Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 bin liraya 2 kişi yazın avrupa?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
alternatif seyehat planlarınıza dair rotayı maliyeti ve zaman aralığını özetleyen 3-5 satır bişey yazıp gönderin bana belki yol arkadaşınız olurum(:D
Mesaj tarihi:
Gençler son durum ve karar, uçaklarla uğraşmak yerine gece trenleriyle gezmeye karar verdik. Geceleri açık olan istasyonların listesini alıp o istasyonlarda da uyuklayarak böyle böyle hostel düzeyini minimuma hatta sıfıra indirerek bir gezme, adam gibi heryeri görüp paramız olduğunda nereye gitmek istediğimize karar verme gezisi yapalım dedik. 30 gün global pass interrail bileti 420 euro kişi başı, paramıza borca harca girerek 1000-2000 lira arası bişey daha ekleyip 5-6k lirayla çıkıcaz yola. iki kişi interrail 840 euro oluyo, sonra kalan kişi başı miktar da işte yine 700-850 euro arası bişeyler olcak gibi. Haritaya bakarak belirlediğimiz rota şöyle (ha bi de yunanistan yeşil pasaporta vize istiyo mu? ikimizde de yeşil pasaport var)

İstanbul-Selanik-Atina-Patras-Bari ya da Ancona işte feribot nereye gidiyosa-Napoli-Roma(burada kalacak yerimiz var 2 gün falan rahat rahat kalmayı planlıyoruz)-Pisa-Floransa-Venedik-Como gölü-Monaco-Nice-Cannes-Marsilya-Barcelona-Paris-Lüksemburg(?)-Brüksel-Amsterdam-Berlin-Krakow(?)-Prag-Viyana-Budapeşte-Bükreş-İstanbul

şeklinde bişey yapalım dedik, rotadan soru işaretli olanları gönül rahatlığıyla çıkarabiliriz rotayı baya bozan şeylerse. Eklemek-çıkarmak istediğiniz şeylere, bunlar günübirlik olur, bunlarda gece treni yok istasyon kapanıyo dımdızlak kalırsınızlara, buradan buraya gece treniyle gidemezsiniz gününüz rezil olurlara falan hepsine açığım. Acil yardım plx, tşk, aeo
Mesaj tarihi:
bazı şehirlerde illa ki 1 geceden fazla vakit geçireceklerinden ki büyük olanlarında olur bu ki o şehirlerde de ucuz hosteller vardır, problem olmaz bence. İlla ki çok yorulurlar zaten de.

Yalnız emin misiniz birlikte bu yolculuğu becerebilceğinize?
yol ortasında kavga edip havalimanına kaçmasın hatun sdf
tecrübeniz var mı
Mesaj tarihi:
Örnek gezi maliyeti yazayım, Stockholm'e gidiyoruz nisan 21-25'i arası;

Ryan Air'den mükemmel saatleri olan gidiş dönüş 22 euro'ya bilet bulduk. (10 euro aslında da 12 euro işletim bedeli alıyo adiler sdf) Kalacağımız hostelin geceliği 10 euro ve mutfağı var. İndiğimiz gece havalimanında kalacağız, sabah hostele geçeceğiz. Totalde 3 günü hostelde geçiriyoruz böylece, 30 euro da o.

Özetle totalde 52 euro'ya yol ve kalma masraflarını ayarladık. Şehir içi ulaşıma da muhtemelen bir 20 30 euro gider, 50 euro'yu da yesek, 4 günlük gezi için maksimum 132 euro falan harcamış olacağız.

Ha bu arada yazayım belki ilginizi çeker, şu an hannover - istanbul/istanbul - hannover arası uçuşlar 69 euro(Gidiş Dönüş 138 euro). Yazın da bu fiyatlara bulabilirsiniz eğer 2 ay önceden bilet bakmaya başlarsanız. Hannover'in güzelliği, Bremen ve Hamburg'a yakın olması, ryanair'ın da Bremen ve Hamburg'dan; Barcelona, Stockholm, Oslo gibi popüler rotalara uçuşları oluyor.
Mesaj tarihi:
@hoccemama bitmez, tamamlarız. kafamızı koyduğumuz her yerde uyuma yeteneğimiz var

