Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tax Refund vs.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hızlıca cevaplansın diye buraya açıyorum,

Şimdi ben yarın Türkiye'ye dönüyorum 2 haftalığına, burada aldığım eşyaların da tax refund'larını (firma belgeyi hazırladı damgayı bastı vs.) alacağım havalimanında yalnız şöyle fantastik bir olay var;

Almanya'da oturma iznine başvurdum ve bildiğim kadarıyla oturma izni olanlara tax refund verilmiyor, AMA benim henüz oturma iznim çıkmadı ve vizem de bittiği için geçici olarak fiktionsbescheinigung verdiler.

Pasaportumun kendisi de D tipi, acaba tax refundu alabilir miyim alamaz mıyım?

Hadi bakalım.
Mesaj tarihi:
alırsın. daha çıkmamış bir belge bürokratik işlemlerden geçiyorsa pending.. vs gibi durumlara düşmez. düşse bile senin oturma iznine yansımaz. sen o izin çıkana kadar tr de yaşıyor sayılırsın.
Mesaj tarihi:
Babayı aldık netekim, doğru düzgün ingilizce bilmeyen, birisi sürekli nein diyen iki memura 15dk dert anlattım ama işe yaramadı.

Neyse artık.

Öğrenciliğim devam ediyormuş da geri dönecekmişim de, sokakta satsam ne olurmuş da.
Mesaj tarihi:
geçici belge işte oturma izni geçici fiktionsbescheinigung
yok ya 3 ay veriyolar ilk ögrenci oturma iznini
direk ordan tax free gg

türkiyeden tax free al
o da oluyo eheh
istanbuldan vs al belgelerini hallet atatürk havalimanından al paranı paşa paşa
Mesaj tarihi:
Abi seni ayakta saapmislar hangi eyalettesin
Daha 3 hafta once eAT aldim 2 yillik 100€ odedim bi de fiktionsbes. Almadim Onun yerine eski sistem pasaporta yapistirmali kagitlardan yapistirdi 2 yillik ama ocak sonunda technishesablaufsdatum'u var. Ona da 10€ odedim bitti
Mesaj tarihi:
Niedersachsen'deyim de, şöyle bir mallık oldu, normalde residence permit'i direk 1 yıllık alabiliyordum ama Göttingen dönem dönem onayladı üniversiteye kabulumu, daha 2. kabul gelmeden de oturma iznine başvurmam gerekti vize sürem kalmadığı için... Öyle olunca da 2. kez başvurmam gerekecek; ilki 100 euro işte, ikincisi 80 euro.

Yoksa fiktions'a normalde aldıkları 20 euro'yu da almadılar benden malca bir sebepten dolayı zamanında chipkarte'ı veremediklerinden.
  • Yeni Oluştur...