TRSERVinc Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Uzaktaki CentOs işletim sistemli makinamda şu adamların dediğini yapmam gerek "Add the following line into your .bashrc file: PATH=$PATH:/usr/sbin You should be able to use the installer after that. Regards," Ama hiç bir fikrim yok nasıl yapabileceğim konusunda etc de bash i bulup vi bashrc yazioyrum sonra o bana bakio ben ona Yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Soyle yapicaksin. vi ile dosyayi actiktan sonra shift g yapicaksin boylece dosyanin sonuna gideceksin. sonra o tusuna basicaksin boylece yeni satir acilacak ve insert moda giriceksin. burda yazman gereken satiri elle yaz. copy paste olayina girme hic. yazma isi bitince esc'ye bas. sonra :wq yaz entera bas. bitti. bu arada .bashrc'nin path'ini dogru ve. vi ~/.bashrc olarak ac dosyayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRSERVinc Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Teşekkürler Halletim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 nano... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 ben de bunu anlamıyorum vi gibi bişeyle niye kafayı yiyosunuz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 ben nano'yu seviyorum. vi cok igrenc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 vi kullanabilince kendini Neo gibi hissediyosun cünkü. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 vi kullanabilmek icin uni felan acilmali. egitim sart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Mr_Hand said: ben de bunu anlamıyorum vi gibi bişeyle niye kafayı yiyosunuz =) Kullanmayan bilmez tabii degerini. Vim diyor ki ben sadece text editing amaci guduyorum ve bu isi de cok iyi yapiyorum. Ilk basta cirpinmak gayet normal ama biraz ogrenince direk hizlanmaya basliyor insan. Bu kadar insan kafa yorduguna gore vardir bir olayi diye dusunup biraz denesen gorursun zaten. Sonra baska editor de istemezsin. Ayrica "set -o vi" gibi bir guzellik var uzaktaki bir makineye baglandiginda mesela. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=27812633 Denemek isteyenler baksin. Ayrica mirage'in dedigi olay var. Insanlar what kind of sorcery is this diye geziyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 vi niye? vim varken =) Böyle konuları gördükçe sıkılıyorum Windows'dan, bu hafta sonu geri Linux yüklerim. Oyun filan da oynamıyorum zaten doğru düzgün, font rendering de berbat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 vim akar denmiş miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 vi ile devamli bilgisayara trip atar gibi klavye atraksiyonlari falan. bickin mahalle abileri gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2012 vi ve vi improved, hani zamaninda baska birsey yokmus, oyle yerlesmis. Kendim diyorum ama bende ayni durumdayim, baska editor kullanamiyorum *nix ortamda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 alakasiz olacak ama /usr/sbin zaten default olarak tum CentOS larda $PATH in icinde. Ek olarak CentOS ve Putty diye baslik atildigi icin sorayim dedim, CentOS a Putty falan kurmaya calismiyoruzdur umarim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 PuTTY Linux'da derlenebiliyor ama sbin olayını ben de anlamadım, o nedenle yorum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Derlenmesi ve kullanilabilirlik baska konu, gereklilik baska konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Mirage said: vi kullanabilince kendini Neo gibi hissediyosun cünkü. ;) ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2012 sharky said: alakasiz olacak ama /usr/sbin zaten default olarak tum CentOS larda $PATH in icinde. Ek olarak CentOS ve Putty diye baslik atildigi icin sorayim dedim, CentOS a Putty falan kurmaya calismiyoruzdur umarim ? yok, topic'ten önce konuşmuştuk kendisiyle de elinde bir CentOS makine var, putty ile bağlanıp bi program kurmaya çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar