Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genel Tartışma Başlığı

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Sotto said:

Futbol maçında halı sahada rakibini yenince de fazla bir bragging rights'ın yok, örnek mantıksız mı oldu, engelse engel. Önemli olan o süreçte geçirdiğin vakit.
spor bragging rights uzerine kurulu bi sektor. surda yazdıgın okadar sacma ki geriye kalan seylerde dunya barısına nobel alıcak kadar katkı saglasan anlamsız.
Sosyal ağlarda paylaş

WvW'den birşey gelmeyecek diyenler de tam olarak bilmiyor tabi gelip gelmeyeceğini.

Arda'ya da söyledim, dün mesela hiçbir dataminer tarafından bulunmayan Mystic Salvage Kit'i çıkardılar forgedan. 250 kullanımlık salvage kit. Buna benzer bir ton item olabilir, bulunmamış, vs.

Bekleyip görmek lazım 2 haftalık battle sonunda gelecek şeyleri. Hiçbirşey de olmayabilir tabi bu hazırlıklı olmak lazım :p
Sosyal ağlarda paylaş

HikmetHoroz said:

Exodous said:

Çok merak ediyorum, bu arkadaşlar lunaparka, sinemaya, bara, pavyona eğlenmek için gittiklerinde, çıkışta "belge" mi alıyorlar acaba?

Hayır, çünkü lunaparkdaki eğlencenin arkasındaki faktörlerle oyun oynamanın arkasındakiler çok farklı, oyun genel olarak ya önüne koyduğu engeli aştığın için seni ödüllendirir ya da güzel bir hikaye anlatır sana

Kim koydu bu kuralı? Sadece eğlenmek için oyun oynanmaz yani?

Mesela yıllar önce mimarlık fakültesine giden bir arkadaşım vardı. GTA'nın hangisiydi bilmiyorum ama sırf şehir planını çok sevdiği için oyunu almıştı ve boş boş şehirde dolanırdı.

Yani biz denek faresi değiliz ki, sadece ödüllendirildiğimiz zaman güdülenelim.

Yani en azından ben değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

subs ın olmamasının şöyle bir etkisi var, oyunu yapan seni oyunda tutmak için sana filler content sunmak zorunda kalmıyor. sende zevk aldığın sürece oynayıp, zevk vermediği yerde bırakma hakkına sahip oluyorsun. subs olunca da bırakır - başlarsın ama aynı şey değil tabiki.

mesela bu oyunda, oynadın bilmemkaç saat, baydım yeter dediğin yerde bırak. sevdiysen oyunu yeni birşey eklediklerinde dönersin geri. entry levelı gayet düşük. über raid gear verse öyle olmayacak ama. senin bırakmanı engellerken başkasının tekrar başlamasına engel olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

guild wars 1 wowdan 5 ay sonra mı ne cıktı aynı yasta oyunlar. yanlıs karsılastırmalarda bulunmayın.

guild wars 1 ile wow'u karşılaştırmak ayrı bi talihsizlik yalnız. GW1 mmo sayılmazdı, tamamen competitive pvp oyunuydu. MoBA gibiydi hatta tam anlamıyla. pve, leveling, item falan olayı kahvenin yanında getirilen küçük çikolata gibi bişey idi.

ha gw1'i de Dark Saga'yla oynadım ben ve sabah akşam gece Guild vs. Guild yapıyorduk ve hayvan gibi de eğleniyorduk. hala battleların screenshotları durur, ara ara açıp bakarım. bazen tek bir content, yeterli olabiliyor, gw1 bunu kanıtladı.
Sosyal ağlarda paylaş

HikmetHoroz said:

Exodous said:

Sosyolojik ve psikolojik çözümleme yapmak istemiyorum ama sanırım yapmak zorunda kalacağım.

