FromTheHell Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 fritolayde part time olarak çalışıyodum, aylık 500+140tl multinet şeklinde. şindi adamlar bana "ya gel fulltime çalış, ya da 200tl düşürcez senin maaşını" diyo. sebebi de şu değişiklikmiş galba, geçmişolsun bana. full olamama sebebim de okul evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 seni yiyorlar bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 bilmiyorum valla uzun uzun konuşmadım da, ev arkadaşım da aynı yerde aynı şekilde çalışıyodu, adam full olcakmış bu sebepten falan işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 bak şöyle bişey var. http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/179981-part-time-calisanlar-prim-odeyecek-makalesi.aspx kendin ödeyecekmişsin primi. o da hepsini değil bir kısmını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 SeaGle said: Olm ben yine bişey sorucam, armut piş ağzıma düş olucak biraz ama sdf 21 yaşımdayım, üni okuyorum, babam bağkur emeklisi, ama çalışmaya devam ediyor aynı zamanda. Şimdi benim herhangi biyere gidip kayıt olma zorunluluğum var mı? Bürokratik işleri hiç sevmiyorum sdf. valla çok muhabbet dönmüş cevap verildi mi okumadım ama; ünv.'de olduğun sürece 25 yaşına kadar bişey yapmana gerek yok, annen/baban kimin üzerinden bakılıyorsan devam edecek. kızlar için evlenene kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 FromTheHell said: fritolayde part time olarak çalışıyodum, aylık 500+140tl multinet şeklinde. şindi adamlar bana "ya gel fulltime çalış, ya da 200tl düşürcez senin maaşını" diyo. sebebi de şu değişiklikmiş galba, geçmişolsun bana. full olamama sebebim de okul evet. doğru, part time çalışanlar eksik günlerinin primlerini kendi ödeyecek. yalnız 200 tl kesinti çok fazla biraz araştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 FromTheHell said: fritolayde part time olarak çalışıyodum, aylık 500+140tl multinet şeklinde. şindi adamlar bana "ya gel fulltime çalış, ya da 200tl düşürcez senin maaşını" diyo. sebebi de şu değişiklikmiş galba, geçmişolsun bana. full olamama sebebim de okul evet. 200 lira çook fazla cidden seni yiyolar ya da full time'a geçmen için baskı yapıyorlardır böyle söyleyerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2012 bi iki güne iyice öğrencem bakalım, yarın bi gün konuşçam geniş geniş işin aslı neymiş. olmazsa da catering işine tekrar gogogo fdsz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 bu yasa 2 sene ertelendi sırf seçimlerde oy kaybı olmasın diye. uygulamanın bu şekilde olması çok iyi birşey olsaydı über hükümetimiz fırsatı kaçırmaz seçim propagandası yapardı zaten. Zorunlu bir şekilde milletin gırtlağına dayaması, böyle vatandaşını soyar gibi şu tarihe kadar gelmezseniz en yüksek değerden borç birikir demesi devleti sosyal değil mafya yapar. paraya mı sıkıştılar nedir. 1 sene borç yıkıp millete sonra haciz mi getirecekler bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 35 lira gayet iyi, 3 paket sigara parasına milyorluk sağlık sigortası veriyorlar, ık bık. tamam da hala anlamak istemeyenler var ısrarla. lan istemeyen adamı niye zorla sigortalıyorsun ya onu bi anlat bana. böyle bi hizmet sunuyoruz gelin yararlanın, yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz demek var. bi de illa yaptıracaksın sigorta yaptırmazsan 213'ü alırız ha ona göre demek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Mal said: cidden hiç geliri olmayanlara ne yapıyorlar? yeşil kart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 bunu konuşmuştuk? :P deprem sigortası neden zorunluysa bu da o yüzden. evin canından daha mı değerli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 memlekette 2 milyona yakın insanın sigortası yok, ondna sonra niye zorla sigortalıyorsun. O fakir, sigorta mı ödeteceksiniz dediğiniz adamlar ondan sonra en ufak hastalıkta kemal sunal filmi çeviriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Asıl olay bence yeşil kartlıların bi şekilde sisteme dahil edilip sürekli kontrol edilmesi. Yeşil kart olayı çok abuseleniyodu. Geçen gelir tespiti yapmak için gittiğimde doluydu yeşil kartlılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 sanane birader adamın ne filmi çevirdiğinden. Sen seçim şansı veriyorsun ondan sonra adam ne yaparsa yapar. Zorla sigorta kapsamına almak nedir. Bir de saçmalayan, deprem sigortasıyla bir tutanlar var. Ne cahil cühela adamlarmışsınız be. Bu uygulamaya aklı başında hiçbir insan iyi demez. Anca şakşakçı medya sosyal devlet diye yutturmaya çalışır. sen 25 yaş üstü işsiz bi adamsın diyelim. ailenle birlikte yaşıyorsun. senin ödeyeceğin pirim eve giren gelirin ortalamasıdır. yani eve 3000tl giriyorsa ve evde 3 kişi yaşıyorsa 1000tl gelirin varmış gibi düşünüşür ve pirim hesaplanır. Evde yaşayan annenin, babanın geliriyle senin sigortanın ne işi var ulan. Bu bildiğin haraç. Ondan sonra millet ikamet adresini alakasız yerlere aldıracak bu sefer insanlar daha az pirim ödemek zorunda kalacak haliyle. eve giren 3 kuruş parayı gidip devlete zorla vermek istemeyecek. 28 yaşındayım. üniversite mezunuyum ve çalışıyorum. Ama babamla birlikte yaşıyorum. Hem eve çıkmak kolay olmadığından hem de babamın sağlık durumundan ötürü en azından belli bi süre daha tek başıma eve çıkmayı düşünmüyorum. eee kardeşim çalışmıyor olabilirdim. neden babamın emekli maaşına ve yetmediği için çalışmak zorunda olduğu ve aldığı özelden maaşa göz dikiyorsun. Adam zaten sana vereceğini misliyle veriyor soluduğu havanın parasını alacaksın az kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Myshkin said: memlekette 2 milyona yakın insanın sigortası yok, ondna sonra niye zorla sigortalıyorsun. O fakir, sigorta mı ödeteceksiniz dediğiniz adamlar ondan sonra en ufak hastalıkta kemal sunal filmi çeviriyor. Kendimden örnek vereyim yeni mezunum askerliğim ertelendiği için su an kofti firmalarda çalışmak durumundayım 850tlye sigortasız çalışıyorum ayda 100liraya yakın yol parasına gidiyor. Annem babam emekli kardeşim şehir dışında üni okuyor. Tutup şimdi ben sigortaya mecburi para mı yatıracam? 3kuruş zaten alıyorum aylardır dışarı cıkamıyorum iş-yol-ev şeklinde geçiyor ömrüm. ünide aldığım krediye gidiyor bütün param. Tutup 35tlde versinler sonra hasta olunca kemal sunal filmi ceviriyorlar diyemezsin bana. 8aydır doktora gitmedim ameliyat olmam lazım tutup ağlanmıyorum bunlara, ağlandığım devletin üç kuruş paramı zorla gasp etmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 mani said: haraç bu zorunlu sigorta dalaveresinin 1 kelimeyle özeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Arkadaşın dediği gibi 25 üstüysen ailenin sigortasından yararlanamıyorsun ama gelir hesaplarken ailenin gelirine göre hesaplıyor. Bu ne perhiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 @mani sananesi yok bu işin, milletin kafasının çalışmıo olması onların sağlık haklarının olmaması anlamına gelmez. tamamen bi win-win durumu aslında, ama insanlar sadece devletin kazandığını görüolar. Adamlar bedava sağlık hizmeti sunsalar kesin bu sefer "ORGAN MAFYASI BUNLAR SANANE BENIM SAGLIGIMDAN BEN IYILESMEK ISTEMIORM" falan acıtasyonu yapıcaklar. Gelirin yoksa, zaten almıyor devlet. Varsa, çalışmıyorsan 4 seçenek var : 1- verilen işi beğenmiyorsun, demekki durumun acil değil 200 lira koymaz 2- iş alabilecek bir durumun yok belirli sağlık sorunu ve olaylardan ötürü. Hapisten falan çıkmışsın, kimse seni sevmiyor. Ki bu durumda ssk senin için bi nimet, ki devlet sigortası özel sigortadan bazı konularda çok daha iyi 3- çalışıosun ama ssk'n yok. Şirketin seni buna zorlamış ya da malsın. 4- Gerçekten çok şanssız bir adamsın. Taş taşırım para kazanırım diyosun ama şansın dönmüyor bir türlü. Devlette sana diyor ki, tamam o zaman şu kadar para öde ayda; istediğin gibi git checkupını ol, bi yerin ağrıdığında baktır kıvranma git adam gibi testlerini yaptır diyor. daa napsın adamlar hocam, sağlıktan daha önemli bişi var mı ya. @toledor bi gelir hesabı yapması lazım ama. Kiradaysan mesela, ayda 800 ödüosan minimum 800 gelirin var demektir misal. Bu biraz da 3. seçeneğe uyanlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Suark said: @toledor bi gelir hesabı yapması lazım ama. Kiradaysan mesela, ayda 800 ödüosan minimum 800 gelirin var demektir misal. Bu biraz da 3. seçeneğe uyanlar için. Ben öğrenciyim çalışmıyorum. Diyorum ki, ya öğrenciliğim boyunca ailemden yararlandır beni. Yada gelirim en düşükten hesap et ona göre bir fiyat uygula. Sen beni ailemin sigortasından da yararlandırmıyorsun. Üstüne babamın maaşından tekrar bana o fiyat üzerinden sigortalama yapıyorsun. Seçenek sunmadan dayatma var burada. Bunada toplumda HARAÇ deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 25 yaşına kadar devlet kaynaklarını sömürmek de haraç gibi bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 ilk 2 sayfayı okudum da şöyle bir gerçek var ki zaten o primi yatırabilecek kişi gider özel sağlık sigortası yaptırtır ki aylık primleri çok uyguna sigortalar var ama sigorta sektörünün ileri gelenleri bile dolaylı vergilerin %18 olduğu ülkemizde böyle bir sistemin "haraç"tan farklı olmadığını söylüyor hani şu anda çalıştığım sektörden ötürü yakından takip ediyoruz bunları eheh ya dolaylı vergileri düşür ya da bu sigorta parasını alma zaten hani harçlıktır şudur budur diye bir ayda eline geçen her 100 tl nin 18 lirasını dolaylı vergi olarak ödüyor. yeri geliyor o 35 tl bile çok gerekli hale geliyor adama yük oluyor istanbul izmir ankara gibi büyük şehirlerin dışında yaşayanlar için büyük bir sıkıntı değil bu keza orada hayat da daha ucuz. tekrar etmek gerekirse verebilecek olan zaten çok uygun fiyatlara özel sağlık sigortası yaptırtır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Öğrenci olup çalışmaya imkanım olmadığından olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 hangi kafayı yaşıyorsun,öğrenci olup extra işlerle babasından çok kazananlar var.sen heralde playstation oynamaktan zaman kalmıyor ondan bunu dedin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2012 zaten göte giren girdi açılan açıldı yapacak bir şey yok, ben şnu sormak istiyorum; mevcut durunmda 26+ öğrenci olan bir bayanın herhangi bir yere başvuruda bulunması gerekiyor mu yoksa sistem otomatik olarak bir şeyler yapıyor mu? eğer bir yere başvurması gerekiyorsa nereye olacak bize bunun cevabı lazım yoksa "bi sgk ya git gel" diyeceğim kendisine eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar