Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsel Konular

BlackLabelSociety

Öne çıkan mesajlar

Selam cemaati müslim cemaati hristo ve cemaati yehuda

benim bi takım işsel problemlerim var cinsel değil. aklınızı aliyim yani fikrinizi soriyim diye konu açıyorum.

şimdi ben özel bi firmada uygulama ve eğitim mühendisi olarak çalışıyorum. ancak işi beklentilerin üzerinde kaptığım için yüklendikçe yükleniyolar.

hava karlı olduğunda çevredeki şirketler öğlen 1 de kapatırken bizim firma akşam 5te yani bitime 1 saat hatta bazen yarım saat kala kapatıyor. neden bunu dedim; yarın ankaraya gidecekmişiz. hava karlı iş acil değil ama müdür öyle dedi diye gidiyoruz. ankarada iki iş var birisi elektronik birisi de yazılım güncelleme. bizim satış müdürü bir ay önce "satışçılar ufak tekef konularda servisçilere destek olacak" demişti bu yazılım güncelleme de ufak tefek bir konu. şimdi kendisi ankaraya gidiyor ve bu dandik iş yüzünden bizi de peşinden sürüklüyor halbuki ingilizcesi var kendisi halledebilir. ayrıca ankaradaki diğer iş de elektronik işi. bizde de elektronikçi var ama o ben gelmem diyo çünkü 60 küsür yaşında ve anladığım kadarıyla kovulup tazminatını almak için gitmek istemiyor oturuyor. ve bu adamın yerine de kimseyi almıyorlar adam açık açık bağırıyor benim kızın üniversitesi bitiyor benim yerime adam alın ben bırakıcam diye. yerine adam almadıkları gibi şirket içindeki bir teknisyeni de bu pozisyona kaydırmak istiyorlar. adamın ingilizcesi dahi yok nasıl göndericen bunu almanyaya eğitime?

şikayet ettiğim bir diğer konu da şu: diğer grupta bilgi konusunda aşmış doktora seviyesine çıkmış 27 yaşında bir arkadaş. o da uygulama ve eğitim mühendisi ve makina kurulumlarına elini dahi sürmüyor ben eğitimciyim arkadaş kim yaparsa yapsın diyor ki sonuna kadar da haklı. ben aynısını diyince 'e her iş için bir adam bulunduramayız' diyorlar halbuki adamımız zaten var!

şirkette kilit bir pozisyona geldiğime inanıyorum, şirketten ayrılmam onlara büyük yara verir bundan eminim. ama ayrılmadan(ayrılmak istiyorum da sadece para için duruyorum) bu işi nasıl çözebilirim? elimdeki kozu onlara karşı nasıl kullanabilirim fikir alabilir miyim?

her gün işe geldiğimde müdürlerim işe gelene kadar keyfim yerinde ama adamlar gelince nevrim dönüyor arkadaş hiçbirinde bir vizyon yok ileriye dönük birşey yok tek amaç 1 makina daha satabilmek. kıçımı yırtıyorum showroom'a makina getirin kendimizi geliştirelim diyorum e satılma ihtimali var diyor. ulan bir makina da satma da kendimize birşey katalım. servis müdürü diye başıma koydukları adam ne mühendislikten anlıyor ne bilgisayardan ne yazılımdan programlamadan. birşeyler yapmak için uğraşıyorum ama nafile vizyonları olmadığı için yakın zamanda bunları yüzüstü bırakıp arkama bile bakmadan ayrılabileceğim ihtimalini düşünemiyorlar. ve onlar için işin kötü yanı; beni gönderdikleri her eğitim bana fayda sağlıyor. şimdi bile elimdeki bu yetknilik sertifikalarıyla piyasadaki en büyük firmalara kapak atabilirim ki bundan önceki konumda bunun örneğini de vermiştim. benim bu firmadaki öncelikli amacım olabildiğince yurtdışı eğitimi alıp oradaki kişilerle kontağımı korumak ileride de o firmalara başvurabilmek. ama bu firma günü kurtarmak için çalıştığından ben günümü nasıl kurtarabilirim diye düşünüyorum bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

not: yine cool story bro değildir ve özet geç lan p.ç başvuruları reddedilecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

ailesel ilişkilerde , arkadaş ilişkilerinde de bu sorun hep mevcut. yüz verirsin astarını isterler.

kilit bir durumdayım demişsin , avantajın belli zaten sen sadece kullanmaya korkuyorsun anladığım kadarıyla. sen de diyeceksin ki ' falanca nasıl sadece eğitime bakıyor ve makinekurulumu yapmıyorsa ben de sadece eğitime bakarım' örneğin.

böyle konular genelde işe başlanmadan konuşulmalı, sınırlar çekilmeli gerçi .
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

TR'deki kobilerin çoğu böyle, zaten vizyon ve ahlak sahibi olan adam büyüyor devleşiyor.

Dediklerin aşağı yukarı her sektörde her şirkette var, bunun sebepleri; Bi işi lütfen yapmaya başlarsan mesela, senin üzerine yapışır kalır. O aşmış 27 yaşındaki arkadaşın bir bildiği var yani, bu yüzden elini sürmüyor :).

Şirketin, seni sömürebildiği kadar sömürecek. Ne kadar ufak bir şirketse o kadar çok "lafımı olur ya" olacak senden fedakarlık istenecek, sana bunun dönüşü güzelse memnun olacaksın değilse olmazsın ve bunu dile getirirsin, zaten ayrılcam ben babayto dediğin vakit maaşına güzel zam gelir genellikle.

İngilizce bilmeyen arkadaşta öğrenir merak etme yabancı ülkeye gidince :p

Ayrılma hususunda şöyle bir durum var, Alman atasözü der ki "sen olmazsan başkası olur". Kilit pozisyonda olsan genelde patron böyle bakar, işler hallolur der. Eğer sıçramak istiyorsan zaten daha kurumsal bir şirkete sıçramanda fayda var ve bunu kötü ayrılmadan yapmanın yolları var.

Adamlara gerekçeleri belirtirsin ( tabi anlaşmış olcaksın öbür şirketle,imzayı atcan ) sonra yeni bir eleman alınacak senin yerine. Bi 15 gün zaten şirkette kalman gerekio, o sırada eğitim verirsin, güzel güzel ayrılırsınız arada arar hal hatır sorarsın.

Yani bu ayrılma işlerinde, 2 senedir sektördeyim ve sektör gereği 3. şirketim ve 5. projem :) , biraz tecrübeli sayılırım heh.

Sonra ama şu var, ufak şirketle büyük şirket kıyaslaması yapman lazım, ikisininde artıları eksileri vardır.
Ufak şirket, aile gibidir. Sıcaktır biraz ortam ve aynı oranda can sıkıcı olabilir. Bol bol mesai yaparsın ama mesai parası almazsın. Kendinden çok şey katarsın, 10 adamlık iş yaparsın belki ama 10 adamlık öğrenirsin. Aldığın para da 1/2 adamlıktır ( bazen ) ama sıkıntı yaratmazsın çünkü xp alıyorsundur.

Büyük şirket, profesyonel şirket yani, aile gibi deildir :) . Soğuk olabilir ortam ama aynı oranda rahattır. Mesai sınırların bellidir, anlaşmada ne yazılıysa o yapılır.

Ha büyük şirketlerin şopar yerel ofisini kastetmiorm direk büyük yeri kastediorm. 10 değilde 5 adamlık çalışır 3 adamlık maaş alırsın. Gene bişiler öğrenirsin ama herşey oturmuştur, sen kurulu bir düzen üzerine geldiğin için zaten zor olanlar genellikle aşılmıştır. Zaman - tecrübe oranın daha azdır ama kafan daha rahattır.

Bu durumda, ufak şirkette oluyo olman süper, ordan biraz daha xp yapıp tepeden büyük şirkete dalmayı deneyebilirsin, levelın daha yüksek olur aynı zaman aralığında çalışmış olanlara kıyasla.
Tabi aslında senin sektöründe ki durumlar önemli ayrılma hususunda. Müşteri sayısı önemli, az ve büyük müşteriler mi yoksa çok ve küçük mü? Rekabet ortamı nasıl? Sektör ne kadar büyük? Ayrılırken referans verebileceğin, bakın ben güzel ayrıldım diyebileceğin biçimde ayrıl. Öyle bir ayrıl ki arkadan "yav ne iyi bi adam" desinler.

Ha ben ayrılmak istemiorm ama işleri yoluna koymam lazım diyosan, müdürünü çeker konuşursun, abi bak böyle böyle ( kendini övmeden ama ezdirmeden ) ben şu durumdan biraz rahatsızım vs. dediğinde adam sığır değilse veya imkanı varsa yardımcı olur.

Ha kimisi tepene çıkmaya çalışır, bağırır çağırır, kimisi "sen adammısın yeaa" demeye getirir; moralini bozmıcan bunları beklicen bu aşamada.

Toplamak gerekirse, bi şirketle konuşup anlaşıp sonra kendi şirketine ben gidiom agalar dediğinde, sana şirketin kal diyebilir,hatta der. Sözler verilir, sen bu sözlere şirketin inanılabilirliğine bakarak karar verirsin. Ama bu noktada, anlaştığın firma sana gönül koyabilir :p.

biraz dağınık anlattım ama yazı biçimini çok sevdim,
hoşgeldin patiye bu arada :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşım siz ne kadar rahata alışkınsınız. Iki iş yaptım diye aklınız gidiyor. Eğer müdürlüğe kadar oynayacak vizyonun var ve boşluk görüyorsan, git müdür gibi davran. Ne oluyor diye sorduklarında da açık açık her olan biten yamukluğu vur yüzlerine. Ya çıkarsın işten ya da müdürsün. Anladığım kadarıyla işine geliyor ikisi de.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten kilit pozisyonda olsan böyle ağlamazsın, atarını yapar keyfine bakarsın.

ha hakkaten kilit pozisyonda olmana rağmen her iş senin omzuna yükleniyorsa, sorun sadece iş hayatı değil, genel olarak kişiliğinde bi eziklik var demektir. kişiliğinde eziklik olan adam da kilit pozisyona gelemez.

demek ki kilit pozisyonda değilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

@copry
ben de aynı fikirdeyim konuşmak istiyorum ama bizdeki satış müdüründe bir çene var şu 27lik abinin deyimiyle söyliyim "7den 70e herkesi uyutacak bir yalanı var" tam bir satışçı ama sadece satıyor ve satış lugatını çalışanına da uyguluyor

@suark
aslında bir ay önce dünya devi bir firmadan teklif geldi ama şehir değiştirmemi istediler ve beklentilerinin karşısında verdikleri rakam komik kalıyordu. yaklaşık 25 makina benim sorumluluğumda olacaktı ve verdiği para 4000brüt + mesai o yüzden kabul etmedim.

öncelikle çok teşekkür ederim yazın için gerçekten faydalı bilgilerle dolu

sorularına gelecek olursam; çalıştığım şirket (kendi bölümümden bahsedeyim) piyasada en çok makina sayısına sahip ve servisi bu dandikliğine rağmen en iyi olan firma. piyasada sırf pc destekli 400 makina var kalite kontrol makinası olduğundan bu rakamlar gerçekten piyasaya göre yüksek. müşterilerden küçük olanlar da var devasa olan da. mesela federal mogul, siemens, bosch renault gibi firmalar gerçekten iyi müşterilerimiz. ayrılırken o 27lik abinin ve o kısmın müdürünün referansını alabilirim. çünkü zaten o bölüme kendimi aktarmak için bitarafımı yırtıyorum şirketten bi halt olacağı yok bari adamdan bişiler öğreneyim diyorum.