Gerçek hayatında belli tatminleri yaşamış insanların oyundan beklediği sadece eğlence. Sanırım yaşamamış olanlar, cetveli ellerine alıp, "benim alet daha büyük" yarışına girmek istiyor. Ya da "Ben daha uzağa işedim. Üstelik bunun resmini de çektim, bakın." demek istiyor.

hayata hoşgeldin, zira çokhücreli yaşamın başlangıcından dünya savaşlarına, iphone dan müziğe kadar herşey arms race ve power struggle dan ibaret. Yaptığın tespit rafın üzerinde duran bir yumurta kadar bariz.

iyi de ben zaten bunun farkındayım ve ben tüm bunları zaten gerçek hayatta yaşıyorum. Oyunlarda yaşasam ne yaşamasam ne.

İyi okursan, benim demek istediğimin, "Gerçek hayatta bazı şeylere (tatminlere) ulaşamayanların bunu oyunda aradığı" olduğunu anlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto çok iyi tercüman olmuş söylediklerime, teşekkür ederim.

Dün oyun sırasında ventte şu cümleyi söyledim mesela arkadaşlara.

Bir kaleyi kuşatmıştık ve epic bir savaş sürüyordu. Aynen şunu söyledim.

"Sanki gerçekten de bir kale kuşatması yaşıyor gibi hissediyorum"

Yani sırf o hissi yaşamak yetiyor bana. Karşılığında hiç bir başka beklentim yok.

Bu arada yok eğlenmek için önüne engel konacak, onu aşacaksın, yoksa o oyundan zevk almazsın diyen arkadaşlara Eve online oynamalarını şiddetle tavsiye ederim. Bu söylediklerinin hiç birini orada bulamayacaklar. Ne ismin önündeki title, ne acayip zırhlar, ne başka bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla burda öyle deniyordu. sPvP'si fena değil. Ben daha competitive şeyleri seviyorum. WoW'u da sırf 3v3 arena için oynadım yıllarca, yine açıp oynarım.

Sadece şu wvw o kadar çok pohpohlandiki ben hayal kırıklığına uğradım.

Oyunun PvE kısmını bilmiyorum. Levelleme dışında hiç dokunmadım ama WoW kadar iyi ve zengin bir content sunuyorsa iyidir seveni için.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

oyunu süper pvp diye sunması gereken content o ama, spvpden alınan zevk wvwvw nin yanına bile yaklaşamaz
ayrıca 30 kişi kapı dövüyosanız baya kötüsünüz demek ki, 2 katapult yapıyosun yıkılıyo 2 dakkada en kral keep kapısı

yanlışın var dostum. catapult duvar dövmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

HikmetHoroz said:

Abi beyniniz başarılı bir iş görüşmesine, dersten A almaya ve bir oyunda ödüllendirilmeye aynı tepkiyi veriyorsa o neocortexi iyice bir yıkayın deterjanla. Tanımadığınız insanlara orta üç seviyesinde uneducated psikolojik tespitler yapmayın.

ben bu arkadasları anlayamıyorum bunlar ya yenı nesıl cunku zekı bır arkadas konusmaları falan uneducatedfalan dıyor benım mudurum kuramaz bole cumleler lan ama burda zaman harcıyor eften puften konuya.oyunla alakasız bır tespıttı bu.devam edebılırız.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Heh evet çünkü halı sahada belli arkadaşlarınla yaptığın spor ile, senin kastettiğin spor terimi aynı. Süpersin:)
Bragging rights zaten spor üzerinden çıkmış bir terim. Anlamı o. Ama komik olma. Neyi kastettiğim çok açık.
sen halı sahayı sadece kosma aracı olarak gorebilirsin ama ben halı sahayı da kazanmak icin oynuyorum. Kazandıgımda noluyo caba verip karsılıgında carsamba gunu turnuva macına adamımız eksik gelir msini abi oluyo. Sen bu hisleri sevmiyosan(kazanmak kazandıgın icin bir bragging right elde etmek diger insanlardan iyi oldugunu gormek) bu oyun sana yetebilir. Ben daha fazlasını istiyorum ve yetmiyor o yuzden bu oyun. Ve daha fazlasını verebilecekken vermemesini yadırgamaya ve elestirmeye devam ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...