Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 AHAHHA abi. Simcity 4'ü dropbox ile multi oynayabiliyomuşsun. Denemek lazım. http://sc4devotion.com/forums/index.php?topic=11945.0 özetle şöyle: Şimdi bu regional oynama olayı SC4'te de vardı. Komşunun çöpünü elektriğini vs. anlaşmayla alıp verebiliyodun. O kadar incelememiştim ama anlaşılan regiondaki şehirler ayrı ayrı dosyalarmış. Burada yapılan regionı bi şekilde dropbox'a atmak ve istediğin kişiyle paylaşmak. Bir iki dosya konumu ayarı yapmak gerekiyo tabii. Aynı regionda oynamış oluyosun ve komşu şehirlerdeysen direkt alış-veriş yapabiliyosun, birbirini etkileyebiliyosun. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 GokTuRK said: ek paketlerle dayayacaklar daha büyük şehir yapabilme imkanını. hayatta para vermem böyle sinsiliklere... Ben her türlü alıyorum oyunları zaten istediğinde pm at origin ID vs paylaşırım oynarsın oyununu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 DareJedi said: Ben her türlü alıyorum oyunları zaten istediğinde pm at origin ID vs paylaşırım oynarsın oyununu :) haha darejedi yapma böyle damardan girme :P sağğol hacı ya kalsın valla uyuz ettiler beni soğudum çok oyundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 dun twichte cok trajık bır sey gordum oyunla ılgılı.. adam yer olmadıgından koskoca 2 tane plaza yıktı yerıne okul koydu. plazayı destroy ederken fuck dedıgınıde duydum.. acıklı bı durum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Bende oyunda olsa okulları yıkıp cami koyucam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Abi bu arada hakketen ya seçme yok seçilme yok din yok. Simcity oyunlarında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 senın cumlelerını anlamakta gercekten zorluk cekıyorum hocam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 turkce 101 satin al :P nesi var anlamayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 reampage said: Abi bu arada hakketen ya seçme yok seçilme yok din yok. Simcity oyunlarında ahaha bi orda eksikti din ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Ya sonuçta valiysek eğer, seçilmeden geldiysek bile atama vs. Yinede din olmalı. Kime inanıcak bu insanlar sldjf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Aa! dur biz belediye başkanı RP'si yapıyoruz değil mi, vali nerden çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 onların hepsı ve daha fazlası ıcın tropico Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 ahah tropico efsane cidden. de iyi olmak çok avantajlı böle oyunlarda ya yani, güzel yönetirsen oyun kolay, biraz saçmalayayım dedin mi zorlaşıor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 e tabı canım, harıtasına gore farmer/miner/prof hardworking enterepurer işte standary buildi tropiconun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Abi sim adı altında bir oyunda malesef kayıt dışı etkenlerinde oyun içinde olması gerekli. Para çalma, resmi olmayan işsizlik suç, gibi verilerle oynayıp seçim zamanı dolandırıcılık yapabilme. Tamam simcity belki beton yığma simi olabilir ama hakketen işin gerçekçi boyutlarına bakarsan epey eksik bir oyun. Tropico bu konuda daha başarılı bariz. Seçmen olduğu için işin yönetim boyutu farklı oluyor haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 tropicp ile simcityi karşılaştırma saçmalığı azalarak bitsin ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 tropico sehir simulasyonu degil ki, diktatorluk simulasyonu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Simcity sürekli nüfus basıp daha sonra bi sürü değişkeni kendi mantığına göre işin içine katarak bu nüfusun artış oranını da etkiler. Sonra bu verilerin tamamının istatistiğini çıkarır. Altındaki matematiğe bakınca çok sıkıcı ama herifler bütün bu istatistik çıktısını oyunda etkileşimli grafik olarak verince inanılmaz eğlenceli oluyo. Elektrik santralleri eskidi diyelim, sen olaydan habersiz gelişmiş şehrinin sanayi sitelerinde dolaşıyosun öylesine. Derken fabrikalardan bazılarının trafolarından kıvılcım çıktığını görüyosun. (Burası basit gif aslında) Sonra elektrik var mı diye bakıyosun, var. Kurcalıyosun menüleri falan... En son elektrik santrallerinden birinin detaylarına bakıyosun ki ömrünün sonuna gelmiş, kapasitesi düşmüş. Hastalıklı detaylar var böyle her tarafta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Mr_Hand said: Abi bu oyunun simulasyonunda herşeyi birebir grafiğe dökmekten başka hiç bi fark yok SC4 ile. SC4'te de tek tek her sim iş sahibiydi, hepsi tek tek belli evlerde yaşıyodu. Her türlü data bu simlerin etkileşimleriyle oluyodu. Ama trafik dışında pek birebir veri baz alınarak gösterilen bişey yoktu. Merak eden gitsin (tam menüsünü hatırlamıyorum şidmi) datalayerlarda mı nerdeydi iş durumunu ve trafiği gösteren verilere baksın. Orda bi tool vardı, herhangi bi binaya veya yol parçasına tıkladığında işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde nereden nereye gidiliyo tüm detayıyla görüyodun. Heh hala da oyun şahane grafikler yapmışlar diyorlar lol aynısı SC4'te var zaten burada daha süslü sadece Apple vari beyaz curveleri olan kutular koymuşlar sürü alsın diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Mr_Hand said: reampage said: Abi bu arada hakketen ya seçme yok seçilme yok din yok. Simcity oyunlarında ahaha bi orda eksikti din ha. ibadethane var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 ha, doğru ya. mezarda falan da haç maç vardı. meh. çok önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Mr_Hand said: Abi simcity sürekli nüfus basıp daha sonra bi sürü değişkeni kendi mantığına göre işin içine katarak bu nüfusun artış oranını da etkiler. Sonra bu verilerin tamamının istatistiğini çıkarır. Altındaki matematiğe bakınca çok sıkıcı ama herifler bütün bu istatistik çıktısını oyunda etkileşimli grafik olarak verince inanılmaz eğlenceli oluyo. Elektrik santralleri eskidi diyelim, sen olaydan habersiz gelişmiş şehrinin sanayi sitelerinde dolaşıyosun öylesine. Derken fabrikalardan bazılarının trafolarından kıvılcım çıktığını görüyosun. (Burası basit gif aslında) Sonra elektrik var mı diye bakıyosun, var. Kurcalıyosun menüleri falan... En son elektrik santrallerinden birinin detaylarına bakıyosun ki ömrünün sonuna gelmiş, kapasitesi düşmüş. Hastalıklı detaylar var böyle her tarafta. ozetle alin mi diyosun detay severim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 O dediğim simcity4 ve 3000. :D Bunda da var ama anladığım kadarıyla bu detayları oyundaki fabrikada üretilen kutunun adedine kadar abarttıkları için (eskilerinde çalışıyor-çalışmıyor şeklinde basit bir animasyon yeterliydi) ve herşeyi sunucuda tutmaya kalktıkları için işlemci harcamasını kısıtlamak istiyolar, o da küçük haritalara yol açıyor. Almak istersen al. Benim için grafikten başka bir artısı yok bu oyunun. Zaten oyun oynamıyorum ama gerçekten eskisi gibi olup da grafikleri böyle olsa alırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 simcity 4 daha detaylı anladıgım kadarı ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Simcity 4 : Büyük Şehir Belediye. Simcity13: Yerel Belediye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar