Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kariyer Sorunları, Planlar Vs.

Theridone

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Biraz kafanızı şişiricem öncelikle onu belirteyim.

Şimdi kafamda bir kaç soru var, onları bir danışayım dedim buraya. Gerçek hayattan kime bahsetsem net cevap veremeyeceğini biliyorum. Burası da çok farklı tarzda insanların takıldığı bir yer olduğu için görüşleriniz benim için ufak da olsa bir ışık yakabilir zannımca.

Şimdi ben, AÖF'den Kamu Yönetimi okuyorum. 3. sınıftayım. Öyle askerden gaçhayım diye falan değil, gerçekten okuyorum. Kursa da gidiyorum hatta, takıntı olmadan geçebileyim diye.

Buradan mezun olup iş imkanlarını (Devlet ağırlıklı) kovalamak istiyorum.

Bir de bu haftasonundan itibaren İzmir Ticaret Odası'nın Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Eğitimi var. Çok seviyorum insanlara yardımcı olmayı, sosyal güvenlik de (tüketici hukukuyla birlikte) [bence] insanların en az bilgi sahibi oldukları, pek kimselerin kapısına gidemedikleri bir konu ülkede.

İnsanların aklına hemen muhasebeciler geliyor ama onlar da yeni yasalardan, mevzuatlardan vs. bihaber takılıyolar. %100 cevap verenini henüz göremedim maalesef. bu yüzden şu kursa başlamayı istedim zaten. Bir de avukata gitmekten çok çekiniyor insanımız nedense bu konularda. "Hiçbir hakkım yok ki işverene karşı" sanıyor.

Bunlara şahit olduğum için kendimi bu alana yöneltmek istiyorum. İşte o yüzden kafamda kocaman soru işaretleri belirtdi. Ne yapayım sizce?

Hukuk, sosyal güvenlik yani sözel konular çok sevdiğim şeyler. yapabileceğime inanıyorum. Bir de insanlara yardım etmenin hazzını çok seviyorum. Okuma yazma bilmeyen birine bi dilekçe yazdığımda, onun işe yaradığını gördüğümde bildiğin seviniyorum.

Kamu Yönetimi'ni Okurken iş bulma şansım var mıdır Sosyal Güvenlik Uzmanı belgemle?

Bir de 3. sınıfta okuyan birine şirketler iş verir mi?
Temel ingilizce, bilgisayar püsür bi ton şey biliyorum.

seminer-eğitim 6-7 tane de belgem var.

şansım nedir?

tl;dr'ciler için

3. Kamu Yönetimi okuyan, Sosyal Güvenlik Uzmanı belgesi alacak birinin iş bulma ihtimali nedir?

Cevaplarınız için şimdiden tişkürler.

ticaret yaptığımı bilenler için not: çok sıkıldım hacılar. bunaldım her şeyi kendim halletmekten. yoruldum. 23 yaşımda 35 hissediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

tl:dr

özetten anladığım şeye göre 23 yaşında sıkılcak kadar ticaret yapıp bir yandan hakkını vererek aöf okuyan bir genç

a) yaptığı işten çabuk sıkıldığından hayatında çok da bişi yapamaz (a.a: geçici bir bunalım döneminde de olabilir)
b) bu yaşta ticaretle bu denli uğraşıp okumayı da ihmal etmediğine göre başı yere eğilmez bu adamın

şeklinde 2 açılım oluştu kafamda.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi işin en güzelidir bu zamanda, hoş çekmeden anlayamıyacaksın muhtemelen :>
AÖF okuyup özel sektörde işe girme şansın olabilir ancak farklılaşman lazım, kendini bir alanda çok iyi yetiştirmen lazım.
En önemlisi, İngilizce biliyor ol. (Yazar burada şahsın yabancı dil seviyesini bilmemektedir).
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

abi yoruldum falan diyorsun da,

kendi işin gibisi yok sana söyleyim.

ya elbette oyle ama, her seyi, istisnasiz her seyi ince ince dusunup hesaplamam lazim. bi de lisans tamamlayip dukkanda durmak ne kadar mantikli bilmiyorum.

bosa akmasin o kadar egitim.

fede said:

benim kırtasiye dükkanım olsa bi daha okulun kapısının önünden bile geçmem.

benim degil ki is, babamin. o kurdu yani. benim basardigim bisey yok. sadece teknolojisini guncel tutup teknik islere bakiyorum.

onun ceyregi kadar basarili olamam mesela. 21 yasinda ev + araba kombosu cekmis adam.

bi de ingilizce soran arkadas, temel ingilizcem var. derdimi anlatacak kadar diyolar ya, iste o. bi hatunla laklak ederim. zaten ingilizcedeki temel derdimiz o sanirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar öss'ye girip hukuk kazanmaya çalış, bu işlerin yaşı yok. hakkını vererek okuduğuna eminim ama ne yazık ki aöf mezunlarının iş bulma şansları düşük gerek devlet gerek özel sektör olsun. hukuk okuduğun zaman da, ilgi duyduğun bir alana yoğunlaş (denizcilik, havacılık, ticaret vs.) bir de dil öğrenmeye çalış derim ben.

elbette kolay değil, ama böyle bir opsiyonunun da olduğunu unutma.
Sosyal ağlarda paylaş

3.sınıftayken üstelik aöf'ni sözde okumayıp kurslara giderken, tekrar össye hazırlanması, hukuk kazanması, kazansa da o kadar yıl okuması.. Evet tabi öyle bir opsiyonu var da, aquillanın dedigi gibi hukuk masteri daha yerinde olur gibi geldi.

İngilizceyi de ilerletmelere basla bir yandan da, kendini nerden geliştirsen kar.

Teyze gibi konustum yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

ayrica,

@jaffa sik diyosun da, disim zorlamaktan kirilacak artik, discim de antepe gitti, bi iyilik yaparsin artik

o sıkıntı değil eyvallah da temelin işine benzemiş senin ki . yüzmüşsün yüzmüşsün kuyruğuna gelmişsin. hayatını eğlenceli kılmak istiyorsan hobi falan edin bişeyler yap ama 1 yıl daha oku, bitir diplomanı al. haa sonra hukuk masterı mı istersin , ticaretle mi uğraşmak istersin ne istersen yaparsın zaten. hem 3 yılını hem de o yıllarda harcadığın parayı ziyan etme derim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sikkinlik var genel olarak o allahin emri de, benim anlatmak istedigim genel olarak 'ne yapabilirim' di. bunlardan en guzeli de aquila'nin yaktigi hukuk masteri isigi oldu mesela.

bolum bitecek yahu, yarida birakmam oyle. harcadigim para neyse de bi sekilde kazanilir edilir. olmadi yeni bi is koluna el atarim, hallederim ama, zamani telafi edemem. 1 sene sonra okulu bitirip master kovalamak iyi gorunuyo bence.

dediginde yerden goge kadar da haklisin zaten. bu saatten sonra birakmak vs. dusunecegim son sey.

benim merakim 'nereye yonlenmeliyim' sorusuydu.

fotograf atolyesine katildim belediyenin, guzel bi yere benziyo. cakma entelleri, teyzeleri cikarirsak geriye 3 kisi falan kaliyor ama guzel ya, hocayi falan sevdim.

hobi yonunden sikinti yok, zaten hobiye oyle ayiracak aman aman bi vaktim de yok.

dansa gidiyorum bide o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Babanı baz alarak "o 21 yaşında ev + araba almış, ben alamadım başarısızım" deme. Zaman bayağı farklı şu anda, piyasa daha doygun, bundan 20 yıl önce parayı koyacak çuval bulamayan doğubank esnafı meteliğe kurşun atıyor mesela şu anda, paçayı kurtaran kurtardı farklı şekillerde ama yani...

Eğer işleyen bir ticarethaneniz varsa, babanla çalışmak zor olmuyorsa (ben çalışmam mesela babamla sdf) ve dükkanın karını arttırıyorsan sık dişini çalış işte.

Piyasa da kafa yoruyor tamam da öteki türlü de ya başkasının çalışanı olacaksın (eğer şanslıysan kurumsal bir yapıda) ya da yine iş kovalayacaksın.

Benim sana tavsiyem işinde kal, tezsiz işletme-pazarlama masterı vs. yap iş yerindeki yerine göre. Alaylı olmak çok büyük avantaj olur senin için, çok daha farklı boyutlarda olur katkıları.
Sosyal ağlarda paylaş

bana öm atmışsın ama cevap veremedim zaman ayıramadığımdan ötürü
yani düzgün bir cevap vermek için zaman ayırmak gerektiğinden ötürü o da aslında
yani neyse

babam 21 yaşında blabla diye düşünme çok farklı zamanlardayız bu bir
ikincisi onlarca yüzlerce kurum var babadan oğula çağlarca temiz ve iyi bir şekilde çalıştıklarından ötürü kıvanç duyan ve bunu bir pazarlama reklam öğesi olarak da gösteren. Yani aslında sayılmayan bir şey değil toplumumuzda babanın işini aynı iyiliğiyle devam ettirmek.

çok sıkıntı çekiyosan bu işi nası geliştireceğine bakacaksın
kırtasiye işini ben bilmem şimdi ama işte bilmiyorum bir şekilde o işi kurumsallaştırabilirsin çeşitli ürünlerin dağıtımını alabilirsin yurtdışında araştırma yapıp ilginç bulduğun bir şeyleri burda satmayı düşünüp distribütörlük peşinde koşturabilirsin veya ne bileyim yıllarca kırtasiye havası solurken aklına böyle bişeyler olsa ne güzel olurdu diyebilceğin ürünlerin üretilmesini sağlamak için bir türlü işlere girişebilirsin. Devir inovasyon devri yani düşün işte bişeyler sen daha iyi bilirsin D:

belki bir kırtasiye franchising'i oluşturmayla ilgili bir şeyler düşünürsün

kırtasiye deyip geçmemek lazım
ticaret dediğin çok çeşitli açılımlara gebe ve hatta gebe olmak zorunda olan bir şey gibi gözüküyor
hele artık 2000'lerdeyiz
karşına market gibi açılır bir tane başka kırtasiye
daha ucuza daha çok satar
batar gidersin

her şey olur
olmaması için de her türlü şeyi yapabilirsin ama

aslında ben hiç bilmem ticaret işini yani o kadar akılveriyomuş gibi saçmaladım ama ailemde ticaretle uğraşan kimse yok ben de sanmıyorum pazarlama veya türevi bir pozisyonda çalışacağımı ileride sdfd

gene de şöyle bir fikir yürütünce bunlar çıktı benden ki senin de paticik'te konu açmandan ötürü böyle beyin fırtınalarını dinlemeyi talep ettiğin sonucunu çıkarırsak, sorun yok.

:D
Sosyal ağlarda paylaş

@deadwoll,

sagolasin haci, dediklerini kenara not ettim. dediginde haklisin aslinda. artik piyasa daha keskin. bilmeyen adamlari silip atiyor. o yuzden biraz daha bilgili, isine hakim bi adam olmak sart.

ben de mesleki bilgimi surekli guncel tutmaya calisiyorum. yeni teknololojileri, trendleri hep takip ediyorum/etmeye calisiyorum. oyle emanetci gibi bi durumum yok sukur :)

dedigin gibi tezsiz bir yuksek lisans dusunulebilir. alayli olmanin daa yararini cok goruyorum. mesela bi egitime gittigimde insanlarla iletisimim,
rahatligim, guvenim tam oluyo. mezun/okuyan arkadaslar daha urkek hep nedense. buyuk bi sirkete is baglamaya gittigimde mideme kramplar da girmiyo.

o yuzden alayli olmak guzel sdf

@yav, sagolasin hocam yazdiklarin icin. usenmemissin o kadar anlatmissin guzel guzel. Dedigin gibi buyumek sart eger is yapiyorsan. ben de bi suru proje gelistiriyorum kendimce.

su kisiye ozel seyler olsun, gerek canvas isi olsun tamamen benim fikrimdi, tutacagini dusundum ve tuttu iyi ki.

parasal anlamda tatmin etmesini bi kenara birak, insani bir seyler basarmak inanilmaz tatmin ediyo.

Senin de soylediklerin aklimda ama egitimimi on planda tutarak devam etmek istiyorum her ne yapacaksam.

@Ren,

evet ben o canvas yapan elemanim burdaki :) tesekkur ederim ya, samimi olmak onemli benim icin. ticaret vs. bugun var yarin yok ama insanlarin aklinda iyi bi izlenim birakmak daha iyi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...