ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Suark said: adamların masum oldugnu nerden bılıyorsun? bi bok falan yemedik, alınan istihbarat doğrultusunda potansiyel bir tehditi ortadan kaldırdık. ya neden kimse bu kadar insanın normal sınırdan geçmek yerine oradan gitmesine takılmıyor? öyle bir hale gelmiş ki anasını satayım, güneydoğuluysan sanki herşey yasal sana. bu kaçakçılık ilk kez olan bir şey değil ki, 100 yıldır belki daha eskiden beri yapılıyor. sanki asker ilk kez görmüş de tepki vermiş gibi göstermeyin. evet anlıyorum onca sehitten sonra daha hassas olunmuş yanlış yapılmış olabilir, ama şu ölümü meşrulaştırmanın hiç bir manası yok. olabilir, edebilir, suçlu olabilir, zaten dağa cıkacaktı diye adam mı öldürülür yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 kamuoyundaki yansıması da cok ilginc bu haberin,hele o gazetelerin okuyucu yorumlarında birbirine karı gibi satır aralarında laf sokan insanlar yok mu heheheh ^^ cahil insanı (hele okumuşları var bunların onlar cok daha tehlikeli) tartışmada yenmek terörü bitirmekten daha zor olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: Suark said: adamların masum oldugnu nerden bılıyorsun? bi bok falan yemedik, alınan istihbarat doğrultusunda potansiyel bir tehditi ortadan kaldırdık. ya neden kimse bu kadar insanın normal sınırdan geçmek yerine oradan gitmesine takılmıyor? öyle bir hale gelmiş ki anasını satayım, güneydoğuluysan sanki herşey yasal sana. bu kaçakçılık ilk kez olan bir şey değil ki, 100 yıldır belki daha eskiden beri yapılıyor. sanki asker ilk kez görmüş de tepki vermiş gibi göstermeyin. evet anlıyorum onca sehitten sonra daha hassas olunmuş yanlış yapılmış olabilir, ama şu ölümü meşrulaştırmanın hiç bir manası yok. olabilir, edebilir, suçlu olabilir, zaten dağa cıkacaktı diye adam mı öldürülür yahu? Yahu 50 kişilik ve yük hayvanlarıyla yasak-mayınlı bölgede geceleyin gezen bir gruptan bahsediyoruz burada. O kadar kalabalık kaçakçı grubu nereye olacak, görülmemiş bişi bu, haliyle TSK da yeni bir sızma hareketi olarak düşünmüş ve operasyon yapmış, çatışmaya girip zaiyat vermeden onların kaçakçı veya terörist olduğunu nasıl anlayacaksın? Adamlar bunu sallamasa kedidir kedi dese ve gerçekten teröristler ordan geçse, sabaha bi karakoldan 30-40 şehit haberiylen uyansak daha mı mutlu olacaksınız? Amerikanın bilmemkaç yüz bin zoomlu casus uyduları yok bizde dikkatinizi çekerim, bu teknolojiylen bu kadar oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 said: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sınırdaki bombardımanda ölen 35 kişinin terörist değil, sigara kaçakçısı olduğunu söyledi. Olayı “operasyon kazası” olarak tanımlayan Çelik, “Örtbas edilemeyecek, gereken yapılacaktır” dedi. "Ölenlerin sigara kaçakçılığıyla ilgili insanlar olduğu bilgisi vardır. Kaçakçı olması bombalamayı gerektirmiyor. Kesin ve net bilgilere soruşturma sonunda ulaşacağız. Olay sınırın dışında olmuştur." dk bir satış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: Suark said: adamların masum oldugnu nerden bılıyorsun? bi bok falan yemedik, alınan istihbarat doğrultusunda potansiyel bir tehditi ortadan kaldırdık. ya neden kimse bu kadar insanın normal sınırdan geçmek yerine oradan gitmesine takılmıyor? öyle bir hale gelmiş ki anasını satayım, güneydoğuluysan sanki herşey yasal sana. bu kaçakçılık ilk kez olan bir şey değil ki, 100 yıldır belki daha eskiden beri yapılıyor. sanki asker ilk kez görmüş de tepki vermiş gibi göstermeyin. evet anlıyorum onca sehitten sonra daha hassas olunmuş yanlış yapılmış olabilir, ama şu ölümü meşrulaştırmanın hiç bir manası yok. olabilir, edebilir, suçlu olabilir, zaten dağa cıkacaktı diye adam mı öldürülür yahu? 100 senedir yapıldığı için evet çok yasal bir olay. Şimdiye kadar göz yumulması bundan sonra da göz yumulması gerektiği anlamına gelmez yalnız. Arka planda önceden yaşanmış olaylar var, ne olmuş? kaçakçı kılındığında girinilmiş ve askere saldırı olmuş. Demek ki o tarihten itibaren bütün kaçakçıların terörist olma potansiyeli var. Haliyle adamlar önlem almışlar ve bu önlem şu an itibariyle overkill gözüküyor. Yalnız bu durum tsk nın yönetemlerine ters, çünkü teslim almaya daha meyilli davranıyor genelde asker. Burda hiç riske girilmek istenmemiş, uzaktan teknoloji ve askeri üstünlük kullanılarak müdahale edilmiş. Şehit vermek istememişler yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 NolaxThensbane said: said: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sınırdaki bombardımanda ölen 35 kişinin terörist değil, sigara kaçakçısı olduğunu söyledi. Olayı “operasyon kazası” olarak tanımlayan Çelik, “Örtbas edilemeyecek, gereken yapılacaktır” dedi. "Ölenlerin sigara kaçakçılığıyla ilgili insanlar olduğu bilgisi vardır. Kaçakçı olması bombalamayı gerektirmiyor. Kesin ve net bilgilere soruşturma sonunda ulaşacağız. Olay sınırın dışında olmuştur." dk bir satış TSK ya istihbaratı mit vermiş çünkü, sorumlular o kanatta aranacak. Yalnız, H. Çelik onlar terörist değil diyor ama lojistik olarak teröristi destekeleyen insanlar değil demiyor. Araştırılacak diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 bu arada bu olay hakkında en son konuşması gereken bdp ve pkklı tipler. bu devlet zamanında onlara hiç bir zaman yapılmayan hakları sundu açılım ayağına. habura savcı götürüldü mahkeme kuruldu, bir sürü iyi niyetli hamle yapıldı. sonra karşılığında aktütün dağlıca sürekli gelen şehit haberleri. ondan sonra açılımdan vazgeçilip oldukça şiddetli harekatlar yapılmaya başlandı pkk'ya. bu da onların bir parçası, ama bu sefer yanlış istihbarat (tsk içinden komplo olabileceği ihtimalini düşünmek bile istemiyorum) sonucu eşşekle ticaret yapan köylüler vuruluyorsa, o bombayı atan uçaktan çok, o sınırı sürekli eylem yapmak için kullanan pkk sorumludur. şimdi bdplilerden akan yaş timsah gözyaşları. yönetim kadrosunun hepsi geberse üzülmem. ama ekmeğinin peşindeki gariban ve cahil köylülerin ölümüne de sevinmem asla. hiç kimse bilerek ve isteyerek kışın ortasında bu soğukta atla eşşekle o dağları tepeleri üç kuruş para için geçmez. yokluk fakirlik olmasa kimse canını mayın tarlalarının uçak bombalarının içine atmaz. mecburiyetin gözü kör olsun. ben o çocuklar için her türlü yası tutarım, ama pkk ve bdp'den beslenen şerefsizler için kılım kıpırdamaz. aynı şekilde tüm kürtleri aynı kefeye koyan zihinlere de akıl fikir dilerim o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Ne satışı yahu kraldan çok kralcılık ya.O insanlar ellerine silah alıp dağa çıkmadılar, sivil bir yaşamlar vardı.Evet belki pkk sempatizanılardı bazıları ama hadi o zaman bütün bdpnin 1.5 milyonluk seçmen kitlesini öldürelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: ama ekmeğinin peşindeki gariban ve cahil köylülerin ölümüne de sevinmem asla. hiç kimse bilerek ve isteyerek kışın ortasında bu soğukta atla eşşekle o dağları tepeleri üç kuruş para için geçmez. yokluk fakirlik olmasa kimse canını mayın tarlalarının uçak bombalarının içine atmaz. mecburiyetin gözü kör olsun. Yetimlere oyuncak taşıyan konvoyu vurdular sanki. Facebookta hepsinin gerilla kıyafetleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 "Tatar Ramazan" said: ahmedinejad said: Suark said: adamların masum oldugnu nerden bılıyorsun? bi bok falan yemedik, alınan istihbarat doğrultusunda potansiyel bir tehditi ortadan kaldırdık. ya neden kimse bu kadar insanın normal sınırdan geçmek yerine oradan gitmesine takılmıyor? öyle bir hale gelmiş ki anasını satayım, güneydoğuluysan sanki herşey yasal sana. bu kaçakçılık ilk kez olan bir şey değil ki, 100 yıldır belki daha eskiden beri yapılıyor. sanki asker ilk kez görmüş de tepki vermiş gibi göstermeyin. evet anlıyorum onca sehitten sonra daha hassas olunmuş yanlış yapılmış olabilir, ama şu ölümü meşrulaştırmanın hiç bir manası yok. olabilir, edebilir, suçlu olabilir, zaten dağa cıkacaktı diye adam mı öldürülür yahu? Yahu 50 kişilik ve yük hayvanlarıyla yasak-mayınlı bölgede geceleyin gezen bir gruptan bahsediyoruz burada. O kadar kalabalık kaçakçı grubu nereye olacak, görülmemiş bişi bu, haliyle TSK da yeni bir sızma hareketi olarak düşünmüş ve operasyon yapmış, çatışmaya girip zaiyat vermeden onların kaçakçı veya terörist olduğunu nasıl anlayacaksın? Adamlar bunu sallamasa kedidir kedi dese ve gerçekten teröristler ordan geçse, sabaha bi karakoldan 30-40 şehit haberiylen uyansak daha mı mutlu olacaksınız? Amerikanın bilmemkaç yüz bin zoomlu casus uyduları yok bizde dikkatinizi çekerim, bu teknolojiylen bu kadar oluyor. görülmemiş bişey bu diyorsun la havle. orada kaçakçılığın nasıl yapıldığı hakkında araştırma falan mı yaptın? bu işleri o kadar iyi biliyor musun yani? görülmemiş bişeymiş. kaçakçılık yasal olmayabilir ama cezası ölmek değildir. asıl 50 kişi gitmezsen daha tehlikeli bu iş. şimdiye kadar bunca senedir hiç kaçakçıların uçakla bombalandığını duydunuz mu gördünüz mü de bu kadar normal karşılıyorsunuz bunu? demek ki o işten devletin de haberi ve bir bakıma rızası var. al gülüm ver gülüm devam etmiş. hatta oradaki karakoldan "onlar kaçakçı tanıyoruz" istihbaratının geldiğini de okudum ben. daha önce görülmemişmiş böyle bir şey. ilk kez 50 kişi sınırdan mal geçiriyor sanki. o işi yapan adam olsan bu kadar kesin konuşamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 NolaxThensbane said: ahmedinejad said: ama ekmeğinin peşindeki gariban ve cahil köylülerin ölümüne de sevinmem asla. hiç kimse bilerek ve isteyerek kışın ortasında bu soğukta atla eşşekle o dağları tepeleri üç kuruş para için geçmez. yokluk fakirlik olmasa kimse canını mayın tarlalarının uçak bombalarının içine atmaz. mecburiyetin gözü kör olsun. Yetimlere oyuncak taşıyan konvoyu vurdular sanki. Facebookta hepsinin gerilla kıyafetleri var. taşıdıkları malların fotoğrafı var mı? bir tanesinin gördüm ben gerilla kıyafetli fotoğrafı. içlerinde gazi ve korucu çocukları da varmış. senin bile oturduğun mahallede, akrabaların arasında her cins insan vardır. ne kadar kolay iki üçünün üzerinden tüm ölenleri yargılamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 abi gözünüzü seveyim acıtasyon yapmayın, yokluk fakirlik demeyin şuna. bu açgözlülüktür, başka bişey değil. $$ dir ordaki olay, eve ekmek götüreyim derdin olan adam zaten harama el uzatmaz. hayır bunu nasıl kabullenebiliyorsunuz onu anlamıyorum, oh ya ne güzel güneydoğuda kanunlar farklı anasını satayım, sanki oranın fakiri diğer bölgelerin fakirinden daha fakir. Yok öyle bişey, sadece öyle bir hal almış ki adamların yaptıkları suçları masumane şeyler olarak gorusonuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Bu olayın birileri tarafından nasıl lanse edileceğini , nasıl kullanılacağını düşünmek lazım. Ancak ondan sonra iyi mi oldu kötü mü oldu demeye sıra gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Biz ahıri elektrüklen ısitiyoz, tüm heyvanlar ikiz doguriy vallah, zütü de pek bi gözel oliy gurban. Ama yinede devlet babo bize boksın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: NolaxThensbane said: ahmedinejad said: ama ekmeğinin peşindeki gariban ve cahil köylülerin ölümüne de sevinmem asla. hiç kimse bilerek ve isteyerek kışın ortasında bu soğukta atla eşşekle o dağları tepeleri üç kuruş para için geçmez. yokluk fakirlik olmasa kimse canını mayın tarlalarının uçak bombalarının içine atmaz. mecburiyetin gözü kör olsun. Yetimlere oyuncak taşıyan konvoyu vurdular sanki. Facebookta hepsinin gerilla kıyafetleri var. taşıdıkları malların fotoğrafı var mı? bir tanesinin gördüm ben gerilla kıyafetli fotoğrafı. içlerinde gazi ve korucu çocukları da varmış. senin bile oturduğun mahallede, akrabaların arasında her cins insan vardır. ne kadar kolay iki üçünün üzerinden tüm ölenleri yargılamak. Eee nereye varmaya çabalıyorsun?Akrabam yapsa tük mü diiyecem sanıyorsun geberdi şerefsiz iyi oldu derim. İsterse hasta annesine ilaç taşısın bilader. Sınır kapıları dışından ülkeye giren herkes terörist gözüyle bakılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Suark said: abi gözünüzü seveyim acıtasyon yapmayın, yokluk fakirlik demeyin şuna. bu açgözlülüktür, başka bişey değil. $$ dir ordaki olay, eve ekmek götüreyim derdin olan adam zaten harama el uzatmaz. hayır bunu nasıl kabullenebiliyorsunuz onu anlamıyorum, oh ya ne güzel güneydoğuda kanunlar farklı anasını satayım, sanki oranın fakiri diğer bölgelerin fakirinden daha fakir. Yok öyle bişey, sadece öyle bir hal almış ki adamların yaptıkları suçları masumane şeyler olarak gorusonuz aç gözlülük? evet hepsi zaten çok zengin aslında, 50-60 lira yevmiyeyle gece -20 derece soğukta, hem asker tarafından vurulma tehditi altında, hem de pkk tarafından vurulma tehditi altında katırla ticaret yapacaklar. sonra aç gözlü olacaklar. deyin ki o malların sahibi ağalardır, o köylüleri oraya süren feodal yapıdır, benim yaptığım ajite etmek değil ama pkk terörü yüzünden yoksul kalmış insanları, safariye çıkmış adamlar gibi göstermek zalimlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 NolaxThensbane said: ahmedinejad said: NolaxThensbane said: ahmedinejad said: ama ekmeğinin peşindeki gariban ve cahil köylülerin ölümüne de sevinmem asla. hiç kimse bilerek ve isteyerek kışın ortasında bu soğukta atla eşşekle o dağları tepeleri üç kuruş para için geçmez. yokluk fakirlik olmasa kimse canını mayın tarlalarının uçak bombalarının içine atmaz. mecburiyetin gözü kör olsun. Yetimlere oyuncak taşıyan konvoyu vurdular sanki. Facebookta hepsinin gerilla kıyafetleri var. taşıdıkları malların fotoğrafı var mı? bir tanesinin gördüm ben gerilla kıyafetli fotoğrafı. içlerinde gazi ve korucu çocukları da varmış. senin bile oturduğun mahallede, akrabaların arasında her cins insan vardır. ne kadar kolay iki üçünün üzerinden tüm ölenleri yargılamak. Eee nereye varmaya çabalıyorsun?Akrabam yapsa tük mü diiyecem sanıyorsun geberdi şerefsiz iyi oldu derim. İsterse hasta annesine ilaç taşısın bilader. Sınır kapıları dışından ülkeye giren herkes terörist gözüyle bakılır. hayır yarın bir gün bir akraban yüzünden sen suçsuzken başına bir iş geldiğinde ne yapacaksın, "oh olsun bana böyle şerefsiz bir akrabam olduğuna göre hak ettim ben bunu" mu diyeceksin çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Hee yani akrabam gel sınırdan kaçak mal geçirek indiregandi yapak diyecek bene ok babuş 50-50 kapışak akşam ruslara gidek mi diyecem? İnsanlarda özgür irade vardır akrabanla bağlarını kopartırsın işim olmaz dersin bu kadar basittir. Ne kadar saçma birşey söyledin bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolfsoul Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: Suark said: abi gözünüzü seveyim acıtasyon yapmayın, yokluk fakirlik demeyin şuna. bu açgözlülüktür, başka bişey değil. $$ dir ordaki olay, eve ekmek götüreyim derdin olan adam zaten harama el uzatmaz. hayır bunu nasıl kabullenebiliyorsunuz onu anlamıyorum, oh ya ne güzel güneydoğuda kanunlar farklı anasını satayım, sanki oranın fakiri diğer bölgelerin fakirinden daha fakir. Yok öyle bişey, sadece öyle bir hal almış ki adamların yaptıkları suçları masumane şeyler olarak gorusonuz aç gözlülük? evet hepsi zaten çok zengin aslında, 50-60 lira yevmiyeyle gece -20 derece soğukta, hem asker tarafından vurulma tehditi altında, hem de pkk tarafından vurulma tehditi altında katırla ticaret yapacaklar. sonra aç gözlü olacaklar. deyin ki o malların sahibi ağalardır, o köylüleri oraya süren feodal yapıdır, benim yaptığım ajite etmek değil ama pkk terörü yüzünden yoksul kalmış insanları, safariye çıkmış adamlar gibi göstermek zalimlik. İyimiş. Benim kuzenim ayda 700 liraya sabahtan akşama beyaz eşya yüklüyor. Akşam eve gelince 29 yaşında ki adam ihtiyar dedeler gibi inliyor belini doğrultamıyor. Söyleyekte gitsin kaçakcılık yapsın. Nede olsa fakirlik = Hırsızlık vs bahane olmuş anasını sattığımın ülkesinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 NolaxThensbane said: Hee yani akrabam gel sınırdan kaçak mal geçirek indiregandi yapak diyecek bene ok babuş 50-50 kapışak akşam ruslara gidek mi diyecem? İnsanlarda özgür irade vardır akrabanla bağlarını kopartırsın işim olmaz dersin bu kadar basittir. Ne kadar saçma birşey söyledin bana. sırf solcu akrabası olduğu için hakimlik sınavında sözlüden geçemeyen arkadaşım var benim. senin mantığına göre bu çok adil bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 oyyy oyyyy.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Wolfsoul said: ahmedinejad said: Suark said: abi gözünüzü seveyim acıtasyon yapmayın, yokluk fakirlik demeyin şuna. bu açgözlülüktür, başka bişey değil. $$ dir ordaki olay, eve ekmek götüreyim derdin olan adam zaten harama el uzatmaz. hayır bunu nasıl kabullenebiliyorsunuz onu anlamıyorum, oh ya ne güzel güneydoğuda kanunlar farklı anasını satayım, sanki oranın fakiri diğer bölgelerin fakirinden daha fakir. Yok öyle bişey, sadece öyle bir hal almış ki adamların yaptıkları suçları masumane şeyler olarak gorusonuz aç gözlülük? evet hepsi zaten çok zengin aslında, 50-60 lira yevmiyeyle gece -20 derece soğukta, hem asker tarafından vurulma tehditi altında, hem de pkk tarafından vurulma tehditi altında katırla ticaret yapacaklar. sonra aç gözlü olacaklar. deyin ki o malların sahibi ağalardır, o köylüleri oraya süren feodal yapıdır, benim yaptığım ajite etmek değil ama pkk terörü yüzünden yoksul kalmış insanları, safariye çıkmış adamlar gibi göstermek zalimlik. İyimiş. Benim kuzenim ayda 700 liraya sabahtan akşama beyaz eşya yüklüyor. Akşam eve gelince 29 yaşında ki adam ihtiyar dedeler gibi inliyor belini doğrultamıyor. Söyleyekte gitsin kaçakcılık yapsın. Nede olsa fakirlik = Hırsızlık vs bahane olmuş anasını sattığımın ülkesinde cidden konuyla çok alakalı. ırak sınırında şırnak'ta o insanlar keyiflerinden yaşıyor zaten. iş imkanı çok fazla böyle iş beğenmiyorlar. şu lafları edip sonra bu kürtler niye göç ediyor, izmir mahvediyorlar falan demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: Suark said: abi gözünüzü seveyim acıtasyon yapmayın, yokluk fakirlik demeyin şuna. bu açgözlülüktür, başka bişey değil. $$ dir ordaki olay, eve ekmek götüreyim derdin olan adam zaten harama el uzatmaz. hayır bunu nasıl kabullenebiliyorsunuz onu anlamıyorum, oh ya ne güzel güneydoğuda kanunlar farklı anasını satayım, sanki oranın fakiri diğer bölgelerin fakirinden daha fakir. Yok öyle bişey, sadece öyle bir hal almış ki adamların yaptıkları suçları masumane şeyler olarak gorusonuz aç gözlülük? evet hepsi zaten çok zengin aslında, 50-60 lira yevmiyeyle gece -20 derece soğukta, hem asker tarafından vurulma tehditi altında, hem de pkk tarafından vurulma tehditi altında katırla ticaret yapacaklar. sonra aç gözlü olacaklar. deyin ki o malların sahibi ağalardır, o köylüleri oraya süren feodal yapıdır, benim yaptığım ajite etmek değil ama pkk terörü yüzünden yoksul kalmış insanları, safariye çıkmış adamlar gibi göstermek zalimlik. bi yerden 1 kere güzel para gelirse, onu yapmaya devam edersin. kimse 3-5 lira için böyle bir şeyi göze almaz. Ne töre söker adama ne ağa muabbeti. Gider adam en basidinden asker olur karın tokluğuysa dert. Gerçekçi olun biraz abi, bi kilo toz bi otoboz mottosunun doğduğu yerler burası, başkent dedikleri yerde sokak ortası en işlek caddesinde neredeyse yolsuz olmayan mal olmayan yer burası. Geçiceniz karın tokluğu muabbetini, aynı açlığı burada çeken insan yok mu? bana bunun cevabını ver hacı, oranın fakiri daha mı değerli? neden yolsuzluk yapmasına göz yumuyoruz? Neden burada ki fakir ekmek çalınca 10 sene yiyorda, orada ki adam dünyanın malını yürütünce "ama o fakir" oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: NolaxThensbane said: Hee yani akrabam gel sınırdan kaçak mal geçirek indiregandi yapak diyecek bene ok babuş 50-50 kapışak akşam ruslara gidek mi diyecem? İnsanlarda özgür irade vardır akrabanla bağlarını kopartırsın işim olmaz dersin bu kadar basittir. Ne kadar saçma birşey söyledin bana. sırf solcu akrabası olduğu için hakimlik sınavında sözlüden geçemeyen arkadaşım var benim. senin mantığına göre bu çok adil bir şey.yandım olum ben , okul bitince idari hakim olurum sınava girip diye düşünüyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolfsoul Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahmedinejad said: Wolfsoul said: ahmedinejad said: Suark said: abi gözünüzü seveyim acıtasyon yapmayın, yokluk fakirlik demeyin şuna. bu açgözlülüktür, başka bişey değil. $$ dir ordaki olay, eve ekmek götüreyim derdin olan adam zaten harama el uzatmaz. hayır bunu nasıl kabullenebiliyorsunuz onu anlamıyorum, oh ya ne güzel güneydoğuda kanunlar farklı anasını satayım, sanki oranın fakiri diğer bölgelerin fakirinden daha fakir. Yok öyle bişey, sadece öyle bir hal almış ki adamların yaptıkları suçları masumane şeyler olarak gorusonuz aç gözlülük? evet hepsi zaten çok zengin aslında, 50-60 lira yevmiyeyle gece -20 derece soğukta, hem asker tarafından vurulma tehditi altında, hem de pkk tarafından vurulma tehditi altında katırla ticaret yapacaklar. sonra aç gözlü olacaklar. deyin ki o malların sahibi ağalardır, o köylüleri oraya süren feodal yapıdır, benim yaptığım ajite etmek değil ama pkk terörü yüzünden yoksul kalmış insanları, safariye çıkmış adamlar gibi göstermek zalimlik. İyimiş. Benim kuzenim ayda 700 liraya sabahtan akşama beyaz eşya yüklüyor. Akşam eve gelince 29 yaşında ki adam ihtiyar dedeler gibi inliyor belini doğrultamıyor. Söyleyekte gitsin kaçakcılık yapsın. Nede olsa fakirlik = Hırsızlık vs bahane olmuş anasını sattığımın ülkesinde cidden konuyla çok alakalı. ırak sınırında şırnak'ta o insanlar keyiflerinden yaşıyor zaten. iş imkanı çok fazla böyle iş beğenmiyorlar. şu lafları edip sonra bu kürtler niye göç ediyor, izmir mahvediyorlar falan demeyin. Evet senin laflarına karşılık yazılınca alakalı oluyor. Saçmalamakta üstüne yok sabahtan beri. Neymiş fakirlermiş. Neymiş orda iş yokmuş. Sanki İstanbul İzmir Ankara gibi yerlerde herkez işten işe koşuyor. Meraklı insanlar zati 7/24 çalışıp hala açlık sınırının altında yaşamaya. Kısaca alın teri ile kazanmak istersen bulursun kuzenim ki gibi bir iş ama işine gelmeyince elbet hırsızlık vs gibi işler var. O yüzden hiç öle küçük emrah tiriplerine girme. Ayrıca hala doğuda olan kaçakcılıktan kazanılan paranın büyük bölümünün PKK gitmediğini düşünüyorsanız bir zahmet tekrardan doğun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar