zeper Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Wolas said: evet 10 kere yap sonra başın dönsün hazır suyunda içindeyken kimse anlamadan bayılıp boğulup gidersin ellerinle duvarı tutuyorsun,bayılana kadar da kalmıyorsun yukarda açıkladım,kısa aralıklarla(sonra 2 hafta kadar sonra)su içinde kalma süreni arttırsın..Sanırım ben kendimi ifade edemedim,niye herkes 5 dakika nefes tut dedim gibi cevap yazmış anlamadım
küheylan Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 yüzme bilmeyen adam görünce önce gülesim geliyor. Sonra herkes Antalyalılar kadar şanslı değil tabi diye düşünüyorum geçiyor. Allah kolaylık versin kardeş, benim 3 yaşında kuzen var süper yüzüyor öğretir sana.
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 @zeper Adam daha hızlı ve seri yüzmeye çalışmıyor işte problem o. Daha uzun süre yüzmeye çalışıyor. Triatlona katılacak biriyle 100 metre koşacak birinin çalışması aynı mı olur? Daha uzun süre yüzmek zamanla kas kütlesinin büyümesi, vücudun güçlenmesi gibi şeylerle oluyor. Fazladan nefes almanın uzun süre için şahsen etkisi olduğunu düşünmüyorum hatta nefesini ne kadar az süre tutuyorsan uzun vadede o kadar iyi. Bende iskalyoz olduğu için uzun süreler yüzdüm hatta ileri seviyede yüzenler için olan kursalara falan da gittim. Yüzlerce saat yüzme sonrası benim düşüncem bu şekilde.
hamsilipilav Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 25 yaşına kadar nası yüzme bilmiyorsun kardeş
Wolas Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 öğrenmemiş olabilir yargılama hakkınız yok.nasıl öğrenebilirim diye soru sormuş. Nefes açmak için kafanı kaplumbağa gibi içeri dışarı sokmana gerek yok koşsan bile yeter nefesin açılması önemli nasıl açtığın önemli değil ankarada 12 yaşımda yükselişin yüzm takımında kurbalamada 1. madalyam var 3 *** lisansım var bana daha kimse kanka kafanı sok çıkar sok çıkar nefesin açılır demedi mal gibi o kadar egzersiz yapmışız kafama sıçayım olduğum yerde kaplumbağa taklidi yaparak da açabilirmişim ne güzel lol
Deathblade Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Bende 11 yaşımda dershane sınavında 1.olmuştum.
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Ben de yüzdüm, zeper'in anlattığı egzersizi de yaptırıyorlardı suya girdikten sonraki kısmında antremanın. Her zaman tek doğru sizin yaptıklarınız olmuyor. Yüzme kompleks bir spor, tüm kas gruplarınızı aynı anda çalıştırıyorsunuz yüzerken. Vücudun da dolayısıyla daha fazla enerji üretmesi gerekiyor, enerji üretmek için de oksijen lazım (biyolog değilim böyle anlatabiliyorum anca). Tabii yüzerken nefes almak da sıkıntı olduğundan nefes alabildiğiniz anda ne kadar çok alabilirseniz o kadar iyi. Ayrıca düzenli nefes almak çabuk yorulmanın da önüne geçer. Dipnot: Gidip antremanı havuzun en derin yerinde tutunacağınız bir yer olmadan yapmayın tabii, kenara gidip çalışın efendi efendi.
Kaede Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 ben yüzerken nefes alamıyorum ama zaten yüzemediğim için sorun olmuyor
BramStoker Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 hbba said: Bu konuda en ufak bir fikrim bile yok yüzme bilmiyorum kısaca . Yaşta 25 oldu nerede öğrenilir nasıl yapılır.Bu iş ile uğraşan arkadaşlar yardımcı olursa iyi olacak özetle. bir arkadaşınla anlaşacaksın. o sana sürekli olarak yüzme öğrenemeyeceğini, eşek kadar olduğunu, bu yaşında öğrenmeye kalkarsan rezil olabileceğini,hem bu saatten sonra yüzme öğrenip ne yapacağını, zaten yeteneksizin teki olduğunu söyleyecek. şıp diye öğrenirsin.
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Ya da aynı arkadaş iskelede götüne tekmeyi basacak, göbekleme suya düşeceksin sen boğulurken de mehehehe diye gülecek. Her türk genci yüzmeyi öğrenir öyle bir durumda.
hbba Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 BOĞULARAK ÖLME Bir insanı en çok panik ve suyun soğukluğu nedeniyle boğuluyor. Suya batıp çıkarken çoğu insan nefesini tutmaya çalışıyor, Bu en cok 90 saniye sürüyor.Daha sonra su yutmaya, öksürmeye ve daha da su yutmaya başlıyor. Havayollarından su içeri girerek nefes alışı engelliyor, Bu sırada göğüste hafif bir yanma ve acıma hissediliyor. Rahatlama ve huzur Beyne oksijen gitmediğinin belirtisi. Oksijensiz kalan kalp ve beyin bir süre sonra duruyor.
Ayfon Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 nefesini tutup, paletlerle denizin dibinden kuma sürünerek gitmek gibisi yok.
tiLi Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 kelebek kasarken beli havuzda bıraktım. asla kelebek yüzemiycem ;_;
Mal Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 ayağın yere değecek bir yükseklikte suyun üstünde durmaya çalış. yüzü koyun yada sırtüstü. ilk başta beceremeyince ayağını yere koyarsın zaten boğulmazsın. deneye deneye anlarsın yarım saat kırkbeş dakkada.
tiLi Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 bu arada bilmeyen arkadaş gitsin kurs alsın çekinmeden. bu saatten sonra düzgün bir stil olmaz gibi kendi kendine
Drall Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Fistan said: yüzme kursuna git kesinlikle kendin öğrenmeye çalışma, yüzme kursuna git sıfırdan başla. benim bi tanıdığıntanıdığıgil az buçuk yüzmeyi biliyodu, kursa yazıldılar stil yüzmeyi öğrenmek için, orta bi yerden başladılar biz yüzebiliyoz diyip sıfırdan başlamadılar, kurs bitince sıfırdan başlayanlar adam gibi yüzerken bunlar hala nasıl geldilerse öyleydiler sfdg özet: yüzme kursuna git
Öne çıkan mesajlar