@yav amin. olm o 2 gün geçirilecek büyük şehirlerde tren garları geceleri açıksa çantaları emanete verip uyuruz bile, o derece nasip etti allah :D

soruma geri dönecek olursak, bu rotada hangi şehirlere bi önceki şehirden böyle günübirlik falan gidip dönülür, ya da yol üzerinde gidilip direkt devam edilir, hangi şehirlerde bi gün kalınır falan? 30 güne sığar dimi bu rota? bi de şu interrail için güzel bi kılavuz falan var mı bütün tren seferlerini vesaireleri içeren? gece trenlerini, geceleri açık olan tren garlarını falan içeren enazından?
Mesaj tarihi:
Drall said:

@hoccemama bitmez, tamamlarız. kafamızı koyduğumuz her yerde uyuma yeteneğimiz var

@yav amin. olm o 2 gün geçirilecek büyük şehirlerde tren garları geceleri açıksa çantaları emanete verip uyuruz bile, o derece nasip etti allah :D

soruma geri dönecek olursak, bu rotada hangi şehirlere bi önceki şehirden böyle günübirlik falan gidip dönülür, ya da yol üzerinde gidilip direkt devam edilir, hangi şehirlerde bi gün kalınır falan? 30 güne sığar dimi bu rota? bi de şu interrail için güzel bi kılavuz falan var mı bütün tren seferlerini vesaireleri içeren? gece trenlerini, geceleri açık olan tren garlarını falan içeren enazından?

keyword : raildude
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

yahu 50yaşımda görmeye giderim ben avrupayı falan iş için gidilmemişse. trans siberia, çin vs gidemem ama.
niye gidemeyesin ya

asıl 50 yaşımda giderim ben, yaşlı alman turist çift gibi bi elimde guidebook, bi elimde matara, sırtımda backpack, kirli sakalım ve hasır şapkamla kimse beni tutamaz!
Mesaj tarihi:
bi sürü şehir görmenin pek bi olayı yok aslında. bi yerden sonra hmm bu da bina, hmm bu da heykel, hmm tuna nehri falan moduna bağlıyorsunuz. yollarda sefil olmak da çabası.

asıl zevk gece hayatı avrupada, çok net. türkiyedeki leş gece hayatına 10k basar.

4-5 şehir gezersin ama gece hayatının dibine vurursun, gerçi kız arkadaş falan denmiş. meh :)
Mesaj tarihi:
aynen aynen, hani 'kanki feyse koymalık foto çekeriz şaaneolur' diyosanız tamam da, ya da ufak şehirlerse söz konusu olan bratislava gibi hadi ona da okey ama atıyorum bi viyana'yı, münih'i, prag'ı tek güne sığdırmaya çalışmak sırf stres yani.
Mesaj tarihi:
viyana kadar sıçındırık bi yer yok elimde olsa oraya vermiş olduğum 3 günü geri alır amsterdamda ne bileyim pragda ya da romada fln fazladan geçirirdim
Mesaj tarihi:
Drall said:

İstanbul-Selanik-Atina-Patras-Bari ya da Ancona işte feribot nereye gidiyosa-Napoli-Roma(burada kalacak yerimiz var 2 gün falan rahat rahat kalmayı planlıyoruz)-Pisa-Floransa-Venedik-Como gölü-Monaco-Nice-Cannes-Marsilya-Barcelona-Paris-Lüksemburg(?)-Brüksel-Amsterdam-Berlin-Krakow(?)-Prag-Viyana-Budapeşte-Bükreş-İstanbul

of olacak iş değil, 30 günde neredeyse 30 farklı bölge. gittiğiniz hiçbir yerden hiçbir şey anlamazsınız. gittiğiniz çoğu yeri dönüşte hatırlamazsınız bile. yani örneğin oturduğunuz bir kafe şu şehirde miydi, bu ülkede miydi diye tartışabilirsiniz, o denli flu, yüzeysel bir gezi olur. sonrasında 'biz şuraları gördük avrupada' demekten başka işe yaramaz. onca yorgunluk ta cabası. yapmayın, etmeyin az yer görün, ama gittiğiniz yerde bir soluklanın, keyfini çıkarın, şehrin havasını koklayın, içinize sindirin.

marsilyaya gitmeyin, gerek yok. illaki gidecekseniz türk olduğunuzu belli etmeyin etraf türk düşmanı ermeniyle dolu. duvarlarda bile 'kahrolsun türkler' mealinde duvar yazıları görmeniz son derece olası.
Mesaj tarihi:
2 haftaysa amaç nefesiniz kokar sekilde trenlerde gotu boklu dolancagınıza bi nokta seçin (almanya en uygun) araba kiralayın bi gun arabada bi gun otelde kala kala batı avrupayı gezin. Biz kız arkadasımla yaklasık 1200 euro harcamıstık krallar gibi gezmiştik 1 hafta ama. Her gun otelde kaldık biz.

Almanya Fransa Belçika Luksemburg Hollanda hatta abartırsan isviçre avusturya felan yapılır 2 haftada.
Ama bence almanya fransa belçika hollanda lüksemburg güzel tercih 2000 km yol yaklasık üçgen biçiminde dolanmak.
3 depo benzin arabayada yaklasık 500 euro verirsiniz. Gerisi yeme içme otel felan işte. Kalcak yerleri oncede arastırırsanız altınızda araba oldugundan krallar gibi otellerde kalırsınız az sehir dısında da olsa.
Mesaj tarihi:
düşünürseniz bi kaç trick var onnarıda anatırım felan.
ama trenlerde sürünmeyin abi sırtında çanta tatil değil o işkence.
ha ben üstüne para versen interrail yapmıcak adamım o ayrı.
Mesaj tarihi:
Biz okulla 1 ay içinde lizbona kadar gidip geldik kara yoluyla. Bazı yerlerde ne gördün diye sorsan cevap veremeyebilirim. Almanya kısmısı sıfır mesela. Çok yere gitmektense sine sine gezmek en doğrusu.
Mesaj tarihi:
ya avrupa turu zaten bildiğim kilise katedral gezmek
her sehirde 3 kilise 2 katedral geziyosun
için dışın isa musa hz meryem oluyo
ha ama mesela eyfelin altından yukarı bakmak
yok efenim şanzelizede yürümek felan güzel eahueahu
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Örnek gezi maliyeti yazayım, Stockholm'e gidiyoruz nisan 21-25'i arası;

Ryan Air'den mükemmel saatleri olan gidiş dönüş 22 euro'ya bilet bulduk. (10 euro aslında da 12 euro işletim bedeli alıyo adiler sdf) Kalacağımız hostelin geceliği 10 euro ve mutfağı var. İndiğimiz gece havalimanında kalacağız, sabah hostele geçeceğiz. Totalde 3 günü hostelde geçiriyoruz böylece, 30 euro da o.

Özetle totalde 52 euro'ya yol ve kalma masraflarını ayarladık. Şehir içi ulaşıma da muhtemelen bir 20 30 euro gider, 50 euro'yu da yesek, 4 günlük gezi için maksimum 132 euro falan harcamış olacağız.

Havalimanından şehre gitmek için otobüse 200 kron vereceksiniz. 22 euro daha ekle o hesaba. Ayrıca 4 günde 50 euro yetmez gibime geliyor. Aç kalırsınız. 200 euroya patlar size bu gezi.
Mesaj tarihi:
5 kişi geliyoruz, öyle olunca mutfak masrafları bayağı düşüyor. (Yine Almanya'yla kıyaslıyorum, burada kız arkadaşımla 50'şer euro'ya 1 hafta abur cuburu, dışarıda yemeğiyle falan yettirebiliyoruz hatta artıyor bazen.)

Otobüs masrafını da işte o 30 euro yol masrafına ekledim, ekstra şehir içinde bir şey çıkarsa bilmiyorum ama. Almanya'da çoğu şehirde gezilip görülecek yerler yürünebilecek mesafedeydi şehir içinde, o hesapla yol masrafı yaptım.

Adam başı 200'e falan çıkmaz muhtemelen de, ekstradan alış-veriş falan yapar müze gezmesi çıkartırsak (fiyatları bilmiyorum biletler için) o zaman görürüz 200'ü herhalde.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

ya avrupa turu zaten bildiğim kilise katedral gezmek
her sehirde 3 kilise 2 katedral geziyosun
için dışın isa musa hz meryem oluyo
ha ama mesela eyfelin altından yukarı bakmak
yok efenim şanzelizede yürümek felan güzel eahueahu

abi heykel görmekten kusmuştuk artık. daha çok sokakları filan gezip takılacaksın zaten. Burada olmayan mekanları göreceksin. yani katedrallerde yok ama anladın sen :)
  • Yeni Oluştur...