Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ben nasıl zayıflicam ?

Katibim

Öne çıkan mesajlar

funq said:

Soris said:

Paleo ile dukan aynı şey değil. Dukanda mesela yağlar kısıtlanıyor paleo da böyle bir durum yok. Paleo da direk başlayabilirsin dukanda evreler var.

Paleo direk doğadan gelen şeyleri yemek. Mesela karb kısıtlaması yoktur paleo da 2-3 elma yersin direk alırsın karb ını. Et yersin alırsın proteinini brokolini yersin lifini alırsın. Diyet değildir aslında bir yaşam biçimidir. Birde bunu güzel yönde modifiye edebilirsen kefir yoğurt onun dışında balık yağı takviyesi vb şeyler ile birde şeker bağımlığını kesebilirse bir insan beslenme konusunda hiçbir sıkıntı çekmez hareketide varsa çok sağlıklı olur.

karb?

Karbonhidrat abi
Sosyal ağlarda paylaş

dietisyenmiş abuk sabuk dietlermiş bence gerek yok eğer özel bir rahatsızlığından dolayı kilo alıyorsan veya veremiyorsan eyw ama bunun haricinde öğün atlamadan yemek yersen doyunca durmayı öğrenmişsen fastfood aburcubur yemez isen birazda spor yapacak vaktin varsa gayet sağlıklı olursun
Sosyal ağlarda paylaş

Evvett 2 haftadır diyetteyim

Arkadaşlar 98 kilo olarak başladım ve hayatımdam ekmek şeker ve tuz u çıkardım 2 haftadır yemekte çok canım çekerse ufak bir dilim ekmek geri kalanında kesinlikle ekmeksiz

Şekersiz çay ftw miş onu anladım

96 ya düştüm çok sıkı spor yapıyorum 30 ar dakika yürüyüş ve bisiklet geri kalan 30 dk da dambıl leg curl gibi bir kaç spor hareketini çalışıyorum

Antrenör ile yaptığım görüşmede haftada 1 kilo olarak konuştuk bu da demek oluyor ki temmuz ayında 70+ olacağım yani ideal kilom

İnşallah o günleri görürüm bir daha kfc den burger den yiyen katibi hamburgerler kovalasın :)
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar kiloluysanız o kadar çabuk verirsiniz, bunu değerlendirmeden kendinizi tasaya sokmamalıymışsınız, ben bunu öğrendim. yani 120 kilo olan kişi üç günde 5 kilo vermiş, ben 80den 78'e inemedim diye üzülmemek lazım.

ben de karbonhidratı ve şekeri kestim, yulaf kepeğinden başka un benzeri şey girmiyor boğazımdan. en büyük derdim tatlı ama bir iki gündür yemiyorum, üçüncü sayfalara düşebilirim birilerini öldürüp o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

HakkiYendi said:

yağları yakmadan direk ağırlık ya da vücut geliştirme hareketleri yaparsan 70bb memelerin olur.

önce koşu-yürüyüş-diyet falan eriticeksin. Sonra istersen çalışırsın

internette gördüğün abuk sabuk diyetleri de deneme. diyetisyene git imkanın varsa

nasıl ağırlık yaptığına göre değişir bu.

yüksek ağırlığı az çalışırsan öyle olur.

ama düşük ağırlıkla çok çalışırsan gayet düzgün kilo da verirsin kas da yaparsın. Kasların şişmez, amerikan filmlerindeki kötü dövüşçü kası olmaz, öyle facebooka herkül vücut koyamazsın. Ama sağlıklı kaslı vücut olur, kilo da verdirir. Hani "amele gücü" diye bişi var ya, incecik adam vurdum mu yeri titretiyo, o hesap.

Eğer gösteriş amaçlı "kas kafalı" takılacaksan çalıştığın ağırlığı en ağırına ayarlıyıp az az çalışacan. Ama bunun bir riski var, koruması çok zor. Eğer kendini salarsan o kaslar sarkar. Ve dediğin gibi şişman olarak başlarsan yine yağlar sarkar.

Eğer kilo vermek ve formda, düzgün ama belirgin olmayan kas istiyorsan hafif ağırlıkla çok çok çalışacaksın. Bunun da riski işte görünüşte çok fark olmaması.

Bunun dışında nabızla yakılan yağ arasında yapılan aktiviteyi önemsemeksizin birebir orantı kurulmuş. Yanlış bir bilgi o.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bugün toplamda aldığım kalori 400ü geçmemiştir.
ki 300ü sabah sporda yaktım zaten.
100 kaloriyi de harcamışımdır bi şekilde sanırım gün içinde.

Bazal metabolizma günde 1500-2000 kalori arası yakıyor zaten günlük işlerle.

Ama günde 400 kalori aldıysan o sakat. Hem sağlık açısından sakıncalı, hem de uzun vadede kilo vermeni yavaşlatır. Vücut "lan besin girmiyo kıtlık var galiba" diyerek bazal metabolizmanı düşürüyor, gün içinde yağ yakımını engelliyor. Açken uykunun çabuk gelmesi, mala bağlamak, dikkat sorunu yaşamak vb gibi sorunlar bu yüzden çıkıyor. Bazal metabolizma minimuma inince oralardan kısıyor. Yaktığın kalori de ona göre azalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ortalama bir insanin 1 kilo zayiflamasi icin 7k kalori harcamasi lazim. Gunde 500den 14 gunde 1 kilo eder ki dusuk. daha fazla da fark edilebilir. ama bu o kadar az kalori almak degil daha fazla kalori yakmakla saglili olur. saglikli ve iyi zayiflama ayda 4-6 kilo vererek olur. daha fazlasi zararli ve csbuk geri alinan kilolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

eksik fazla die bir şey yok. ağırlığına göre haftada vericeğin kg değişir 50kg ın haftada 1 kg vermesi çok fazlayken 150kg ın haftada 5 kilo vermesi çok azdır misal(rakamlar tamamen sıkışş)

4-6 zaten dedigin kilo ve bunye farkina gore degerler. 6dan fazlasi sorun cikartabilir sagliksiz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...