Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CentOs ve Putty

TRSERVinc

Öne çıkan mesajlar

Uzaktaki CentOs işletim sistemli makinamda

şu adamların dediğini yapmam gerek

"Add the following line into your .bashrc file:
PATH=$PATH:/usr/sbin

You should be able to use the installer after that.

Regards,"

Ama hiç bir fikrim yok nasıl yapabileceğim konusunda

etc de bash i bulup vi bashrc yazioyrum sonra o bana bakio ben ona

Yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim

Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle yapicaksin. vi ile dosyayi actiktan sonra shift g yapicaksin boylece dosyanin sonuna gideceksin. sonra o tusuna basicaksin boylece yeni satir acilacak ve insert moda giriceksin. burda yazman gereken satiri elle yaz. copy paste olayina girme hic. yazma isi bitince esc'ye bas. sonra :wq yaz entera bas. bitti.

bu arada .bashrc'nin path'ini dogru ve. vi ~/.bashrc olarak ac dosyayi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

ben de bunu anlamıyorum vi gibi bişeyle niye kafayı yiyosunuz =)

Kullanmayan bilmez tabii degerini. Vim diyor ki ben sadece text editing amaci guduyorum ve bu isi de cok iyi yapiyorum.

Ilk basta cirpinmak gayet normal ama biraz ogrenince direk hizlanmaya basliyor insan. Bu kadar insan kafa yorduguna gore vardir bir olayi diye dusunup biraz denesen gorursun zaten. Sonra baska editor de istemezsin.

Ayrica "set -o vi" gibi bir guzellik var uzaktaki bir makineye baglandiginda mesela. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=27812633 Denemek isteyenler baksin.

Ayrica mirage'in dedigi olay var. Insanlar what kind of sorcery is this diye geziyor :p
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

alakasiz olacak ama /usr/sbin zaten default olarak tum CentOS larda $PATH in icinde.

Ek olarak CentOS ve Putty diye baslik atildigi icin sorayim dedim, CentOS a Putty falan kurmaya calismiyoruzdur umarim ?

yok, topic'ten önce konuşmuştuk kendisiyle de elinde bir CentOS makine var, putty ile bağlanıp bi program kurmaya çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...