Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Amariganın oyunları bunlar! konulu bir başlığa daha hoşgeldiniz, bu defa wired'da geçen sene çıkan ve iran nükleer tesislerindeki problemlere yönelik baya detaylı ve güzel bi makale var. Too long ama did read, vaktiniz varsa tavsiye ederim. Özetle stuxnet virüsünün nasıl tesadüfen keşfedildiğini, ne işe yaradığını ve akabinde gelişen olayları anlatıyor.

http://www.wired.com/threatlevel/2011/07/how-digital-detectives-deciphered-stuxnet/all/1

Şu yazıyı okuduktan fabrikada plcleri kontrol eden bilgisayarlara hayatta usb muesbi yaklaştırmam

not : topik daha önce açıldıysa diğerini silin. tşk
Mesaj tarihi:
iran yalnız çok kolpa ya.ben inanmıyorum bu adamların bir tehdit olduğuna.NAN uranyum zenginleştiriyosun hala windows kullanıyosun.BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.bu sözü kullanmak için gelmiştim sırf.
Mesaj tarihi:
stuxneti konusmustuk zamanında, bide gecenlerde açıklanan wikileakler var asıl, israilin iranin bi sürü nükleer tesisini irandaki diğer yerel güçlerle vb anlaşıp yokettiğini, iranın son zamanlardaki nükleer çıkışlarının hep masal olduğunu söylüyor.
Mesaj tarihi:
öbür stuxnet konusu aramada çıkmıyor gerçi nolmuşsa artık lolol arkasındaki izleride temizliyor heralde, gün gelicek bu topiğide bulamıcaz
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Stuxnet olayini okumadim ben henuz, esimden duymustum sadece. InfoSec'teyiz Londra'da. Bugun standlar arasinda dolasirken Bit9 diye bir firmaya denk geldik, Stuxnet ile birlikte bir cok sorunu urunleriyle cozdukleri yaziyordu standda, haliyle merak edip sorduk neydi olay nasil durdurdunuz, sizin urun nasil bir sey diye, adam bildiginiz deep freeze turevi internet cafe yazilimlarini anlatti bize. Bir yerde degisenleri ve neyin degisecegini tespit edip ona gore onlem aliyoruz deyip ilgimiz cezbetti, haliyle hangi asamalarda nasil mudahale ediyorsunuz diye detay istedim lakin aldigim cevaplar hic bir halta benzemiyordu. Adamin anlattigindan tek cikan dosyalar icin hashtable cikarip bunlari izledikleri. Bir de iyi bir is yapmislar, dosya islemlerini hook'layip, nereye ne kopyalamaya calistigini ya da sildigini kontrol etmisler ama overall olarak cok bayagi geldi bana. Boyle bir sey ile engelleniyorsa cok da matah bir olaymis diye dusunmeden edemedim hani.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
stuxnet gölgede bırakılmış:

"The complexity and functionality of the newly discovered malicious programme exceed those of all other cyber menaces known to date," it added.

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5iWXuJJkGmu5toSAk_9q9lUewLT6w?docId=CNG.c168bd7e7b313f3a9fb5ae55bb85824b.511
Mesaj tarihi:
So far, Flame appears focused on espionage. The virus can activate a computer's audio systems to eavesdrop on Skype calls or office chatter, for example. It can also take screenshots, log keystrokes, and — in one of its more novel functions— steal data from Bluetooth-enabled cell phones.

It was 20 times more sophisticated than Stuxnet," with thousands of lines of code that took a large team, ample funding and months, if not years, to develop, he said. "It's a live program that communicates back to its master. It asks, 'Where should I go? What should I do now?' It's really almost like a science fiction movie," he said.

o_O
  • 3 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Veee kasperskynin rusyadaki mekanında zero-day exploit detectionı nasıl bypass edebileceğini araştıran virüs çıkmış. Adamlar açıkça duyurdular bunu, bide isim vermeden İSRAYİL diyorlar. Stuxnet öncesi zaaa derdim de artık diyemiyorum.

http://www.tomsguide.com/us/kaspersky-hack-israel-nsa,news-21084.html

Ramde çalışıp network üzerindeki bütün bilgisayarlar kapanırsa yarım saat içinde yok olan virüs yapmış adamlar ya ahahah. Ama baya da bi bilgi almışlar heralde.
  • Yeni Oluştur...