Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PATCH 1.4.3 "TERRAN NERFZ" yine

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

bak işte burada ortak noktadayız Zerg Hive yapıp bütün binalarını diktikten sonra ordu eritip tech değiştirebiliyo
şimdi burda işler tersine dönüyor çok önemli bir konu ve ayrıntı var.
hani zerg oyun başı terranı overlord ile gezer ya hani ling falan yollar oyun başı kapısında bekler bi çakallık yapılmasın diye
işte burda terranda ordusunu kendi baseinde değil
zerge yakın yerlerde bekletmeli ki zergin ordusu tek bir top halinde olmasın diye biliyosunuz ki baseler bir birlerinden uzak yerdeler en azından 3. expten sonraları. zaten oyunun o aşamalarında anabasede first exp te ve 2nd expte mineral yok 3, 4 , ve 5. baseler çalışıyor. bu baselerde ana baseden çok uzakta oldukları için unitler baselerden parçalar halinde dökülecekler. zaten unit çıkış süreleride farklılık gösterdiği için terran için zor olmaz ordunuzu zerge yakın bölgelerde bulundurun ki toparlanamasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma daha alternatif bir sc2 oynanışı geliyor bu durumda, yani ordu demek illaki büyük bir grup çeşitli birimlerin bir araya toplanmış savaş gücü demek değildir dimi. Terran açısından aklıma şu fikir geliyor, (hani masterda belki adam savunur ama çok kişi savunamayacaktır savunsada yoracaktır onu.)

1 - Ben terran olsam açarım boş haritaları 4-5 medivec dolusu army shift kullanarak felam falam ---- eş zamanlı ----- 3 4 base'e birden drop etmenin pratiğini yaparım, kolay olmayacaktır. giden gemilerin görünmemesi ya da geç farkedilmesi, uygun yere indirmesi. inen birimlerin zarar verebilmesi. Ama inat ve sebat ile kendini bunda geliştiren terran faydasını görür bence. Ki terran kalan supply ile az buçuk kendini koruyabilecek bir ırk herhangi bir countera karşı. İnen birimlerinde kritik binaları patlatmaları akabinde yapılacak bir saldırıdan hemen sonra zergin remaxlayacağı ordu türünede siz karar vermiş oluyorsunuz.

Spawning pool ile roach warreni almayı başardınız hydralisk den sağ kaldı deli gibi hydra basacak yada aksi.

2 - Zerge karşı çarpışmadan önce overlord harass, çoğu zergin belli sayıda overlordu bir arada duruyor öldürülecek 5 overlord 40 supply block yapar mid game de ordu basıcana lavarlara overlord basmak zorunda kalması da cabası.
Sosyal ağlarda paylaş

yvz said:

az önce idraya karşı mech + raven giden bir terran izledim. ve şunu söylemek istiyorum, terranlar raven kullanmayı becerebilince ve bu olay yaygınlaşınca raven a da bir veya bir kaç nerf gelcek. o zamanda ağlıcak terranlar, demedi demeyin.

Aynı oyunu bende izledim,resmen perişan etti mass corruptor/broodlord ve infestoru 2 hsm 2 pdd ile :D

rakibi GosI[Terrran]dı.
Sosyal ağlarda paylaş

yvz said:

az önce idraya karşı mech + raven giden bir terran izledim. ve şunu söylemek istiyorum, terranlar raven kullanmayı becerebilince ve bu olay yaygınlaşınca raven a da bir veya bir kaç nerf gelcek. o zamanda ağlıcak terranlar, demedi demeyin.
Idra mekanikleri iyi ama karşıda alışılmadık bir şey görünce adapte olamayan biri olduğu için ona karşı yeni üniteler kullanarak çok kolay galibiyetler alınabilir. Bu, söz konusu yeni ünitelerin kullanışlı olduğu anlamına gelmez. Jinro, teamliquid'de neden Raven'ların işe yaramadığını iyi açıklamış:

said:
Problem with going ravens vs broodlords is
1) Outranged by fungal
2) You kill 6 broodlords, zerg sees you have 10 ravens, laughs and makes ultras and you die instantly
3) You kill 6 broodlords, zerg sees you have 5 ravens and they have no mana now, zerg laughs and makes 6 new broodlords.
Sosyal ağlarda paylaş

10 tane raven?

5 tane raveni vardı GosI[terran]ın.(arkadan gelende vardı 1-2 tane)

Arkadaki thor/tank ordusu hiç küçümsenicek gibi değil ve 10 ultranın alabileceği bir şeye benzemiyordu.

GosI[Terran]da benim sayfalardır yazdıgım thor/tank/viking/raven ordusu vardı.IdrA da senin yazdığın mass corruptor/bl/infestor vardı :)

Jinro'nun dedikleri bu unitin kullanışsız olduğu anlamına gelmez ve Jinronun dedikleri bir şey ifade etmiyor,yıllardır bir şey kazanamamış en az IdrA kadar whiner biri şuan.

You kill 6 broodlords, zerg sees you have 5 ravens and they have no mana now, zerg laughs and makes 6 new broodlords. - Burdada Jinronun vikinglerini olacağını düşünemeyerem zeka seviyesini anlamış olup niye yıllardır code B de süründüğünü öğrenmiş oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

hay anasını satıyım ya ne fungalmış her şeye kadir. adamın bir sürü vikingide var onlarada fungal dimi ? peki adamn tankları napcaz bizim infesleri avlıyor ? ayrıca o kadar pro olcaksın ki, arada 2 raven bile kacrımadan tüm hava army sine fungal atcaksın ve hiç seeker misille falan yemiceksin. pardon ama burda sanki zerg ün işi daha zor gibi. tamam drg nestea falan yapabilir bu üstte saydıklarımı adamların mikroları cok iyide, master oyuncuları ve daha da ilginci master altındaki oyuncular ne yapcak ? terranın yapcağı cok büyük bir mikro olayı yok, a click vikingler aradan ravenleri tutup seekerları salla bunu coğu terran oyuncusu yapabilir. neyse son olarak yine diyorum, raven a da nerf gelecek ,adım gibi eminim. siz kullanmamaya devam etseniz bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Menzili fungaldan düşük olan bir yeteneğin hele hele üst seviyelerde kullanışlı olacağını düşünüyorsanız tartışmak da anlamsızdır. Ravenları fungallayamayan ve bütün broodlordlarını öbek halinde tutarak HSM'i yiyecek kadar beceriksiz bir Zerg'ü zaten oyun o noktaya gelmeden yener üst seviye Terran'lar, merak etmeyin siz.
Sosyal ağlarda paylaş

_Spartacus_ said:

Menzili fungaldan düşük olan bir yeteneğin hele hele üst seviyelerde kullanışlı olacağını düşünüyorsanız tartışmak da anlamsızdır. Ravenları fungallayamayan ve bütün broodlordlarını öbek halinde tutarak HSM'i yiyecek kadar beceriksiz bir Zerg'ü zaten oyun o noktaya gelmeden yener üst seviye Terran'lar, merak etmeyin siz.

ben üst seviyelerdeki zergler fungallayabilir dedim zaten. ayrıca her raven a bir fungal atmak için infesleri yaklaştrdığımızda tankların hedefi olcağımızda tekrar söylemek istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

e peki ya açık bir halde yollarlarsa ravenlerı ? yani zergler nasl bl leri spread ediyorsa onlarda öyle yollarsa ravenları ?1 fungal yetmicektr + o sırada bu ravenları corrolar mı alcak ? peki bu corrolar ravenları alırken ( 1 kac tanede pdd oldugunu varsayarak) vikinglerde corrolara baya bir hasar vermeyecek mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında sorun 3 range 5 dmg falan değil.

Broodlord ve infestorun dizaynları.

Tanklar broodlinglere ateş etmek için splash ile birbirlerine o kadar çok hasar veriyorlar ki 30snye 1dk içinde ortada tank kalmıyor. Zergin infestorları da "Enee tank mank kalmamış diyip rahatlıkla ilerlemeye başlıyorlar." E zaten Infestor zergin her şeye counter unitesi olduğu için ciddi sıkıntı cıkıyor.

Ghost deme sakın. Infestorlar mubarek kafam kadar 1EMP ile 1infestor anca alınıyo. snipelamak şart. Tabii broodlinglerden yürümeyi başarabilirsek.

Ya açıkçası ben problemin dengesizlikten ziyade dizayn olduğunu düşünüyorum. T'nin late game'i aşırı güçlü ya da aşırı güçsüz değil. T late game'i anlamsız mantıksız zor. Bu da bizi all-ine zorluyo. (Aksi gibi T'nin allinleri o kadar güçlü ve çeşitli ki, toss ya da zerg olup scoutlamak ayrı dert, doğru scoutlasan dahi tutamamak ayrı dert.)

O diilde HotS'ta thorda gidiyo. Elimizde T3 ünite olarak Cattlebruiserlar kalcak. Zerge ve toss'a ciddi ciddi late'te etkili olacak üniteler geliyo. O zaman allin cümbüşünü görecez:D
Sosyal ağlarda paylaş

maliyet/efektiflik anlamında terranın müthiş bir drop silahı var, o noktalara ulaşıldığında oyunda rakibe sağlı sollu süper drop bindirebiliyor, ztn 2 drop luk marine ve medivacı o dropa gidenler mefta olurken hemen yerine koyabiliyor. Otomatikman rakipte orduyu sürekli bölmek ordan oraya apm harcamak zorunda kalıyor.Zergi bilemem tossa karşı baya iyi,

Bunu bu kadar ucuza ve etkili yapacak başka ırkmı var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...