Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTNET Adil Kullanım Kotası artık herkeste aktif

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Miraul said:

Hannibal44 said:

Şimdi benim de 1.5 senelik taahhütüm var TTNETE iptal ederken sadece geçmiş aylarda ödediğim kampanyalı tarifenin normal şeklini ödeyip kapatabilecem dimi ? Çunku ileriki ayların parasını isterse yandık ki ne yandık..

gecmis olsun simdiden ahah

Beleş modem aldıysan ve aktivasyon ücretini aylara yaydıysan sadece onları ödersin.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

tt bizim grup sirketlerinden biri oldugundan is ilanları falan once icerde maille donduruluyo. valla ister inanın ister inanmayın ama "iptal engelleme yoneticisi" adı altında pozisyonları var adamların. ama bu turk telekom'du ttnet degil. onda da vardır gerci.

TTNet de yoktur çünkü interneti de Türk Telekom ofislerinden iptal edebiliyorsun. İnternet için var mı bilmiyorum ama normalde telefon iptal ettirmek istersen ikna etmeye çalışıyorlar seni.
Sosyal ağlarda paylaş

Hannibal44 said:

TÜRK İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILARINA

Biz Türk internet kullanıcıları olarak uygulanan Adil Kullanım Kotasından son derece rahatsızız. İnsanların eğlenmek, bilgi almak, işlerini takip etmek için kullandığı internete 50 gb kota koymak hiç bir mantığa sığmamaktadır, insanların neredeyse 7/24 online olduğu bir zamanda aylık 50 gb kota gibi çağ dışı bir uygulama dünyanın hiç bir yerinde uygulanmamaktadır. Kotanın aşılması haline hızımızın 1 mbps hıza düşürülmesi ise 2012 yılı için komiklikten öteye gidememektedir.

Adil Kullanım, "Fair Use" adı altında neredeyse tüm dünyada uygulanmaktadır ancak uygulanış biçimi kullanıcıyı cezalandırmaktan çok daha adil bir kullanım sağlamak amacına yöneliktir.

Dünya üzerinde uygulanan Adil Kullanım (Fair Use) sistemlerine örnek olarak aşağıdaki uygulamaları verebiliriz.

-İnternetin yoğun kullanıldığı saatler arasına belirli bir kota uygulanması, bu kotanın aşılması halinde kullanıcının hızının düşürülmesi ve belirtilen sürenin(Rush Hour) bitmesi halinde tekrar eski hızına kavuşması.

-Belirli saatler arasında önceliğin oyun ve iletişime verilmesi belirlenen sürenin bitimi halinde internetin tekrar eski haline gelmesi yani trafiğin dinamik ve eş zamanlı olarak kontrol edilmesi.

Yukarıdaki örneklerde de görüldüğü üzere Adil kullanım sistemi bant genişliğini adil şekilde dağıtmaya yönelik bir uygulamadır bir ceza sistemi değildir. Ülkemizde bu sistemin komik kotalarla ve ay sonuna kadar hızın 1 mbps düşürülmesi şeklinde uygulanması, Adil Kullanımdan çok cezai işlemi çağrıştırmaktadır. Dünya geneline baktığımızda ortalamanın çok üzerinde bir fiyata internet hizmeti aldığımız yetmiyormuş gibi birde bu hizmete kota uygulanması kullanıcıların sabır sınırlarını zorlamaktadır.
Bizim isteğimiz bu Adil Kullanım Kotası denilen uygulamanın kaldırılması veya kullanıcı lehine iyileştirilmesi, güncel şartlar altında şirketinizin sunduğu internet hizmetinden yararlanmanın bizler için bir mantığı bulunmamakta. Bu şartlar devam ederse aldığımız internet hizmetini kapatıp çeşitli alternatiflere yöneleceğimizi belirtmek isteriz.

Türk internet kullanıcıları.

BTK Şikayet http://tuketici.btk.gov.tr/

Arkadaşlar bu yazıyı aynı şekilde BTK şikayet sayfasından gönderin sesimizi çıkartmassak bunar bize 256kb/s bile verir !!

Bunları BTK'nın işleri hep. Asıl fikir hep oradan çıkıyor. Umurlarında mı sanıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

oğlum bizim personel hattıydı, bizi de geçirmişler :(

hayatım boyunca hiç kota derdim olmadı, babam geçen düzgün kullan diyince fıttırdım. Derhal kotasız internete geçiyoruz dedim de 90TL fiyatı varmış sanırım en düşüğünün ...

pff, superonline'ın bok yemesi hep onlar getirdi bu sistemi uyuyan iti uyandırdılar sonra :( uydunet'e geçsek desen o da sorun çıktı mı felç oluyorsun.

lan ya
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

http://www.speedtest.net/result/1860754184.png

Ve sonunda hat değerlerim tamamen düzeldi :)-D

dilekçe filan mı verdin naptın? benim hattı da iki üç aydır 6 ya kitlediler kopma yapıyo diye. bi sene düzgün 8 aldım hatta 12 bile aldım sonra bozuldu hat emenike.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gerçek limitsiz kullanıyorum 109 tl olan. Saçma sapan değerler alınca şikayet kaydı açtırdım önce (arıza değil şikayet açtıracaksın) dedim bağlı olduğum santral bu işi düzgün yapamıyor ve bağlantımdan memnun değilim. Eğer 3 gün içerisinde düzeltilmezse hattımı ay sonunda kapatıp Superonline kullanacağımı söyledim hat kapatma bölümüne, oradan son bir defa daha düzeltelim dilerseniz kapatma işlemi öncesinden dedi ben de peki dedim.

Akabinde 4-5 saat sonra geri dönüş yaptılar sonra bağlı olduğum santral aradı ayarlar üzerine epey konuştuk o oradan ayarladı ben test yaptım ve sonunda bağlantı düzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de hizi dusurmusler bugun. modemde felan baglanti normal gorunuyor da hizlar dusuk direk. boyle sacma sapan is olamaz ya. legal satin aldigim oyunlari muzigi indiremiyorum su an.

su kotanin acilen artmasi lazim ve hiz dusurulmesi olacaksa %50 felan olmasi lazim. 50 gb gibi komik bi cap ve %95 hiz dusmesi gerzek bir olay.

adamlar bir de illegal bi sekilde siteleri blockluyorlar. hani onceki gibi site blocklu felanda yazmiyor direk connection timeout diyor.

uydunet varsa gececegim hemen. ttnet'in gerzek limitli 100mbit'i yerine uydunet 5 mbit kullanirim daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

thepiratebay gibi bir cok site su an engelli bende. ustelik eskisi gibi mahkeme karari yazmiyor. "teknik ariza" gibi gorunuyor, artik nasil bir sansa daha once engellenen sitelerde oluyor bu. digerleri gayet normal.

kullandigim isp ttnet ve altyapisi ttnet. kim yapiyor sunu bi aydinlatirsan bizi kavrariz o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

Ben gerçek limitsiz kullanıyorum 109 tl olan.

Bunun yalın telefonsuz olanı kaç lira oluyor?
Şu an 8mbit netlimitsiz yalına 62tl ödüyorum 12aylık taahütümle ve 6 ay kaldı, sanırım modem cezası 120tl gerçi o modemi kullanmadım bile ama verildi bikere.
6 ay dayanacam veya senin gibi 109luğa geçecem ama o tarifeye zam geliyor ve üstüne bi de 20tl daha koyarlarsa %100'den de fazla artmış olacak faturam, zor bir karar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...