Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 yaşında yurtdışı mantıklı mı

EmenikeNiangSow

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar
ben geçen yaz mezun olmustum iibf iktisattan şu an özel sektörde çalışıyorum ancak kafamda hep yurtdışına gidip mba ya da finans üzerine master yapmak istiyorum.

birincisi 27 yaş bu yaş için geç mi?
ikincisi dandik bir iibf fakültesinden 2,35 ile mezun birisiyim. beni kabul etmeme gibi durum olur mu? ingilizce sorunum yok yurtdışında okumuştum ilkokulu toefl falan alırım yüksek ama mezuniyet ortalamam ve okulum kötü.
üçüncüsü amerika mı ingiltere mi? bu iş için 50-60 bin lira ayırabilirim hangisi daha mantıklı sizce? amerikada finans üzerine master okulları kaç para? ya da abd pahalı ise canada olabilir mi?

biraz fikiri ihtiyacım var kısaca abd canada ingiltere ve finans ya business adminstration yaş 27 bütçem 50-60 bin arası siz ne yapardınız?
Sosyal ağlarda paylaş

EmenikeNiangSow said:

birincisi 27 yaş bu yaş için geç mi?

27 yaş 2 senelik master için geç diyorsun? ben sana 30 küsür yaşındayken yapmayı planladıklarımı anlatsam üzerime toprak atarsın. :D
EmenikeNiangSow said:

ikincisi dandik bir iibf fakültesinden 2,35 ile mezun birisiyim. beni kabul etmeme gibi durum olur mu? ingilizce sorunum yok yurtdışında okumuştum ilkokulu toefl falan alırım yüksek ama mezuniyet ortalamam ve okulum kötü.

ortalaman biraz düşük keşke 3.00 falan olsaydı en az. gpa başvurunun sadece bir parçası ama belki diğer şeyler bakımından (toefl, gmat, iş deneyimi, referanslar, research, ECs vs..) parlak biriysen ortalamayı sorun etmeyebilirler.

belki önce master yapmayı planladığın ülkede ortalamanı yükseltmek için bir kaç ders alırsın sonra mastera başvurabilirsin? ya da 3-5 safety school yazıp şansını denersin. masterdan programından ne beklediğine bağlı tabi.
EmenikeNiangSow said:

üçüncüsü amerika mı ingiltere mi? bu iş için 50-60 bin lira ayırabilirim hangisi daha mantıklı sizce? amerikada finans üzerine master okulları kaç para? ya da abd pahalı ise canada olabilir mi?

biraz fikiri ihtiyacım var kısaca abd canada ingiltere ve finans ya business adminstration yaş 27 bütçem 50-60 bin arası siz ne yapardınız?

bunlardan emin değilim hiç mba yapma gibi bir hevesim olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikayı bilmiorum da

ingilterede 2.35 ortalama ile, ortalama unilere girersin gayet iş deneyiminde var tabi ki çok ii unilere kabul etmezler de, yine de decent unilere girebilirsin

1 sene oluyor genelde uniler , o seviyedeki unilerin fiyatları ortalama 10-12K pound oluyor. yaşam için de hadi 8K pound desen 9-10 ay için, edio sana 50K TL.
Sosyal ağlarda paylaş

30 yaşından önce abd'de mba yapanlarla dalga geçiyorlarmış fdsgdgsf. bu arada cover letter'ı iyi yaz, ortalamanın neden düşük olduğundan da bahset ama bunu bir excuse olarak kullanma sakın. gmat'i de 770+ falan getir, iş deneyimi ile beraber bir şans olur belki. en azından ben böyle yapmayı planlıyorum, olursa olur olmazsa olmaz ama. gidersem de 100-150k lık okullara (1-2 ivy league, birkaç tane target) ile lbs, insead/esade falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...