Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özel Sektör/Atama


Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Evet başlık biraz düşük, şimdi olay Türkiye'nin her şehrinde faaliyet gösteren bir şirket düşünün. Sizi işe alırken A şehrinde ikamet ettiğinizi biliyor ve o şehre göre istihdam ediyor.

Belli bir zaman geçtikten sonra farklı bir şehre atama yapma gibi bir hakka sahip mi? Çalışanın bu durumda sahip olduğu iş hukukunda belirtilen hakları var mıdır? (Kira yardımı vs. gibi)
ve bu atamayı kabul etmeyip şirketten kıdem tazminatını alıp gitme şansı var mıdır?

Zira böyle bir olay başıma gelebilir bu yakınlarda ve açıkçası şehir değiştirmek istemiyorum,

özet ne yapabilirim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu bankalarda çok yapılan bir olay.

mesela istanbul'da bir şubede çalışıp yaşı gelmiş ama emekli olmamakta ısrar edenleri van'a tayin ediyorlar tabi adam gitmek istemediği için emekliliğini istiyor direkt.

bu olaya bakarsak gayet mümkün.

edit: atama konusunu dedim hakları bilemem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş hukukunda düzenlenen bir durum, esaslı iş şartı değişikliği kapsamında değerlendirilecektir. Hükümlerini anlatmaya çok üşendim, ancak ezberden hatırladığım kadarıyla, sözleşmeyle değiştirilemeyecek nitelikte bir hüküm olduğundan, eğer iş doğası gereği lokasyon değiştirmeye dayalı değilse, sözleşmenin(eğer bu konuda işçi aleyhinde bir hüküm getiriyorsa) bu konuda bir hükme sahip olmaması gerekecek ve iş kanunu devreye girecektir. Sabah, daha kapsamlı bir cevap yazarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doruk ve Rew doğru diyor

iş sözleşmesinde "işçinin yetenekleri ve bla bla özellikleri dikkate alınarak yer, pozisyon değişikliği yapılır" veya benzeri bir madde varsa itiraz edemezsin. ha çok bariz durumlar olursa "mobbing" denilen tacize girer mahkemeye gidebilirsin mesela uzman unvanıyla çalışan birinin bir anda servis görevlisi olarak atanması gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sözlesmede yazması gecerli oldugu anlamına gelmiyor iş mahkemesinde sen işe muhtac bir adamsın ve orda yazan seyleri işe ihtiyac duydugun için kabul etmiş olabilirsin tazminatını alabilmen lazım
aha sözleşmede yazıyor o sebeple gitmek zorundasın yoksa hiç bişey vermeden kapının önune koydum diyemez gbime geliyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana şu saçma geliyor, iş sözleşmesi yapılırken nerede oturduğum istenen evraklar arasında (ikametgah belgesi) tutup adamı yaşam alanı olarak farklı bir yerde istihdam etmeye kalksan zaten o adam o işi kabul etmez.

Sözleşmeyi istedim dün insan kaynaklarından hala gelen giden bir şey yok beklemedeyim.

Ha işi zora sürerlerse kıdem tazminatı ve dava boyunca geçen sürenin maaşını almanın peşine düşerim ayrı konu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim sözleşmede de yazıyor "gerektiğinde şirket insiyatifiyle lokasyon ve pozisyon değiştirme şartı getirilebilir" falan gibi bişi. farklı şehirlere hatta ülkelere gitmem şirket itibariyle mümkün olsa da birisinin isteği dışında böyle kaydırılması görülmüş bir şey değil. öylesine duruyor, bi de şirket bina falan değiştirirse sorun çıkmasın herkesle baştan sözleşme yapmasın diye heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...