Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 hemen hemen hiç anlamadığım basic kullanarak excel'de bişeyler yapmaya çalışıyoruz da burası da takıldıkça sorma kısmım olsun. bir hücrede varolan bir değeri farklı bir sayfada herhangi bir satırın belli bir sütununda aratmak istiyorum. hatta aratmak değil eğer eşit bulursa burada işlem yapmak istiyorum. yani !anasayfa'da 13,1 hücresi KABİN ise !stok'taki herhangi bir satırın 1. sütunundaki değer de KABİN mi diye arayacak. eğer kabin ise bu satırın sonundaki sayısal değer ile !anasayfa'daki sayısal değer arasında çıkartma işlemi yapacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 VB bilmiyorum ama anladığım kadarıyla söyledigin exceldeki vlookup ile yapılıyor. vb kodları alakalı sayfalarda çıkar herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 DÜŞEYARA yani VLOOKUP ile yapılmıyor sanırım tam olarak istediğim ya da biz kuramadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 abi yazdıgını okudum okudum, başım kalabalık biraz ve bişi anlamadım ya hof :( napmak istiosun tam olarak !? işaretsiz felan anlatabilir misin =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 hmm vlookup o ya vlookup(aratmak istediğin hücre ( aka kabin ), aramaya başladığın sütün ordan tutup getirmek istediğin değere kadar sürükle,aradaki mesafe,0 ) A B C D Kabin boş cell boş cell 3 aramaya başladıgın sutunu secerken "A" dan "D" ye kadar surukleyıp 4 diceksin. Kabinin varsa 3 ü getirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 abi şimdi şöyle bişey var sslerle anlatayım http://img.photobucket.com/albums/v433/ferit/anasayfa.jpg bu resimde gözüken değerleri http://img.photobucket.com/albums/v433/ferit/stok.jpg bu resimdeki sayfada arayacak. daha sonra tamamen aynı olanlarda 2.resimin adedi-1.resimdekinin adedi şeklinde 2.resmin adet kısmına yazacak. bu işi de tuşa bağlamam lazım çünkü bir kez çıkartıp daha sonra sileceğim o verileri ilk resimdeki sayfadan. ayrıca kabin-mekanik-700-merkezi yok mesela benim stok sayfamda. onu boş geçecek ve alt satıra atlayacak. zaten vb'de kodlayamadığım kısım bu. kod Private Sub CommandButton5_Click() 'STOKTAN DÜŞ' 'kasalar için' sat = 13 sut = 1 If Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut).Value = "" Then 'sıfırdan farklı bir şey çıkmamışsa sonlandıracak' GoTo son End If For i = 2 To 10000 'sıfırdan farklılara bastıktan sonra çıkan listedekiler stok kısmında aynen mevcutsa bu ikisinin farkı stok sayfasına işlenecek' ' bu nedenle stoktan düş kısmına bastıktan sonra 2 kez silmesin diye o satır temizlenecek.' If Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 1).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 1).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 2).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 2).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 3).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 3).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 4).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 4).Value Then Worksheets("stok").Cells(i, sut + 8).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 8).Value - Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 6).Value Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 1).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 2).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 3).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 4).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 5).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 6).Value = "" sat = sat + 1 Else sat = sat + 1 End If Next i son: End Sub yazdığım kod yukarda. kodun hatasını söyliyim, eğer anasyafada çıkan değerlerin satır olarak sırasıyla stok kaydının sırası farklıysa (yani kabin-mekanik-700-sağ ana sayfada 3. sırada gözükürken stokta 1. sırada gözükürse) bulmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Suark said: hmm vlookup o ya vlookup(aratmak istediğin hücre ( aka kabin ), aramaya başladığın sütün ordan tutup getirmek istediğin değere kadar sürükle,aradaki mesafe,0 ) A B C D Kabin boş cell boş cell 3 aramaya başladıgın sutunu secerken "A" dan "D" ye kadar surukleyıp 4 diceksin. Kabinin varsa 3 ü getirir bu yaramıyor bana ya da hala yapamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 vlookup kullanacaksın ama sende her hücrede kabin yazıyor, değişen kısım mesela en sondaki sağ sol falan. sen önce kendin bi kod oluşturacaksın, bunun için =birleştir formülünü kullan (concaterete mi neydi unuttum ingilizcesini) kabin-mekanik-700-sol kabin-mekanik-400-merkezi gibi bi kod oluştur, aynısını öbür sheete de yap, ondan sonra vlookup kullan. şu an sadece kabin'i vlookup yaparsan bütün hepsinde kabin yazdığı için sonuç alamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 benden de böyle bişiler istediler baktım baktım dedim ben java'da yazarım excel'e yapıştırırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 ginaly said: vlookup kullanacaksın ama sende her hücrede kabin yazıyor, değişen kısım mesela en sondaki sağ sol falan. sen önce kendin bi kod oluşturacaksın, bunun için =birleştir formülünü kullan (concaterete mi neydi unuttum ingilizcesini) kabin-mekanik-700-sol kabin-mekanik-400-merkezi gibi bi kod oluştur, aynısını öbür sheete de yap, ondan sonra vlookup kullan. şu an sadece kabin'i vlookup yaparsan bütün hepsinde kabin yazdığı için sonuç alamazsın. tamam da ben sadece kabinlileri örnek olarak attım değişiyor hepsi. vb ile yaptı arkadaş oldu çift for'la. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 java'da yazarım dedim de dediğimle kaldım şu an bi factory pattern yapacam sabahtan beri pöfffffffffffff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 excel bambaska bi dunya ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 olan hali Private Sub CommandButton5_Click() 'STOKTAN DÜŞ' 'kasalar için' sat = 13 sut = 1 If Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut).Value = "" Then 'sıfırdan farklı bir şey çıkmamışsa sonlandıracak' GoTo son End If For j = 0 To 10000 sat = 13 + j sut = 1 For i = 2 To 10000 'sıfırdan farklılara bastıktan sonra çıkan listedekiler stok kısmında aynen mevcutsa bu ikisinin farkı stok sayfasına işlenecek' ' bu nedenle stoktan düş kısmına bastıktan sonra 2 kez silmesin diye o satır temizlenecek.' If Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut).Value = "" Then Exit For End If If Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 1).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 1).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 2).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 2).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 3).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 3).Value And Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 4).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 4).Value Then Worksheets("stok").Cells(i, sut + 8).Value = Worksheets("stok").Cells(i, sut + 8).Value - Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 6).Value Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 1).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 2).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 3).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 4).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 5).Value = "" Worksheets("anasayfa").Cells(sat, sut + 6).Value = "" End If Next i Next j son: End Sub Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 çok fazla göz kırpan smiley var çalışmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2012 code tagında smiley çalışıyorsa ayıp benim değil nedankonun hatta ve hatta elden geçirmeyen yeto müm'ün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 şimdi şöyle bir iseğim var. elimde 40934,03 gibi bir sayım var. ben bu ssayının sadece ,den sonrasını bir if konrolüne bağlayacağım. basic'le ya da excell kodlarıyla nasıl yaparım bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Şimdi vba dan gitsek, dediğin daha rahat yapılabilir.Sayıyı bi değişkene atarız, sonra manipule eder yenisini koyarız ama zahmetli olcak o excelden de yapabiliriz, yanında ki sütunu boşalt, sonra text-to-columns tan virgül için ayır onlar ayrılacak, ve sonra if le takıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Heh oldu SAPgol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Yukarda Data diye bi sekme var orda, Text to colums diye bi tuş var. İşte texti sütunlara bölmeye yarıyor, istediğin gibi kural veriyorsun sonra bölüyor onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Yalnız bu benim işime yaramiyormus şöyle ki ben o sayıyı bi formülle hesapliyorum bu metni sütunlara dönüştürme formülü alıyor direk.. ayrıca her hesap sonrası elle sütunlara dönüştür dersem bitmez bu :) bana otomatik olarak bisey lazım.. gün yazıp tarihi parantez içine alıyoruz misal o tarz ondalik yazıp paranteze alsam tam olacak da :) neyse bu olmadı bi de vbden aklına geleni yaz istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 onun içinde copy yapıp yan sütuna paste specialdan values u seçersen değerleri kopyalar, ondan sonra onunla işlem yapabilirsin :) , ayracı ondalık ayracı mı, yani 1234,25 25 lik kısım 0,25 dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Biraz sıkışığım vakit açısından IF li kısmını son kısma ekleyiver, ' lar commentler said: Sub sdad() Dim anasayı, rounded, kalan As Double Workbooks("workbookununadı").Worksheets("worksheetininadı").Activate For i = 1 To 9999999 ' kaç cell olduğu kesin belli değilse, to daki kısmı max değer yapıver anasayı = ActiveSheet.Range("a" & i).Value ' ilk hücre yaptım alınacak datayı. "a" kısmını değiştirerek istediğin harfi verebilirsin burdan If anasayı = "" Then ' boş cell e geldiğinde işlem yapmicak artık Exit For End If rounded = Application.WorksheetFunction.RoundDown(anasayı, 0) ' aldığımız sayıyı aşağı yuvarlıyoruz, böylece integer kısmı kalıo sadece ' sonra aldığımızı anasayıdan çıkarında ondalık kısmı kalıcak kalan = anasayı - rounded ' artık kalanla işlem yapabilirsin buraya if li işlemini koy artık ne istiosan Next End Sub Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Heh tam istediğim bu rounddown olayı.. eline saglik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2012 Şimdi bi soru daha.. çubuk grafikle gannt şeması çıkarttım. Grafikteki dikey klavuz çizgiler ( yani yatay eksendeki değerleri gösteren çizgiler ) kafasına göre,işime yaramayan yerlerdeler. Kılavuz çizgileri bicimlendir diyorum sadece rengini falan değiştiriyor.. ben bunları istediğim yerden nasıl geçireceğim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar