Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tvde anime icin Media Player

draedan

Öne çıkan mesajlar

Selamlar ,

Arattim bulamadim cizgi altinda oncelikle ^^

Ozellikle anime izlemek icin bir media player almak istiyorum samsung led'ime , uzerine islenmis fontlu anime leri duzgun gosteren olmali.

Ama bir de son aylarda hi10p furyasi basladi, arastirdim , izlettiren bir media player henuz yokmus.

Acaba ne yapsam, beklesem mi hi10p icin ya da simdiden ozellikle altyaziyi sorunsuz, usb hdd mden okuyabilen bir media player mi alsam ?

tavsiyeleriniz lutfen
Sosyal ağlarda paylaş

Ps3 media server çok geliştirdi kendini. Hi10p dahil hiçbir kodekte problem çıkartmıyor. Ama wired connection kullanman lazım. Yoksa bitratei yüksek 720p ler ve üstü çözünürlükler takılıyor. Ayrı olarak çok kötü kodlanmis bazı videolarda problem olabiliyor ama 99% sorunsuz çalıştırır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben wi-fi üzerinden kullanıyorum ps3ms'i, bayağı uzun süre denemeler ve ince ayarlardan sonra takılmadan atlamadan, kaliteyi gözle anlaşılır şekilde bozmadan 720p gösterebilen ayarlar tutturmayı başardım, kullanmak isteyen olursa yazarım. 1080p için de biraz daha düşürüyorum ama gene normal seyretme mesafelerinden farkedilmiyor zaten başlangıç kalitesi daha yüksek olduğundan.
Sosyal ağlarda paylaş

ok, transcoding settings tab'inde video quality settings altına şunu giriyoruz:

keyint=15:vqscale=2:vqmin=3

bu ayarla 720p'nin takılma yaptığını tek gördüğüm nokta ekranın uzun süre boyunca çok ağır şekilde değiştiren bir sahne olduğunda ki anime'lerde öyle sahneler pek gelmiyor. son zamanlarda bir tek nisemonogatari'nin karen bee op'unda bütün ekranın vızıldayan arılarla kaynadığı yer ve ed'inde gene ekranı çöp adam ve parazitlerin kapladığı zaman.

dropdown'dan good quality for wi-fi seçersen hiçbir şekilde atlamıyor 1080p bile ama hafif bloklaşma başgösteriyor hızlı sahnelerde. yukarıdaki ayarla sıkıntı yaşatan dosyalar için failsafe daima.

en son zamanlardan (sanırım 2-3 ay önce güncelledim en son, şimdi dokunmuyorum sorun çıkarmıyor diye) pms ve k-lite mega'yı kullanıyorum bu arada.

ha bir de,

transcode buffer: 300

600 olursa 1-2dk pause yapınca saçmalıyor video. daha azı da tolere etmeyebilir yeterince.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ps3 media server olayi sinir etti beni , hic ugrasamiycam :D

direk bir media player alicam. Tek istedigim tavbi ki anime uzerine islenmis olan fontlu altyazilari duzgun okumasi ve bizim standard anime mkv codec lerinde problem yaratmamasi.

artik hepsinde 1080p ve 5.1 oynatma oldugu icin onlari soylemiyorum bile.

uzerinde USB girisi de var sanirim artik hepsinde.

bir marka ve model onerir misiniz sadece yukardakilere yariyacak ( samsung led tv mde zaten usb girisi var da iste anime mkv lerin codec leri okumuyor )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...