@vaperon
rahat mı? yurt içindeki mesailerimi anlatmadan sana israildeki mesaimi anlatiyim pazar gününden cumaya kadar sabah 7 gece 2 çalıştım. ve firmalar ashkelon gibi boktan yerlerdeydi çatışma bölgesi anlayacağın buna sen rahatlık mı diyosun? girmediğim firma kalmadı inan bana benim çalıştığım onların yanında rahat diye kesinlikle adlandırılamaz. zaten üstümdeki bi şeyden çakmadığı için işleri ben idare ediyorum ama senin dediğini yaparsam asıl enayi ben olurum adam benim tam 2 katım para alıyor hem müdürlüğü ben yapıcam hem onun işini ben yapıcam yok oyle bi dünya versinler aynı parayı susarım.

@ginaly
ortam oyle olsa yaparım şu an şirkette ben ve şu 27 lik abi kadar noksanlıkları adamların yüzlerine vuranlar yok ama adamların suratına tükürsen yarabbi şükür diyecekler o yüzden fayda etmiyor bahanelerle masturbasyon yapıp geçiyorlar işte. kişiliğimle bir problem olduğuna inanmıyorum bence problem bu müdürlerde. ilk iş tecrübeleri bu olduğu için ve yıllardır burada oldukları için herhangi bir vizyonları yok ileriyi göremiyorlar ben görüp yüzlerine vurunca da binbir bahane uyduruyorlar. geçen gün kısım müdürümü arayıp doğrudan servis müdürümü şikayet ettim hiç çekinmedim "bu adam fiziksel ve ruhsal olarak hatta zihinsel olarak uyuyor, benim sabrım tükendi birşeyler yapmazsanız daha fazla tahammül edemeyeceğim" dedim birebir bu cümleyi kurdum ama yaptığı tek şey farkındayım ben de aynı şeyden şikayetçiyim konuşucaz edicez eee sonuç? tırsa tırsa abi şöyle yap böyle yap diyo aga müdürsen vurucan masaya yumruğunu diyecen ki kardeşim senin görevin bu ya bu deveyi güdersin ya da ne olup gidersin bilinmez .. e müdür dediğin adam bunu yapamyosa ben napabilirim? ayrıca prim verecekleri para yok diyip vermiyorlar. bizim şirket 4 şirket + 1 fabrikada oluşuyor ve sırf bizim şirket 15milyon euro ciro yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğu şirket hatta devlet kurumları bile böyle yönetiliyor.

Aletin sigortası yıllık 300.000 dolar. Yönetime gelen adamda bu fazla diye yenilemedi sigortayı. Alet çat diye bozuldu. 80.000 dolarlık parça değişmesi lazım. Aylardır yatıyor alet. Ve bizim bu süreçte kaybettiğimiz para sigorta parasının 2 katı falan bir şey. Makine düzenli çalışmadıkça diğer parçalardan da sorun verebilecek bir sistemle çalışıyor. Adamlar hala biz buna 3 aylık sigorta yapalım falan diye çingenelik yapma peşinde. Akıl var mantık var. 100.000lik sigorta yapıcaksın sen, anlaşma tamamlanır tamamlanmaz ilk günden adamlar bize 80.000 dolarlık parça getirecek. Bunu kabul edecek kadar gerizekalı bir şirket mi var dünyada? Hallolmuyor işler bu kafayla haliyle. Ama adamlar şirketleri böyle yönetmeye çalışıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

BlackLabelSociety said:

tırsa tırsa abi şöyle yap böyle yap diyo aga müdürsen vurucan masaya yumruğunu diyecen ki kardeşim senin görevin bu ya bu deveyi güdersin ya da ne olup gidersin bilinmez .. e müdür dediğin adam bunu yapamyosa ben napabilirim? ayrıca prim verecekleri para yok diyip vermiyorlar. bizim şirket 4 şirket + 1 fabrikada oluşuyor ve sırf bizim şirket 15milyon euro ciro yapıyor.

Sadece şurası icin yorum yapacağım. Zira diğer konularda yorum yapmamın aslında senin için faydası yok. Her insan kendi kendini törpülüyor iş hayatında. Senin de daha mutlu olacağın bir yolu kısa zamanda bulacağından şüphem yok.

Müdür dediğin adam masaya yumruğunu vurmaz. Komutan yapar onu. Müdür de komutan değildir. Hatta komutan gibi davranan müdür, müdür değildir. Müdür dediğin kişinin title 'i İdareci. Adı üzerinde, İdare etmek üzerine pozisyonu. Yani elbetteki belirli sınırları çizer, ama gerek coaching le, gerekse doğru yönlendirmelerle - tabii ki ciddi durumlarda uyarı geçer ama masaya yumruğunu vurarak değil :) - o işin minimum 2 kişi ile yapılmasını sağlar. Tabii ki senin kariyer planından, eğitimlerinden ve yönlendirmenden de sorumlu fakat o kısımlar konumuz değil. Dolayısı ile kafandaki "müdür" kavramını değiştirmeni şiddetle öneriyorum.

Ek olarak şirketin kim olduğunu bilmiyorum, fakat eğer halka ve/veya borsaya açık bir şirket değilse yıllık cirosu söylemen pek doğru değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

@redeagle
aynen mantalite bu. yüzbinlerce euroluk makina satıyoruz hala müşteriye çakallık peşindeyiz adam bu parayı verdikten sonra senden bahane değil gelip çözüm üretmeni bekliyor ki ben de o parayı versem ben de aynı şeyi beklerim

@sharky
valla ben ağustostu gittğimde bana refakat eden israilli 'sınır bölgesine geldik bir anons duyarsam radyodan yere yüzüstü yatacağız benim de çocuklarım var kendini kötü hissedersen tartışmasız geri döneceğiz' demişti dalga geçiyor zannetmiştim fabikaya girdiğimde farkettim DITRON adında bir fabrikaydı ve yanlış hatırlamıyorsam 5 6 kez 2 gün içersinde sığınağa koşturmuştuk. siren çalıyor hop koşun sığınağa

@sharky
eğer müdür sıfatındaki diğer kişiler görevlerini üstlenirse ben de bu dediğine sonuna kadar katılırım hatta düşüncem 'sen bölüm müdürüsün karışma biz idare ediyoruz kendimizi' derim ama öyle değil ki iş..diğer kişiler görevini yerine getirmediği için birinin de altındakiler uyarması gerekir böyle canımla cicimle olacak kıvamda değil artık iş. oturtacak karşısına 'kardeşim bak senin adın servis müdürü senin görevin altındaki böyle idare etmektir vazifen budur diye gerekirse ayar vermektir benir elini masaya vurmaktan kasıt mecazi yani:) yoksa mühendis adama öyle fırça çekecek adam benim adıma doğmadı diyebilirim yaşça küçük onlara göre tecrübece de zayıf olabilirim ama kimse bunca yıllık eğitimimi göz ardı edip ayakçı muamalese bana kolay kolay yapamaz çünkü karşılarında ne yazıkki ezik büzük bir adam değil gerekirse anlayacakları dilden iki uzun bir kısa bantla cevap verecek bir adam var, onlar da bunun farkında

şirketler grubu olduğumuzdan ciromuzu sadece şirket içi biliyor genel ciromuz var anlayacağın o yüzden sorun olmaz sanırım:)

@kozalak
ah bi anlasalar..diyorum ya yüzlerine vuruyorum yine fayda etmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

abi o zaman iş aramaya başlayacaksın. sonra hadi bana eyvallah diyeceksin. o kadar.

bugün 29 şubat ve beni 4 yıllık kombo yaptıracak kadar sinir ettiler. sabah isyan edip CV'min çıktısını diğer bölümün müdürüne teslim ettim. Artık bu mongollarla çalışmak istemiyorum. ben geldikten sonra iyice miskinliğe vuran servis müdürüm bakalım ben diğer bölüme geçtiğimde bütün işlere nasıl yetişecek. bu insanlara muhtıra vermeden laf anlatmak güç insanların iyi niyetini kullanıp çıkar sağlıyorlar illa patrona gidip herşeyi tek tek anlatıp bebek bekleyen bi herifin ayağını mı kaydıriyim? bizim patron adamın gözünün yaşına bile bakmaz anlatırsın inceler baktı ki haklısın adamı kapının önüne koyar..şimdi bunu yapiyim de şirketten gönderilen ve hayatında başka bir şirkette bu karakterle çalışamayacak olan bu herifi kapı önüne mi koyduriyim?
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

uzgunum ama is konusunda bencil olmak gerekiyor.senle o kisi ayni ucreti aliyorsa sen neden cok calisiyorsun ki?cocuk bekliyosa sana mi bekliyo, kendine bekliyo.ne hai varsa gorsun derim ben.madem bu insan bunu koz kullani yatiyor o zaman sen de gozunun yasina bakmayacaksin.

aynen öyle ama bu herif iki katım para alıyor. tamam müdürsündür insanları koordine edersin de arkadaş bu kadar yatış nedir ya? millete kendi aklınca sorumluluklar yüklüyo yok sen bundan sorumlusun falan filan hop bi bakıyosun kendi sıyrılmış aradan hoş akıllı da biri olsa derim ki ulan herif çakal bizi ayakta uyutuyo ama o da yok kafaya vursan eko yapar o derece
Sosyal ağlarda paylaş

ohoo bi de iki katın para alıyormuş ne diyim ki.
abi göz yummayın böyle şeylere. sabretmek %99 oranda işe yaramayan bir şey iş konularında. kendi başınızın çaresine bakın. ben de bakıcam ama bi kaç ay beklemek durumdayım. sabırdan değil sadece uygun zaman değil kendi açımdan şu an.
sonra iş aramaya başlıycam hafiften(eğer değişen bir şey olmazsa şartlarda). kimse babasının hayrına çalışmıyor sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

ohoo bi de iki katın para alıyormuş ne diyim ki.
abi göz yummayın böyle şeylere. sabretmek %99 oranda işe yaramayan bir şey iş konularında. kendi başınızın çaresine bakın. ben de bakıcam ama bi kaç ay beklemek durumdayım. sabırdan değil sadece uygun zaman değil kendi açımdan şu an.
sonra iş aramaya başlıycam hafiften(eğer değişen bir şey olmazsa şartlarda). kimse babasının hayrına çalışmıyor sonuçta.

resmen devlet bana para bağlasın ben hobilerimle uğraşiyim modunda bu adamlar..bende sabretmek durumundayım bölüm müdürümün benden beklentisi çok, kariyerimi bu firmada yapıcam zannediyo ama burası benim için sadece bir basamak felaket derecede çevre yaptım ve şu an ekmeğini yiyorum diyebilirim. yüksek lisans için almanyaya gitmek istiyorum o yüzden ben de sabretmek durumundayım malesef ama belki şirketin başka bir bölümünde
Sosyal ağlarda paylaş

göstermezsen de aa bu işe eli yatkın değilmiş diyorlar. yahu diyorum ya ben müdür olsam bunlar şirketin kapısından müşteri olarak bile giremez ben hayret ediyorum bunlar nasıl itü mezunu küfrediyorum eğitim sistemine ben kou mezunuyum ve mühendislik alanında bunlar katlar cebime korum ama işte yıllardır burda diye müdürüm diye takılıyo..halbuki yokluktan almışlar bunları belli zaten kendileri de anlatıyo istemeyerek başladık işe diye..hep burda oldukları için de ne vizyon var ne ileri görüşlülük.. ben çocukluğumdan beri çalışıyorum sağda solda fırsta buldukça bunlar çakalım diye takılıyor da benim sülalemin de yarısı kayserili ve dedemin yanında yetiştim:) saltoyu yiyecekler yakında farkında değiller:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...