Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Space Fence

Norak

Öne çıkan mesajlar

film değil gerçek :)

dünya etrafında toplaşmış çöpleri takip etmek için kurulan sistem,

Bruce added, “Space Fence will detect, track and catalog over 200,000 orbiting objects and help transform space situational awareness from being reactive to predictive. The Air Force will have more time to anticipate events potentially impacting space assets and missions. Our net-centric design approach allows Space Fence to be easily integrated into the broader U.S. Space Surveillance Network of sensors already operated by the Air Force.”
Lockheed Martin’s Space Fence prototype was developed under an 18-month, $107 million contract awarded by the Air Force in January 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=7SJdN90vT04

http://www.lockheedmartin.com/content/dam/lockheed/data/ms2/photo/space%20fence/SpaceFence-03-1914x1071.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle ki uzaya her fırlattıkları uzay aracı dünyanın yörüngesinden çıkmak için harcadığı "benzini" bulunduran depoyu boşalınca (ki bu dünyanın yörüngesinden çıkınca oluyor) atıyor. uzay teknolojilerinde geldiğimiz son nokta bu evet sdf ağırlık baya baya büyük sorun uzay araçları için o yüzden like a boss başlayıp kuş gibi kalıyor
Sosyal ağlarda paylaş

birbirine çarpan, uzaydayken kontrolden çıkıp yörüngede takılı kalan, patlayıp havaya uçan bir sürü ıvır zıvırdan kalan çöpler işte.

2020 lerde falan uzay programlarının devam edebilmesi için bu çöplerin toplanması gerektiğini söyleyen bişeler okuduğumu hatırlıyorum. en sonunda uzaya gidemez hale gelmek bile var işin ucunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

şöyle ki uzaya her fırlattıkları uzay aracı dünyanın yörüngesinden çıkmak için harcadığı "benzini" bulunduran depoyu boşalınca (ki bu dünyanın yörüngesinden çıkınca oluyor) atıyor. uzay teknolojilerinde geldiğimiz son nokta bu evet sdf ağırlık baya baya büyük sorun uzay araçları için o yüzden like a boss başlayıp kuş gibi kalıyor

biliyorum o koca koca depoları attıklarını da ben heralde okyanusa falan düşüyordur diye düşünmüştüm :)

yuh lan koskoca depolar mı dönüyor yukarda yani?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...