Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

L4D'i sevemiyorum.


Black-ice

Öne çıkan mesajlar

yahu ben bu oyunu hiç sevemiyorum. ulan bu kadar insan oynuyo diyip aldım zamanında, giriyorum böyle 4 kişi boş boş zombi öldürüyoruz. hiç zevkli değil yahu.

her seferinde dur bu sefer sevicem diye girip yine 5 dakikada bayıp çıkıyorum.

şu enfekte olup normal adamlara daldığımız oyun türü yine idare eder de bu normali ne sıkıcı şey yaw.

bi yerde yanlış mı yapıyorum napıyorum? bu oyunun nesini seviyorsunuz ve seviyorlar? sorun bende mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu oynayanlar zaten Campaign değil Versus oynuyor. Hatta bi ortalama verecek olursam kim ne oynuyor diye; %60 versus %20 Scav %20'de Survival,Camp.,Mutation oynuyor.

Campaign'i ben çok severek oynadım zamanında. Hatta oyunu aldım bi 100 saat oynamama rağmen çok az versus atmıştım. O dönem iyi oynayan yabancı bir kaç kişiyle steam'e ekleyip Campaign falan attıyorduk eğlenceli oluyordu. Campaign amaçsız oynanmaz tabi genelde. Diğer fps'lerde olduğu gibi l4d'de de zorda (Expert) oynamak önemli. Expert'de bir amacın var en azından, oyunu ölmeden bitirmek, ki bu seviyede pek kolay değil. Böyle olunca bana zamanında cok zevk vermişti. Hatta o gazla 5 haritayı da expertte bitirdim sdf (achievement falan da var bunun için). Eğer easy-normal'de girip oynuyorsan zevk vermemesi normal. Oyuna normal ile oynayıp ardından advance ve Expert'e kayman lazım. Ben ilk aldığımda 2 el normal çevirip sonra Advance'e kaymıştım bi süre. Newfag'ler için çok iyi oluyor advance.

Versus'a gelirsek, versus sana az zevk vermişse sen doğru adamlarla oynamamışsın. L4D'in diğer fps'lerden farklı teknik yapısından dolayı takım oyununu bir üst düzeye cıkartması. Yere düştüğünde, herhangi bir special infected seni aldığında, tank geldiğinde, horde geldiğinde olay senin arkadaşlarına bakar. Vur, kaç, öldür olayı değil yani. O kafayla oynamaya çalışmamak lazım oyunu. Versus'u zevkli yapan şey 2 tarafın da dengeli olması. Oynayanlar noob'sa da dengeli olmalı, pro'ysa da dengeli olmalı (zaten pro'ysa takım, denge diye bişey yoktur, round'daki bir hataya bakar). Versus'dan zevk almak istiyorsan önce kendini geliştirip oyunun mekanizmasını iyice çözmen gerek, ondan sonra versus'a girip oyunda iyi gördüğün adamları arkadaş listene eklemek (eğer çevrende oynayan adam yoksa). Ayrıca oynayan adamların mikrofonu olması şart. Bağırırsın, cağırırsın, olmadı muhabbet edersin. İşte o zaman oyunun zevki artıyor çünkü takım halinde oynamaya başlıyorsunuz ve kazanmak istiyorsunuz.

Ben versus-camp. den ayrı olarak scav (no mercy dışında sdf) ve survival'ı da seviyorum. Survival iyi taktik, iyi takım oyunu olarak oynarsan güzel geçiriyorsun infected'a.

Yani oyundan zevk almak için;

- Kendini geliştireceksin
- Kazanmak için oynayacaksın
- Mallarla değil, oynayabilen adamla oynayacaksın. Yeniysen zaten gözüne batmaz adamların yaptığı hatalar ama zamanla anlarsın. *
- Mikrofon şart, takımla iletişimde olacaksın
- Takım halinde oynayacaksın. (en önemlisi bu)

* Ha ille pro adam bulmaya gerek yok. Special infected kaptığında seri şekilde koşup kurtarabilecek, sana bakabilecek adam bulmaya çalış.

Güzel oyundur l4d ya. Oynamasını bilene.

Şurada newbie guide gibi bişey yazmıştım zamanında. Okumanda fayda var; http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=left+4+dead+2%2F%2323084305
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...