Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 haftada c++ öğrenmek

pontipati

Öne çıkan mesajlar

kavram hatası var başlıkta bi kere. Herkez demiş zaten örenemen diye,

zaten programlama dili öğrenmek / bilmek kelimeleri çok tatava. dilin developerı diilsen böle en ince ayrıntısına kadar bilmiosan, öğrendim diyemessin ki bilader.

ha işine göre, kullanıcağın yere göre / kadar öğrenirsin, kullanırsın biter.

bide c++ pek noob friendly deil galiba ya.

java öle bak, c# tan falan çok daha noob friendly. Helpi çok güzel, her yerde örnekler var kodu yazarken sana destek verio memoryle uraşmıon falan filan.

ben java bakıorm mesela, biraz hobi biraz iş için.
ama iş için vba lazım oldu, kendi kullandığım çerçeve kadar öğrendim.

O yüzden napmak istiosan ona göre bi yol çiz derim ben sana. Genel geçer bi fikrim olsun diosan, bi program yazmaya çalış işte biraz kompleks olsun ( işinle alakalı olursa süper ).
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

bi yerden basla da, 1 haftayla ne alakasi var olayin, madem ogrenmek niyetin, 7 ayda ogren.

yok, 1 haftayı kısa zaman dilimi belirtmek için dedim, isteğim değil, yazılımda altyapı oluşturmak, sonra istediğime göre java php android .. atlamak.yani o altyapıyı yapıp hem okul hem gelecek için kendimi hazırlamak + kendime günlük program vs. yapabilmem için beni itekleyecek bilginin olması.
Fiziğe yeni başladığında vektörleri görmen sonra moment hareket vs.. ilerlemen gibi ilk olarak c++'den başlamak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ama fiziği anlaman falan için verilio onlar, dili eğer bi iş için kullanıcaksan her zaman anlamana gerek yok.
yani for loop kullanıcaksan onun nasıl çalıştığını her zaman bilmene gerek yok.

ha illa en başından anlıcam diosan bunun için kurulmuş fakülteler var.

okulda yardımcı olsun diye demişsin, sanırım fakülteye girmeyi falan düşünüosun. Önceden çalışmana gerek yok aslında ama gene olarak, döngü koşul falan filan nedir bilirsen girişte rahat edersin.

Kitaplar dışında bulabileceğin şeyler çok dağınık olacak, yani ihtiyacın oldugunda kullanacagın sonrasında muhtemelen kullanmadıgında unutacagın / hatırlamana gerek olmayacak şeyler olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

ilk mesajda dediğim gibi amacım 1 haftada öğrenmek değil, yazılımda altyapı oluşturmak, sonra istediğime göre java php android .. atlamak.yani o altyapıyı yapıp hem okul hem gelecek için kendimi hazırlamak + kendime günlük program vs. yapabilmem için beni itekleyecek bilginin olması.
Fiziğe yeni başladığında vektörleri görmen sonra moment hareket vs.. ilerlemen gibi ilk olarak c++'den başlamak istedim.

dahi değilsen olmaz.
C++ öğrenmek değil iş... OOP öğrenmek...
yok javaya vs. atlayacağım diyorsan git onlardan başla. İlla C++ olmak zorunda değil. C++'ı C++ yapan pointerdır. Onu adam gibi kavramamk bile 1 hafta alır, ki gğncel dillerde pointer kullanmıyorsun.
Bide pek çok eğitim firmasının 10-16 haftada öğrettiği şeyi kendin 1 haftada öğrenemezsin. Olmaz...
Tutupta androidde thread mantığını yedirmemişsen zeki bir uygulama yapamazsın, AsyncTask ne halt yapar anlamazsın. MVC nedir bilmezsen temiz program yazamazsın.
Java dediğin zaten dilden çok Library Framework kullanmaktan ibaret hele Enterprise Java...

C++ başlamak için iyi bir yer boşver 1 haftayı. 6 ay tanı kendine yavaş yavaş 1-2 kitap bitir. (Mesela Deitel iyidir).
Multi thread programming kas kafayı sıyır. Pointerlarda kendini kaybet.

Sonra geç neye geçeceksen ama onlarda uzun zaman alacaktır. Heves işinden çok sabır işidir programlama.
Sosyal ağlarda paylaş

OOP ögrenmek degil is... C++ ögrenmek. :?

C++ pointer ve memory management dolayisiyla cok tecrübe istiyor. Biraz da fazla serbest oldugu icin okunabilir, sistematik kod yazmak ve baskasinin kodunu anlayabilmek hic kolay degil.

Ha bir de "Segmentation fault" var. Yeni dillerde debugging etmeye alismis adam C++ debugger'i ile memory icinde nirvanaya ulasinca cok keyifli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

c gercekten iyi bir baslangic sonra c++'ye gecmekte daha mantikli tabi. OOP zaten kendi ayri bir baslik. Ayrica c/c++ pointer of pointer of pointer görünce beyin kilcal damarlarinda ölüme neden olabiliyor. Olayi bence C++ olarak düsünmemek lazim. Su an amerikada C++ hala aranan bir programlama dili bunun yaninda C# ve Java "modern diller" arasinda. GC varken memory temizlemek ayri bir iskence olabiliyor koder icin ve hata yapmaya cok acik. Bu isi meslek edinmek isteyen kisi ilk önce bir pisaya bakmasi lazim. Hangi diller aranmakta ve gelecek vaad ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...