Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba hasar konusunda birşey danışıcam

Trans

Öne çıkan mesajlar

selamlar bugün bi arkadaşın başına bişey geldide,arabanın resimde halkaya aldığım kısmı,deponun üstü,arka kapının bitim yeri içeri göçtü,kırıldı bişeyler oldu.sanayiye gitsek o kısma ne yaparlar?parça değişimi ya da tamirat?ne yapıyorlar,ne kadara patlayabilir?

Sosyal ağlarda paylaş

Vakumluyorlar ya da çekiçlenecek kadarsa çekiçliyorlar, yalnız metal yırtılmışsa sıkıntı olabilir. O durumda ne olur bilmiyorum, başıma gelmedi.

Ha bir de başka boya atılınca arabanın değeri düşüyor 2. elde, anlattığın kadarıyla göze çok batıyor ama çok rahatsız etmiyorsa, bırakmak daha akıl karı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

çekme yaparlar lokal göçük varsa.. ama çekme yapabilmeleri içinde boyayı kazıyıp sac'a inmeleri lazım..düzelse bile lokal boya yaptırmak zorundasınız lokal boyada her türlü metalik boyada sırıtır. yani işlem olduğu belli olur.

şayet kırılma kesilme yarılma gibi birşey olduysa.. o bölgeyi kesip saç kapaya bilirler. ayrıca arka çamurluğu değiştirebilirler ama bu çok sıkıntılı bişey direklerin altından ve kapının içinden kesilecek parça yenisi oraya kaynatılacak gaz altı ile.. işlem çok.işlemden sonra arabanın oradan büyük hasarlı gibi gözükeceği net..

son dönemde boyayı falan kaldırmadan vakum ile çektirme olayını çıkarttılar belki uygulana bilir ama muhtemelen ufak göçüklere yapılıyordur..

göçük 0,5 cm den fazla ise macun ile doldurur üstüne boya fısfıslarız diyen boyacılara inanma. max 1 ay sonra geçtiğin tümseklerden ve titreşimden macun komple atar.

son 2 senedir sanayide ömür geçirmekten usta gibi olmuşum be.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

patinaj'da tamir bile etmiştik şimdiye :P

Yırtık bile olsa komple çamurluk değişimi yerine -ki bu çok büyük hasarda yapılmalı bence de- depo kapağı hizasında temiz bir kesik ile o kısım çıkartılır ve yeni bir parçadan alıştırma yapılır. Bu sayede depo girişi, arka cam dipleri gibi kritik noktalara dokunulmamış olur. Boya sonrası da vernik ile rengi alıştırırlar.

Daha yeni kuzene sattığımız B6 A4'ün arka çamurluğu el girecek kadar kamyon yardı da o işlemi yaptı Doğuş Oto Maslak servisi.

Arka çamurlukta ve tavanda her zaman yamadan yanayım. Komple değişim aracın çok fazla kurcalanmasına neden oluyor. Eğer hafif bir göçük ise bence elletmeyin. Düzeltme işlemi boyayı çatlatıp size detaylı masraf çıkartabilir. İlerde oluşabilecek başka bir vukuat ile beraber hallettirirsiniz. Hatta biri çarparsa falan ona(sigortasına yani) yıkarsınız işi ;)

Benim arka sağ çamurlukta ezik ve derin kazıntı var ve dokunmuyorum. Bir araç bastırarak süründü ve ezdi, ben 207'nin üstüne çıkmaya kastım ve kazıdım, otoparkta da birisi dokundurup iyice ezmiş. 4üncü vukuatımı bekliyorum yaptırmak için :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...