Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika, tarihte önemli bir yere sahip mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
lol be kardeşim, 1600 sene önce yaşasak o zaman da "romalılar mı? fasulye onlar ya, emperyalist fasulyeler" denecekmiş demek..

son yüzyılın en önemli devleti, bu önem sırasında ne zaman ikinci sıraya düşeceği de belirsiz. zira abd'nin tarihte diğer hiçbir ülkede görülmemiş bir avantajı var: nitelikli insan göçü. bu durum devam ettiği sürece amerika'nın tarihteki önemi kolay kolay azalmayacaktır. tarih demek savaş cenk tarihinden ibaret de değildir, bilim ve kültür tarihi açısından da amerika reddedilemez bir yer edinmiştir kendine öyle ya da böyle..

amerika'yı bu insan göçü kurmuştur, yükseltmiştir ve bu nedenle amerika (ya da birleşik devletler, nasıl derseniz) istanbul gibi bir yerdir, bütün türkiye'den birer parça olduğu gibi amerika da bütün dünyadan birer parçadır. fasulye deyip geçerek ancak kendi egomuzu tatmin ederiz..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth
*Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3*
*Deekin plays Kalashnikof*
*Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead*
*The party gains experience: IDKFA XP*
*Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer*
Mesaj tarihi:
tarihimiz zaten mille egitim bakanligina sorarsak 1938 de bitiyo, 1942 den sonra da dunya tarihi bitiyo okularimizda

eger en iyi egitim alanlar bile ogrenemiyolarsa bunlari okullarda ancak hobi olarak tarihi seven insanlar ogrenebiliyor, bu yeteli bisi egitimsiz sayilmamiza

gecmisi unutmamalisiniz diye aptal aptal konusur tarih hocalari, biz gecmisimizi ogrenemdik ki unutalim :)[signature][hline]...valla!
Mesaj tarihi:
hakkaten
ülkemizin son 40 yılının tarihini göstermiyorlar doğru düzgün
anca islamiyet öncesi ve sonrası olmak üzere türk devletleri.nedense türklerin de islamiyete girmesi çok önemli bir durum gibi anlatılıyor.halbuki kot korkusuna girdik.
atatürkün ölümüyle de bitiyor gibi tarih dersleri.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
meuhuhaeuheahuea sandalyeden dusecektim gulmekten :-p

amerikaya suxxxxxxxxors diyenler. su anda kullandiginiz internet bile amerikan mali. kullandiginiz bilgisayarlar. hoparlorler. benim su anda ekrani gozlerimi yok etmeden gormemi saglayan lamba :)

hepsi.

amerika suxxors sa, onlarin %1 i kadar modern medeniyete katkisi olmamis bir irk ne oluyor?[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Mesaj tarihi:
doğru darbeler war..sağ-sol var..kommünizm war...(türkiyede)....sen bunları o sawaşlarla aynı kefeye koyuyosan dicek hiiiiçççç bi lafım yok!!!![signature][hline]Yalnız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Mesaj tarihi:
O saydıklarının çoğu, savaştan farksızdı zaten
27 Mayıs, 12 Mart, 22 Şubat, 12 Eylül...

Annenin babanın, dedenin yaşadığı şeyler hakkında ne kadar bilgin var?
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 27 Eylül 2004 14:00 tarihinde demiş ki:
hakkaten
ülkemizin son 40 yılının tarihini göstermiyorlar doğru düzgün

yanlız arkadaşlar tarihcilere göre olaylar üzerinden 70(ki bundan tam emin değilim daha fazlada olabilir) yıl geçtikten sonra tarih sayfalarına yazılır.bu süreden önce objektif bakış açılarına sahip olunamıyacağı söylenir.

gerçi osmanlı tarihinin üzerinden 700 sene geçti hala objektif bakamıyoruz.[signature][hline]bence kimse yanlız olmamalı
Mesaj tarihi:
said:
Ra_d, 29 Eylül 2004 00:10 tarihinde demiş ki:
said:

gerçi osmanlı tarihinin üzerinden 700 sene geçti hala objektif bakamıyoruz.

elimizde dogru bi kaynakmı war ki?...hepsi yakıldı kaçırıldı...paşam saolsun[signature][hline]Yalnız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
Kane13, 07 Ekim 2004 21:49 tarihinde demiş ki:
SEN OSMANLIYI NE BATIRDI SANIYOSUN.ayrıca amerika son 100 yıl içinde en çok savaş yapmış ülkedir. tarihte çok önemli bir yere sahip.

Sen şuna yahudiler desene...Amerikanın tarihine baktıgında savaş çıkarmayan başkan yok...senin savaş dediğin ırağı almaksa türkiyede girsin iranı alsın...çokmu zor??[signature][hline]Entelde Para Olmaz Para Olsa EnteL oLmaZ
Mesaj tarihi:
Tamam canım al bakiyim eline g3'ü aha burada da 3 günlük kumanya,yallah İran'a!Temizle bi gel şöyle modernist-şeriat rejimini...Annenle kardeşlerine biz bakarız sana bişey olursa....
Saçmalamayalım arkadaşlar....[signature][hline]Porsche Cayenne S-Minstrel-11L-ML10
Audi A6-Paladin-7L-ML8
VW Polo-Buffbot-2L-ML6
Mesaj tarihi:
said:
Ramocan, 08 Ekim 2004 12:15 tarihinde demiş ki:
Tamam canım al bakiyim eline g3'ü aha burada da 3 günlük kumanya,yallah İran'a!Temizle bi gel şöyle modernist-şeriat rejimini...Annenle kardeşlerine biz bakarız sana bişey olursa....
Saçmalamayalım arkadaşlar....

Sadece örnek verdim iran konusunda...Çok anlayışlısın anlayışın için tşk...annem kardeşlerimede bakan bulunur elbet...

Haaa eğer irana gitmem gerekirse alırım g3 gözümüde kırpmam...Sende tvde yaptıklarımı izler paticiğe yorum yazarsın.....[signature][hline]Entelde Para Olmaz Para Olsa EnteL oLmaZ
Mesaj tarihi:
Yawrum içindeki vahşet ve savaş dürtüsüne anlam verebiliyorum ama amaç "Yurtta sulh,cihanda sulh" olmalı...Ha İran'dan KESİN bir NBC saldırısı gündeme gelirse ben de senin yanında gelirim ona göre...[signature][hline]Porsche Cayenne S-Minstrel-11L-ML10
Audi A6-Paladin-7L-ML8
VW Polo-Buffbot-2L-ML6
Mesaj tarihi:
Ben senle yanyana gitmem bu 1...

İçimdeki sawaş aşkı tabiki bambaşka...wahşette bambaşka...Pisikopatım ben...Sen dışardan Türkiyeye nasıl bakıyolar biliyomusun?...

Bana kalsa Şimdi kuşanır Irağa girer Tır şöförlerini rehin alan ipnelerin bağırsaklarını sökerim...

Kimse 1 Türkün kılına dokunamaz....Gururuyla oynayamaz...Canını yakamaz.... Yakarsa annesinden karısından kız kardeşinden watanından milletinden...aklına ne geliyosa kısaca herşeyinden VAZGEÇSİN....

*!arkasını döner ve gider...*[signature][hline]Entelde Para Olmaz Para Olsa EnteL oLmaZ
Mesaj tarihi:
Zaten dokunmak güç ve donanma yanında başka +'lar da ister...Elini veren kolunuda kaptırır...

Bunun farkında olan A.B war..Onların amacıda belli Biz gururumuzla girmek istiyoruz onlarda akılları sıra bizi süründürerek bi gün girersek sözümüzün geçmemesini sağlıcaklar...

Bundan sonra yapılması gereken Politikayı Tayyip yapacak...

konumuza gelince daha öncede sölemiştim Yahudi köpeği amerikanın başına gelen her başkan bi sawaş çıkarmışş...Bu da onların nasıl bi köpeklik yaptığının göstergesidir..[signature][hline]Entelde Para Olmaz Para Olsa EnteL oLmaZ
Mesaj tarihi:
said:
insight_13, 09 Ekim 2004 16:47 tarihinde demiş ki:
Zaten dokunmak güç ve donanma yanında başka +'lar da ister...Elini veren kolunuda kaptırır...

Bunun farkında olan A.B war..Onların amacıda belli Biz gururumuzla girmek istiyoruz onlarda akılları sıra bizi süründürerek bi gün girersek sözümüzün geçmemesini sağlıcaklar...

Bundan sonra yapılması gereken Politikayı Tayyip yapacak...

konumuza gelince daha öncede sölemiştim Yahudi köpeği amerikanın başına gelen her başkan bi sawaş çıkarmışş...Bu da onların nasıl bi köpeklik yaptığının göstergesidir..

Avrupa birliği bizi istiyor ama Tayyip hükümetini değil,
ismesmezmi ki jeopolitik konumu iyi, ekonomik durumu çok kötü olmasın

zaten ekonomiyi A.B. için çok sorun değil ama bana kalırsa Tayyip hükümeti yerine daha laik bir hükümet gelirse kesin alınırız

Köpeklik konusuna gelince nüfüsumuz çok yüksek, askerii gücümüz çok yüksek, onlarda bu durmun farkında ve bize hiçbir halt yapamaz

şuan A.B. ye girmek zorunlu hale geldi çünkü ekonomik açıdan 2.sınıf ülke ekonomisi var, 2.sınıf ülkelerde bile vize kullanmayan ülkeler var ama biz kullanıyoruz A.B. ye girince o da kalkacak

ahh amerika topiğine A.B. yi kattım konular iyice değişiyor artık konuyu değiştirmeyelim[signature][hline]-Teker teker gelin
-Yok ya biz o kadar enayimiyiz
Mesaj tarihi:
said:
insight_13, 29 Eylül 2004 00:13 tarihinde demiş ki:
said:
Ra_d, 29 Eylül 2004 00:10 tarihinde demiş ki:
said:

gerçi osmanlı tarihinin üzerinden 700 sene geçti hala objektif bakamıyoruz.

elimizde dogru bi kaynakmı war ki?...hepsi yakıldı kaçırıldı...paşam saolsun

ama elimizde bursanın işgalinin
istanbulun fethinin
etraftaki beyliklerin kanıtları var
ayrıcana padişahların doğum - ölüm tarihi kanıt olarak olduğuna göre
orhan beyin altın parayı çıkarmasına göre

yaklaşık olarak 1250 - 1350 yılları arasına denk geliyor
ayrıcana selçukluyuda katarsak

geçmiş olsun[signature][hline]-Teker teker gelin
-Yok ya biz o kadar enayimiyiz
Mesaj tarihi:
benim bilmediğim daha fazla kaynak vardır herhalde zaten deminki saydıklarım bile yaklaşık zamanı belirliyor ama büyük ihtimalle tam zamanı belirlemek için kanıtlar var[signature][hline]Mantıklı bir soru:
-Salatalık mı daha ağırdır hıyar mı
Mesaj tarihi:
onlardanda emin diilim...çoğusu yanlış aktarılmış die düşünüyorum...

geçenlerde ist.fethi tartıştık..bi tanesi kalktı dedi istanbul 2 nöbetçinin uyuması sonucu alınmıştır...[signature][hline]Entelde Para Olmaz Para Olsa EnteL oLmaZ
  • Yeni Oluştur...