Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Merhabalar Ya aklıma bişi takıldı Amaçları Kudüsteki hristiyanlara kutsal olan tapınağı korumak olan tapınak şovalyeleri diye bi grup vardı. Genel isimleri tapınakçılardı. fakat her ülkeden gelen tapınakçıların ayrı ayrı isimleri de vardı mesela ingilizlerinki: knights templar ispanyol: knights of saragosa alman: teutonic knights (?) fransız: ? fransız ve almanlarınkini tam hatırlayamadım bunları hatırlayan var mı? bir de. Haçlı seferi olayını ortaya çıkaran papanın adı neydi. 2. uranüs diyeceğim geliyo ama değildi. töbe adama gezegen ismi taktım. kafama takıldı googleden aramak kasar diye buraya yazdım hem belki konu hakkında bi tartışma çıkar diye..[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Templar sovalyelerinden mi basediyosun? genel oalrak hepsine templar denmiyomuydu işte, geçen gün birisinin tempları türkçeye templiyer olarak çeviridğini okudum dumur oldum.. templiyer nedir ya =)[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while Berk's Playlist Doyanakadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 2. urban papa'nın ismi.. teutonic knights doğru, knights of santiago olması gerek saragosa değil. knights templar zaten esasen fransız kaynaklı diye hatırlıyorum ben, (bugün history channel'da belgeseli vardı) ingilizlerin kendine has haçlı şövalye oluşumlarını duymadım. knights of santiago sanıyorum hrıstıyan hacıları endülüs emevilerinden korumak için oluşturuldu, teutonic knights da doğuya, polonya ve baltık topraklarına doğru genişleme amacını taşıyordu. aralarında özellikle haçlı seferleri sırasında kurulan knights templar var sanıyorum sadece..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faerdun Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Şimdii Haçlı Seferlerini başlatan Papa II.Urbanus Sonra Tapınak Şövalyeleri o bahsettigin töton şovalyelerinden..vs hepsinden ayrı.. Tapınak Şovalyeleri Kudüs 1.Haçlı Seferleri sırasında fethedilgi zaman /hala Saracen tehlikesi vardı/.Hristiyan hacıların saldırıya uğramasını engellemek için orada güvenligi sağlamak için kurulmuş,manastır tüzügünü benimsemiş bir şövalye örgütü. Tapınakçılar heryerde aynı isme sahip Almanya da da Fransa'da da İngiltere de de... Başlarda sadece bembeyaz giyinselerde sonra bu beyaz giysilerinin üstüne kırmızı haç yerleştirmişlerdir ki bu haç şehitlerin kanını temsil eder. Tapınakçılardan başka --Hospitaliers de St.Jean de Jarusalem kısa adıyla St.Jean veya Malta veya Rodos Şovalyeleri --Töton Şovalyeleri.(Akka nin düşmesinden sonra Kutsal Topraklardaki savaştan vazgeçip Polonya-Litvanya bölgesinde aktif olmuşlardır) Bunların hepsi ayrı ayrı manastır benzeri şövalye-keşiş örgütleri. Bir sürü kuralları var,hepsinin.Evlenmek yasak,katılmak için soylu olmak gerekiyor..vs Ayrıca bu örgütler doğrudan Papa ya bağlı,kendi hukuk sistemleri var,kilise vergisi ödemiyorlar, Hepsinin Büyük Üstadları var. Zamanla o kadar geliştiler ki,Avrupa nin finans gücünü oluşturdular. Özellikle Outremer yani Kutsal Topraklarda,İspanya'da,Fransa'da Katarlara,minimal düzeydede olsa Bizans a (4.Haçlı Seferi) savaştılar.[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry [Bu mesaj Faerdun tarafından 31 August 2003 03:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 hospitaliers sanırım bir hastaneyi korumak maksadıyla kurulmuş esasen; knights templar'ı ilk kuranlar rahipler benim bildiğim, zaten isim oradan geliyor, yoksulluk yemini ederek fakir yaşıyorlar; çok büyük maddi güç sahibi olan da knights templar, bir de fransız kralının daha sonralarına malvarlıklarına elkoyması olayları var hatta, adamlar bilinen en kaba haliyle bankacılık sistemini de başlatıyorlar sanırım.. kights templar örgütü bugün halen iskoçya'da çok daha ufak bir halde devam ediyor ama eski kurallar ve amaçları oldukça değiştirilmiş, kadın üyeleri ve yöneticileri var çok sayıda hatta. bir bakıma dayanışma vakfı halini almış..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faerdun Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Tapınak Şovalyeleri aslında başta İsa Mesih'in Yoksul Askerleri adındaydı.Sonra Tapınak şovalyeleri diye anılmaya başlandılar. Payns'li Kont Hugues ve 8 şovalyenin Kudüs Kralı ve Patrigi önünde 1119 yılının Noel günü Kutsal Kabir Kilisesinde yoksulluk,erdenlik ve itaat yemini etmesiyle kuruldular. St.Jean ise Amalfi tacirleri tarafından 1.Haçlı seferinden önce hacıları gözetmek için kurulmuş bir tarikat[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 templiyer diyen bir cok kaynakta gecen templiers(fransızcadır) dan esinlenmis herhalde cunku tampliye okunur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 templiye olması doğal çünkü türkçede bizler yabancı kelimeleri fransızca telaffuzu ile kullanırız. bkz: lutye, enformasyon, robdşambr, repertuar... tapınak şövalyeleri ile detaylı bilgiler içeren bir türkçe kitap var piyasada. bi bakın. adı da... tapınak şövalyeleri![hline]Görsel tasarım bölümü istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 apokalipse nin yazari mi yazmis yoksa?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2003 bilmiyorum. yazarı da hatırlamıyorum. türk bi yazar.[hline]Görsel tasarım bölümü istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 piers paul read güzel kitaptı ama çok isim vardı ondan akılda kalmıyo :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 benim bahsettiğim bülent bengisu'nun hazırladığı[hline]Görsel tasarım bölümü istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 lol aynı isimde iki kitap :-p[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Araştırdıgım kadarı ile Templarlar Bahometh e (doğru yazmış olmayabilirim idare eding) İnanan kültsel öğretilerle yetiştirilen şövalyeler sayısız başarı ve özverileri fransız feodalite düzeninde göze batmaya başladığında.Fransızlar yılan ve sinsi bir plan düzenek kurup son başarılarından sonra Templarların elderlari sayilicak kişileri davet ettiler kraliyet kalelerine... Garibim Templarlar inancli ve dürüst olduklari icin tek başlarına girerlerken katalistler arasına sıkıştırıldılar ve örgüt başları sayısız acımasız işkencelerle can verdiler.Templarlar bu yenilgiden sonra saplantısal ritüel ve bilgesiz bilginler yönetimi altında karanlığa ve dağılmaya sürüklenildiler...(Bkz Tohenn'es Witch's Historical ency...) (Amazonda bulunmaz baya aranması gereken bir zımbırtı) Saygılarımla...[hline]†Tanrıdan önce karanlık vardı....† Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Basitçe sonradan yolundan sapmış bir tarikat. En önemli kilometre taşı haşhaşinler ile tanışıp yöntemlerini öğrenip benimsemek olmuştur diyebiliriz. bir nevi batı'nın haşhaşinleri basitçe. oldukça basitçe.[hline]Görsel tasarım bölümü istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 İngiltereden kudüs'e kadar binlerce mülk sahibi olmus (bunun icinde kaleler , satolar vs. de var) , krallara borc verecek kadar zengin , savaslarda hacli ordularinin en etkili birimlerinden biri olarak tarihin o parcasinada damgasini vurmus , kutsal topraklarini korumak icin dindar askerler tarafindan kurulmus ve bir dönem cok büyük populariteye ulasmıs ve buyuk kalabaliklar tarafindan desteklenmis , (kesin olmasada)hristiyanlarin kutsal artifactlerinden biri , muhtemelende en önemlisi olan "holy grail" 'ede sahip olmus olabilecekleri iddia edilen Knight Templar'lari "basitce yolundan sapmis bir tarikat" ve en önemli olaylarinida haşhaş icerek cinayet isleyen bir suikastciler örgütüyle temas etmeleri olarak anlatmak biraz fazla basitlestirmek olmus bence. Tarihi kendi kisisel keyfinize göre yorumlamaktan bir türlü vazgecemiyorsunuz arkadaslar.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 keyif demek dogru degil. herkesin kendi gorusu vardir ve kisiler olaylari o dogrultuda yorumlar. bu da dogrudur, cunku cok sesliligi, olaylara cesitli acilardan yaklasabilinmesini saglayarak verimli sonuclara katkida bulunur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Bazilarinin kendi görüsü yok unity , degisik etkiler yuzunden kendi görüslerini degil baskalarininkini yaziyorlar buraya , kastettiklerim özellikle onlardi.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 adamların sapmasının sebepleri çoktu ama. haşhaşçılarla çok büyük bir alakası olduğunu sanmıyorum. ilk çıktıklarında adamların konuşması yasak (nerdeyse). savaşçı olmalarına rağmen haftada bir tek pazar günleri et yiyebiliyolar, diğer günler kuru ekmek & su (keşiş misali). cinsel ihtiyaçlarını gidermeleri yasak. mastürbasyonu önlemek için geceleri giysileriyle ve de aydınlıkta yatakhanelerde yatıyorlar. çok katı kuralları var. 11. yy da kurulup son haçlı seferine kadar olduğunu düşünürsek kurallar yavaş yavaş çiğnenmiş olabilir. zaten kuruldukları zaman amaçları tam olarak savaşçı olmak değil. yarı-savaşçı yarı-keşiş