Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu sabah 05:00'te canım İstanbul'uma döndüm. Öncelikle bir yanlışımı düzelteyim. Giderken asıl Dhaka uçağını kaçırdığımız için İstanbul-Mumbai ve Mumbai-Dhaka şeklinde gitmiştik. Ben buradan giderken Dubai'ye uçağın uğradığını biliyordum,öyle yazmıştım. Meğersem Karaçi'ye uğruyormuş. İşte dün akşam dönerken Karaçi'ye uğradık, oradan İstanbul'a devam ettik. Pakistanlılar mı yoksa Bangladeşliler mi daha pis diye sorarsanız sanırım yarışırlar. Bütün uçaktaki kokuyu anlatamam size. 12 saat boyunca çektiğimizi biz biliriz. Ayrıca bir şey daha; bu kafasını tırtıkladığımın Pakileri cep telefonları açık seyahat ediyorlar. Kaç tanesini yakaladım, kaç tanesini şikayet ettim hostlara,hosteslere. Bir tanesini dövüyordum,elimden hostlar aldılar...Bu arada bana biriniz söyler misiniz, bu uçakta cep telefonunun çalışması gerçekten uçaklara zarar veriyor mu? Benim mantığım net, "açık olmasın kardeşim cepler" diyorlarsa vardır bir bildikleri. Artı pilot komşumuzun yıllar önce bana özellikle kalkış ve iniş sırasında aletler,göstergeler sapıtıyor ve biz hemen anlıyoruz cep telefonlarının açık olduğunu demişti.
Bu arada dün benim bindiğim uçak son aktarmalı Bangladeş uçağıymış, bundan sonra direk uçacakmışız. Ölmez kalırsak 2 ay sonra yine oradayım.
Mesaj tarihi:
Sadece cep telefonları falan değil, sinyal yayan herhangi bir şey sıkıntılı, o yüzden zaten anonslarda walkman dahil herşeyi kapatın diyorlar.

Havada uçuş modunda telefon kullanmak ya da laptoptan film izlemek falan sıkıntı değil de o film izletilen vs. ekranlar bile kapatılıyor iniş kalkış sırasında.

Ben de bu sene Almanya'ya gidip gelirken sevgili milletimde uçak kalkana kadar ve tekerler yere değdikten sonra uçaktan çıkana kadar telefonla konuşma ya da telefonla bir şeyler yapma hastalığı sezdim, herhalde meydanlarda falan muhabirler konuşurken arkada cep telefonuyla konuşanlarla aynı tipler bunlar.
Bekle 10dk sonra ara işte ölmezsin.
Mesaj tarihi:
Sabahın 5inde iniyoruz, millet telefonlara sarılıyor veya gecenin 12sinde uçağa biniyoruz, kalkış anına kadar telefonla ya konuşuyorlar ya da mesaj çekiyorlar. Ulan gören başbakan ya da önemli bir konumda çalışan devlet görevlisi sanacak. Yahu bu nasıl bir hastalıktır?
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Ben de bu sene Almanya'ya gidip gelirken sevgili milletimde uçak kalkana kadar ve tekerler yere değdikten sonra uçaktan çıkana kadar telefonla konuşma ya da telefonla bir şeyler yapma hastalığı sezdim, herhalde meydanlarda falan muhabirler konuşurken arkada cep telefonuyla konuşanlarla aynı tipler bunlar.

adslkfjsd keşke öyle olsa. hostese çaktırmadan mesaj çeken görmüştüm ben. 'hendiyni gapat ahmet abie'
Mesaj tarihi:
Kimya mühendisiyim, ihracat bölge müdürüyüm.
roket, işte bu seyahatte ben de bir Paki kızı yakaladım, hostesin verdiği yastığın altından mesaj çekiyordu, kikirdiyordu. Yukarıda telefon çekmez diye yazmıştı bir arkadaş ama sanırım belirli bir yükseklikten sonra o dediğin oluyor yoksa bayağı bayağı "dürülü-dürülü" mesaj geliyordu kıza. Ben bu kızı uyardım,yanındaki dallama Paki ya kocası,ya arkadaşı bana dayılanmaya kalktı. Dalıyordum host kardeşlerim gelip elimden aldılar, hostes ablalarımda fırçayı kaydılar,itin bir tarafına soktular bunları. Zaten benden söylemesi, bu fırça kayma işini hostesler daha iyi yapıyor. Ama harbi harbi uçağın neredeyse tamamı telefonları açık seyahat ettiler ve hostesler,hostlar,pilotlar herkes durumun farkında.
Mesaj tarihi:
Cem yılmazın yeni gösterisinde bu uçakta telefon olayıyla ilgili güzel espriler vardı sızmıştı bulan olursa paylaşsın birde bu durumu komedyen gözünden görüp işin trajikomikligini arttırmak lazım.
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

deadwoll said:

adslkfjsd keşke öyle olsa. hostese çaktırmadan mesaj çeken görmüştüm ben. 'hendiyni gapat ahmet abie'

dünyada o kadar yer o kadar ülke gezdim hiçbirinde almanya havaalanındaki rezilliğe tanık olmadım..resmen buram buram türk kokuyo (dediğim sadece THY bankosu için) gelip g.tünün dibine giren mi dersin çaktırmadan önüne kaynayan mı dersin aman allahım...yani ya ben ve benim gibi bu zırvalığa dayanamayanlar tuhaf ya da milletimiz görgüsüz..amerikaya gidiyosun mis gibi adam 3 adım arkanda duruyo yahu
Mesaj tarihi:

IT sektörü ve çalışanlarını öpüyorum. Blekberimdeki foto ve videoları kurtardı şirketin IT görevlisi arkadaş. Sağolsun.
Şimdi aşağıya bazı fotoğrafları yapıştırıyorum.

Tuk-tukun Bangladeş versiyonu.

Buna da Biko diyorlar.

Kambersiz düğün olmaz demiş eskiler, alın size Feto'nun Dakka'daki okulu.

Yakından bakın.

Başka 1-2 foto daha var, belki onları da eklerim sonra.

Mesaj tarihi:
BlackLabelSociety said:

"roket adam" said:

deadwoll said:

dünyada o kadar yer o kadar ülke gezdim hiçbirinde almanya havaalanındaki rezilliğe tanık olmadım..resmen buram buram türk kokuyo (dediğim sadece THY bankosu için) gelip g.tünün dibine giren mi dersin çaktırmadan önüne kaynayan mı dersin aman allahım...yani ya ben ve benim gibi bu zırvalığa dayanamayanlar tuhaf ya da milletimiz görgüsüz..amerikaya gidiyosun mis gibi adam 3 adım arkanda duruyo yahu

Valla Avrupa'da ki Türklerin kıro-zonta-görgüsüz olduklarına aynen ben de katılıyorum. Türkleri Avrupalılara kötü gösteren de zaten bu Avrupa'daki Türkler. 4.,5. nesil nasıldır bilemem ama ilk 3 neslin böyle olduğunu defalarca yaptığım Avrupa seyahatlerinde gördüm. Çokta ayıplamıyorum adamları çünkü Avrupa'ya ve hele Almanya'ya ilk giden Türkler İstanbul,Ankara,İzmir'i bile görmeden dişlerinden uyluk kemiklerine kadar Almanlar tarafından incelenip trenlere doldurulup Almanya'ya götürülen fakir köylülerdi, garibanlardı. Onların görgüsüzlüğünü, kıroluğunu gidermek için Almanlar ve Avrupalılar yıllarca bir şey yapmadılar, umursamadılar eğitim sorunlarını, kültürel farklılıklarını. En kötü şartlarda madenlerde, nükleer enerji santrallerinde, yol ve inşaat işlerinde, aklınıza gelebilecek en ağır işlerde çalıştırdılar onları. Ne zaman ki savaşın yaralarını sardılar, hem ekonomik ve hem de sosyal açıdan rahatladılar o zaman Türklerin <> olduklarını anladılar. Ondan sonra Türkler şöyle, Türkler böyle. Ulan eşşeğin oğlu!Bu zamana kadar sizin arkanızı toplayan bu <> Türkler'di işte. Neyse, mevzu uzar. Umarım demek istediklerim anlaşılmıştır. Acaip açım, yemeğe çağırıyorlar. Uzuyorum.
Mesaj tarihi:
Karea said:

ooo işe yaramış :D

evet vallahi,sağolasın,bana çok önemli bir anda önemli yardımın oldu. üzerine tek bir foto çekseymişim kesinlikle kurtaramazmışım.
:)
Mesaj tarihi:
almanyada sehirden sehire bolgeden bolgeye degisiyo, alakasız yani dagilim. kuzeydeki turkler genel olarak daha maganda. ne kadar kuzeye gidersen almanyada o kadar beteriyle karsilisiyosun...
Mesaj tarihi:
almanyada daha yakın zamana kadar almanca bile bilmeyen mahalleden çıkmayan tüplerin olduğu
ama kahvesinden caamisine tam teşekküllü türk mahalleleri vardı

muhtemelen az olmakla beraber hala var olabilirler

daha orada doğan jenerasyonlar yeni yeni yetişti vs
ha adam oldular mı , çoğu uyuşturucu satar içeri girer çıkar
bir nevi mafya oldu adamlar orda

adam olan gene az, türk aklı ya her yerde belli edicek kendini

az çok orada doğmuş oraların havasını koklamış biri olarak yazayım dedim
Mesaj tarihi:
Karea said:

almanyada daha yakın zamana kadar almanca bile bilmeyen mahalleden çıkmayan tüplerin olduğu
ama kahvesinden caamisine tam teşekküllü türk mahalleleri vardı

muhtemelen az olmakla beraber hala var olabilirler

daha orada doğan jenerasyonlar yeni yeni yetişti vs
ha adam oldular mı , çoğu uyuşturucu satar içeri girer çıkar
bir nevi mafya oldu adamlar orda

adam olan gene az, türk aklı ya her yerde belli edicek kendini

az çok orada doğmuş oraların havasını koklamış biri olarak yazayım dedim

geçen iş arkadaşım anlattı almanyadaki aile dostu hala almanca öğrenememiş yaklaşık 6 yıldır oradaymış..en sonunda kurstaki hocası isyan edip 'bre insanoğlu 5 yıldır öğrenemedin almancayı nedir sebebi' diye sormuş
alınan yanıt ironik

'kullanmıyorumki'
  • Yeni Oluştur...