Norak Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 film değil gerçek :) dünya etrafında toplaşmış çöpleri takip etmek için kurulan sistem, Bruce added, “Space Fence will detect, track and catalog over 200,000 orbiting objects and help transform space situational awareness from being reactive to predictive. The Air Force will have more time to anticipate events potentially impacting space assets and missions. Our net-centric design approach allows Space Fence to be easily integrated into the broader U.S. Space Surveillance Network of sensors already operated by the Air Force.” Lockheed Martin’s Space Fence prototype was developed under an 18-month, $107 million contract awarded by the Air Force in January 2011. http://www.youtube.com/watch?v=7SJdN90vT04 http://www.lockheedmartin.com/content/dam/lockheed/data/ms2/photo/space%20fence/SpaceFence-03-1914x1071.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 dünya yetmedi dünyanın çevresini de boka çevirdiler çünkü. en azından eskisine kıyasla daha zekice davranıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 arkadaşlar şu an camdan bakıyorum ve tek bir çöp yok gökyüzünde inanmayın böyle şeylere UYUTULUYORUZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Amerikanın uzayı işgal etmek için uydurduğu bir yalan bu cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 ufoları falanda tespit ederiz hiç olmadı, öyle inip istedikleri yere temple dikemezler artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 gezegen belediyesi çalışıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 şunu izleyince aklıma PlanetES geldi. herhalde bir 30-40 sene sonra başlar uzay çöpçülüğü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 abi uzay çöpü ne demek? orada kalan uydular falan mı? uzay istasyonlarının çöpleri mi? nasıl lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2012 şöyle ki uzaya her fırlattıkları uzay aracı dünyanın yörüngesinden çıkmak için harcadığı "benzini" bulunduran depoyu boşalınca (ki bu dünyanın yörüngesinden çıkınca oluyor) atıyor. uzay teknolojilerinde geldiğimiz son nokta bu evet sdf ağırlık baya baya büyük sorun uzay araçları için o yüzden like a boss başlayıp kuş gibi kalıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2012 birbirine çarpan, uzaydayken kontrolden çıkıp yörüngede takılı kalan, patlayıp havaya uçan bir sürü ıvır zıvırdan kalan çöpler işte. 2020 lerde falan uzay programlarının devam edebilmesi için bu çöplerin toplanması gerektiğini söyleyen bişeler okuduğumu hatırlıyorum. en sonunda uzaya gidemez hale gelmek bile var işin ucunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2012 Ardeth said: şöyle ki uzaya her fırlattıkları uzay aracı dünyanın yörüngesinden çıkmak için harcadığı "benzini" bulunduran depoyu boşalınca (ki bu dünyanın yörüngesinden çıkınca oluyor) atıyor. uzay teknolojilerinde geldiğimiz son nokta bu evet sdf ağırlık baya baya büyük sorun uzay araçları için o yüzden like a boss başlayıp kuş gibi kalıyor biliyorum o koca koca depoları attıklarını da ben heralde okyanusa falan düşüyordur diye düşünmüştüm :) yuh lan koskoca depolar mı dönüyor yukarda yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 aynen öyle resmen araba çöplüğü saturn gibi halkamız olur bi 100 sene daha böyle devam ederse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 halbusi herkes uydusunun önünü temizlese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 birileri o çöpleri böle ağ gibi birşeyle toplayacacak bi alet yapıyordu sankim, japonlardı galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2012 yıllardır belgesellerde uzay çöpü uzay çöpü diyorlardı sonunda uygulamaya geçmişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2012 Norak said: birileri o çöpleri böle ağ gibi birşeyle toplayacacak bi alet yapıyordu sankim, japonlardı galiba aslında büyükçe bi tane mıknatısı yörüngeye sallasak sorun çözülür gibi geliyo bana. 5-10 sene sonra da gider alırız işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 meanwhile in space.. http://farm6.staticflickr.com/5348/7096433121_7ec32fc404_z.jpg http://www.flickr.com/photos/josh1/6950314254/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar