirdiği) bu olayı yaymak için çaba sarfetme çağrısı ve ricasında bulunuyorum.

idilik said:

barınaklar yeterli değil. dolayısıyla çözüm değil. hayvanları öldürmek, ormana şuraya buraya atmak ta çözüm değil. sokaklarda aç, susuz, korunaksız, bir de insanlar tarafından dövülüp işkence edilen hayvanlar zamanla, özellikle de sürü halindeyken saldırganlaşabiliyor.

kişilerin ve örgütlerin; bir politika geliştirilmesi, insani çözümler bulunabilmesi konusunda devlet ve belediyelere baskı yapmaları, avrupa, amerika'da olduğu gibi kişi ve örgütlerin konuyla ilgili farkındalık düzeylerinin artıp, güçlerinin elverdiğince bağışta bulunmaları gerekiyor.

paticik profiline bakıldığında bile ütopik gözüküyor ne yazık ki...ama hiç değilse bu hayvanseverlik bilincine sahip olan kişiler, ev ya da dükkanlarının önüne su ve mama koysalar, (otel-motel gibi yerlerde ne biçim yiyecek ziyanı oluyor örneğin) hayvanlar hem belli bir bölgede toplanmaz, hem de çok sefil olmayacakları için, özlerine dönüp, daha dostane davranırlar.

elbette her şeye karşın çeşitli nedenlerle saldırgan hayvanlar olabilir. bunlara belediyenin müdahalesine eleştirel bakan hayvansever olacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

3-4 aydır sokak köpekleri saldırısına maruz kalıyorum. Yazdım forumda daha önce bunu. Daha 1 kere bile vurmadım hayvanlara ki montumu bile parçaladılar 1 keresinde. Ama geçen akşam genç kıza saldırdılar evden fırlayıp kovaladım hayvanları. Kız feci ürkmüştü. Ben bu hayvanları 3 kere beykoz belediyesine 1 kere istanbul büyükşehir belediyesine şikayet ettim sonuç 0. Şimdi ne yapmak lazım bunlara. Hayvanlar sebepsiz saldırıyor, belediye hiçbirşey yapmıyor, elinde sonunda birisinde patlayacak olay...

Sokak köpeklerine normal köpek gözü ile bakmak saçma, ben çekiyorum aylardır sebepsiz yere saldırıyor hayvanlar.

sarhoş bir iki adam gelip etrafı kırıp döktüğünde, siz polise şikayet ederseniz ve polis gelmezse bu geri kalan insanların suçu mu oluyor polisin suçu mu? emin ol sokakta sorun çıkaran sarhoş insan sayısı köpeklerden daha fazladır. ben de senelerdir tonla sokak köpeği görüdüm bir kısmını sevdim vs bir tanesi bile bana saldırmadı? Bireysel istatistiklerle bu iş yürümez kusura bakmayın, burda tek hatalı olan saldırgan köpekleri çağrıldığında toplamayan belediye.

ha zamanla köpeklerin kısırlaştırılıp sokaktaki sayılarının azaltılmasına karşı çıkmıyorum çünkü gözlemlediğim grup halindeki köpeklerin saldırgan olma ihtimali artıyor. ayrıca şehir ortamında bu kadar çok köpek olması onları sefilliğe mahkum etmek demek, ne kadar az köpek olursa hayvanseverlerin onları beslemesi o kadar kolay olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
NolaxThensbane said:

sokakta hayvanların başıboş gezmesine karşıyım yollarda eziliyorlar açlıktan susuzluktan ölüyorlar bazı gerizekalılar yüzünden işkence görüp öldürülüyor hastalanıyor belediyeler barınaklara tıktıklarında ise 1-2metre karelik alanda tıkış tıkış bir yığın kedi köpek oluyor. Bunun çözülmesi için petshoplarda hayvan satısı çok ciddi biçimde gözden geçirilmeli gözümün önünde şahit oldum kadın 2 tane tavşan aldı 2ay sonra sıkılır sokaga atarım bunları dedi. Böyle insanlar oldukça hem köpeklere hem insanlara yazık olur. Sanayi sitesinde çin köpeğine bile rastlamışlıgım var. Eğer köpeklerden şikayetçiyseniz zehirlemeyin belediyeyi arayın onlar geliyor alıp götürüyor.

konu inanılmaz derecede dağılmış fakat NolaxThensbane'in güzel bir açıklama yaptığını düşünüyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Bir gün beni sıkıştırdılar site girişinde, tek tek gelseler bişey değil de 10 tanesi yanyana gelince bir de birbirlerini gazlıyorlar ki sormayın.
Neyse sıkıştırdılar bildiğin duvara verdim gotu, üzerime atlayan olursa vurucam tekmeyi, hazırım. bi tanesi atlamayı denedi, tekme attım iyice atarlandılar ama korkudan ben de altıma sıçmak üzereyim. sonra apartman görevlisi görmüş beni elinde sopayla koştu geldi, kovdu.

tüm hayatımı o 5 dakika içinde 8 kere falan analiz ettim.

Köpek besliyorum, sokak köpeklerine de kıl olmuyorum. Ama ben iri bir adamım, beni bile sıkıştırıyorlarsa, ben bile korkuyorsam, orda yaşlı biri yada bir çocuk olsa sonu kesin o yazık turist adam gibi oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/31392/20421783/1/denizde-pitbull-dehseti.aspx
Kartal sahilde Pitbull "denizde" 14 yaşında çocuğun yüzünü, kulağını ısırmış, neyse çocuk yaşına göre kuvvetli ki köpeği boğmuş suya çekip

sokak köpeği rerörere

köpeğin sahibi saldırtmış elemana. bunlar köpekten de alçak insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

..parçalamışlar, sanırım bir kısmını da yemişler. Öğretmen olay yerinde ölmüş..

adamı yemişler, daha tartışacak bir şey yok, belediye göreve, hükümet göreve şu hayvan dükkanlarına daha sıkı bir denetim getirmeleri gerekiyor

hanisen sokaktaki bütün köpekleri de toplasan, hepsini kısırlaştırsan da parayla aldığı köpeği "bakamıyorum" diye dağbaşına kaderine terkeden insanları kısırlaştıramıyorsun

her hayvanın satışıyla beraber derisinin altına bir çip yerleştirmek çok zor değil, bunu zorunlu hâle getirmek de

hadi evde doğmuş anne altından alınmış hayvan olsun, elbet aşı için bir veterinere gelecek bu hayvan ve o zaman veteriner yerleştirecek çipi

hayvana bakma sorumluluğu alamaycak insanlar en azından şu yüzden cayar diye düşünüyorum, %100 başarı beklemiyorum ama ciddi seviyede bir azalma olur elbet
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
köpekleri öldürmeyelim ; hitlersiniz, piskopatsınız demek kolay.
çözüm nerde? tasla su koyun yemek koyun barınak yapın yahu yok işte yapan bunları. öldürülsün diyen adam zevk aldığından mı diyor öle olsa kendi gider öldürür.mümkün olan çözüm bu gibi görünüyor keşke kocaman park gibi barınaklar olsa köpekler orda rahat rahat yaşasa ama yok.sokakta yaşayanları geçtim çalıştığı halde aç gezen insanlar varken köpeklerin işi zor.
askerde gizlice yemek veriyodum köpeklere çünkü yasak beslemek çoğalmasınlar diye. kendileri öldürmüyorllar, açlıktan ölmeleri vicdanen daha mı rahat geliyor nedir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
kesip döner yapalım çatır çatır yediler korede çinde 2 milyar insan kötü mü şimdi yani
sonra benim derdim değilki,saldırırsa çatır çatır öldürürüm istersem zevk alırım istersem almam. o hayvan saldırmayacaktı,bu mekanın apex predatoru benim. geyik aslana saldırıyormu.
devletin sorunu bunlar,kısırlaştıracaktı itleri. 3-5 adam seviyor besliyor,3-5 i geliyor tekmeliyor hayvanın kayışlar kopuyor sonra. hem üreyecek kadar yemek var,hemde dayak yemekten psikopat oluyor.
millet 3-4 yaşında çocuğunu çıkaramıyor it köpek var diye. amerikada 3-4 milyon kişiyi ısırıyorlar bi yılda,türkiyedede 1 milyon vardır.
psikopat sahipler,pitbullara falan hiç girmiyorum.ruhsatlı falan satılsın çatır çatır adam öldürüyor.
bi insan hayatı için 3-4 türün soyunu tüketirim.hayvan sevgisi falan hikaye,çocuğunuz vb gözünüzün önünde çatır çatır parçalansa,görürüm o sevgiyi. ne kadar vahşi olduğunu bilmeyen varsa itlerin,açsın baksın liveleakı vb.
onları kafasına vura vura,insanlara saldıranları geberte geberte sevimli finocuk haline getirdik. gene aynı şekil devam edilmeli.

yemek falan koyanlara birde ben koymak istiyorum.besliyorsunuz,hayvanlar orayı kendi bölgesi görüyor koruyor falan güya,sonra öyle koşan turiste falan saldırıyor işte. açken öyle acıklı bakar besleyince tepeye çıkar,hayvan insan farketmez herkeste böyledir. hayvanseverliği falan olmaz bu işin.devlet kısırlaştıracak,sonra yokolacaklar.şehirde işi yok hayvanın gitsin ormana.yada kedi kuş balık vb besleyin. hadi onu bile geçtim golden falan alın,gidip adam inadına pitbul alıyor.sonra bik bik iyi eğitirsen şöyle olur genelde saldırmaz. e kardeşim hayvanın kafa attı,genelde olmayan bi vakte geldi 3-4 yaşında çocuğu paramparça etti. her sene oluyor
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_dog_attacks_in_the_United_States
al bak 5 çocuk bi okadar yaşlı ölmüş 2012 de.brezilya,türkiye falan gelişmemiş ülkeleri saymıyorum bile kaç katıdır kim bilir,adamlarda sokak köpeği az sürekli topluyorlar. bunların çoğu sahipli pitbullar,kendi sahibi veya yoldaki adama giriyorlar
al hatta eğitimli "Mauled to death by a medical service dog "
"January 13 Pit bull-type Makayla Woodard 5 years Killed by neighbor's two pit bulls" komşunun itleri dalmış.
türkiyede rahat 40-50(çoğu çocuk) gidiyordur bi yılda

yada gidin köye,bu işler böyle.çeçenistanda ramzan beyfendiyle kaplanda besleyebilirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...