Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cloud teknolojisi tutosu


calimero

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Şimdi herkes bir cloud'dur tutturmuş gidiyor. Ta ilk çıktığı zamanlarda ben de yüklemiştim bu programlardan buradan görüp ancak kullanmadım çok fazla.

Şimdi istediğim tuto aslında dummies tutosu değil. biraz daha geniş kapsamlı, dosya paylaşımı dışında ne gibi olaylar için kullanabiliriz, ya da ne bileyim en iyi cloud programı nedir, güvenlik açısından sıkıntı yaratır mı? yaratırsa bunun çözümleri nedir fln filan böyle geniş kapsamlı bilgi verebilecek yetkili bir abimiz varsa çok iyi olur kanaatindeyim. zira yeni sayılabilecek bir teknoloji ve çok kısıtlı bir şekilde kullanılabiliyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugun justcloud.com dan 2 yillik satin aldi bir arkadasim.

baya iyi sunduklari, ay basinda bende alicam sanirim.

isin ozu su, iki sekilde oluyor bu cozumler,
ya network map yapiyorsun, yani makinada bi alada durmuyor dosyalar, direk nette duruyor. mesela MS in skydrive i boyle, 25 gig de bedava veriyor.

birde dropbox gibiler var, onlar da ise lokalde dosyalarin duruyor hemde bir kopyasi nette duruyor, mobil cihazlarin dahil tum cihazlarina client yukluyorsun, birde webden erisebiliyorsun dosyalarina.

bide cloud storage yerine, cloud processing falan gibi kavramlar var, amazon un aws i gibi.. onunda ozelligi, gerekli process icin, ihtiyac dahilindeki kadar islemci ve kaynak tuketerek sistem olusturman..

sanallastirmanin bi ust versionu iste ;)

edit: marty sen dogru biliyorsun, calimero cloud storage dan bahsediyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

www.crashplan.com

AYLIK 5$

3tb dosyası olan biliyorum burda, kocaman web siteleri falan yedeklemesini burdan yaptırıyor. limit yok, dosya upload size limiti de yok. ben 8gb upload ediyorum şu an tek dosya :p sürükle bıraktan biraz daha karışık programı ama çözünce rahat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yo bahsettiğim cloud computing fln değil tabi.

teşekkürler luniz, peki abi şeyi sorayım biz dosyaları internete yükleyince sakata gelmeyelim (anamızın, bacımızın resimleri var bunları çalmasınlar sfhgdadhak). şaka bi yana misal torrent'ten zibil gibi program vs indirmişiz. yarın bir gün bir devlet çıkıp da bir yasayla ver bakalım şu adamların dosyalarını bana dediği zaman girmesin bu indirdiklerimiz bize. hadi onu geçtim dosyaların direkt nete yükleniyorsa bir dava durumunda (istediği şeyden yasa yaratıp dava açabiliyor devletler malum) bütün bilgilerine ulaşamazlar mı? hadi diyelim delikanlı çıktı cloud storage firmaları; "size vereceğimize sileriz la" moduna girdiler. ee sadece nette olursa bizim dosyalar en iyi ihtimalle bütün dosyalarımız buharlaşmıyor mu?

gerçi istediğin dosyayı yükleme muhabbeti vardır da, genelde "tüm dosyalarımız internette yedekleniyor, hayat bayram oluyor" modunda çoğu kişi de kıllandım biraz açıkçası...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Just Cloud sakat geldi bana. Sitenin hiç bir yerinde ücretleri yazmıyor. Ne kadar iyi olursa olsun bir servis ücretini öğrenmek için üye olmamı istiyorsa bakmam ona.

Benim referral'ım var burada kendi kullandığım cloud storage sistemi için, ona gelin : http://forum.paticik.com/read.php?6,6181607 =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
calimero said:
gerçi istediğin dosyayı yükleme muhabbeti vardır da, genelde "tüm dosyalarımız internette yedekleniyor, hayat bayram oluyor" modunda çoğu kişi de kıllandım biraz açıkçası...


Encryption var abi, bir şey olmaz. Hele Crashplan en sağlamını yapıyor o konuda. Belki NSA kırabilir. Oranın normal kullanıcıya yıllık 25$'a verdiği 10GB'yi SugarSync'da beleşe aldığım için kullanmıyorum, eğer para verecek olsaydım Crashplan iyi. Pahalı ama yine de. 25$ 10GB için çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

crashplanı almadan ben exteral fiyatlarına baktımdı, adamlara 3 yıl para versem 1 tane external etmiyor şu an, direk aldım aylık 5$ hiçbişi, bide yıllık mıllık falan alırsanız 3$ a falan iniyor.

bunun yanında yedekleriniz bide externalda duruyorsa başka bişiye gerek yok :)

şurdan +unlimited a gidersiniz muhtemelen:

http://www.crashplan.com/consumer/crashplan-plus.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

crashplan cok iyimis ya.. :)

justcloud da fiyatlar bi kere login olunca geliyor.. ama tabi tercih meselesi..

yuklenen dosyalara dikkat etmekte fayda var bu arada. dropbox da bile dosyalara erisim engellemeleriyle unluler..
yani oyle torrent falan koymamak lazim.

ha bide iyi bir firma bulmak lazim.. cok guvenemiyorum ben bu firmalara bir turlu..

edit: crashplan iyimis ama tam backup icin ideal.. hatta harika ama benim gibi, ayni dosyalara birden fazla makinadan erismek zorunda olan adam icin maliyetli olabiliyor planlari anladigim kadariyla..

ama mesela iste fotolar var yedeklenmesi lazim.. koy gitsin.. super teknoloji..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Crashplan alayım dedim şimdi bir, ama SugarSync zaten 9GB olmuş benim referral'larla, beleşi varken aynı boyutta almadım hiç. Bir sürü eksik özelliğini de gördün alma amaçlı araştırınca, file sharing ve Android app yok. Gerçi günün birinde SugarSync yetmeyecek gibi görünüyor, o zaman ne yaparım bilmiyorum.

İyi şeylere bakıyorum şimdi, bulursam söylerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Crashplan çok eksik. Android desteği yok, daha da kötüsü sanırım sync da yapmıyor real-time.

İki-üç gündür bakıyorum da ev kullanıcısı için en iyisi SugarSync gerçekten. Unlimited plan isteniyorsa da Diino. SugarSync'ın device desteği mükemmel, sırf o yüzden en iyisi o diyebilirim. Android'de sync edilen klasörler ayrı, evdeki farklı bilgisayarlarda sync edilenler ayrı, şu Novo7 tableti alınca oradakiler ayrı olacak. Bunu veren başka servis yok. Dropbox gibi her cihazda sync'lı bir klasörü de var.

Gizmodo

SugarSync really kinda has everything. Keeps files in sync across multiple computers in (almost) realtime? Check. Apps for all major smartphone operating systems and a nice web interface? Yep. Easy and intuitive sharing and collaboration? Mmm, mostly. High level encryption with redundancy across multiple data centers? Nice interface? Streaming music to mobile or desktop? Yes yes yes. It also hangs on to the last five versions of your documents, it will auto-upload the pictures you take on your phone, and it has a very good bonus program that allows you to get extra storage for free. It even has the speed throttling I liked with Mozy, and it has a Dropbox like component called Magic Briefcase.



Crashplan tarzı backup sistemleri arasından da Backblaze en iyisi gibi geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...