NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Elimde ufak bir proje var marangoza şemaları verip istediği malzemeden yapabileceği birşey yaptırmak istiyorum. 30*20*20 kapaklı bir sandık yaptıram diyorum ne kadara patlar bana? Summon Seagle
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Ahaha geçen onun yarısı boyutlarında bişeyi Lancelion'a yaptık dükkanda sdfsdgfs Ama sandık dediğine göre daha afilli bişey lazım sana hmm. Bursa'da marangoz da yok ki bildiğim. Ara sokakta bi esnaf marangoz bulsan yapar yahu, illa spesifik bi yer aramaya gerek yok çok fazla detaylı bir iş değilse.
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Ha sen fiyat sormuşsun gerçi sdfgs 20 lirayı geçmez eğer bildiğimiz dikdörtgenler prizması şeklinde bi sandıksa, o boyutlar için. Ama eğer üst kapağı bombeli falan olacaksa eski zaman sandıkları gibi artar fiyat.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 yok be profil profil çakılacak tepesi oval menteşeli olacak en fazla ekstra küçük çıtalara makinası varsa desen cizilir onlarda üstüne yapıştırılır sonra ver boyayı verniği bitti malzeme işçilik dahil 20-30dan fazla verilmez bence.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 http://www.binkyswoodworking.com/PirateChest21.jpg böyle bişey işte janjansız daha küçüğü tabi
xaty Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bombeli nasıl yapıyorlar? ıslakken tek tarafını ateşte kurutup diğer tarafını soğuk bezle silerek mi?
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 O boyutlar için 20-30'u geçmez bence de.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bilmiyorum yapabilirse bombeli yapamazsa düzde olur
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 elit semtte oturuyoruz marangoz atölye falan yok ki burger king subway falan var nerden bulcam marangozu abaw...buttim arkasına mı gitsem
Masakari Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Lan orta okulda iş-teknik dersinde aynısının üstü düz kapaklısını yapmıştım hatta vernikte atmıştımda acayip kokmuştu.
Trans Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 xaty said: bombeli nasıl yapıyorlar? ıslakken tek tarafını ateşte kurutup diğer tarafını soğuk bezle silerek mi? bombe derken ?
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Trans said: xaty said: bombeli nasıl yapıyorlar? ıslakken tek tarafını ateşte kurutup diğer tarafını soğuk bezle silerek mi? bombe derken ? http://forum.paticik.com/thumbnails/3e5/f7c/f05/242/32b/d5d/cb1/202/609/0c4/d8_450xNULL.jpg
Trans Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 yok abi ben mi yanlış görüyorum yoksa o bombe dediğiniz kısımda 10 tane kadar ince kesim ahşabı bombe yapacak şekildemi dizmişler
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Ya doğru düzgün kesmek için dekupaj gerekiyor. Biz yaptık testere ile mesela, illa kaçıyor sonra birleştirirken boşluk kalıyor falan. Bide tahta işi daha soft iş, demir işi gibi diil ki fasdfa. Narin işe gelemiyorum ben mesela ahaha. Bide malzeme alman lazım. Sade malzeme alırsan kol gibi fiyat çekiyorlar. Malzeme + işçilik daha kârlı oluyor. Uğraşmaya değmez, zaten alet edevat yoktur ev ortamında. Bu arada nolax, uluyol'da ara sokaklarda bi esnaf marangozu bulursun bence. Boş gününde bi git oralara.
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Trans said: yok abi ben mi yanlış görüyorum yoksa o bombe dediğiniz kısımda 10 tane kadar ince kesim ahşabı bombe yapacak şekildemi dizmişler Evet, ağacı uygun değilse öyle yapıp traşlamışlardır sonra. Bunları için esnek ağaçlar var aslında, onlar kullanılıp yapılabilir gayet. Hatta çok yumuşak olmayan bi ağaç da olsa hafif ıslatıp döndürüp sabitleyebilirsin. Biz 40 cm yarıçap ile 15x10 mm çitayı 90 derece döndürüp profile sabitliyoruz mesela. Sandığın kapağı bizimkinin yanında çocuk oyuncağı sdfsfs. Ama ağaç denk gelecek tabi.
Trans Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bende onu diyorum,resimi koyup bükmekten suda bekletmekten falan bahsedince bi an gözlerden şüphe ettim :D
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 hacıt seagle sen yapmısın bombesiz kutu şeklinde bana yapabilir misin sandık haftasonuna kadar fiyat miyat anlaşırız ne dersin?
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 xaty said: bombeli nasıl yapıyorlar? ıslakken tek tarafını ateşte kurutup diğer tarafını soğuk bezle silerek mi? Bunun da cevabı ağaçta dediğim gibi. Esnek ağaç oldu mu o ıslatmadan ya da çok az ıslatarak yavaş yavaş döndürüp çivileyerek tek parçayı döndürebilirsin. Zor iş değil. Kalınlık zaten çok yok o parçada.
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 bombeyi yapmasi cok basit aslinda. ya kontraplak (yanlis yazdim buyuk ihtimalle) ya da duz citalari kapak kenarlarindan civilemek suretiyle bombe yaptirmak.
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 NolaxThensbane said: hacıt seagle sen yapmısın bombesiz kutu şeklinde bana yapabilir misin sandık haftasonuna kadar fiyat miyat anlaşırız ne dersin? Abi fiyat falan ayıp şeyler bunlar sfddsgs Ama dekupaj yok, yatay daire testere fln yok, o yüzden olmuyor pek. Bizim yaptığımız bunun yarısından da ufaktı göze batmıyordu da büyük işlerde çok çirkin oluyor, illa yatay bıçkıda kesilmesi lazım o parçaların. Zaten üstte dedim ya malzeme alınca malzemeye çok kâr koyuyorlar. Çünkü sana bütün plakadan kesiyor. Ama abi bana böyle bişey yap dersen eldeki kıyı köşe malzemeleri kendi değerlendirdiği için daha insaflı fiyat veriyorlar. Dediğim gibi estetik olmaz bide, ahşap pek ustalık alanım değil =/ Birleşim yerlerinde falan açıklık kalıyor çünkü gönyeli kesemediğimden.
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Keyfim olsaydı ben yapardım ama şuan canım istemeyor hiç.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 SeaGle said: NolaxThensbane said: hacıt seagle sen yapmısın bombesiz kutu şeklinde bana yapabilir misin sandık haftasonuna kadar fiyat miyat anlaşırız ne dersin? Abi fiyat falan ayıp şeyler bunlar sfddsgs Ama dekupaj yok, yatay daire testere fln yok, o yüzden olmuyor pek. Bizim yaptığımız bunun yarısından da ufaktı göze batmıyordu da büyük işlerde çok çirkin oluyor, illa yatay bıçkıda kesilmesi lazım o parçaların. Zaten üstte dedim ya malzeme alınca malzemeye çok kâr koyuyorlar. Çünkü sana bütün plakadan kesiyor. Ama abi bana böyle bişey yap dersen eldeki kıyı köşe malzemeleri kendi değerlendirdiği için daha insaflı fiyat veriyorlar. Dediğim gibi estetik olmaz bide, ahşap pek ustalık alanım değil =/ Birleşim yerlerinde falan açıklık kalıyor çünkü gönyeli kesemediğimden. Hacı ben sana çok çılgın projelerle gelecem metal işleme olarak sen hiç meraklanma :D
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Ahahaha elden geldikten sonra yaparız abi ayıp ediyon sgffdg
Öne çıkan mesajlar