Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

arcs mi, sensation htc mi?


Flassh

Öne çıkan mesajlar

http://www.hepsiburada.com/Liste/htc-sensation-12-ghz-dual-core-1-gb-8-gb-hafiza-karti-hediye-/productDetails.aspx?productId=telcephtcsensi&categoryId=371946

http://www.hepsiburada.com/Liste/sony-ericsson-xperia-arc-s/productDetails.aspx?productId=telceperickarcs&categoryId=371946#Gorseller

ikisi de aynı fiyat seviyesindeler, siz olsanız hangisini alırdınız neden?

sanırım arcs tek çekirdek ordan bi - alıyor htcye karşı. ama tasarımdan bir + kazanıyor. hangisinin kamerası ve ekranı daha iyi? bir de ikisi de 512ram mi kulllanıyor

hangisi alsak daha uzun ömürlü kullanırız (şöyle en az bi 4-5 sene)

ya da 1300 1400 seviyesinde başka hangi telefonu önerirsiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Kağıt üzerinde Sensasion daha iyi görünüyor ama her şekilde arc S derim ben. HTC'den daha iyi ekran, daha iyi mikrofon (noise cancelation özelliği var, barda konuşurken bile sesini net alıyor karşı taraf arkada ayı metal çalarken), HDMI çıkışı var, yazılım olarak en iyi Android o diyorum (custom romlarının Sony yazılımı temelli olmayanların neredeyse hiç kullanılmadığından belli zaten, AOSP'nin gereksiz olduğu bir durum). Xperia'ların kameraları da epey iyi. Ekran ilginç, Bravia Engini diye birşey kullanıyor, bir sıcak görünüyor videolar. Nasıl anlatayım bilemedim.

Tepki ve yorum alıyorlar ayrıca ilgini çekiyorsa böyle şeyler. Bir yerde masaya koyunca telefonu, dersde Wikipedia filan kullanınca iPhone, HTC filan geçip gidiyorken Xperia çıkınca insanlar tasarımına takılıp ne güzelmiş filan diyorlar =) Alet class yani.

Bana dual-core lazım demiyorsan alabileceğin en iyi telefon arc S bence. Dual-core istiyorsan da Galaxy Nexus filan al, HTC de olur. Samsung alma.

Sırf yazılımı için alınabilir, Xperia nerd tipli insanların aldıktan sonra içinde ne var, ne yoksa silip direk AOSP yüklemediği ender aletlerden olsa gerek. Tasarım zaten belli, yazılım da yarışır onla. Yani Dual-core lazım mı sana, onu düşün; değil diyorsan arc S go go go.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş alıcakta bu 2 telefon arasında kalmış. androidtir roottur hiç anlamaz. düzgün fotoğraf çeksin. işte marketten aldığı oyunları düzgün çalıştırsın. doğru duzgun webte takılabilsin yeter
bir de uzun süre kullanıcak en az bir 5 sene fazla telefon değiştiren biri değil

arc s kafasına yatıyordu daha çok tasarımından dolayı, gergenin yorumdan sonra direk al onu derim

yeni modellerin de ne zaman geliceği kaç liradan satılcağı tam kesin değil alsın güle güle kullansın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

telefonda oyun, uygulama vs bunlara bir süre abandıktan sonra geriye sadece mesajlaşma ve konuşma kalıyor. gerge'nin dediği gibi bir yerde telefonumu masaya koyunca o kadar iphone ve diğer telefonlar yanında herkezin ilgisini benim telefonum çekiyor. bende (arc s) çok severek aldım. tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de HTC Sensation için konuşayım bari.

artıları:

+ Tasarımı bence arc'tan cok daha iyi. Alimünyum kasa ile elde çok sağlam hissi veriyor.
+ Sense UI'li ROM'u ile androidin baya bi dışına çıkıyor. Alışınca başka bi şey kullanamıyorsun. Mesela Contact'larının facebook, linkedin, google gibi sitelerdeki profil resimlerini otomatik set ediyor. Kişi hakkında tüm bilgileri tek sayfadan direk görüyorsun.
+Web deneyimi harika gerçekten.
+ ROM değiştirme ihtiyacı duymuyorsun. işletim sistemi gerçekten çok hızlı çalışıyor.

Eksileri:

+Tasarımdan kaynaklanan touchscreen ile camı arasına toz kaçabiliyor. Çözümü Teleservice'e yollayıp ekran değişimi.
+ XE alırsan beats audio için sense'in müzik app'ini kullanırsın. Bu app'de search yok. Çok sinir bi yazılım. Normal sensation'da da bu durum vardır herhalde.
+ AOSP yok. Miui çıktı. Sense based mesela. (Aslında gerek de yok)


Arc için de,

Çok az baktım kendilerine. Arayüzü kötü. Kamerası gerçekten çok kaliteli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

Ben de HTC Sensation için konuşayım bari.

artıları:

+ Tasarımı bence arc'tan cok daha iyi. Alimünyum kasa ile elde çok sağlam hissi veriyor. (Kesinlikle)
+ Sense UI'li ROM'u ile androidin baya bi dışına çıkıyor. Alışınca başka bi şey kullanamıyorsun. Mesela Contact'larının facebook, linkedin, google gibi sitelerdeki profil resimlerini otomatik set ediyor. Kişi hakkında tüm bilgileri tek sayfadan direk görüyorsun. (Arama yaparken birilerini eğer facebook bağlantısı yapılmışsa en son attığı facebook iletisi de çıkıyor fotoğrafının üzerinde. Muhabbet için ekstra materyal. :D)
+Web deneyimi harika gerçekten. (Paticik FM topiği bazı bilgisayarlarda kasarken telefonda sıkıntısız gezebiliyorum. Flash tabanlı tüm sitelere legosuz erişim. :D sdfsdf)
+ ROM değiştirme ihtiyacı duymuyorsun. işletim sistemi gerçekten çok hızlı çalışıyor. (ShadowFax bu telefonu aldıysa büyük ihtimalle benim yazdıklarıma sebep almıştır. :D )

Eksileri:

+Tasarımdan kaynaklanan touchscreen ile camı arasına toz kaçabiliyor. Çözümü Teleservice'e yollayıp ekran değişimi. (Bilmiyorum Sensation ve Sensation XE arasında nasıl bir fark varsa artık o dizayn problemi herhalde. Halledilmeyecek birşey değil sanırım.)
+ XE alırsan beats audio için sense'in müzik app'ini kullanırsın. Bu app'de search yok. Çok sinir bi yazılım. Normal sensation'da da bu durum vardır herhalde. (O çok ilginç gerçekten. Search yapamıyorsun müzikler arasında yalnız artistlere göre klasörlere ayırdığında sıkıntı yok. Albüm coverları da ona göre çıktığından bir süre sonra şak diye buluyorsun istediğini.)
+ AOSP yok. Miui çıktı. Sense based mesela. (Aslında gerek de yok)


Arc için de,

Çok az baktım kendilerine. Arayüzü kötü. Kamerası gerçekten çok kaliteli.


Xperia Arc sırf dışı şekil, içinde düz boş android phone. Ama Sense kullanan ya da kullanmış için bomboş. Herşeyi kendisi yüklemeye alışmış open sourceçular için hoş olabilir ama dünyayı yeniden tekrar tekrar keşfetmek istemeyenler için çok boş bir telefon. Yok romuydu ıvırıydı zıvırıydı. Ha istersen htcye de yükleyebilirsin ama aşırı gereksiz. İsteyebileceğin görselliğin çoğu sense içinde mevcut. Arc, windows yüklemek için mac almak gibi birşey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İlk Android'im HTC'ydi. Donanımı sağlamdı ama Sense'den nefret etmiştim. İçini boşaltıp AOSP yüklediğim an Android sevgisi doğru içimde. Alışkanlık meselesi o, HTC'ler bana aşırı bloated geliyor. Sony hem AOSP saflığında, hem de üretici firmadan çıktığı için sürücü gibi şeyler sağlam. O AOSP saflığının üzerine kendi karakterlerini katan güzel GUI oynamaları ve widgetler ile iyi bir ek değeri de var. Gördüğüm en iyi hava durumu widget'i mesela Sony'nin ICS'siyle geliyor, ama Sense'e alışan biri kesin sevmeyecektir onu da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani biraz da zevk meselesi o. GERGE tamamen kendi isteğine göre kişiselleştirebildiği bir telefon severken ben beni onca şeyle uğraştırmayacak ama iş görecek bir işletim sistemli telefon seviyorum.

Artıları kadar eksilerini de konuşmak lazım. HTC de bir çok rom'a ve kişiselleştirilebilir widgetlere sahip. Son yapılan güncellemelerle Sense de rayına oturmuş gözüküyor. Hata ve crash çıkartmıyor.

Gerge ile zevklerimiz ayrı. Biz sabaha kadar tartışırız hangisi daha iyi diye. Ama işte kime göre neye göre. Gerge full customable severken ben beni uğraştırmasın ama kötü de olmasın diyorum işte. Samsung da boş geliyor Xperia gibi ama bildiğin kaba. Xperia da boş ama şık. Htc ise kendine has arayüzlü ve şık. Sonuçta iş zevkte bitiyor. Ama sonuçta ikimiz de aynı bokun laciverti diyoruz. O da Android phone. :D sdfsdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sony'e AOSP saflığında diyemeyiz bence. arayüzü light diye mi diyorsun mesela?

HTC Desire kullanıyordum. Sense'li resmi rom'u agır geliyordu mesela bana.

Cyanogen ardından oxygen'e geçmiştim. Oxygen gerçekten çok çok iyi gelmişti cihaza. Resmen uçuyordu alet. Ben Desire'da AOSP romların bu başarısını cihazın Google Nexus one cihazıyla aynı aygıtlardan oluşmasına bağlıyorum. ilk nexus'u HTC üretip, aynı cihazı biraz upgrade ile Desire diye çıkarmıştı.

Sony'yi alınca bu aosp tadını yakalayanmayacağını düşünüyorum.

artı arc'a yapılan custom romlar ne kadar sıklıkla update goruyor buna da bakmak gerek. Ben pek sanmıyorum cok fazla geliştirme yapıldığını. yanılıyor da olabilirim.

Aosp'u ben performansindan sevmiştim. Şu an sensation'da böyle bi hız problemim yok mesela. Custom Rom'larda baya bi sıklıkla güncelleniyor xda'da. Anca sense 4.0'ı merak edersem seneye falan kurarım. Onun dışında sanmıyorum Custom'a yöneleceğimi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...