olmak. tabii sonunda dop oluyolar abazanlıktan :-p ciddi ciddi. bi tane mektup vardı, adamın biri erkek başka bir sevgilisine yollamış (konuşamadıklarından mektup ile flört ediyolarmış). abi okumanız lazım gülmekten gözlerim fırlıyodu :-p bu arada, fransanın şovalyeleri knights templar mış. ingilizlerin yokmuş, ama templarlara parasal yardımları çokmuş. hastaneci şovalyeler de italyanlarındı (galiba, emin değilim, atıyor olabilirim :))[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 said: Soulless, 02 September 2003 01:03 tarihinde demiş ki: Bazilarinin kendi görüsü yok unity , degisik etkiler yuzunden kendi görüslerini degil baskalarininkini yaziyorlar buraya , kastettiklerim özellikle onlardi.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change herkes once oyle basliyo hayata ya. biz de bes on sene once baskalarindan duydugumuz fikirleri otuyoduk. zamanla insan gelistiriyo kendisininkini. mani olmamak lazim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Bu cok iyiniyetli bir yaklasim olmus be Unity :) Bizim okuyup fikirlerine hayran oldugumuz insanlar buyuk ihtimalle arastirin , kendinizi gelistirin diyorlardı.Bazılarınınkilerse tam tersini söylüyor.Bizim söylediklerimiz sorgusuz sualsiz uyulmasi gereken emirlerdir....[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 oyle diyen de var boyle diyen de. akli olan kendi arastirir ogrenir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faerdun Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 said: Jadelith, 02 September 2003 01:07 tarihinde demiş ki: adamların sapmasının sebepleri çoktu ama. haşhaşçılarla çok büyük bir alakası olduğunu sanmıyorum. ilk çıktıklarında adamların konuşması yasak (nerdeyse). savaşçı olmalarına rağmen haftada bir tek pazar günleri et yiyebiliyolar, diğer günler kuru ekmek & su (keşiş misali). cinsel ihtiyaçlarını gidermeleri yasak. mastürbasyonu önlemek için geceleri giysileriyle ve de aydınlıkta yatakhanelerde yatıyorlar. çok katı kuralları var. 11. yy da kurulup son haçlı seferine kadar olduğunu düşünürsek kurallar yavaş yavaş çiğnenmiş olabilir. zaten kuruldukları zaman amaçları tam olarak savaşçı olmak değil. yarı-savaşçı yarı-keşiş olmak. tabii sonunda dop oluyolar abazanlıktan :-p ciddi ciddi. bi tane mektup vardı, adamın biri erkek başka bir sevgilisine yollamış (konuşamadıklarından mektup ile flört ediyolarmış). abi okumanız lazım gülmekten gözlerim fırlıyodu :-p bu arada, fransanın şovalyeleri knights templar mış. ingilizlerin yokmuş, ama templarlara parasal yardımları çokmuş. hastaneci şovalyeler de italyanlarındı (galiba, emin değilim, atıyor olabilirim :))[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. şimdi daha çöküş bölümlerine gelmedim ama Templarlar daha önce okudugum kadariyla yolundan sapmaktan çok, iyice artmış güçlerinin bazı kişilerin artık işine gelmedigi için iftiraya uğrayip kaderlerine terkedildigini düsünüyorum. Cinsel ilişki yasaktı çünkü keşiş hayati yaşiyorlardi,herhangi bir "gay" hareketinin cezası tapınaktan atılmaktı. ayrıca tekrar söylüyorum Templar lar İngiltere'de de Fransa'da da,İspanya'da da ve daha bir sürü yerde toprak sahibiydiler.Şovalyeler geldikleri ülkeye göre ayrı isim almiyorlardi. Haşhaşilere gelince yani ne kadar doğrudur bilmiyorum söyledigin ama bence Haşhaşilerle hiç de iyi geçinmedikleri için onlardan etkilendiklerini söylemek zor olur.Özellikle Haşhaşlıların bölgedeki etkili ismi Hasan in suikastçileri bir sürü başarılı cinayet gerçekleştirmiştir. Ama tabikide Tapınakçılar çoğu zaman para uğruna birçok korkaklık ve ihanet yaptıkları söylenir ama a bunlar doğrulanamamıştır. Tapinakçıların eleştirildigi bir diğer nokta ise önlenemez gururları.Ve çoğu insanda tarikat olarak çok disiplinli ve iyi savaşçılar olmasına rağmen gururları yüzünden birçok yerde felakete sürüklendiklerini söylerler.[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Can_adami Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Linke tıklarsınız ve bu muhabbet biter............. [Bu mesaj Can_adami tarafından 05 September 2003 15:47 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Can_adami tarafından 05 September 2003 15:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Bu linkteki yazinin sahibi bu konularda son söz sahibidir mi diyorsun yani?Neden bitiyor tartisma anlasilamadi.Ne güzel tartisiyoruz iste ;)[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar