Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika, Orta sınıf ve Çin Üçlüsü

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

throine said:

Ardeth said:

paparnoz said:

benim yakından bildiğim bir adam ki California Üniversitesinde prof geliyor Türkiye'ye arkeolojik kazı yapacağım bahanesi ile (ki yapıyor) tüm bölgenin haritasını çıkartıyor,detaylı bir şekilde,üstüne Irak'a geçip orada da aynı metodolojiyi uyguluyor,bizimkiler sonra olaya uyanıyorlar ve Türkiye'ye giriş yasağı koyuyorlar.

Bütün bunları sen biliyorsan demek ki o kadar da iyi çalışmıyormuş CIA

mantık yok ki? yıl kaç abi 1910 mu? uydular, remote sensing ne güne duruyor. lol

Bunları benim bilmemle alakası yok ki,kara liste'ye girdiği için biliyorum mit'te amcaoğlu yok yani,kgb ajanlarının ortaya çıkması kgb'yi kötü bir istihbarat teşkilatı yapmıyor mesela.
He adam görevi yerine getiremeden yakalanırsa,beceremezse eline yüzüne bulaştırırsa işte o zaman komedi bir durum ortaya çıkıyor
Misal rus ajan anna örneği
http://www.ntvmsnbc.com/id/25111082/

Onun dışında mantık yok ki değil,tüm bunlar afganistan'dan önce olan biten mevzular 1987 yılında belki daha önce faaliyet başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

acıkcası kestiremiyorum, günümüzün savas anlayısı, ikinci dunyas avası gibi, m1 grand basın la Sherman basın la! diye halledilcek bir durum değil pek. zaten hali hazırda amerikanın askeri gücünü dünyaya yaymak için kullandığı yöntem (ucak gemileri ve nükleer filollar) korkunc masraflı. hanı hadı kadınlar fabrıkaya, WE CAN! kafasıyla yürütülcek bir savas mantığı yok artık amerikanın.
aga ne olacaktı ya? savaş dediğin bugün de hala aynı şekilde yapılıyor tabii ki. ha belki 30 senedir adam gibi savaş görmedik, ondan unutuluyor herhalde bazı şeyler.

yarın savaş çıksa belki çin abd'den 10 tane fazla uçak gemisi üretir; ama abd'nin teknolojisiyle arada dağlar var be kardeşim. hala dünyada başvurulan patentlerin yarıdan fazlası abd'nin, yüksek teknloji patentlerde daha da açıyorlar farkı. çin de 5 sene önce ukrayna'dan aldığı hurda savaş gemisinin deneme sürüşlerini yapıyor hala lulz

şu tartışmayı yapıyor olduğumuza inanamıyorum şu anda. topyekün savaş ortamında abd yanında kaç ülkeyi götürür diye tartışacağımıza çin ile mukayese ediyoruz.

afganistan falan filan denmiş de, onların hepsi işgal. işgal başka, adamın gelip evini kafana geçirip gitmesi bambaşka. kurt kocayınca diye tabir var ya o hesap biraz, yoksa abd hala en iyi olm.

he 30-40 sene sonra ne olur bilinmez. çin iyi güzel, küçük gördüğüm falan da yok; ama sanki çin'de herşey güllük gülistanlık gibi de anlatmayın. zombie ordusu gibi şehirlere yürümeyi bekleyen yüzmilyonlarca fakir var, doğa iflas bayrağını çekmiş durumda, yankeelerin finansçılığına laf ediyoruz; ama çin'de çok ciddi sektörel balonlar var, devlet yönetiminde çok ciddi sorunlar var, rüşvet vs. özellikle kırsal bölgelerde ayda bir yöneticisi değişen şehirler, kasabalar var.

ayrıca çin mi abd mi diye sorsanız ben abd derim. çin herşekilde doğası itibariyle emperyal olmak zorunda. abd belki bir gün akıllanır, kapanır kendi içine; ama çin'in böyle bir şansı yok. bildiğin su yok lan ülkede, yetmiyor adamların akarsuları. (sanayide çok su harcanır)
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Bunları benim bilmemle alakası yok ki,kara liste'ye girdiği için biliyorum mit'te amcaoğlu yok yani,kgb ajanlarının ortaya çıkması kgb'yi kötü bir istihbarat teşkilatı yapmıyor mesela.
He adam görevi yerine getiremeden yakalanırsa,beceremezse eline yüzüne bulaştırırsa işte o zaman komedi bir durum ortaya çıkıyor
Misal rus ajan anna örneği
http://www.ntvmsnbc.com/id/25111082/

Onun dışında mantık yok ki değil,tüm bunlar afganistan'dan önce olan biten mevzular 1987 yılında belki daha önce faaliyet başlıyor.

Ajanın ortaya çıkması ayrı ne yaptığının paticik forumunda bile biliniyor olması ayrı sdf Yakalanmamış bir ajanın neler yaptığı ortalık malı olduysa ya o ajanı fark eden örgüt kötü bir istihbarat örgütüdür ya da ajanı görevlendiren bence hehe
Sosyal ağlarda paylaş

ama sonuçta ortada ağzını kapalı tutamayan birileri var ya gelen kişinin kendisi of abi CIA için ajanlık yaptım diye anlatıyor sdf ya da olayı gözlemleyen ve anlayan (ki bu kişinin de bir istihbarat örgütü ile ilişkili olması lazım olayı çakması için) kişi bunu sağa sola anlatıyor. her şekilde kötü ajanlık örnekleri bence sdf
Sosyal ağlarda paylaş

yarım kilo princ iki kişiyi 1 günlüğüne geniş geniş besler.

2 cocuklu cekirdek aileyide besler. princ üretim kapasitesi besin değeri olarak cılgın bir ekin.

ha tarım arazilerinin içine etmiş ve kücük tarımcının azını kırmış cin savas ekonomisinde kendini besliyebilirmi? kimbilir en fazla kac ay besler allah bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

turkiyenin rekabet avantaji kisitli, essek gibi calismak istemeyen bir halkimiz var, cin dururken iste buraya bi avrupa pazarian yakinzi diye fabrika kuruyorlar, oda montaj agirlikli oluyor pek bi yarari olmiyor, know-how filan birakmiyor

bu kadar potansiyelin ortasinda cok basarisiz bir ulkeyiz aslinda, turkiye kafasini kullansa sirf ortadogu pazarini somurerek hayvan gibi kalkinirda isguzarlik yapip bizi ilgilendirmeyen meselelerle ugrasiyoruz iste

sifir sorun diye yola ciktik

iranla resmen soguk savas var
suriye ile sicak savas ha cikti ha cikicak
ermenistanla tam iliskielr duzelicekken bok oldu
azerbeycanla ikili iliskilerin en kotu donemi
kibris meselesi tam dugumlendi, gaz arama filan derken gg oldu surec
israille kanli bicakliyiz
yunanistan kendi poposunun derdine dusmese kesin onlarlada papazdik
AB iliskileri her zamankinden berbat

meh ki ne meh

çin'in olayı adamlar sadece fdi'a prim veriyor, türkiye'deki gibi hem fdi olsun hem portfolio investment yok, haberlerde "sıcak para gelio eheiheieh" falan diyorlar da tamamen spekülatif yatırımlar yani.

kredi notunun düşük olmasının da dedigin gibi politik sebeplerden ötürü, adam gelip fabrika kurmak istemiyor burada çünkü ne olup olmayacağı belli değil, venezuela gibiyiz resmen.

çin'i hindistanı örnek alacağımıza kriz öncesi irlanda modelini alsak bu memleket belki biraz daha ileriye gider.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

yarım kilo princ iki kişiyi 1 günlüğüne geniş geniş besler.

2 cocuklu cekirdek aileyide besler. princ üretim kapasitesi besin değeri olarak cılgın bir ekin.

ha tarım arazilerinin içine etmiş ve kücük tarımcının azını kırmış cin savas ekonomisinde kendini besliyebilirmi? kimbilir en fazla kac ay besler allah bilir.

kendini besleme gibi bir dusuncesi olabilirmi?

NOPE

herkes basinin caresine baksin der, o kadar insan var yarisi aclikan olse umursamazlar lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...