Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cvde yalan söylemek

NolaxThensbane

Öne çıkan mesajlar

Askerliğim 1sene ertelenmiş durumda anck ve lakin 4sene daha sürer sürmese bile 2sene tecil yaptırır üstüne yüksek lisans yapmayıda düşünüyorum şimdi böyle iken cvye 1sene tecilli yazıyorum. Doğal olarak iş verenler daha baştan cvme bakmadan eliyor. Halbuki baksalar gayet istediğim pozisyona girebileceğimi düşünüyorum. Sizce böyle bir durumda cvme askerliği yaptığımı yazıp sonradan mülakatta durumu anlatsam sizce etik olur mu? (hoş insan kaynakları çok etik ya)
Sosyal ağlarda paylaş

Dikkat etmen gereken bir durum var, bazı insan kaynakları siteleri ve genellikle şirketler tarafından doldurtulan tüm iş başvuru formlarında "Verdiğim bilgilerin doğru olduğunu beyan ederim. Yazdığım bilgilerin yanlış olması durumunda işveren iş akdimi sonlandırma hakkını saklı tutar." tarzında bir ibare yer alır.

Eğer işveren senin tecilinin 1 sene olduğunu fark ederse, bu ibareye dayanarak iş akdini sonlandırabilir, senin de yapabileceğin hiçbirşey olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

direk askerliğini yap gel?

bende de bitirdi yazıyor ama bitiş tarihi ileri bir tarihde doğal olarak sorduklarında durumu anlatıyor(d)um

yapamıyorum abi almadı adamlar kilodan dolayı 1sene ertelediler böyle ortada kaldım sırf bu yüzden kurumsal firmalar işe almadı bende küçük ofislerde tecrübe amaçlı çalışmaya başladım.

Askerlik kısmını boş bırakmak iyi fikirmiş
Sosyal ağlarda paylaş

complicated diye isaretle askerlik durumunu. adasd

Benim tecilim okul yuzunden her sene bir sene ileri olarak sekilde ertelendi simdiye kadar ama ben hep son tarihi yazdim. Sorduklarinda da adam akilli anlattim, boyle boyle okul var, her sene otomatik yenileniyor. Son tarih su tarih cunku 29 bitiyor diye. Bende ise yaradi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok iyi derecede ingilizce isteyen stajyer ilanına başvurup staj yapan ama is ile are farkını bilmeyen adamlar gördüm. Ben sırf "olm benim ingilizcem çok iyi derece değil şimdi allah var" diye düşünmekten staj yapamadım ahaha, seneye mezun olucam staj yapmadım daha 1 gün.

Biraz yalan gerekiyor galiba bu işlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone var bir kere.

Bone said:

bu arada şunu söylemek istiyorum.
"iddia ediyorum" ki bu forumda "en iyi" ingilizce okuyabilen kişiyim (elbette ingiliz dilinde okuyanları veya tercümanları hariç tutuyoruz, onlar direk eğitimini alıyor ve işini yapıyor)
benim için ingilizce bir cümle okumakla türkçe bir cümle okumak arasında fark yok.
örneğin chrome gibi, opera gibi, firefox gibi türkçe desteği olan programları bazen ingilizce, bazen türkçe kullanıyorum, programın default ayarını değiştirmediğim zaman hangi dili kullanıyor olduğumu farketmeyebiliyorum, o denli ingilizceye alışık birisiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...