Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ps3 media server ayarları

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

diğer başlıkta yazdığımı yapıştırayım madem:
Sam said:

ok, transcoding settings tab'inde video quality settings altına şunu giriyoruz:

keyint=15:vqscale=2:vqmin=3

bu ayarla 720p'nin takılma yaptığını tek gördüğüm nokta ekranın uzun süre boyunca çok ağır şekilde değiştiren bir sahne olduğunda ki anime'lerde öyle sahneler pek gelmiyor. son zamanlarda bir tek nisemonogatari'nin karen bee op'unda bütün ekranın vızıldayan arılarla kaynadığı yer ve ed'inde gene ekranı çöp adam ve parazitlerin kapladığı zaman.

dropdown'dan good quality for wi-fi seçersen hiçbir şekilde atlamıyor 1080p bile ama hafif bloklaşma başgösteriyor hızlı sahnelerde. yukarıdaki ayarla sıkıntı yaşatan dosyalar için failsafe daima.

en son zamanlardan (sanırım 2-3 ay önce güncelledim en son, şimdi dokunmuyorum sorun çıkarmıyor diye) pms ve k-lite mega'yı kullanıyorum bu arada.

ha bir de,

transcode buffer: 300

600 olursa 1-2dk pause yapınca saçmalıyor video. daha azı da tolere etmeyebilir yeterince.
Sosyal ağlarda paylaş

sam bagladim ps3 le benim wifi modem i , internet ini kullaniyorum.
fakat bir turlu ps3 de benim pcdeki windows media server i gostertemedim.

windows 7 64bit kullaniyorum
windows media player - tversity - ps3 media server hepsini kurdum ama bir turlu gormedi lanet olasi ps3 .

var mi tavsiyen ?
Sosyal ağlarda paylaş

ben direk windows'un kendi media serverını kullanıyorum

gayet başarılı. bir de mkv oynatsa tam olacak :( tversity falan vardı sözde mkvyi ps3e stream yapıyor ama beceremedim hiç bir şekilde mkv oynatmayı. xilisoftla 1 saatte aviye çevirip öyle izliyorum ben de, ama arada bir ses senkron kayması falan yapabiliyor çok büyük dosyalarda.
Sosyal ağlarda paylaş

mkv oynatmıyorsa at çöpe gitsin zaten, pms kur işte. zor yoldan yapıyormuşsun boş yere. :p

draedan, network ayalarıyla ilgili bir sorun olabilir ps3 hiçbir şeyi görmüyorsa. ps3 kısmında mı pc kısmında onu bilemiyorum ama tabii. o ayarları biraz karıştır istersen. pms sitesindeki faq'a da bir gözat.
Sosyal ağlarda paylaş

pms te 3d 1080p TrueHd seyretmek istiyorsan mesela ethernet bağlantı şart badnwith 170mps lere kadar çıkıyor. türkçe dil ayarı olarak ta 1254 yazıp AAS yi kapatırsan altyazı çıkar. yazmamışsın ama sync sorunu yaşarsanda ps3 media server menusunden transocde settings te fix 23.9624fps av sync missmatch diye bişey var onu açıp alternate method u kapatman lazım
yine ayarlarda işlemcindeki core saysısı kadar core u yazarsan performans ciddi şekilde artıyor (3d lerde)
3d altyazı SBS türüne dönüştürme işinide doğru yapmayınca sync bozuluyor ihtiyaç olursa yazarım
windows kullandığını varsaydım ama mac kullanıyorsan çok daha güzel bir yöntemi var onuda yazarım
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Sam said:

Sam said:

dropdown'dan good quality for wi-fi seçersen hiçbir şekilde

sam , bir şekilde ana bilgisayarım media server olarak halen görülmüyor ama router a bağlı laptop 'ımı gördü ps3.

yukardaki keyint ayarlarını yaptım , halen bayağ bayağ takılıyor.
dropdown dediğin satırı bulamadım.

ne dersin ? :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
Sam said:

Sam said:

bu ayarla 720p'nin takılma yaptığını tek gördüğüm nokta ekranın uzun süre boyunca çok ağır şekilde değiştiren bir sahne olduğunda ki anime'lerde öyle sahneler pek gelmiyor. son zamanlarda bir tek nisemonogatari'nin karen bee op'unda bütün ekranın vızıldayan arılarla kaynadığı yer ve ed'inde gene ekranı çöp adam ve parazitlerin kapladığı zaman.

dropdown'dan good quality for wi-fi seçersen hiçbir şekilde atlamıyor 1080p bile ama hafif bloklaşma başgösteriyor hızlı sahnelerde. yukarıdaki ayarla sıkıntı yaşatan dosyalar için failsafe daima.

en son zamanlardan (sanırım 2-3 ay önce güncelledim en son, şimdi dokunmuyorum sorun çıkarmıyor diye) pms ve k-lite mega'yı kullanıyorum bu arada.

ha bir de,

transcode buffer: 300

600 olursa 1-2dk pause yapınca saçmalıyor video. daha azı da tolere etmeyebilir yeterince.

selam, ya sam şu alıntı yaptığın başlığı arıyorum bi sürü şey arattım bulamadım bi el atar mısın rica etsem ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...