Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Evet başlık biraz düşük, şimdi olay Türkiye'nin her şehrinde faaliyet gösteren bir şirket düşünün. Sizi işe alırken A şehrinde ikamet ettiğinizi biliyor ve o şehre göre istihdam ediyor. Belli bir zaman geçtikten sonra farklı bir şehre atama yapma gibi bir hakka sahip mi? Çalışanın bu durumda sahip olduğu iş hukukunda belirtilen hakları var mıdır? (Kira yardımı vs. gibi) ve bu atamayı kabul etmeyip şirketten kıdem tazminatını alıp gitme şansı var mıdır? Zira böyle bir olay başıma gelebilir bu yakınlarda ve açıkçası şehir değiştirmek istemiyorum, özet ne yapabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 bu bankalarda çok yapılan bir olay. mesela istanbul'da bir şubede çalışıp yaşı gelmiş ama emekli olmamakta ısrar edenleri van'a tayin ediyorlar tabi adam gitmek istemediği için emekliliğini istiyor direkt. bu olaya bakarsak gayet mümkün. edit: atama konusunu dedim hakları bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 İşe girerken evraklarda belirtmesi gerekmiyor mu bu durumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 sözleşmeye bakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 abi özel sektör ve atama demişsin. direk banka deseydin :D atama olayları genelde çalışana sorulur, seni şuraya göndermek istiyoruz gidermisin diye. böyle bi zorlama yapacaklarını pek sanmıyorum. hangi banka o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 İş hukukunda düzenlenen bir durum, esaslı iş şartı değişikliği kapsamında değerlendirilecektir. Hükümlerini anlatmaya çok üşendim, ancak ezberden hatırladığım kadarıyla, sözleşmeyle değiştirilemeyecek nitelikte bir hüküm olduğundan, eğer iş doğası gereği lokasyon değiştirmeye dayalı değilse, sözleşmenin(eğer bu konuda işçi aleyhinde bir hüküm getiriyorsa) bu konuda bir hükme sahip olmaması gerekecek ve iş kanunu devreye girecektir. Sabah, daha kapsamlı bir cevap yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Normalde de farklı şehirlere gidip sunum yapıyorum ama bu ayın atıyorum toplamda 10 günü. Ondan sonrasında yine ikamet ettiğim şehirde yaşıyorum, bir tane yönetici ile kavga etmem sonucu adamların keyfiyetinden böyle bir olay başıma geliyor. Banka değil abi sigorta sektörü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Sözleşmeye bakar. Sözleşmende yazıyorsa ve sen de imzaladıysan evet yapabilir. Ancak bildiğim kadarıyla tazminat isteyip ayrılma hakkın var böyle bir durumda, emin olamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Doruk ve Rew doğru diyor iş sözleşmesinde "işçinin yetenekleri ve bla bla özellikleri dikkate alınarak yer, pozisyon değişikliği yapılır" veya benzeri bir madde varsa itiraz edemezsin. ha çok bariz durumlar olursa "mobbing" denilen tacize girer mahkemeye gidebilirsin mesela uzman unvanıyla çalışan birinin bir anda servis görevlisi olarak atanması gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 bu yüzden ne yapıyoruz çalışma arkadaşlarımızla ve insan kaynaklarıyla (personel idaresi) uyum içinde yaşıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 sözleşmede neyse o siz şükredin başka şehre fln gidiyorsunuz bizimkiler tıpış tıpış başka ülkere gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 bu bir anlamda istifanı ver demektir. Sonuna kadar tazminat alabilirsin tanıdıgım ar bu şekilde tazminat alan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Kabul et ama ekstra mayış iste, durum belirt =). Karşılıklı pazarlıktır özel sektör, onlarda daha güçlüdür gerçi ama olsun. Senden vazgeçilebilitene göer pazarlık edersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 senko said: sözleşmede neyse o siz şükredin başka şehre fln gidiyorsunuz bizimkiler tıpış tıpış başka ülkere gidiyor. expat olarak gidiyorsan çuvalla para veriyorlar ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 expat mexpat yarın nepale ordan sudana gitcen deseler tıpış tıpış gidecem bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 senko said: expat mexpat yarın nepale ordan sudana gitcen deseler tıpış tıpış gidecem bende. çok ezdiriyosun kendini,çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 eppek parası :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 senko said: expat mexpat yarın nepale ordan sudana gitcen deseler tıpış tıpış gidecem bende. nepal fena deil olm :), expat olmak güzeldir bu arada çok uzun olmamak kaydıyla ayrıca git zaten, orda xp rate in x3 falan. 1 sene kalıosn 3senelik xp alıosun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 mustang parası benceB)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 sözlesmede yazması gecerli oldugu anlamına gelmiyor iş mahkemesinde sen işe muhtac bir adamsın ve orda yazan seyleri işe ihtiyac duydugun için kabul etmiş olabilirsin tazminatını alabilmen lazım aha sözleşmede yazıyor o sebeple gitmek zorundasın yoksa hiç bişey vermeden kapının önune koydum diyemez gbime geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 diyor abicim adam sana sunuyor sözleşmeyi kablediyorsan imza at kabletmiyorsan imzalama diyor. hani bu dediğiniz çok ağır bir şart değil aslında, diğer dayatılan şartları göz önüne alınca. ama yapcak bişi yok işte özel sektör düzeni de böyle işliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Bana şu saçma geliyor, iş sözleşmesi yapılırken nerede oturduğum istenen evraklar arasında (ikametgah belgesi) tutup adamı yaşam alanı olarak farklı bir yerde istihdam etmeye kalksan zaten o adam o işi kabul etmez. Sözleşmeyi istedim dün insan kaynaklarından hala gelen giden bir şey yok beklemedeyim. Ha işi zora sürerlerse kıdem tazminatı ve dava boyunca geçen sürenin maaşını almanın peşine düşerim ayrı konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 senko said: expat mexpat yarın nepale ordan sudana gitcen deseler tıpış tıpış gidecem bende. Insaat sektorunde bolca yapilan bir olay senko nun bahsettigi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Valla benim sözleşmede de yazıyor "gerektiğinde şirket insiyatifiyle lokasyon ve pozisyon değiştirme şartı getirilebilir" falan gibi bişi. farklı şehirlere hatta ülkelere gitmem şirket itibariyle mümkün olsa da birisinin isteği dışında böyle kaydırılması görülmüş bir şey değil. öylesine duruyor, bi de şirket bina falan değiştirirse sorun çıkmasın herkesle baştan sözleşme yapmasın diye heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2012 Söz konusu iş hukuki ise sözleşmede yazanların etrafından her daim dönülebilir. Burada önemli olan şirketi,işçiyi, işi ve sektörü göz önüne alıp sözleşmenin öyle okunmasıdır. Sözleşme metni görülmeden kim ne derse yalan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar