Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bencilce Olmayan İyilik Var Mı?

jaffa

Öne çıkan mesajlar

iyilik yapinca sevinmek kötü bisey degil bu arada
misal dürümcünün falan önünde bekleyip kovulan evsize dürüm ısmarlayinca iyi yaptim lan diye sevinince bi bok geçmiyor elimize

zira ooo hipstersuya derslerinde yardim ettim memelerini elleme ihtimalim var gibi iyiliklerden bahsediyosun sen ki onlar zaten iyilik degil çikar için yapilan çalismalar ha günlük hayatta iliskiler ondan ibaret gibi zaten
Sosyal ağlarda paylaş

jaffa said:

mutlu olmuyor musun sonrasında hiç?

Bu bana sanirsam. Umrumda olmadigindan oyle bir hissiyat duymuyorum. Yani yardim etmesem uzulmem, aklima takilmaz, ettigimde de "oh ulan iki sevap point daha geldi" demem.

Yakin cevrem icin farkli tabi. Mutluluk ya da uzuntu var her sekilde ama o kismi da tamamen sevgiyle alakali.
Sosyal ağlarda paylaş

mutlu olmak için yapılanın adı sadaka zaten. fedakarlık de ya da karşılıksız bişey yap sonuçta kendi egonu beslemek için yapıyosun. istersen tonlarca acı çek yaptığın fedakarlığın dönüşü için yapıyosun. son paranı sokaktan geçen aç bi amcaya ver eve götün donarak dön. götün dondu ama kendini iyi hissettin. durumun win win olması kaçınılmaz. yüzeysellik az iyi niyet çok olmalı ki kendini samimi bulasın inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...