Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye turu

Mouse

Öne çıkan mesajlar

Tamam ben de herkes gibi dünya turunu bucket listin en tepesine koydum ama önce bir yaşadığımız ülkeyi turlasak diye düşündüm.
kaba hesapla 3bin tl var cebimde. Çok masrafa girmeden sadece gidip görüp karın doyurup başka bir şehre geçmelik bir fikir lazım.
Şöyle söyleyeyim, heryeri dolaşamayacağım elbette ama şehirlerarası yolculuğu otostopla değil normal toplu tasımalarla yapıp gidilmesi gereken yerlere de şehir içi araclarla giderek, ne kadar yeri ne kadar tutara görebiliriz türkiyede?
ha bir de ne kadar sürer?
Sosyal ağlarda paylaş

Bence önce bi rota olustur kendine, nereleri görmek istiyosun. Ona göre bi plan program yapilir sonra. Aracla falan cekilecek is degil o is. Tek basina yapcaksan, toplu tasima ve otobus en mantiklisi. Hemde ucuz zaten. Mardinden edirneye otobuse binmicen neticede, sehirden sehire ise gayet uygun gider gelirsin heryere.

Ayrica emin ol yurtdisinda da otostop cok mantikli bisey degil, böyle buyutuyosunuz ya yurtdisi yurtdisi bok varmis gibi sanki hersey yurtdisinda, insanlik falan hepsi bi tek orda var zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe güzel ironi tatar.

yok ya araç kiralama işi ciddi anlamda masrafa giriyor. onu unutmak lazım.
tabi korax bir rota oluşturacağım illa ki.
doğudan batıya doğru düşünüyorum.Mevsimin şartlarına göre de rotada değişiklikler olabilir tabi bilemiyorum.
o gibi durumlar başladığımda kendiliğinden belli olur.

Ama tabi önemli olan o paraya ne kadar yere gidilip ne kadar sürer vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

böyle buyutuyosunuz ya yurtdisi yurtdisi bok varmis gibi sanki hersey yurtdisinda, insanlik falan hepsi bi tek orda var zaten.

Ya merak ediyorum denedin mi yurtdışı ve yurt içinde nde otostop çekmeyide buraya gelip çok bilmiş gibi maval okuyosun.
Ben dortmund dan glasgow a 2 arkadaşımla EN KÜÇÜK bir problem yaşamadan otostopla gittim.İzmir den bodruma gidelim dedik envai çeşit adamın saldırısına tacizine uğradık dötü zor kurtardık.
Ülkende hala yüzlerce tyrist tecavüze uğruyor cesetleri ormandan topluyolar ama buraya gelip onlar çok rörere.sende o kamyoncuysan bilemem tabi.tabiatın.
Sosyal ağlarda paylaş

iarwain said:

Korax said:

böyle buyutuyosunuz ya yurtdisi yurtdisi bok varmis gibi sanki hersey yurtdisinda, insanlik falan hepsi bi tek orda var zaten.

Ya merak ediyorum denedin mi yurtdışı ve yurt içinde nde otostop çekmeyide buraya gelip çok bilmiş gibi maval okuyosun.
Ben dortmund dan glasgow a 2 arkadaşımla EN KÜÇÜK bir problem yaşamadan otostopla gittim.İzmir den bodruma gidelim dedik envai çeşit adamın saldırısına tacizine uğradık dötü zor kurtardık.
Ülkende hala yüzlerce tyrist tecavüze uğruyor cesetleri ormandan topluyolar ama buraya gelip onlar çok rörere.sende o kamyoncuysan bilemem tabi.tabiatın.

Cok biliyorum evet, butun avrupayi backpacker olarak dolastigim ve hatta yurtdisinda 3 yil kadar yasamis oldugumdan olsa gerek. Tavsiye vereceksen duzgun ver, yurtdisi özentiligi yapmadan.

Hersey bizim memlekette kötu zaten, insanlik falan hersey yurtdisinda yani? Ben bizim insanimiz super demiyorum, ama dötunu zor kurtaracagin insanlar yurtdisinda da var. Kamyonculara otostop cekiyosan tercihlerinde bi sikinti var sanki senin.

Ha bi de anonim haber basliklariyla gelme buraya "yössslörcö töröst töcövözö ögröyör ölköndö, örmöndön cösöt töplöyölör!!!!!!" diye.. Amacin polemikse özele aliim seni gel.
Sosyal ağlarda paylaş

ege-akdeniz için konuşuyorum. böyle gezilecek, görülecek süper yerlere toplu taşımayla ulaşım çok zor abi. mesela teke yarımadasında pataradan tlosa efsane yerler var ama arabasız düşünemiyorum. ben senin yerinde olsam kaş'tan başlarım, kalkan, fethiye, dalaman civarı, marmaris, datça, bodrum, didim, kuşadası, karaburun falan yaparak izmire çıkarım. ama ulaşım problem. turlara falan katılarak gezebilirsin belki iyice araştırman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

araba olacak. araba olmadan olmaz.

şanlıurfadan başlayacaksın.

halfeti

birecik

fırat

gaziantep
gaziantepte bi gün otelde kal, halil ustada et ye, koçakta da baklava ye yeter.

sonra adana.
adanada elem restaurantta kaşarlı humus ye, bi de barajın oraya çık yeter.

mersine akşam ulaş, marinada tapste 2 bira iç. hiltonda bi gece konakla, bayan çağır.

sahil şeridinden yardır, bi heyecan yaşa uçurumlar felan. takriben 8 saatte antalyadasın. istersen köprülü kanyona bi uğra arada.

antalya merkezde bi halt yok. 7 mehmette bi kuzu tandır ye. ya da parlak restaurantta tavuk. hadi bi de belki şişçi ramazan. çok olur, üçünden birini seç, kemere doğru ak.

kemer apaçi mekanı, transit geç, uçurum heycanlarından sonra kaşa ulaş, kaşta bi gece kal, akşam meyhanede otur, oturun (tatildaşlarla)

sabah yola devam, kaputaş plajı mı ne, orada denize girin, kalkana süzülün.

kalkanda sahile karşı hayaller kurun. 1 saat yeterli.

fethiyeye geçin, ölüdenize bi uğrayın, olmadı karaköy denen tepeye çıkın, şarap evlerine takılın.
kelebekler candır.
fethiyede park marina otelde (adı marina vista oldu galiba, sorun eski park marina diye, gösterirler) konaklayın, akşam orada muhakkak limon soslu tavuk ya da rokfor soslu bonfile yiyin. sonra gaziantepte uğradığınız halil usta ile karşılaştırın. çok eğlenceli olur.

fethiyeden göceke geçin. sadece denizin güzelliği için. yoksa göcekte pek bi halt yok. 40 yaşından sonra bol bol gelirsiniz zaten.

daha sonra marmaris felan derken yukarı çıkın, denizli tavasa gelin, elmalılı'da pide yiyin, tavas sanayisinde dünyanın en güzel kokoreçi yapılıyor, onu da yiyebilirsiniz. bu arada "ulan alt tarafı 100 km geldik, sanki bambaşka bi ülkedeyiz" muhabbetine hazır olun.

artık geri dönüş zamanı. çıkış noktanız neresiyse oraya dönün. misal urfaya ilk ankaradan geçtiyseniz, denizli-afyon-ankara ile dönün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...