Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

atom muhendisligine lanet olsun

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

throine said:

belki ATC yazılımı geliştirmek için işe yarar demişlerdir. simulasyon, modellemeler, otomasyon vs.

şimdi yukarda qq yaptım zaten de , senin sölediklerinle alakası yok olayın

ben mükemmel türk anlayışını anlatmaya çalışayım sana

ben okula girdiğimde 2 yıl+ hazırlık meslek yüksekokul du, + özel yetenek sınavı ile alınıyordu okula - ve çok da pis torpil döndüğü duyumları aldık zamanında hala da öledir muhtemelen

ama şansıma tüküreyim ben girdim sene 93 okul nerden aklına geldiyse 2+1 den 4+1 e geçme kararı aldı ben hazırlıkta okurken

2 sene mesleki dersler +1 sene hazırlık birden 4 sene + hazırlık olunca, okul yönetimi koyacak ders bulamamış olacak ki

eşit ağırlık + özel yetenekle giren ben ve benim gibiler
birden karşımızda ingilizce fizik1 den başlamak kaydıyla yukarda yazdığım saçma sapan dersleri almak konumunda kaldık, hatta bizim okulda yoktu dersleri verenler gidip mimmuh fak a oralarda sürttük ders almak için
sonra büyüklerimiz herhalde , lan bu birz ağır geldi herhalde çocuklara demiş olsa gerek ki ( malum 10 kişilik sınıftan 8 i kalınca bütün derslerden ) sonraki yıllarda ders programı hafifletildi , biz diff denk akışkanlar falan alttan alırken bizden sonra gelen çömezler hafifletilmiş mat1 le sınıf geçirildiler

ama biz o dersleri alıp kaldığımız için geçemeden mezun etmediler bizleri , sonuç benden 1 sınıf üstüm 5 yıllık iş tecrübesi edinmiş çalışıyorken ben hala okuyordum ( sınıfın kalan yarısı ile birlikte )

ve bütün meslek derslerim 100 dü

sonra ben mezun oldum 4 sene işe almadı güzel devletimin insanları beni, değişen hükümetler iş alım politikaları kadrolaşmalar vs derken

ben şimdi o fortranı c++ ı akışkanları kullancak yer arıyorum ama tam manasıyla bulamıyorum, içim içime sığmıyor anlıyacağın
Sosyal ağlarda paylaş

Abi akademisyen olmayı göze aldığın noktada onları da göze alacaktın işte.

Benim X bir geri zekalı arkadaşım da vaktiyle benim kadromu çaldı yüksek ortalmasıyla, sonra daha hocalarıyla tanıştığı hafta hocalar önüne kitapları yığınca, tezini şöyle yaz diyince üniversiteden direk ayrılıp bankaya veznedar olarak girdi.

Sevmeden yapılacak iş değil, hayatın boyunca bir şeyler öğreneceksin, kendini zorlayacaksın. Ben mesela tamamen alakasız bir alandayım (ekonometri) ama ben de C aldım, alırken de hatta ne işime yarar lan bu diye isyan ediyordum, işime yaradı sonra R öğrenirken.

Eğer seviyorsan da, daralıp isyan ettiysen kısmet artık, seve seve öğreneceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
benden köpek gibi c++ bilmemi yanında deli gibi matlab bilmemi (ki lisans seviyesinde tr de bu kadar detaylı hic bir yerde anlatılmaz) bekleyen hocanın allah iyiligini versin

Ha bi de akademisyen olmak istiyor idiysen lisansta bunların temel derslerini aldıktan sonra (aldıysan) çeşitli projelere katılarak ya da kendin okuayarak bu konulardaki bilgilerini geliştirmeliydin. proje olmazsa da yine kendin okuyarak çok rahat ilerletebilirsin kendini. şimdi otursan maksimum 1 ayda istedikleri seviyeye gelebilecek kadar azimli olman lazım zaten akademisyen olmak istiyorsan. bir simulasyon yazacak kadar c++ bilmek nedir ki arkadaş hehe
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

abi c++ bilmeyi herhalde hello world yazmak sandınız,programcı kadar bilemeyecegimi ifade etmek istedim ^^

programci kadar ne demek abi? simulasyon yazmakla hello worldu bir tutuyorsan bastan basla zaten ben lisansin son senesinde molekuler mekanik programi yazabilecek kadar c ve c++ biliyorum bir biyoloji ogrencisi olarak. senin robot kosturman lazimdi coktan. bizim orda millet lisansta tekerlek uzerinde robota denge saglattiracak algoritmalar falan yaziyodu. programlama okudugun bolumun en onemli aletlerinden ve metodlarindan biri yahu. sana yeni dil yaratacak kadar programlama bil demiyor zaten kimse. fizikciler de matematik yapacak kadar matematik bilmez ama yapilmis olan matematigi kullanacak kadar matematik bilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

300-400 satır kod yazcak kadar demek.

300 satir kod ne arkadas matrisin tersini bulcak bi kod yazsan zaten 300 satir eder

cidden yani robotik alaninda akademisyen olmak istiyorsan ah essek kafam niye lisansta oturup da ogrenmedim de git hayvanlar gibi c++ calis. hocalarin olaya nasil yaklasti neler dedi bilmiyorum ama buyuk bir eksiklik senin icin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...